Dodaj do ulubionych

Wykładowcy-SGH

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 01:55
Cześć! Mam prośbę do studentów SGH-u. Dostałam właśnie kartę preferencji z
wykładowcami. Czy możecie trochę o nich napisać- kogo warto wybrać, a kogo
omijać z daleka. Z góry dzięki.

filozofia
Chmielecka
Chrabonszczewski
Curyło-Gonzalez
Madej
Nowotniak
Piwko
Sidorek
Szulczewski
Więckowski

geografia ekonomiczna
Godlewska
Niedziółka
Poniatowska-Jaksch
Taylor
Trzcińska

encyklopedia prawa
Gospodarek
Kotowska
Kryński
Nowacki
Oniszczuk
Popowicz

matematyka
Boratyńska
Dorosiewicz
Laszuk
Nowakowski
Perkowska
Ramsza

mikroekonomia
Beksiak
Domańska
Geldner
Grzelońska
Niedokos
Pacho

historia gospodarcza
Deszczyński
Grzeloński
Kaliński
Landau
Morawski

Obserwuj wątek
    • nikka007 Re: Wykładowcy-SGH 13.08.03, 10:47
      Ponieważ jestem leniwa to będzie lakonicznie. Moje sugestie zakładają, że nie
      jesteś absolutnym obibokiem ;))))
      >
      > filozofia
      > Chmielecka +
      > Chrabonszczewski
      > Curyło-Gonzalez ambitnie
      > Madej
      > Nowotniak
      > Piwko nuda
      > Sidorek
      > Szulczewski -
      > Więckowski
      >
      > geografia ekonomiczna
      > Godlewska
      > Niedziółka
      > Poniatowska-Jaksch -
      > Taylor +
      > Trzcińska
      >
      > encyklopedia prawa
      > Gospodarek
      > Kotowska + egz.ustny
      > Kryński -
      > Nowacki
      > Oniszczuk
      > Popowicz ++++++++
      >
      > matematyka
      > Boratyńska
      > Dorosiewicz +
      > Laszuk -------AAAAAAAAAAA!!!!!! uciekaj!!!!!!
      > Nowakowski++
      > Perkowska
      > Ramsza
      >
      > mikroekonomia
      > Beksiak nuda
      > Domańska
      > Geldner
      > Grzelońska
      > Niedokos
      > Pacho ambitnie +
      >
      > historia gospodarcza
      > Deszczyński
      > Grzeloński
      > Kaliński
      > Landau
      > Morawski +++ ale dla odważnych i zainteresowanych
      >
    • Gość: lorelei Re: Wykładowcy-SGH IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 14.08.03, 00:45
      > Cześć! Mam prośbę do studentów SGH-u. Dostałam właśnie kartę preferencji z
      > wykładowcami. Czy możecie trochę o nich napisać- kogo warto wybrać, a kogo
      > omijać z daleka. Z góry dzięki.
      Moze znajdziesz w archiwum taki sam watek sprzed roku, wtedy bardzo mi pomogl :)
      Napisze o tych, u ktorych bylam osobiscie, bo wole sie nie wypowiadac o tych
      znanych tylko ze slyszenia

> filozofia
      > Chmielecka
      dla ambitnych, kobieta mowi na wysokim poziomie, dyskusje w czasie zajec tez
      niezle, wiec jesli chcesz sie wysilic lub cie to interesuje to bierz, ale
      mozesz zalowac lub miec chwile zalamania, ze nie wiesz, o co chodzi :)
      trudno mi powiedziec, czy bym ja wziela drugi raz

> geografia ekonomiczna
      > Trzcińska
      U tej ostatniej bylam. W sumie fajnie, podobno malo osob oblalo. Kobieta
      sympatyczna... Ja zdawalam historie na wstepnych, wiec ciezko mi ocenic poziom,
      ale chyba byl ok.

> encyklopedia prawa
      > Kryński
      Jak chcesz moc zdawac egzamin takze w czasie roku na konsultacjach to mozesz
      isc do niego (lub do Kotowskiej), tylko, ze on nie prowadzi zapisow na te
      zerowki tak jak Kotowska i w ten sposob im blizej sesji, tym wiekszy tlum i
      ciezej sie dopchac.
      Najwiecej ludzi bylo chyba u Kotowskiej w tym roku i ona miala ten fajny system
      zapisywania sie na zerowke, z drugiej strony Krynski jest troche zakrecony, no
      i te dzikie kolejki przed sesja...
      Tak wiec, w sumie Twoja decyzja, bo u niej masz wszystko zorganizowane, zas u
      niego... wszystko jest mozliwe :)
      > matematyka
      > Nowakowski
      Bardzo fajnie tlumaczy na wykladzie, poziom nie jest jakis wygorowany, nie ma
      problemu ze zdaniem egzaminu.
      W zeszlym roku Nowakowski byl na planie P, a Dorosiewicz N, wiec nie wybieralo
      sie miedzy nimi dwoma. A podobno Dorosiewicz jest spoko...
      > mikroekonomia
      Ja bylam u Czarnego, ale go tu nie widze...

> historia gospodarcza
      > Morawski
      Coz: gosc ma super wyklady, naprawde ciekawe, z humorem i w ogole, ale zdanie
      egzaminu to nie taka prosta sprawa. Kraza legendy, jak to on oblewa... Chyba
      troche przesadzone, ale fakt faktem, ze ok. 5 osob na 20 nie zdaje (z moich
      obserwacji).

To chyba wszystko. Mam nadzieje, ze jakos to Ci rozjasni umysl, ale nie biore
      odpowiedzialnosci za wybory, ktorych dokonasz :)

Pozdrowienia i milego studiowania :)

• Gość: agatka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 09:57
        ja jestem właśnie na planie N i polecają mi CZarnego, a co Ty o nim sądzisz?
        • nikka007 Re: Wykładowcy-SGH 14.08.03, 13:17
          Będzie sporo pracy, kartkówki na zajęciach, wyścig szczurów na ćwiczeniach, ale
          warto. Ale polecam prof. Garbicza( o ile jest na liście) i mgr Dzierżek na
          ćwiczenia. Genialne zajęcia.
      • cuddly Re: Wykładowcy-SGH 14.08.03, 11:05
        > > historia gospodarcza
        > > Morawski
        > Coz: gosc ma super wyklady, naprawde ciekawe, z humorem i w ogole, ale zdanie
        > egzaminu to nie taka prosta sprawa. Kraza legendy, jak to on oblewa... Chyba
        > troche przesadzone, ale fakt faktem, ze ok. 5 osob na 20 nie zdaje (z moich
        > obserwacji).
        >

malo mam czasu wiec bedzie tylko o Morawskim. przez cale studia na sgh nie
        zaliczylam 1 przedmiotu-wlasnie hiry z Morawskim...ale gosc jest fajny:)
        • minka001 Re: Wykładowcy-SGH 14.08.03, 16:54
          moj chlopaka wlasnie mial z morawskim dwa semstry historie, i dwa razy
          oblal..ale nie to zeby jakis slaby byl..:) morawski jest poprostu dziwny..:)
          idziesz na egzamin anuczony a okazuje sie ze jednak nic nie umiesz...btw egz
          jest ustny...
          pozdrawiam
    • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 19:36
      Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jeżeli jestem na liście P,
      to mogę w ramach przeniesiń zapisać się do wykładowcy z listy N? Pytam się, bo
      nie mam Czarnego na liście,a słyszałam od znajomych, że warto.
      • Gość: Jacek Re: Wykładowcy-SGH IP: *.s / 192.168.1.* 14.08.03, 20:03
        Hej Lilka, ulozylas juz sobie kolejnosc? Ja tez jestem w planie P wiec moze
        spotkamy sie gdzies na wykladzie, a tak btw ile masz pkt.? J.
        • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 20:08
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Hej Lilka, ulozylas juz sobie kolejnosc? Ja tez jestem w planie P wiec moze
          > spotkamy sie gdzies na wykladzie, a tak btw ile masz pkt.? J.

