Dodaj do ulubionych

Historia Sztuki na UAM

IP: *.icpnet.pl 06.08.03, 19:59
Dostałam się w tym roku na historię sztuki, ale jestem juz studentką
historii (2 rok) Nie mam pojęcia czy uda mi się połączyć oba kierunki... Czy
na historii sztuki jest dużo zajęć? Co z egzaminami? Słyszałam o różnych
wyjazdach - to juz od pierwszego roku? Z góry dziękuję za wszelkie
informacje :) Pozdrawiam słonecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Historia Sztuki na UAM IP: *.visp.energis.pl 11.08.03, 09:21
      Dużo wiadomości znajdziesz na stronie UAM.
      • Gość: KSENA Re: Historia Sztuki na UAM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:01
        Na logikę uważam że te kierunki są zbliżone. Część przedmiotów (jak łacina ,
        historia , języki obce ) jest idetyczna i na pewno zaliczą ci ale pozostałe
        różnią się. Na historii sztuki uczysz się o malarstwie i sztuce a na historii
        bardziej o procesach dziejowych. Pomimo jednak różnic osoba która łatwo uczy
        się historii nauczy się na pewno historii sztuki łatwo. Poza tym treści
        historyczne ze względu na sztukę i dzieje przenikają się. Jednak niektóre
        przedmioty pomimo podobieństw musisz zdać. Pod względem umysłowym uważam że
        jest to możliwe. Życzę powodzenia.
      • Gość: KSENA Re: Historia Sztuki na UAM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:02
        Na logikę uważam że te kierunki są zbliżone. Część przedmiotów (jak łacina ,
        historia , języki obce ) jest identyczna i na pewno zaliczą ci ale pozostałe
        różnią się. Na historii sztuki uczysz się o malarstwie i sztuce a na historii
        bardziej o procesach dziejowych. Pomimo jednak różnic osoba która łatwo uczy
        się historii nauczy się na pewno historii sztuki łatwo. Poza tym treści
        historyczne ze względu na sztukę i dzieje przenikają się. Jednak niektóre
        przedmioty pomimo podobieństw musisz zdać. Pod względem umysłowym uważam że
        jest to możliwe. Życzę powodzenia.
    • let_the_sunshine Re: Historia Sztuki na UAM 15.08.03, 00:30
      spokojnie dasz rade. moja przyjaciółka łączy historię sztuki z architekturą i
      idzie jej to całkiem nieźle, mimo że studia te nie mają ze sobą zbyt wiele
      wspólnego i są na dwóch końcach poznania. pozatym, jak to już napisano wyżej
      pewne rzeczy między twoimi kierunkami się pokrywają.
      tak, wyjazdy są już od pierwszego roku.

z tego co wiem od znajomych na historii sztuki zajęcia nie są zbyt intensywne i
      nie ma ich bardzo dużo, ale koszmarne są egzaminy i dużo osób na nich odpada.
      wspaniała jest atmosfera na tych studiach i można tam spotkać świetnych ludzi.

powodzenia

let the sunshine

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka