Dodaj do ulubionych

Mechanika i budowa Maszyn

IP: *.promax-ck.pl 30.07.08, 16:41
Czy dobry kierunek wybrałem?
Obserwuj wątek
    • Gość: automatyk Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:58
      Jesli Cie to interesuje to dobry:) Chociaz osobiscie bym go nei wybrał
      • Gość: mech Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.net.upc.cz 30.07.08, 17:51
        o ile nie bedziesz olewał, to pracę spokojnie znajdziesz. albo to
        ona znajdzie Ciebie.
    • Gość: RRRRRRRRRRRRRRRR Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.promax-ck.pl 30.07.08, 19:12
      A na jaka pensje mogę liczyć ?
      • Gość: ... Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 19:17
        jezeli wybrales kierunek ze wzgledu na kase, a nie na
        zainteresowania to szczerze wspolczuje
      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 30.07.08, 19:21
        Jesli tylko skonczysz studia i nic od siebie nie dasz, to na bardzo mizerna
        place mozesz liczyc.
        Musisz naprawde cos umiec.
    • Gość: niespełniona Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:44
      Na co się nie dostałeś? Czy mibm to docelowy kierunek?

Ja mam inny problem, nie dostałam się na UW ani na japonistykę ani na
      kulturoznawstwo (źle mi poszedł polski) i też byłam daleko na liście na informe
      UW... teraz jestem pod ścianą, 3 kierunki docelowe mi nie wyszły, na PW nie
      skladałam na informatyke bo docelowo miała być japonistyka albo kulturoznawstwo,
      albo informa UW... teraz zostaje mi tylko PW, zdawałam matme na rozszerzeniu
      (82%) i muszę wybrać PW, UW mnie wypluło, nawet na rezerwową się nie dostałam na
      informatyce z wynikami gdzie byłabym w pierwszej dziesiątce na PW! Kur**!!!
      Teraz będę studiować z ludźmi gdzie 80% nie zdawało matmy i nic nie kumają, nie
      znają nawet Pascala... po co ja się uczyłam w LO i do matury jak mam iść na
      politechnike :/

Jedyne co mi odpowiada to anglojęzyczny 'Electrical and Computer Engineering' na
      Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych PW. Przynajmniej w angielskim będą
      zajęcia, więc nie będę taka ostatnia i znajomość angielskiego wykorzystam...
      Wie ktoś czy mogłabym się przenieść na informe UW od razu na 2. rok? Jak nie to
      zaczne drugi kierunek na UW za rok, tą informe - chyba dobre połączenie mi
      wyjdzie co?
      Na PW sie orientuje jak jest na informatyce, bo mój chłopak będzie teraz kończył
      tam, sam chciał na UW, gów** mu z tego wyszło, kończy PW i teraz historia sie
      powtarza u mnie - pech to pech :/ Mogę se pomarzyć o UW jak na razie... zawsze
      się zapierałam przed politechnikami i mam za swoje, już sie z niczego nie będę
      naśmiewała...
      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 20:47
        Zapieraj sie zapieraj-zycie wreszcie w dupe kopnelo. Ale zapieraj sie dalej:)
        Powinnas swoj przyklad na calym forum dawac-zeby takie inteligenty czegos sie
        nauczyly.
        Gratuluje UW:)
      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 20:47
        Kulturoznastwo i informa to troche duzy rozrzut:)
      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 20:49
        Glupiutka jestes-zeby te 80% ludzi w dupe cie nie kopnelo tak jak UW:)
        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:27
          Mam znajomych na PW i znam 'potencjał naukowy' większości studentów. Sorry,
          czego się spodziewać jak przyjmują z podstawową maturą z historii na
          politechnike... mogłam zdać podstawe na 30% i nie opanowywać do perfekcji języka
          HTML, Pascala i podobnych... jak inni ledwo zdadzą maturę, języki programowania
          to czarna magia tak samo jak matematyka i fizyka (mój chłopak jak mi opowiadał z
          jakimi brakami są ludzie na roku, to mi się jeżyły włosy, mimo że była w 1.
          klasie LO...) . Ale przecież można płacić za punkty kredytowe i nie da się
          wylecieć jak na uniwerkach chociażby, przedmioty z 1. roku na 2., z 2. na 3. -
          po prostu super, szkoda że za 'dostateczny' nie ma cennika - po co dawać kilka
          terminów, kupmy sobie tróje i git! :/

Miałam plan na japonistykę + dodatkowo informatykę, bo mimo że jestem dobra z
          przedmiotów ścisłych, to jednak zapalona humanistka. Teraz będę humanistką na PW
          kur**!!! :/ No nic, tyle dobrze że po angielsku te studia i coś z informatyką
          związane.

Jutro niose papiery na PW. Musze to jakoś przeboleć, UW ani UJ to nie jest, ale
          w końcu PW to też nie pierwsza-lepsza uczelnia :)
          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 21:33
            To trzeba bylo sie nie uczyc tych jezykow-moge sie zalozyc ze jak pojdziesz na
            studia to ta twoja "perfekcyjna znajomosc" troche zblednie i poczujesz sie malutka.
            Nie da sie wyleciec? Hm a to nowosc.
            Pewnie twoj chlopak rowniez jest zadufany w sobie tak jak ty-wcale sie nie
            dziwie ze go w grupie nie toleruja:)
            Widze ze jeszcze duzo przed toba-tylko zycze ci zebys nie nalezala do tych
            ktorzy zdaja pare razy przedmiot.
            Mialem takich dupkow na roku jak ty-szybko sie uczyli pokory.
            • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:51
              inz_mech napisał:

> To trzeba bylo sie nie uczyc tych jezykow-moge sie zalozyc ze jak pojdziesz na
              > studia to ta twoja "perfekcyjna znajomosc" troche zblednie i poczujesz sie malu
              > tka.

Chyba nie będzie mi ciężko z angielskim, jestem po LO dwujęzycznym i zdawałam
              mature m.in. w angolu.

> Nie da sie wyleciec? Hm a to nowosc.

Chyba naprawdę trzeba być wybitnym leniem, bo nie wierzę że nie można się
              nauczyć wymaganego programu na dostateczny... Za 2. czy 3. razem chociażby.

> Widze ze jeszcze duzo przed toba-tylko zycze ci zebys nie nalezala do tych
              > ktorzy zdaja pare razy przedmiot.

Rozumiem że można nie zrozumieć czegoś na studiach (bo w LO to już nie
              rozumiem), poprawki są dla ludzi, wiadomo, ale jak ktoś co roku jedzie na
              warunkach to po prostu nie trafił w kierunek. Ale zamiast go usunąć - dają
              kolejne szanse i mamy absolwentów (informatyk który mnie uczył skończył
              informatyke na PW - nie muszę widzieć jego indeksu żeby być pewną jakim był
              studentem)

> Mialem takich dupkow na roku jak ty-szybko sie uczyli pokory.

Mam taką cechę, że jak już coś robić - to robić to dobrze! Nawet jak nie jest mi
              to potrzebne w praktyce, czy przyjemne. Dlatego nie idę na studia żeby przewalić
              studia na warunkach i ciągle uczyć sie minimum programowego ze wszystkiego...

To że nie traktuję poważnie leni i osób, które nie są na swoim miejscu, nie
              powinno powodować że zwracasz się do mnie w taki prostacki sposób. Nie znamy się
              i nie powinieneś mnie oceniać, gdyż nie masz zbyt wielu danych o mnie, a na
              podstawie dwóch postów nawet dobry psycholog nie określi jaki człowiek się kryje
              za danym nickiem. Pozdrawiam i więcej kultury :)
              • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 21:59
                Nie trzeba byc psychologiem i to jeszcze wybitnym zeby po dwoch postach odniesc
                wrazenie ze jestes zadufana w sobie i masz o sobie wysokie mniemanie. A takich
                ludzi nazywam dupkami-moze jest prostackie ale jakie trafne.
                Nawet nie trzeba czytac calego postu wystarczy przeczytac ze nauczylas sie
                perfekcyjnie jakiegos jezyka programowania. A perfekcyjnie znasz C++? Takie
                zdania wiecej mowia o tobie niz analiza psychologa.
                Wiecej pokory-bo na studiach bedziesz miala ciezko. Uwierz mi, wiem co mowie.
                • Gość: qwerty OT IP: *.chello.pl 30.07.08, 23:42
                  > Nie trzeba byc psychologiem i to jeszcze wybitnym zeby po dwoch postach odniesc
                  > wrazenie ze jestes zadufana w sobie i masz o sobie wysokie mniemanie. A takich
                  > ludzi nazywam dupkami-moze jest prostackie ale jakie trafne.

Dokładnie tak samo można powiedzieć o tobie :) Zadufany w sobie, z wyjątkowo wysokim mniemaniem o swojej osobie. Lepiej bym tego nie ujęła :)
                  • inz_mech Re: OT 30.07.08, 23:45
                    Ojoj, no teraz to mi docielas. Jesli nie widzisz roznicy miedzy moimi
                    wypowiedziami a wypowiedziami tej dziewczynki, to przykromi, nie mamy o czym
                    rozmawiac.