Cześc Jacek. Więc mam 83 punkty, a listy jeszcze nie ułożyłam, bo muszę pogadać
          z ludźmi, ale myślę, że na pierwszych miejscach będą: Chmielecka, Godlewska,
          Popowicz, Nowakowski, Pacho, Morawski.
          A ty co myślisz? Kiedy odbierasz indeks?
          • Gość: Jacek Re: Wykładowcy-SGH IP: *.s / 192.168.1.* 14.08.03, 20:20
            No ja mam tylko 67 wiec w zasadzie wybor i tak mam ograniczony no ale nie
            mniej u mnie u mnie lista wyglada tak: Chmielecka, Trzcinska, Kotowska,
            Nowakowski, Niedokos, Grzeloński.
            Ja odbieram we wtorek a Ty?
            • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 21:00
              Ja w poniedziałek, więc się nie spotkamy. A o tym Niedokosie to cos więcej
              słyszałeś czy tak strzelasz?
              • Gość: Jacek Re: Wykładowcy-SGH IP: *.s / 192.168.1.* 14.08.03, 21:02
                slyszalem od dwoch osob, ktore z nim mialy nie zaluja i im sie podobalo,
                dlatego na niego postawilem
                • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 21:07
                  A ja słyszałm, ale nie od osób, które miały z nim bezpośrednio, że Pacho jest ok
                  • Gość: Jacek Re: Wykładowcy-SGH IP: *.s / 192.168.1.* 14.08.03, 21:13
                    u mnie PAcho jest drugi z opiniami bardzo trudny, OK, plus, polecany hehhe:)
              • Gość: blAISE Re: Wykładowcy-SGH IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:20
                super watek, znalazlem zupelnie przypadkowo-tez jestem w takiej sytuacji ze
                musze oddac wkrotce ta okropnie zolta 'karte preferencji', a watek pomogl mi
                bardzo (a wlasciwie wciaz pomaga :))

glowie sie wiec kogo wybrac, ale szanse na przydzielenie do tych 'wymazonych'
                mam niestety nieduze - 69 pkt :( co w porownaniu z Twoimi 83, lilko, wyglada
                dosc blado :)

tak sie sklada ze tez odbieram indeks w poniedzialek :)

pozdrawiam ludzi tworzacych ten watek...
        • Gość: agatka jacek? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 20:38
          jacek ptaszek czy mi się tylko wydaje?
          • Gość: Jacek Re: jacek? IP: *.s / 192.168.1.* 14.08.03, 20:42
            wydaje Ci sie;)
            • Gość: agatka Re: jacek? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 20:46
              no to przepraszam
    • Gość: flam Re: Wykładowcy-SGH IP: *.73-24.tampabay.rr.com 14.08.03, 20:19
      Gość portalu: lilka napisał(a):

> Cześć! Mam prośbę do studentów SGH-u. Dostałam właśnie kartę preferencji z
      > wykładowcami. Czy możecie trochę o nich napisać- kogo warto wybrać, a kogo
      > omijać z daleka. Z góry dzięki.

Czesc,
      Na sam poczatek polecam ci lekture watku ktory sam zalozylem rok temu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=2752035&a=2752035&v=2&strona=0

A teraz troche o moich doswiadczeniach i wyborach...
      Wlasciwie moge ci tylko powiedziec o wykladowcach u ktorych bylem...czasami
      cos naprawde przychylnego sie slyszy o innych, wiec jak mi sie przypomni to
      zaraz napisze...
      No to zaczynamy

> filozofia
      > Chmielecka
      > Chrabonszczewski
      > Curyło-Gonzalez
      > Madej
      > Nowotniak
      > Piwko
      > Sidorek
      > Szulczewski
      > Więckowski

Ja wybralem Chmielecka i to byl moj najlepszy wybor jak dotad... Kobieta
      swietnie prowadzi filozofie, co prawda trzeba troche popracowac- ale wcale nie
      tak duzo- na kazde zajecia masz mniej wiecej 2-3 stron a4 do przeczytania-
      przygotowania, cale zajecia to jets jedna wielka dyskusja...a nie dyktowanie i
      notowanie....te zajecia sa prowadzone przez studentow...a pani doktor
      Chmielecka tylko naprowadza i zadaje pytania....tez czesto wkreca ludzi tak ze
      sytuacja jest nie do wybrniecia...Wybralbym te zajecia bez zastanowienia
      jeszcze raz... Na pwno sa luzniejsi wykladowcy od tego przedmiotu...ale jezeli
      choc troche kiedykolwiek zastanawialas sie nad swoja egzystencja...to te
      zajecia pozwola ci sie poczuc lepiej...
      Jedna najtrudniejsza rzecz z tymi zajeciami to to ze trzeba przygotowac
      refera...najpierw ustny a p[ozniej pisemny- na ten sam temat...nikogo to nie
      omija...kazdy musi to zrobic
      Wielki plus u tej kobietry to to ze jezeli bierzesz czynny udzial w
      zajeciach...wyrazasz swoje opinie, a czasami wystarczy ze jestes przygotowana,
      to lapiesz plusy...co moze w polaczeniu z dobra ocena z referatu (zaczynajac
      chyba od 4,5) mozesz byc zwolniona z egzaminu...mi sie tak trafilo:)

> geografia ekonomiczna
      > Godlewska
      > Niedziółka
      > Poniatowska-Jaksch
      > Taylor
      > Trzcińska

U zadnego/ej z tych wykladowcow nie bylem...dobrze mi sie kojarzy nazwisko
      Godlewska i Trzcinska...chyba duzo dobrego o Trzcinskiej slyszalem..ale nie
      jestem pewien...pewnie cos na ten temat znajdziesz w moim watku z przed roku...

> encyklopedia prawa
      > Gospodarek
      > Kotowska
      > Kryński
      > Nowacki
      > Oniszczuk
      > Popowicz

Bez wachania wybieraj Kotowska. Kobieta jest swietna...bardoz mila....kraza
      bardoz dobre notatki do jej egzaminow(opracowane pytania)...zreszta z tego co
      zauwazylem to co roku studenci nowe robia....bo jakos nikt nie chce
      zarchiwizowac tego co dotychczas sie pojawilo...egzamin jest ustny...bardoz
      mily...rozbity na dwie polowki...masz zestaw pytan do kotrych masz sie
      przygotowac...wiesz czy umiesz czy tez nie...wszystko jest jasne...kobieta
      uczciwie ocenia...wyklad ma naprawde dobry i ciekawy...naprawde nie
      zastanawiaj sie....i wybierz ja....jak nawet do niej ciebie nie przypisza to
      idz i sie przenies....nie wiem czy wiesz ze mozna sie pozniej przynosic...a
      jak nie to juz wiesz:)...
      Wogole to moglabys napisac co sie znajduje w zestawie powitalnym...my w
      zeszlym roku mielismy dwa informatoy...jeden oficjalny...a drugi troche
      mniej...napisany przez studentow...ten drugi naprawde byl bardzo pomocny
      (napisz czy w tym roku jest podobnie)

> matematyka
      > Boratyńska
      > Dorosiewicz
      > Laszuk
      > Nowakowski
      > Perkowska
      > Ramsza

Laszuka nie znam...chociaz bylem do niego przypisany...ale powtorze to co mi
      mowili wszyscy na moim forum- uciekaj!!!

Wybralbym jeszcze Nowakowskiego- przepisalem sie do niego...byl z tym duzy
      problem....bo dal warunek ze najpierw cwiczeniowiec sie musi na to zgodzic
      (musisz miec najpierw podpis cwiczeniowca...a dopiero pozniej wykladowcy)...a
      problem sie okazal taki ze wlasciwie zaden cwiczeniowiec nie chcial
      podpisac...a tylko pani Wachecka-Skowron- Bardzo zakrecona kobieta..ale
      sympatyczna i dobrze tlumaczy...czasami sie zapedzi i nikt nie wie co ona juz
      robi...bo takie zaczyna kosmosy wymyslac ze wszyscy sie gotuja....ale jest
      wporzadku i dobrze przygotowuje....wiec jak by ci bylo dane przepisywac sie do
      Nowakowskiego to uderzaj od razu do Wacheckiej-Skowron:)

Drugi wybor...chociaz nie znam wykladow....to Dorosiewicz...nie mialem tej
      mozliwosci w zeszlym roku (inny plan)