P.S
                    Nigdy nie mowilem ze zaznajomilem sie z jakas dziedzina w stopniu "doskonalym".
                    Widze ze nie potrafisz glebszych wnioskow wysuwac, a szkoda.
                    • Gość: qwerty Re: OT IP: *.chello.pl 31.07.08, 14:06
                      > Nigdy nie mowilem ze zaznajomilem sie z jakas dziedzina w stopniu "doskonalym".
                      Ja też tego nie powiedziałam, jakbyś nie zauważył. Napisałam tylko że na podstawie twoich postów można przypisać ci te same cechy, które skrytykowałeś u dziewczyny. Tyle.

PS Skoro n-ty raz stwierdziłeś, że nie mamy o czym rozmawiać to po co ze mną gadasz?
                      • inz_mech Re: OT 31.07.08, 14:14
                        No wlasnie nie wiem po co. Juz nie bede.
            • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:55
              Japonistyke? Co sie robi po japonistyce bo zawsze ciekawy byłem:)? Nie wiem czym
              tu sie chwalic... 80 % z matmy to słabiutko i wcale mnie nie dziwi, ze sie nie
              dostalas. Ja mialem 96 i wcale nie skladalem na UW, wolalem PW, wiec nie
              rozumiem nad czym sie użalasz.
              • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:13
                Co można robić po japonistyce? Można wyspecjalizować się w tłumaczeniach tekstów
                technicznych i zarabiać pieniądze sporo większe niż po informatyce na przykład.
                Dla mnie ważny jest też prestiż, lubie robić coś co dla większości jest
                nieznane/nieosiągalne. Ktoś musi tłumaczyć polssko-japońskie instrukcje,
                konferencje, negocjacje, itp. jak łatwo się domyśleć. Plan był że skoncze oba
                kierunki, teraz co najwyżej anglojęzyczne na PW + japonistyka UW, równolegle.

82% to niewiele może, ale zdawałam matme anglojęzyczną, więc nie wiem dlaczego
                tak nisko mi to przeliczyli, bo polskojęzyczna była w tym roku sporo łatwiejsza.
                Ale mniejsza z tym. Informatyka za to na 100%. I nici wyszły z UW - toteż łatwo
                obczaić, jaki poziom prezentują. Za to ludzie z 80% z podstawy cieszą się że są
                na informie PW... choć pewnie są i tacy, co nie zdawali matmy, wiem że niektóre
                kierunki PW biorą wszystkich, na informe chyba jest więcej niż 1 os./m-ce. A
                potem, "połowa studentów odpada" - powód oczywiście nieznany dla większości, a
                jakże.

Wiem że po PW też sobie absolwenci nieźle radzą, że jak zechce to się nauczę i
                na PW, ale to nie to samo co na prestiżowej uczelni. Kto zna PW za granicą? Jak
                byłam na wymianie w Irlandii, UW i UJ to jedyne uczelnie, które ktoś z nazwy
                kojarzy.

Uważam że UW lepiej rozwinęło by moje możliwości, interesuje mnie tylko i
                wyłącznie programowanie, które na UW wiadomo jak stoi, a teraz będę sie uczyła
                architektury kompa przez 3,5 roku tak jak mój facet - niby zadowolony z PW, ale
                jednak niedosyt pozostaje i chyba już tak będzie zawsze.
                Dobra, nieważne, niech będzie to PW już i koniec. Zresztą, jutro dopiero zobacze
                czy mnie zechcą ;)
                • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 22:17
                  Niedosyt-pokazalas na co cie stac.
                  Masz o sobie wysokie mniemanie-niestety to nie jest poparte twoimi
                  osiagnieciami. No coz, kto zna PW? Nie bede tego komentowal.
                  Ale pojdziesz na studia to spokorniejesz. Nawet twoja elitarnosc zblednie.
                  • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:22
                    inz_mech napisał:
                    > Ale pojdziesz na studia to spokorniejesz. Nawet twoja elitarnosc
                    > zblednie.

Zdaję sobie z tego sprawę, że może tak być
                    • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 22:26
                      Napewno tak bedzie.
                      Nie wiem skad ci sie bierze ta elitarnosc-80% z matury to nie elitarnosc.
                      Elitarnoscia jest wygrac olimpiade matematyczna, to jest elitarnosc, ale to
                      rowniez nie daje prawa do wywyzszania sie tak jak ty to robisz.
                      Smutne.
                      • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:34
                        inz_mech napisał:

> Nie wiem skad ci sie bierze ta elitarnosc-80% z matury to nie elitarnosc.

Aj, to oczywiście prawda, toteż ja nie mówie że 80% to elitarnośc, kurde skąd.
                        Uważam tylko że powinnam robić coś bardziej ambitnego niż makrokierunek na PW.

> Elitarnoscia jest wygrac olimpiade matematyczna, to jest elitarnosc

Zgadza sie. Zostałam finalistką informatycznej i gów** mi to dało, laureatem nie
                        jestem. Tu też byli lepsi, chylę czoła przed nimi oczywiście, zasłużyli na UW
                        jak nikt inny :)
                        • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 22:38
                          A niby dlaczego uwazasz ze powinnas robic cos bardziej ambitnego? Moze sie nie
                          nadajesz. Takie sa realia.
                          Nie musisz mowic-czuje to w twoich postach.
                          Powiedzialem ci juz-twoje ambicje sa wieksze niz twoje rezultaty.
                          • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:42
                            inz_mech napisał:

> Powiedzialem ci juz-twoje ambicje sa wieksze niz twoje rezultaty.

Ale ja temu nie zaprzeczam!

Dlatego pochełpiłam się na PW, bo wiem o tym :)
                • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:19
                  A niby skad informacje ze na PW dostaja sie ludzi z 80 % podstawy. W tym roku
                  zeby sie dostac w 1 naborze na informatyke trzeba bylo miec coanjmniej 200/225
                  pkt, czyli po conajmniej 90 % z matmy i fizyki rozszerzonej oczywiscie. Wiec
                  wcale nie tak łatwo było sie dostać.
                  • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 22:21
                    Co ty bedziesz jej mowil-przeciez ona jest "elitarna" i nie rozumie.
                    Idzie na PW jak na sciecie, bo bedzie miala do czynienia z mlotkowymi, jeszcze
                    jej wyszukanego jezyka nie "zrozumia":)
                  • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:26
                    Gość portalu: automatyk napisał(a):

> A niby skad informacje ze na PW dostaja sie ludzi z 80 % podstawy. W tym roku
                    > zeby sie dostac w 1 naborze na informatyke trzeba bylo miec coanjmniej 200/225
                    > pkt, czyli po conajmniej 90 % z matmy i fizyki rozszerzonej oczywiscie. Wiec
                    > wcale nie tak łatwo było sie dostać.

Informa jest tu na 3. wydziałach, także nie bardzo chce mi się wierzyc w to co
                    piszesz, bo znajomi z podstawową maturą są na informie na PW.

Zresztą, ja nawet na informie PW nie jestem... tylko na makrokierunku
                    komputerowo-elektrycznym...
                    • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:29
                      Dobra, jak wierzysz we wszystko co Ci znajomi naopowiadaja to zycze powodzenia.
                      Chodzilo mi o wydzial MiNi.
                      • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:39

> Dobra, jak wierzysz we wszystko co Ci znajomi naopowiadaja to zycze powodzenia.

Wiesz, tu nie chodzi nawet o naopowiadanie, mam w rodzinie i znajomych studentów
                        PW i podziwiam że są tam jeszcze. Bo zupełnie normalne to nie jest że dziewczyna
                        w 2. LO robi prace zaliczeniową studentowi informatyki z algorymtów, no nie? +
                        instrukcje jak to zrobiła...

> Chodzilo mi o wydzial MiNi.

A tego to nie wiem, może masz racje że pró był wysoki.
      • Gość: dobra rada Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:04
        Skoro jesteś taka genialna: języki obce w małym paluszku, matematyka i
        programowanie również to dlaczego się nie dostałaś na UW (i to nawet z rezerwy
        Cię nie chcieli)??? Może powinnaś się zastanowić, czy aby te Twoje "zdolności"
        nie są tylko Twoim wygórowanym wyobrażeniem o sobie. Naucz się obierać cele do
        swoich rzeczywistych możliwości, wtedy z pewnością nie będziesz "niespełniona".
        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:20
          Gość portalu: dobra rada napisał(a):

> Skoro jesteś taka genialna: języki obce w małym paluszku, matematyka i
          > programowanie również to dlaczego się nie dostałaś na UW (i to nawet z rezerwy
          > Cię nie chcieli)???