> mikroekonomia
      > Beksiak
      > Domańska
      > Geldner
      > Grzelońska
      > Niedokos
      > Pacho
      Tutaj duzo nie powiem...niestety...Ja bylem u Matkowskiego i szczerze bym
      polecal sie do niego przeniesc jak bedzie taka mozliwosc....a na Cwiczenia do
      Prochniaka- swietny mlody koles...dopiero co upieczony magister..bardoz dobre
      cwiczenia...i luzne przede wszystkim...ale b. dobre

Jedyne nazwisko co mi tytaj cos mowi to Pacho...ale chyba nic
      specjalnego...jedna moja kolezanka u niego byla i zadowolona jest...wiec
      raczej niegrozny
      > historia gospodarcza
      > Deszczyński
      > Grzeloński
      > Kaliński
      > Landau
      > Morawski

Noi czas na najgorsze moje przezycie:)
      Jak zajrzysz na moj zeszloroczny watek to zauwazysz ze opinie na temat prof
      Morawskiego sa bardoz mieszane...ambitnie go wybralem..chociaz czesc osob
      mowila Uciekaj i nie pytaj dlaczego...mimo to duzo osob idzie do niego.
      WYklad ma moze i ciekawy(chociaz ja mialem ciekawszych i lepszych nauczycieli
      w szkole podstawowej i sredniej)....ale egzamin to horror...przynajmniej dla
      niektorych...z tego co sie orientuje to w pierwszym semestrze oblal mniej
      wiecej polowe studentow w pierwszym terminie....i mieli oni przez to krotsze
      ferie...plotki i legendy rzeczywiscie kraza o nim...i mysle ze sam moglbym
      kilka nowych opowiesci wysnuc...ogolnie jest tak ze raczej nie ma roznicy czy
      jestes przygotowana czy nie...bo czesto tutaj decyduje los i jego
      nastawienie...bylem swiadkiem tego jak zaliczyl dziewczynie ktora slowem sie
      nie odezwala...a oblewal kolesi ktorzy naprad=wde umieli...Drugi raz bym go
      nie wybral...nie ponos sie tez ambicjami...bo sie napewno zorientujesz ze
      lepiej jest robic kilka dodatkowych rzeczy na SGH'u niz tylko sie
      uczyc....chciaz gros ludzi nie jest tego swiadome:)...lepiej podzialac w
      organizacji studenckiej, samorzadzie czy w czymkolwiek co ci do glowy
      przyjdzie i cie zainteresuje (tutaj uskutecznie troche reklamy...ja zapisalem
      sie do AIESEC'u i naprawde nie zaluje....pewnie bedziesz duzo dziwnych rzczy
      slyszec na temat tej organizacji ale tutaj naprawde jest super...sporo masz
      mozliwosci i nie ma zadnego wyscigu szczurow...jak to od kogos uslyszalem)

Jezeli masz jeszcze jakies pytania to pytaj....najlepiej by bylo gdybys podala
      swojego maila...oczywiscie jak chcesz

To narazie tyle..musze spadac
      Zycze powodzenia
      • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 21:01
        cześć Flam, czytałam juz wcześniej twój wątek z zeszłego roku i sporo mi
        pomógł, ale np. z mikroekonomii, która jest (jak myslę) najwazniejsza,
        właściwie nikt się nie powtarza.
        Przede wszystkim dzięki za info o Morawskim, bo to był mój pewniak (byłam na
        kursach u niego i byłam zachwycona- po wykładach pamiętałam wszystko i mimo, ze
        właściwie mój pierwszy kontakt z historią w liceum zaczął się w marcu
        maturalnej klasy, dostałam na prawde duzo punktów). A jesli nie on, to kto :)
        Grzeloński, Kaliński, Landau, Deszczyński?
        Jeśli chodzi o AIESEC to zapiszę się na 100%, bo wszyscy bardzo polecają.Wiesz
        może cos o kołach naukowych, np. debaty polit-ekonom ?
        W tym roku też dostaliśmy 2 książeczki i ta zrzeszenia studentów jest na prawdę
        w porzadku.
        Mam następne pytanie: mam tyle punktów i takie certyfikaty, że moge mieć
        zaliczony cały pierwszy rok z języków. Może mi ktos napisac czy to się opłaca
        czy raczej iść normalnie na języki ogólne ( szczególnie, że jest tak trudno z
        niemieckiego i moze sobie go skrócic o rok?)
        mój e-mail: kalineczek@poczta.onet.pl
        • Gość: flam Re: Wykładowcy-SGH IP: *.73-24.tampabay.rr.com 15.08.03, 04:25
          Gość portalu: lilka napisał(a):

> cześć Flam, czytałam juz wcześniej twój wątek z zeszłego roku i sporo mi
          > pomógł, ale np. z mikroekonomii, która jest (jak myslę) najwazniejsza,
          > właściwie nikt się nie powtarza.
          > Przede wszystkim dzięki za info o Morawskim, bo to był mój pewniak (byłam na
          > kursach u niego i byłam zachwycona- po wykładach pamiętałam wszystko i mimo,
          ze
          >
          > właściwie mój pierwszy kontakt z historią w liceum zaczął się w marcu
          > maturalnej klasy, dostałam na prawde duzo punktów). A jesli nie on, to kto :)
          > Grzeloński, Kaliński, Landau, Deszczyński?

Mysle ze mozesz ich dac w kolejnosci: Kalinski, Grzelonski i dalej mi sie
          lista urywa...jak wiesz z mojego watku to sa to dobre typy...ja mialem tylko
          ta trojce do wyboru i pamietam ze ktos mi powiedzial ze wszyscy sa ok...
          Jezeli Morawskiciebie zainteresowal to zawsze mozesz sprobowac do niego
          pojsc...jednak sa mozgi ktore zaliczaja:)
          Jezeli jestes dobra tak jak mowisz i masz naprawde duzo punktow to mozesz nie
          miec problemu..tym bardziej ze mowisz ze ci sie podobal jego wyklad...to
          wszystko tak naprawde jest twoj wybor:)

> Jeśli chodzi o AIESEC to zapiszę się na 100%, bo wszyscy bardzo
          polecają.Wiesz
          > może cos o kołach naukowych, np. debaty polit-ekonom ?
          > W tym roku też dostaliśmy 2 książeczki i ta zrzeszenia studentów jest na
          prawdę
          >
          > w porzadku.
          > Mam następne pytanie: mam tyle punktów i takie certyfikaty, że moge mieć
          > zaliczony cały pierwszy rok z języków. Może mi ktos napisac czy to się
          opłaca
          > czy raczej iść normalnie na języki ogólne ( szczególnie, że jest tak trudno
          z
          > niemieckiego i moze sobie go skrócic o rok?)
          > mój e-mail: kalineczek@poczta.onet.pl

Jezeli masz wymagana ilosc punktow to radzilbym brac co daja...jezyki zajmuja
          naprawde duzo czasu...a w ten sposob skonczysz wczesniej...bedziesz miala
          wiecej czasu na zrobienie dodatkowych interesujacych ciebie
          przedmiotow....albo pociagniecie drugiego kierunku...albo chociazby
          przebimbanie na imprezach...co tez sie chwali:)

Mi zabraklo jednego punktu z angielskiego zeby moc sie z certyfikatem wywinac
          od jezeyka podstawowego...moze moglbym kombinowac, chodzic i prosic i machac
          tym moim certyfikatem zeby mnie przeniesli...ale jakos nie mialem werwy do
          tego...na szczescie skupilem sie na przenoszeniu od wykladowcy do
          wykladowcy...jezeli nie dostaniesz sie tam gdzie chcesz to chwytaj za karte
          przeniesien jak tylko bedzie(znajdziesz ja w dziekanacie studium podstawowego-
          tam gdzie skladalas aplikacje) i szukaj daneo wykladowcy jeszcze przed
          zajeciami...bo pozniej moze byc ciezko....poszukaj gdzie ma katedre....moze ma
          konsultacje....moze prowadzi zajecia dla studium dyplomowego albo dla zaocznych