Nie języki, a angielski, nie jestem biegła z niego. Matematyka nie do końca
          wybitna (w angielskim zdać matmę nie jest trudno, ale pomyliłam wyrażenia -
          kwestia języka), programowanie chyba nienajgorsze jak matura z informatyki na
          100%. Byli lepsi - ja to oczywiście wiem, dlatego chciałabym być w takim własnie
          gronie. Niestety - olimpijczycy mnie ubiegli o miejsca, zrozumiałe, tylko
          przykre dla mnie że muszę odrzucić ambicje i iść na coś zastępczego, może nie
          tyle gorszego, co innego. Oczywiście że nie będzie to ostatnie rozczarowanie, bo
          to stały element życia :)
          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 30.07.08, 22:23
            Trzeba bylo olimpiade wygrac z matmy a nie zdac mature na 80%+-wtedy bys nie
            musiala odrzucac ambicji.
            "pomylilam wyrazenia"-gownianej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy
            • Gość: mlle_ver Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.ms.lnet.pl 31.07.08, 00:43
              To, co piszesz w tym wątku pozostaje w pewnym kontraście do tego, co deklarujesz
              na innych, nie sądzisz? Przypomnę, że Twe deklaracje dotyczyły zasady, że nie
              obrażasz nikogo, kto Cię nie obraził pierwszy. Pisanie o kimś, że jest głupiutki
              i zadufany w sobie jak i porównywanie jego sytuacji do sytuacji "gó..anej
              baletnicy" w odpowiedzi na jego kulturalne posty, jakby nieco odbiegało od tych
              sztywnych reguł, czyż nie? ;)

Ja widzę tę sprawę zupełnie inaczej. Dziewczyna ma pewne obawy, nie wynikają one
              z zadufania w sobie, po prostu liczyła na więcej, matura nie poszła najlepiej,
              ale przecież nie można tylko po wynikach maturalnych oceniać całego człowieka.
              Nie jest tajemnicą, że studia politechniczne mają opinię mniej prestiżowych, niż
              uniwersytety, zwłaszcza jeśli mowa o informatyce na UW. Na podstawie swoich
              doświadczeń autorka stworzyła sobie pewien obraz PW i ma do tego prawo!
              Spokojnie, skoro rzeczywiście PW to tak dobra uczelnia, jak to przedstawiasz -
              autorka już za chwilę się o tym przekona. Czy jest zadufana w sobie? Nie możemy
              tego ocenić. Na pewno nie brak jej ambicji i wiary w siebie, ale skąd
              przypuszczenia, że jest to wiara nieuzasadniona? Dlaczego ktoś, kto odnosi
              sukcesy, nie może patrzeć na siebie bez fałszywej skromności i realnie oceniać
              swych umiejętności bez ryzyka zostania uznanym za zadufanego w sobie bubka?

Na koniec dodam, że cenię Cię za pewną otwartość, której brakuje innym
              uczestnikom sporu humanistów z umysłami ścisłymi. Mimo Twoich jasno
              sprecyzowanych poglądów na te tematy, w niektórych przypadkach nie masz
              problemów ze zrozumieniem drugiej strony. Dlatego też mój post nie miał być
              żadnym atakiem. Pozdrawiam.
              • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 00:52
                Ja to widze troche inaczej.
                Oczywiscie nalezy cenic ambicje ale jakie ta dziewczyna tak naprawde ma
                osiagniecia? 80% z matury? To nie jest osiagniecie. Poczytaj uwaznie jej posty a
                napewno dojdziesz do podobnego wniosku co ja-mozna mowic o jej zadufaniu "bede
                musiala uczyc sie z tymi ludzmi"-nie sadzisz ze to swiadczy o zadufaniu? Ja
                widze jasno ze jest zadufana i to nie ma nic wspolnego z osiagnieciami. Mialem
                przyjemnosc wspolpracowac z naprawde madrymi ludzmi, ale daleko im bylo do ludzi
                zadufanych.
                Jesli chodzi o moje porownanie do baletnicy-wydaje mi sie ze to nie jest
                obrazliwe lecz bardzo trafne, biorac pod uwage jej posty "pomylilam wyrazenia"-a
                nie to ze po prostu nie zrobilam. Widzisz roznice?

Dzieki za docenienie mojej postawy, ale naprawde jestem przeczulony na punkcie
                ludzi zadufanych, a mam podstawy sadzic ze ta dziewczyna wlasnie taka jest:)
                Pozdrawiam rowniez.
                • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:15
                  inz_mech napisał:

> Oczywiscie nalezy cenic ambicje ale jakie ta dziewczyna tak naprawde ma
                  > osiagniecia? 80% z matury? To nie jest osiagniecie.

Słuchaj, zdawałam maturę międzynarodową, praktycznie wszędzie liczą mi wynik z
                  matematyki x 1,25, co daje mi w moim przypadku 82 x 1,25 = 102,5 punktacji na
                  rozszerzonej polskiej maturze (oczywiście wyrównuję do 100%), tylko UW nie
                  uczyniło tego, co przy 100% informatyce daje mi 200/200 punktów.

Dzisiaj złożyłam na PW - mam maksymalną liczbę punktów, zupełnie jak
                  olimpijczyk. Pani w rekrutacji prawie mi to świadectwo wydarła z ręki.
                  powiedziała że takiego świadectwa to nie widziała dawno, oczywiście mam 1-sze
                  miejsce na liście i pewnie tak zostanie, chyba że ktoś będzie miał nazwisko na
                  literę wsześniejszą w alfabecie + maxa punktacji... Na wszystkie kierunki na PW
                  miałabym maxa punktacji, opróćz tych kierunków z egzaminem predyspozycji.

Za mną składały osoby, które zdały podstawową: geografię, biologię, WoS i
                  historie. Był nawet chłopak, który zdawał fizyke (ewenement kolejki, kandydaci
                  go wprost podziwiali!) oprócz goegrafii, z wynikiem 12% z rozszerzenia - bo
                  fozyka to był jego przedmiot dodatkowy. A potem będzie utyskiwanie jaki to
                  poziom wyśrubowali i jakie kosmiczne granice ciągów liczyć każą (już to od
                  znajomcych z tej uczelni świetne znam).

Jak będę sie cofała albo nie tak rozwijała jak chcę, to zmienie kierunek po roku
                  i tyle. A mature napiszę teraz polską z matmy, z maksem punktów mnie będę
                  musieli przyjąć na UW :) Dzięki, wygadałam się :)
                  I więcej luzu i dystansu do siebie inz_mech, ja nie wiedziałam że jestes
                  studentem PW, teraz wiem dlaczego takie ataki na mnie kierujesz. Ja pisałam
                  ogólnie o licznych znajomych z PW, nic nie mam osobiście do Ciebie
                  • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:35
                    Przeciez rekrutacja na PW się zakończyła, więc gdzie składałas papiery, chyba ze
                    o czyms nie wiem:). Pewnie, że wszędzie będą słąbsi uczniowie, ale przecież to
                    nie dowód, że wszyscy są tacy.
                    • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:02
                      Tak, zakończyła niby, ale dalej są wolne miejsca :) Jeszcze z tego co słyszałam
                      będzie wrzesień na składnie :)

Patrząc na liste przyjętych i punktacje, można się załamać, uwierz mi. Nie wiem
                      jak liczyli te punkty, ale w rubrykach matma, fiza, informa, są same puste
                      miejsca. Większość nawet nie raczyła zdawać na podstawie tych przedmiotów...
                      jestem pewna, że są to osoby któe nie dostały się na socjologio-politologie.
                      Dzisiaj spotkałam np. tych co sięnie dostali na polonistykę, pedagogikę, pare
                      osob co zdawalo na psychologie, kazdy zapalony 'mechanik', połowa nie wie o czym
                      są jego studia. Ale przecież PW o tym pomyślała i można kupować punkty kredytowe
                      do usranej śmierci. Bo przecież nie wywalą 90% swoich studentów, a coś mi sie
                      wydaje że tyle by pasowało.

Dobra, sprawdzę w praktyce jak to będzie wyglądało w październiku, mam nadzieje
                      że poziom na PW będzie wyższy niż przeciętnego gimnazjum, choć sądząc po
                      kandydatach to można się wszystkiego spodziewać. Kto jak kto, ale to studenci
                      świadczą o swojej uczelni :/
                      • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:06
                        Aha, miła pani powiedziała, że jeszcze będą miejsca we wrzesniu dla tych, co
                        oblali mature i poprawiają w sierpniu, mają w połowie wrzesnia mieć wyniki. Może
                        niektorzy od maja do sierpnia opanują nawet matme czy fize na ponad 30% na
                        podstawie, to będą mogli przebierać na PW jak w ulęgałkach :D

Czuje że PW to nie jest miejsce dla mnie i musze sie zastanowić czy lepiej nie
                        siedziec w domu ten rok i uczyc sie japońca, bo i tak i tak moze byc zmarnowany
                        rok. PW PW PW... juz sama nie wiem.
                        • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:15
                          Z tego co wyniki to jedynym miejscem dla Ciebie to jedynie i wyłącznie UW, tak?
                          Nie wiem o jakich kierunkach mowisz, bo akurat na moim AiR pierwszy próg wynosil
                          okolo 150 pkt czyli okolo minimum po 70 % z fizy i matmy roz. , wiec nie tak
                          malo. Pozdrawiam:)
                          • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:29

> Z tego co wyniki to jedynym miejscem dla Ciebie to jedynie i wyłącznie UW, tak?

Tak. Ta uczelnia kształci pod kątem właśnie idealnym dla mnie.

Wiem że na PW są też kierunki oblegane i nie jest tak banalnie się dostać (jak
                            wspomniane przez Ciebie AiR, bo 70% z matmy i fizy to już jest dość przyzwoity
                            poziom i ludzie są na swoim miejscu raczej)

Tu nawet nie chodzi o to że będę miała na roku większość ludzi, którzy nie
                            wiedzą co to algorytm, czy funkcja kwadratowa. Po prostu mam zdefiniowane
                            wymagania co do uczelni i wiem pod jakim kątem chce się rozwijać. A PW to
                            troszkę w inne rejony wchodzi.

Napisałam podanie o konsultacje z doradcą z PW (z wydziały technik
                            informacyjnych) - doradziła mi pani ds. studenckich, powiedziała że jak mam
                            takie obawy co do PW, to może będę mogła się starać o indywidualny tok nauczania
                            i że wtedy łatwiej kształtować program studiów pod siebie. Jak porozmawiam
                            dokładnie z tym człowiekiem, to pewnie będę więcej wiedziała, może mi się nawet
                            spodoba na tej politechnice :)
                            • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 12:44
                              Juz ci powiedzialem ze jak pojdziesz na studia to twoja wiedza zblednie, a
                              szczegolnie "doskolala" znajomosc programow.
                              Nie wiem dlaczego masz takie zle zdanie o ludziach. Jestes zwyklym dupkiem.
                        • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 12:42
                          Lepiej siedz-PW na tym nie straci ze tacy ludzie nie beda tam studiowac.
                      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 12:41
                        Nie atakuje cie, ale widze ze jestes zadufana w sobie. Zycze ci spokojnych
                        studiow, bo ludzie takich dupkow nie lubia. Na PW poziom jest wyzszy niz
                        przecietnego gimnazjum, zapewniam cie.
                        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:23
                          inz_mech napisał:

> Zycze ci spokojnych
                          > studiow, bo ludzie takich dupkow nie lubia.

Przeczytała kilka wątków z Twoim udziałem i proszę Cie, nie mów mi jakich ludzie
                          lubią... na Ciebie wprost plują na tym forum, nie tylko że nie lubią, gardzą
                          Tobą i to nie pojedyńcze osoby. Także oszczędź sobie rozmowy ze mną, bo
                          powtarzasz sie w poprzednich swoich postów. Jesteś prostym, prymitywnym i bardzo
                          źle wychowanym człowiekiem i udowadniasz to prawie każdym postem. Po co wsadzasz
                          mi się do rozmowy? Coś sie nie podoba? To spadówa i tyle inz_mech! :)
                          Po zaznajomieniu się z tym forum, wstydze sie z Tobą rozmawiać, bo jesteś
                          znienawidzonym i plugawym trollem forumowym.
                          Przyjemnie porozmawiać z ludźmi pokroju 'automatyka' - człowiek z politechniki,
                          kulturalny, ma coś do powiedzenia, nawet jeśli jest to niezgodne z opinią jego
                          rozmówcy. Ty nie masz inz_mech merytorycznie nic do powiedzenia - prostacko
                          wsadzasz się w co drugi wątek. Paszła won mi stąd!!! Hehe

No, jak już to nie dotarłoby do Ciebie, to znaczy że nie masz za grosz honoru.
                          Życze miłych rozmów z ludźmi, którzy dorównują Ci 'elokwencją' i pozdrawiam :)

Pytanie do ludzi (nie do inz_mech):
                          Jest tu ktoś z jakiegoś anglojęzycznego kierunku PW, albo ktoś kto zna takie osoby?
                          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 15:48
                            Nie jestem bardziej prosty niz ty-widze ze wyciagasz wnioski o mnie podobne do
                            tych ktorzy na mnie pluja-a dla mnie to jest zwykle bydelko. Dlaczego nie
                            powiesz o moich kulturalnych i merytorycznych postach? Bo to nie potwierdza
                            twojej teori? A szkoda.
                            Spadowa to mozesz mowic do swojego chlopaka-pewnie jest tak samo zadufany w
                            sobie jak ty. Dlaczego nie powiedzialas o postach ludzi ktorzy sie na twoj temat
                            ze mna zgadzaja? Sa tacy.
                            Ja potrafie rozmawiac z ludzmi ktorzy maja odmienne poglady-ale nie potrafie
                            rozmawiac z ludzmi myslacymi ze wszystkie rozumy pozjadali kiedy czyny nie
                            swiadcza o ich genialnosci. Jestes po prostu zadufana w sobie dziewczynka a
                            radzisz sobie przecietnie i tyle. Czas spojrzec prawdzie w oczy.
                            • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:19
                              inz_mech napisał:

Dlaczego nie
                              > powiesz o moich kulturalnych i merytorycznych postach? Bo to nie potwierdza
                              > twojej teori?

1) Tobie sie tlyko WYDAJE ze są merytoryczne i kulturalne (w ogóle to nie operuj
                              słowami które są Ci obce)
                              2) bo ich praktycznie nie ma
                              3) wtórujących Tobie traktuje jako wyjątek potwierdzający regule, bowiem
                              większość plugawi Cie. wiejski chłopaczku :)

> sobie jak ty. Dlaczego nie powiedzialas o postach ludzi ktorzy sie na twoj temat
                              > ze mna zgadzaja? Sa tacy.

Sa nieliczni. Bardzo.

> Ja potrafie rozmawiac z ludzmi ktorzy maja odmienne poglady-ale nie potrafie
                              > rozmawiac z ludzmi myslacymi ze wszystkie rozumy pozjadali kiedy czyny nie
                              > swiadcza o ich genialnosci. Jestes po prostu zadufana w sobie dziewczynka a
                              > radzisz sobie przecietnie i tyle. Czas spojrzec prawdzie w oczy.

Urzekła mnie Twoja historia totalnie hehe
                  • Gość: aguska Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.238.92.2.ip.airbites.pl 31.07.08, 13:19
                    Piszesz, że chcialabyś robić coś wybitnego, coś niedostępnego dla większości
                    ludzi... weź pod uwagę, że ty też taka jesteś! Zwykła i przeciętna, niestety!
                    Przyzwyczaiłaś się cale życie do sukcesów, a tu bum! niespodzianka - są ludzie
                    lepsi od ciebie.
                    Przyjmij to z pokorą i przestań za swoją porażkę obwiniać cały świat - może po
                    prostu wcale nie jesteś taka "naj"
                    Argument z pisaniem czegoś za kuzyna średnio do mnie dociera, ja też będąc w 1
                    klasie gimnazjum czytałam za mojego kolegę z maturalnej klasy lektury np
                    "Mistrza i Małgorzatę" i pisałam wypracowania, które oceniane były przez
                    nauczycieli bardzo wysoko.
                    Nie powiem, ale śmiałabym się, gdyby kiedyś ludzie z twojego roku, o których
                    piszesz teraz tak pogardliwie, zostali lepszymi od ciebie specjalistami i byli o
                    wiele bardziej cenieni na rynku pracy.
                    • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:09
                      Gość portalu: aguska napisał(a):

> Przyjmij to z pokorą i przestań za swoją porażkę obwiniać cały świat

A kogo ja obwiniam??? :)

> Argument z pisaniem czegoś za kuzyna średnio do mnie dociera, ja też będąc w 1
                      > klasie gimnazjum czytałam za mojego kolegę z maturalnej klasy lektury np
                      > "Mistrza i Małgorzatę" i pisałam wypracowania, które oceniane były przez
                      > nauczycieli bardzo wysoko.

Wybacz, ale szkoda komentować to co napisałaś wyżej :D
                      Ty porównujesz pracę zaliczeniową na studiach informatycznych z wypracowaniami
                      na polski? Miłego dnia zatem życze :D

> Nie powiem, ale śmiałabym się, gdyby kiedyś ludzie z twojego roku, o których
                      > piszesz teraz tak pogardliwie, zostali lepszymi od ciebie specjalistami i byli o
                      > wiele bardziej cenieni na rynku pracy.

Długa droga więc ich więc czeka, najpierw będę musieli ogarnąć program matmy i
                      informatyki z gimnazjum i liceum. Co nie znaczy że niemożliwym jest że będą
                      lepsi kiedyś ode mnie, cuda się zdarzają w przyrodzie.
                      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 15:51
                        Zadufany dupek.
                        Czy ten post rowniez swiadczy o tym jaka jest wychowana? Dziewczyna powiedziala
                        prawde na twoj temat a ty ja objechalas bo jestes zadufana w sobie. Przeciez to
                        widac golym okiem.

Jesli tacy ludzie jak ty beda mnie obrazac i uwazac mnie za trola i prostaka-to
                        mnie to bardzo cieszy, to znaczy ze moje slowa sa prawdziwe, a takie burole jak
                        ty moga mi naskoczyc (przepraszam za wyrazenie ale do ciebie nic innego nie
                        trafi). I powiem ci jeszcze jedno-to ze wielu ludzi na mnie najezdza to wcale mi
                        nie przeszkadza. Slabi i zakompleksieni ludzie martwia sie co wiekszosc powie,
                        na szczescie ja nie mam takiego problemu.

Zalosna jestes.
                      • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 17:19
                        To na co Ty się dostałaś, że są tam ludzie, którzy nie opanowali programu
                        matematyki z gimnazjum? Ja znam ludzi na elce, którzy śmieją się jak widzą tą
                        "arcy trudną", rozszerzoną maturę z matematyki. Tak wiec podejrzewam, że oni
                        jednak opanowali program matematyki z gimnazjum.
                        • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 17:24
                          Po co do niej piszesz marytorycznie, przeciez ona jest zaslepiona swoja
                          "elitarnoscia".
          • Gość: automatyk Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:24
            To po co zdawalas po angielsku jak nic to nie daje, trzeba bylo nie wypierac sie
            jezyka ojczystego :)
            • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:28

> To po co zdawalas po angielsku jak nic to nie daje, trzeba bylo nie wypierac si
              > e
              > jezyka ojczystego :)

Na UW mi nie dało. Ale masz racje, za rok zdam po polsku. A języka polskiego się
              nie wyparłam, absolutnie :)
              • Gość: bart Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 23:35
                studia nie są wyrocznią. możesz robić w życiu co zechcesz, szczególnie z twoją
                ambicją i praktycznym podejściem do życia. powodzenia. trzymam kciuki;]

ps. gdzie można znaleźć takie rezolutne dziewczyny. chętnie przygarnę jedną;]
                • Gość: dobra rada Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 23:43
                  Wejdź na wątek "chcę się zakochać", tam jedna taka szuka miłości. Kurcze z tego
                  forum robi się kącik złamanych serc. Apokalipsa!!
      • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 13:16
        Jeżeli jedyne co w informatyce Cię interesuje to programowanie, to faktycznie
        Twoje miejsce powinno być na UW. Tam właśnie skupiają się na algorytmach itp.
        Natomiast politechnika to co innego. Tam mają podejście praktyczne i swoje
        miejsce mogą znaleźć tam osoby, które nie chcą spędzać życia na wklepywaniu kodu.
        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:32
          king_rat napisał:

> Jeżeli jedyne co w informatyce Cię interesuje to programowanie, to faktycznie
          > Twoje miejsce powinno być na UW. Tam właśnie skupiają się na algorytmach itp.
          > Natomiast politechnika to co innego. Tam mają podejście praktyczne i swoje
          > miejsce mogą znaleźć tam osoby, które nie chcą spędzać życia na wklepywaniu kodu.

A owszem, jeśli chodzi o informatykę to interesuję się głownie kryptografią i
          programowaniem komponentowym oraz sieciami neurownowymi (z neuronów dopiero sie
          zapoznaje z tematem). Wiem że PW średnio sobie z tym radzi, ale to tylko
          hobbystycznie raczej będę sie tym zajmować, bo jeśli chodzi o pracę, zamierzam
          skończyć też japonistykę i zostać tłumaczem tekstów technicznych dla jakiejś
          japońskiej firmy :) Jeśli to nie wypali, będę zabezpieczała systemy lub bawiła
          się sieciami, wyjdzie w praniu, bo nie wiem czy na PW da rade się tego nauczyć.
          • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 16:51
            Myślę, że nie będziesz musiała poprawiać matury żeby jeszcze raz próbować dostać
            się na UW. Skoro PW to taka kiepska uczelnia a informatyka jest tam na kiepskim
            poziomie, to myślę, że bez problemu zaliczysz rok z samymi piątkami i nikt nie
            będzie robił Ci problemu z przeniesieniem.
            Powodzenia :)
        • Gość: gość Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.chello.pl 31.07.08, 16:14
          Ujmując rzecz nieco inaczej, na politechnice mogą znaleźć swoje miejsce
          osoby, dla których, hmm...żeby nikogo nie urazić, napiszę tak: dla których
          informatyka, czy tym bardziej matematyka na MIM UW zdecydowanie nie są
          odpowiednimi studiami, bo gdyby nawet tam się dostały, to prawdopodobnie nie
          zaliczyłyby nawet I roku :] Nie jest to może przyjemna prawda, ale też nie widzę
          powodu, by ją jakoś specjalnie ukrywać.
          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 16:21
            No i co z tego?
            A czy informatyka na UW musi byc celem dla kazdego? Ja wole studiowac swoja
            dziedzine, mimo ze nie jest tak "prestizowa" i "elitarna". Ale dzieki temu mam
            duuuuuuuuuuuzo ofert:)
            • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:09
              inz_mech napisał:

> No i co z tego?
              > A czy informatyka na UW musi byc celem dla kazdego? Ja wole studiowac swoja
              > dziedzine, mimo ze nie jest tak "prestizowa" i "elitarna". Ale dzieki temu mam
              > duuuuuuuuuuuzo ofert:)

Pffff, zaimponowałeś nam wsyztskim, zwłaszcza tym "duuuuuuuuuzo ofert". Żałosny
              człowieczku, nie każdy podnieca się 5 tys.netto/ na miesiąc. Moje gimnazjum
              miesięcznie tyle kosztowało :D Ja nie muszę niczego studiować, bo rodzice
              zapewnili byt mnie i moim dzieciom praktycznie i robie wyłącznie to co lubie,
              nie musze w ogóle zarabiać smrodku. Za zadne pieniądze nie dałabym sie wrobić w
              "mechanike" chociażby, ambicji nie da się sprzedać za pieniążki :) Zresztą,
              pewnie w dziecinstwie nie miałeś pieniędzy, sprzedawałeś butelki żeby kupić
              sobie coca-cole i cieszysz sie ze zarabiasz 'pieniązki'. Tacy jak Ty mogą mi
              buty (nie każde) co najwyżej wyczyścić ze swoimi zarobkami. Pod warunkiem że
              umyją ręce ze smaru odpowiednim środkiem i założą lateksowe rękawiczki. I nie
              obchodzi mnie jaką masz pozycje (zapewne rewelacyjną haha) bo siana z butów
              niczym nie usuniesz, to nie smar. Sprawiasz wrażenie chłopka ze wsi który sie
              wyrwał do miasta. A za Twoje miesięczne zarobki to sobie mogę sobie co najwyżej
              klapki kupić i to nie od renomowanych producentów :) 'Duuuuużo ofert' ma,
              hahaha! mechaniczku, wieś wieś wieś - to widać po człowieku. Nie jesteś godny
              rozmawiać ze mną, szary człeku z podłej wioski :) Do robooooty, przebieraj w
              ofertach hehe Może ktośda Ci jakies wieeeelkie pieniądze typu 8 tys. netto!!!
              Tylko se weź coś na wstrzymanie, bo to 'takie' pieniądze że woda sodowa uderzy
              Ci do glowy :D:D:D

Jak by były kasty, to byłbyś zwykłym chłopkiem, a teraz jestes chłopkiem z
              wykształceniem. Nie zmienia to jednak ogólnego obrazu Ciebie. I nie zmieni, jak
              to mówią "chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy" :)

Tylko żeby mało było takich na moim roku jak Ty inz_mech, bo można zwątpić.
              Wiejski kuglarzu Ty mały :)
              • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:13
                Poprawilas mi humor tym postem, naprawde.

Mowilem ze jestes zalosna-a ty tylko to potwierdzasz. Nie widzisz tego?

Zreszta po co mam to komentowac?

"Rodzice zapewnili mi byt"-dobre dobre.

Jestes chyba najbardziej zlosna osoba z jaka rozmawialem na tym forum. Nawet
                bijesz na glowe ginko i glupia dentystke. A to juz sztuka. W tym jestes dobra:)
              • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:23
                Ile pieniędzy posiadanych przez Twoich rodziców Ty zarobiłaś? Bo chyba nie
                chwalisz się nie swoimi osiągnięciami? Bo to by było żałosne.
                • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:33
                  king_rat napisał:

> Ile pieniędzy posiadanych przez Twoich rodziców Ty zarobiłaś? Bo chyba nie
                  > chwalisz się nie swoimi osiągnięciami? Bo to by było żałosne.

Nie muszę zarabiać. Dlatego mogę robić cokolwiek co mnie interesuje, a więc
                  informatyka i japoński. Nie robię tego bo "będę miała duuuuużo ofert", i tak nie
                  zarobie tyle ile mi potrzeba na rozwijanie sie raczej.

Ale mimo wszystko pracuje jako lektor szwedzkiego w szkole językowej teraz
                  (mieszkałam 6 lat w Szwecji) i robię uprawnienia tłumacza konsekutywnego i
                  symultanicznego i tłumaczę konferencje. Za te pieniądze opłace studia na PW (4
                  tys. euro). Taki sobie cel postawiłam, nie mam ciekawszego wydatku :)
                  • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:43
                    > Nie muszę zarabiać. Dlatego mogę robić cokolwiek co mnie interesuje, a więc
                    > informatyka i japoński. Nie robię tego bo "będę miała duuuuużo ofert",

To może być trudne dla Ciebie, ale spróbuj sobie wyobrazić, że nie każdy ma
                    bogatych rodziców i niektórzy muszą sami się utrzymywać. Tak więc fakt, że po
                    jakimś kierunku studiów nie będą mieli problemów ze znalezieniem dobrze płatnej
                    pracy jest dla nich dość istotny.

> Ale mimo wszystko pracuje jako lektor szwedzkiego w szkole językowej teraz
                    > (mieszkałam 6 lat w Szwecji) i robię uprawnienia tłumacza konsekutywnego i
                    > symultanicznego i tłumaczę konferencje. Za te pieniądze opłace studia na PW (4
                    > tys. euro). Taki sobie cel postawiłam, nie mam ciekawszego wydatku :)

Ty pracujesz choć nie musisz inni pracują bo muszą. W czym jesteś od nich
                    lepsza? Posiadanie bogatych rodziców nie jest sukcesem. Chyba, ze za swój sukces
                    uznajesz sam fakt urodzenia się.
                    I tak btw jaka szkoła językowa zatrudnia jako lektorów osoby, które nie
                    skończyły odpowiedniej filologii?
                    • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:00
                      > I tak btw jaka szkoła językowa zatrudnia jako lektorów osoby, które nie
                      > skończyły odpowiedniej filologii?

No chyba nie uważasz, że osoba, która skończy filologię szwedzką w Polsce,
                      będzie lepiej znać szwedzki, niż osoba, która od urodzenia się tym językiem
                      posługuje :D Pluskvampejuter (angielski native speaker) zawsze będzie lepiej
                      znał język niż filolog. Chciałbyś żeby języka polskiego uczył Cie filolog
                      polski, wykształcony w Nigerii? No własnie :) Pytałeś o szkole - Britich school
                      (pracuje też tam skandynawista - robi duże błędy składniowe, czasem nie rozumiem
                      nawet co co chodzi, co jest zrozumiałe w gruncie rzeczy, akcent w ogóle
                      masakryczny, żeby było śmieszniej nie był nigdy w szwecji)

Do tłumaczeń nieprzysięgłych też mi nie jest potrzebna filologia, bo żaden
                      filolog nie poradzi sobie tak dobrze jak dany obcokrajowiec. Kurs językowy to
                      nie jest filologia że potrzeba kompetencji pedagogicznych, itp. :)
                      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:02
                        A ja slyszalem ze w szwecji kastrowali w latach 70 chorych psychicznie, prawda to?
                        Szkoda ze twojej matki nie wykastrowali, jak sie jej udalo wywinac?
                      • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:15
                        Nie napisałaś nic o swoim urodzeniu. A skoro tak marzyłaś o studiach na UW
                        doszedłem do wniosku, ze jesteś polką i mieszkasz w Polsce. Na podstawie kilku
                        postów trudno zgadywać, ze ktoś urodził się i wychował za granicą.
                        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:22
                          king_rat napisał:

> Nie napisałaś nic o swoim urodzeniu. A skoro tak marzyłaś o studiach na UW
                          > doszedłem do wniosku, ze jesteś polką i mieszkasz w Polsce. Na podstawie kilku
                          > postów trudno zgadywać, ze ktoś urodził się i wychował za granicą.

Nie no jasne, masz racje. Od gimnazjum mieszkam w Polsce, z małymi przerwami na
                          wyjazdy na wymiany międzynarodowe.

A o UW marzę, bo mój ojciec studiował tu też informatyke na UW (jest Szwedem i
                          wtedy był 1. raz w Polsce jak przyszedł na studia), w Szwecji informatycy UW
                          słyną prawie tak samo dobrze jak polscy lekarze. W Szwecji mało uczelni o takim
                          poziomie. To zaszczyt studiować na takiej uczelni, nawet dla Skandynawów.
                          Dlatego tylko najlepsi mają tam szanse :) JA sie wyedukuję na PW, pewnie będą
                          myśleli w Szwecji że kurs obsługi kompa skończyłam :)
                          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:26
                            No ty do tych najlepszych nie nalezysz. I na PW pewnie tez nie bedziesz nalezala.

Jestes mizerna, zalosna. Pewnie rodzice sie wstydza takiego glaba.
                            Marzyc to sobie mozesz, ale z czym do ludzi.
                            Lepiej zacznij w rodzinnym burdeliku pracowac-do tego sie nadajesz.
                          • king_rat Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:55
                            JA sie wyedukuję na PW, pewnie będą
                            > myśleli w Szwecji że kurs obsługi kompa skończyłam :)

Więc nie studiuj na PW. Skoro PW to taka słaba uczelnia, to idź na UW. Nic nie
                            stoi na przeszkodzie żebyś poprawiła maturę.

Ja na przykład też chciałbym dostać papierek UW, niestety UW nie prowadzi
                            wszystkich kierunków. Pewnie dlatego, że na UW są same elitarne a ja takiego nie
                            studiuje. Do pracy w Szwecji to pewno nawet nie mam co jechać skoro tam tylko
                            ludzi po UW przyjmują. Cóż.. pojadę wiec do Dubaju.
                  • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:47
                    Ja wiem skad macie pieniadze: matka jest ku.. a ojciec alfonsem-ale nie
                    idziecie na ilosc ale na jakosc. Numerek kosztuje 5 pln ale ilosc klientow
                    generuje przychod.

Swojego chlopaka tez zatrudniasz? Pewnie geje pieprza go w tylek:)

Stad te pieniadze:)
                    • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:49
                      nie idziecie na jakosc ale na ilosc-tak mialo byc

Dla mnie jestes zwyklym burakiem-wole sie zadawac z normalnymi ludzmi a nie
                      takimi napuszonymi palantami.

Zwykly dupek.
                    • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:08
                      inz_mech napisał:

> Ja wiem skad macie pieniadze: matka jest ku.. a ojciec alfonsem-ale nie
                      > idziecie na ilosc ale na jakosc. Numerek kosztuje 5 pln ale ilosc klientow
                      > generuje przychod.
                      >
                      > Swojego chlopaka tez zatrudniasz? Pewnie geje pieprza go w tylek:)
                      >
                      > Stad te pieniadze:)

Można by się tego spodziewać... dlaczego inz_mech obrażasz moich rodziców? Jeśli
                      masz coś do mnie okej, ale do moich rodziców? To ukazuje Twoją prostotę i
                      chamstwo. A ja Twoim rodzicom życze dużo zdrowia, mimo że takiego chama
                      wychowali, co nie znaczy że jest to ich wina. Inz_mech, zastanów się nad sobą
                      poważnie. Brak Ci argumentów, nie chce z Tobą rozmawiać, obrażasz mnie, teraz
                      moich rodziców. Co się stało, że taki jesteś? Najlepiej nie odpowiadaj na to
                      pytanie. Żegnam pana. Ludzie słusznie na Ciebie plują.
                      • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:19
                        A na takiego buraka jak ty to nie tylko pluja. Nie wiesz dlaczego cie obrazam?
                        Bo jestes p... burakiem zadufanym w sobie.
                        Tacy ludzie nie zasluguja na szacunek.

Wole byc chamem niz takim burakiem jak ty.

Szwedzi to zboczony narod.
                        • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:27
                          Nie nie, nie chodzi mi o mnie. Dlaczego obrażasz moich rodziców? Mnie możesz
                          obrażać, bo masz jakieś wyobrażenie na podstawie moich postów. Ale czemu pijesz
                          do moich rodziców w ten sposób?

Jesteś skreślonym człowiekiem. Nigdy nie określiłabym Twoich rodziców w ten
                          sposób. Nawet gdyby była to prawda. Ale są to ludzie mi obojętni, więc czemu
                          miałabym im złorzeczyć... Słowa pogardy inzynierze, przeczytam Twoj post mamie,
                          niech zobaczy czy Polacy któych tak sławi sątacy jak mówi.
                          • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:30
                            Przeczytaj-rowniez przeczytaj swoj post swojej mamie, ciekawe czy sie ucieszy ze
                            ma taka buraczana i zadufana w sobie corke.
                            Nie pasuje PW-to s....... do zboczencow w szwecji, po co masz studiowac z "bydlem".

Jak przeczytasz moj post swojej mamie o kastracji to sie napewno ze mna zgodzi.
                            Powinna sie byla wykastrowac.

Bardzo sie ciesze ze jestem skreslony-z ust takiego debila to dla mnie komplement.
                            • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:33
                              Ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Bo sie wierzyć nie chce. Trisomia 21
                              pary chromosomów? czy dziecięce porażenie mózgowe daje o sobie znać?
                              • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 19:41
                                Jestem glupi. Boli cie moja glupota? Juz zabraklo elokwencji?

Ja wiem jak to bylo: ojciec szwed przyjechal na studia a jak mamusia zobaczyla
                                ze jest szwedem i moze za granice sp.... to odrazu rozlozyla nozki i powstal
                                taki bufon. I mamusia teraz sie obnosi jak wielka pani bo jest przeciez w
                                szwecji, jest zona wielkiego szweda i jest wielka pania. A tak naprawde to tylko
                                dala d...

Dziecko wiele dziedziczy od rodzicow-jak dziecko jest palantowate mozna z duzym
                                prawdopodobienstwem uznac ze rodzice sa podobni.
                                Jedna bladz.
          • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:12
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Ujmując rzecz nieco inaczej, na politechnice mogą znaleźć swoje miejsce
            > osoby, dla których, hmm...żeby nikogo nie urazić, napiszę tak: dla których
            > informatyka, czy tym bardziej matematyka na MIM UW zdecydowanie nie są
            > odpowiednimi studiami, bo gdyby nawet tam się dostały, to prawdopodobnie nie
            > zaliczyłyby nawet I roku :] Nie jest to może przyjemna prawda, ale też nie widz
            > ę
            > powodu, by ją jakoś specjalnie ukrywać.

Nie jest to ukrywane nawet, wiedzą o tym wszyscy.

Ale co mam teraz zrobić jak UW ma takie wysokie wymagania? Nie ma UW będzie PW,
            tu jestem na 1. miejscu na liście, docenili mnie chociaż :) PW to też dobra
            uczelnia pewnie, tylko za dużo bydła przyjmuje bez wiedzy, ale to juz problem
            PW, nie moj :)
            • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:15
              Natomiast UW nie przyjmuje takiego bydla jak ty:)
              Wybitna dziewczynka nie potrafi spelnic wymagan UW-ojoj jaka szkoda, ale
              przeciez wciaz jest "wybitna".

Zdjelas juz gumiaczki ?
              • Gość: niespełniona Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:22
                inz_mech napisał:

> Natomiast UW nie przyjmuje takiego bydla jak ty:)

To tak, za widać po Tobie, kogo przyjmuje PW.

> Zdjelas juz gumiaczki ?

Gumiaczki? ale mówisz o tych o których marzyłeś pół dzieciństwa? Czy o tych
                starych w których chodziłeś 'od święta' jak to sie u Was na wsi mówi :P
                • inz_mech Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ 31.07.08, 18:50
                  Ojoj juz sie nie wysilaj. Bo coraz gorzej ci idzie.

Ambitna studentko UW:)
                • Gość: ups Re: Anglojęzyczne studia na PW :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:10
                  "Wychowana" niedoszła studentko UW może powiedz co masz do zarzucenia wsi??
                  Ładnie to tak się z czyjegoś pochodzenia wyśmiewać? Wiesz o kim takie zachowanie
                  świadczy? Nie o wyśmiewanym tylko o Tobie. A to trochę burzy Twój (kreowany
                  zresztą przez samą siebie) wizerunek "ideału". Ponoć nie rozmawiasz z kimś kto
                  obraża innych a sama obisz dokładnie to samo. Więc może spójrz najpierw na
                  siebie a dopiero potem wytykaj innym, bo jak do tej pory to jedno mówisz a
                  robisz drugie. Taka inteligentna a przeczy sama sobie.
    • Gość: RRRRRRRRRRRR Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.promax-ck.pl 30.07.08, 22:35
      znaczy to tak:
      chcialem studiowac techniczny kierunek.
      informatyka - raczej nie bo do komputerow mnie nie ciagnie za bardzo
      architektura - rodzice wybili mi to z glowy
      budownictwo - tez nie za bardzo, do tego duza odpowiedzialnosc a i
      branza budowlana raczej nie bedzie sie rozwijala dalej w tak dobrym
      tempie
      mechanika i budowa maszyn - to uwazam ze moze byc strzal w
      dziesiatke. pasjonuje sie w Formule 1. wiem ze o pracy w teame nie
      ma co marzyc, ale nei zmienia to faktu ze interesuja mnie te
      wszystkie rozwiazania techniczne zastosowane w bolidach. uwazam ze
      to najbardziej pasujacy dla mnie kierunek. tylko ciekawi mnie
      przyszlosc. z tego co sie orientuje to z zatrudnieniem nie powinno
      byc problemu ale gorzej z płacą bo nie po to czlowiek 5 lat zakuwa
      zeby potem zarabiac 1500 zł. to najgorsze ;/
      byc moze i jestem naiwny ale uważam że rząd nie po to chce nam dawać
      stypendium 1000 zł abysmy po skonczonej nauce wypięli się na Polskę
      i pojechali szukać szczescia za granica.

zlozylem papiery na:
      - politechnika lubelska MIBM
      -politechnika rzeszowska MIBM
      - umcs lublin Finanse i Rachunkowosc [bo ukonczylem technikum
      ekonomiczne o tym profilu ale straszna nuda ;/ ]

i wybralem lubelska.
      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 30.07.08, 22:40
        A dlaczego o pracy w F1 nie masz co marzyc? Jest mozliwosc pracy i ofert rowniez
        jest troche. Jak bedziesz chciala i znala jezyk nie widze problemu.
        • Gość: automatyk Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:47
          Cos mi sie wydaje ze Ty w ogóle malo wiesz o PW, skoro nawet progów nie
          widzialas. Podązasz jedynie za stereotypami powtarzanymi , że na politechniki
          idą najgorsi.
          • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:55

> Cos mi sie wydaje ze Ty w ogóle malo wiesz o PW, skoro nawet progów nie
            > widzialas. Podązasz jedynie za stereotypami powtarzanymi , że na politechniki
            > idą najgorsi.

Znam osobiście sporo tych studentów, już pisałam że wyręczałam kuzyna + musiałam
            mu tłumaczyć po koleji jak co robiłąm.

Ja pisałam o Elektrycznym - mam tam ludzi ze szkoły i na własne oczy widzialam
            wyniki ich.
      • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:45
        RRRRRRRRR - i świetnie! Jeśli marzy Ci się ten kierunek to jasne że iść na to :)
        • Gość: student Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:57
          Przeczytałem wszystkie Wasze posty i zauważyłem jedno a mianowicie, że koleżanka
          "niespełniona" nadaje się na leczenie psychiatryczne a nie na rzadną uczelnie
          wyższą,bo poziom jej wypowiedzi i jej zadufania w sobie jest karygodny.
          Inteligencja i umiejetności to nie wszystko liczy się także skromność i pokora a
          Tobie jej widocznie brakuje. Gdyby nie mechanicy albo rolnicy byś nie mogła
          normalnie funkcjonować a Ty sie z nich smiejesz- wielki żal... zastanów się nad
          sobą chociaż nie wiem czy ten moj post cos tam da bo chyba juz i tak dla Ciebie
          jest za pozno. Pozdrawiam i życze wiecej rozsadku
          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 18:58
            True:)
          • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:19
            > Inteligencja i umiejetności to nie wszystko liczy się także skromność i pokora
            > a

Skromność i pokora to nie są zalety. To tylko polskie myślenie zmusza ludzi do
            ukrywania się ze swoimi sukcesami. Jeżeli ktoś jest w czymś dobry to nie widzę
            powodu dla którego miałby ten fakt ukrywać.

Zupełnie inną kwestią jest szczycenie się czymś na co nie ma się żadnego wpływu
            jak np. bogaci rodzice.
            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:20
              Uwazasz ze ona jest skromna?
              Ja p...... co za ludzie.
              • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:22
                > Uwazasz ze ona jest skromna?
                > Ja p...... co za ludzie.

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i sam odpowiedz sobie na pytanie.
                • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:24
                  Wiesz co mnie dziwi?
                  Ze mowisz o tym tak spokojnie, i wcale cie nie razi ze dziewczynka nie wiem skad
                  ma takie mniemanie o sobie. Bo nic soba nie reprezentuje.
                  Absolutnie nic.

Dla mnie ona jest nikim.
                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:31
                    inz_mech napisał:

> Wiesz co mnie dziwi?
                    > Ze mowisz o tym tak spokojnie, i wcale cie nie razi ze dziewczynka nie wiem ska
                    > d
                    > ma takie mniemanie o sobie. Bo nic soba nie reprezentuje.
                    > Absolutnie nic.
                    >
                    > Dla mnie ona jest nikim.

A co Ty sobą reprezentujesz? Odpowiedz sobie sam.
                    • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:43
                      Reprezentuje soba wiecej niz "idealny bufon".

Jak czytam twoje posty to mnie taki k.... smiech ogarnia ze boje sie o swoje
                      zdrowie. No ale smiech to zdrowie wiec czekam na nastepne twoje idiotyczne wypociny.
                      • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:53
                        inz_mech napisał:

> Reprezentuje soba wiecej niz "idealny bufon".

Buehehehehe, no jaaaasne :D Dalej mi tu kwiczysz? Już każdy szmelc by zrozumiał
                        że jest niechciana i poszła stąd, a Ciebie nic nie rusza! Przecież Ty jestes
                        niedorozwinięty, takie głupie rzeczy piszesz. Każdemu wciskasz że nie ma
                        argumentów - Twoimi argumentami są wyzwiska na daną osobe, potem na rodziców,
                        itp. JA jeszcze nie spotkałam takich baranów. Mówisz takiemu spieprzaj to idze,
                        a temu plujesz w ryj, a ten sie cieszy i dalej błyskotliwie odpowiada. Wiem że
                        jestes tylko mechanikiem, ale wystarczy skonczyc podstawowke i człowiek czaji co
                        sie do niego mowi. Nie rozumiesz po polsku? Bo nie sądzę ze oprocz polskiego i
                        angielskiego mozesz znać jakies języki przy takiej mózgownicy
                        • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:57
                          Ojoj. Slowa bufona do mnie nie trafiaja. Myslisz ze taki cieniasz powie mi
                          spieprzaj i ja pokornie pojde? Tak to mozesz do swojej mamusi mowic ktora
                          obcokrajowcom dupy daje.
                          Wyzwiska rzucam tylko gdy rozmawiam z takimi debilami jak ty-innego jezyka bydlo
                          nie rozumie.
                          Gowno cie obchodzi jakie jezyki znam-najwazniejsze ze dobrze sie lacina
                          posluguje, to mi gwarantuje ze takie betony jak ty mnie zrozumieja.

Lepiej byc mechanikiem niz nikim-bo kim ty k... jestes? Nawet na uniwersytet cie
                          nie przyjeli-cieniasie.

Jakie glupie rzeczy pisze? Ze twoja matka dala dupy jakiemus brudnemu szwedowi?
                          A moze nie? O k.... to szwed byl bezplodny? Nawet dzieciaka nie potrafi zrobic?
                          K.... to czyim ty dzieckiem jestes?
                          Nie jestes przypadkiem czekoladowa? No fajne historie:)
                          • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:06
                            Hehehehehehehehe, zajebisty jest ten mechanik! Jestem czekoladowa, a Ty jesteś
                            fajny i mądry. Umyj twarz i ręce ze smaru jak do mnie mówisz następnym razem,
                            chyba stać Cie na mydło? Przecież taaaaak świetnie zarabiasz :D Jutro niose
                            papiery na mechanike, musze zobaczyc ten cyrk na kółkach zwany studiami "wyższymi".

MAmy juz mechanike, to jeszcze może wymyślą kaloryferoznawstwo :D Ciągnie młot
                            do młota nie??? Naturalny wybór kierunku :)

Mówisz że znasz łacine... proste dziecko, nie na Twoje możliwości ten język.
                            Pewnie biegle po angielsku nie mowisz nawet, a najdalej gdzie byłeś to na
                            zmywaku w irlandii hahahahahaha
                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:11
                              No moze madry jestem-ale widze ze nie potrafisz tego docenic.

Jak jestes czekoladowa to sie zapytaj taty czy rzeczywiscie zamoczyl mikrusa w
                              mamusi.
                              Ty sie nie dostalas na cyrk zwany studiami-gorzej niz mechanik. Ale dno.
                              A moze wymysla dla takich ciotek kierunek-obciagarstwo (specjalnosc kutasy
                              murzynskie).
                              A tu w jakim jezyku mowisz? "czarna przyjaciela zapakuj mi"
                              • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:14
                                inz_mech napisał:

> A moze wymysla dla takich ciotek kierunek-obciagarstwo (specjalnosc kutasy
                                > murzynskie).

No pewnie na wydziale mechaniki, mozę na MEILU to zrobią.

> A tu w jakim jezyku mowisz? "czarna przyjaciela zapakuj mi"

Widze ze dobrze sie orientujesz w tym temacie, ale oszczędź mi szczegółów skąd
                                hahahaha
                                • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:17
                                  Szwecja to taki tolerancyjny kraj-widze ze wielu przydatnych rzeczy sie
                                  nauczylas. "Czarna przyjaciela zerznie dupke i da 5pln" a tatus impotent bedzie
                                  patrzyl:)

A moze mamusia cie fachu nauczyla? Przeciez szwedom tak dobrze dupci dawala za
                                  mlodu:)
                        • Gość: olka Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.189.216.110.skyware.pl 31.07.08, 20:06
                          nie odpowiadaj na inz-miech bo to człek który zdał matme na 30% dostał się na
                          politechnika bo maja niedobór ludzi i teraz zgrywa mądrego, poza tym to troll i
                          największy prostak na forum, który powinien zostać zbanowany

• Gość: olka Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.189.216.110.skyware.pl 31.07.08, 20:07
                            największy prostak na forum, który powinien zostać zbanowany
                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:12
                            A ty tez zadufana w sobie intielektualistka? Zalosne. Moze cie ta durna krowa w
                            swoim burdelu zatrudni?
                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:19
                              inz_mech napisał:

> A ty tez zadufana w sobie intielektualistka? Zalosne. Moze cie ta durna krowa w
                              > swoim burdelu zatrudni?

To może od razu skopiuj posty do mnie i wklejaj jej, bo w każdym wątku piszesz
                              to samo :D Jeszcze z mechanikami sie przyszlo użerać człowiekowi, niby to
                              proste, a miele językiem jakby mial cos do powiedzenia jednak... aj mechaniczek,
                              we wsi musisz byc lubiany swojej, nie? Tak pierdzielic o niczym to trzeba miec
                              nasrane we lbie, albo Cie kopytami krowy w leb w dziecinstwie w ciemie kopały :D
                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:23
                                No moze i kopaly i co z tego?
                                Ja mechaniczek a ty k... kto? Prawie studentka? O k..... mechaniczek
                                przynajmniej cos potrafi robic.

Nastrane we lbie to trzeba miec zeby uwazac sie za lepsza od innych-tak
                                naswietlac swoje zalosne sukcesy.
                                Ale w sumie to nie dziwi-jak sie nie wie kto jest ojcem i mieszka w kraju ktory
                                sterylizuje swoich obywateli. Pogratulowac.

Juz ci powiedzialem-jak ci nie pasuje to sp.... do tych szweckich zboczencow.
                                • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:32
                                  inz_mech napisał:

> Juz ci powiedzialem-jak ci nie pasuje to sp.... do tych szweckich zboczencow.

Pisze sie szweDZkich, prosta istoto, Ty nawet polskiego nie znasz widze.

Pasuje mi Polska, piękny kraj, a Ty jestes wyjątkiem potwierdzającym regułe bo
                                  takiego barana to ciężko spotkać hehehe

Aha, nie wiem jakie masz doświadczenie ze Szwedami, ale ciągle gadasz o dupie,
                                  zboczeńcach, itp. Chcesz nam o czymś powiedzieć? Buehehehe
                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:35
                                    Myslalem ze ty nam cos powiesz na temat szwedow. Zreszta nie musze miec
                                    doswiadczenia zeby wiedziec jakie napuszone palanty to sa-widac po tobie.
                                    Nie znam polskiego-biedny ze mnie czlowiek.
                                    Ale ty polsce nie pasujesz-wracaj do taty impotenta.
                                    • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:41
                                      Ta sterylizacja widze Cie bardzo zabolała gdzieś - rozrzucałeś obornik
                                      rozrzucarką swojej konstrukcji w Szwecji wtedy czy co? Bo tak pleciesz w każdym
                                      poście to samo ciągle. Juz wiemy co Cie spotkało, potrzebujesz słów aprobaty,
                                      czy co???

Ty jesteś tak tępy, że nawet swoim własnym językiem nie potrafisz się
                                      posługiwać... tyle lat edukacji, potem jołopek pisze 'szwecki', to i tak dobrze
                                      ze nie 'szfecki' brawo mechaniczek, zajebisty jestes! :D:D
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:44
                                        Dlaczego mnie miala zabolec? Przeciez to sie praktykowalo w kraju twojego
                                        tatusia impotenta. Co mnie mialo spotkac? Nie rozumiem.

Szfecki jest twoj tatus, tak samo jak ty jestes szfecka.
                                        Banda zboczencow.
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:53
                                          > Szfecki jest twoj tatus, tak samo jak ty jestes szfecka.
                                          > Banda zboczencow.

Uważaj mechanik, bo Ci wianuszek Szfeccy zboczeńcy zabiorą :D i wyda sie że
                                          jestes kolejną wersją 'miriam' :D
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:55
                                            Chyba juz twojemu tatusiowi zabrali. A mamusia byla nastepna.

Szfeckiemu impotentowi.
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:57
                                              inz_mech napisał:

> Chyba juz twojemu tatusiowi zabrali. A mamusia byla nastepna.
                                              > Szfeckiemu impotentowi.

Wzruszyło mnie Twoje laf-story (tfoje znaczy sie)
                                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:00
                                                Wcale sie nie dziwie. Moze ze szfeckim tatusiem zdjecia z tych wydarzen
                                                poogladaj. Zreszta co tu ogladac-gola dupa mamusi i czarny kutas w ustach.
                                                Szfecka kultura.
                                                • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:05
                                                  inz_mech napisał:

> Zreszta co tu ogladac-gola dupa mamusi i czarny kutas w ustach.

Przykro mi że poznałeś prawde o swoich bliskich. To Twoj problem, porozmawiaj o
                                                  tym z rodzicami, niech Ci wytłumaczą jak to sie stało