Jezeli umiesz dobrze jezeyki (podejrzewam ze masz zestaw standardowy w postaci
          angielski i niemiecki)...to na zajeciach mozesz sie nudzic....ja przsiedzialem
          na moich....bylem aktywny ale nie chcialo naprawde mi sie uczyc....do tego
          dostalem gorsza ocene niz bym dostal przy zwolnieniu z danego jezyka...wiec
          wybor wydaje mi sie dosyc prosty:)

Jeszcze raz pozdrawiam
          • Gość: lilka Re: Wykładowcy-SGH IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 11:31
            Dzięki za odp. Z niemca chyba rzeczywiście się zwolnię, bo to o 3 semestry
            krócej, ale z ang własnie nie wiem, bo ja w tym roku nie podeszłam do Prof.,
            więc mogłabym bezpłatnie się do egzaminu przygotować( na 1 roku jest podręcznik
            na tym poziomie?).
            Pozdrawiam
        • nikka007 Re: Wykładowcy-SGH 15.08.03, 12:16
          Morawski pacyfikuje TYLKO 1 rok, potem jest milutki:). Mimo wszystko polecam
          właśnie jego, bo wykład jest ciekawy. Wystarczy trochę tupetu :) i odwagi, on
          bardzo lubi jak ludzie mu się stawiają :)))). Wiem z autopsji, bo miałam z nim
          ćwiczenia, oczywiście przyłaziłam z pracą we wrześniu, ale w końcu dostałam
          szału i się postawiłam i...dostałam 5 :)))))
          Z prawa polecam Popowicza- nie trzeba korzystać z nudnych książek, wykład jest
          barwny, ciekawy, poza tym dr mówi sporo o UE, bo chyba się tym zajmuje. U
          Kotowskiej trzeba wykuć podręcznik, co przy wstępie do prawoznawstwa mija się z
          celem :)
          pozdr.
        • nikka007 języki 15.08.03, 12:19
          Jeśli chodzi o języki- jeśli naprawdę jesteś dobra z niemca to próbuj. Ale jest
          ciężko. Ja byłam w takiej sytuacji jak Ty- tyle tylko, że z rosyjskiego i ang.
          Rosyjski biznesowy- lajtowo :), w sumie popełniłam błąd, że nie zdawałam od
          razu końcowego. Angielski- jeśli możesz realizować B/A to JAK NAJBARDZIEJ
          polecam. Grupa B realizuje program First Certificate ( nuuuuuuda), B/A
          Proficiency ( oczywiście bez przesady, ale poziom jest zdecydowanie wyższy)
          • Gość: lilka Re: języki IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 22:39
            a jaki poziom realizuje grupa A z ang?
            • nikka007 Re: języki 16.08.03, 11:08
              grupa A realizuje program Proficiency ( tzn. podręcznik), grupa B/A ten sam :)
    • el_presidente666 Re: Wykładowcy-SGH 21.08.03, 23:07

Dla wszystkich (jak i ja) wybierających...

Jest strona:

cojestdoktorku.w.interia.pl/
      Oraz forum dyskusyjne SS SGH z wątkami na ten temat:
      (trzeba się zarejestrować)

www.esgieha.pl/forum/
    • Gość: Dominika Re: Wykładowcy-SGH IP: serwer:* / 192.168.1.* 22.08.03, 21:47
      Jesli pytanie jest jeszcze aktualne, to ja też coś od siebie...

filozofia

byłam u Więckowskiego i nie narzekałam...

geografia ekonomiczna

Godlewska- rewelacja, sympatyczna, życzliwa...

Niedziółka- dla mnie troche nudna i niepoukładana... ale miałam z nią tylko ćw,
      bo wtedy jeszcze nie prowadziła wykładów...

Taylor- PODOBNO dobrze u niej mają faceci... ;)))

encyklopedia prawa

Kryński- byłam u niego, jestem zadowolona, teraz zapisuję się na "inne" prawa
      też do niego...

mikroekonomia

Geldner lub Pacho

historia gospodarcza
      Deszczyński
      Grzeloński- podobno świetny...
      Kaliński- łatwe zerówki to już historia...
      Morawski- miałam z nim do czynienia jako koordynatorem... okropny człowiek...
      ale wykłady- super...

Powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka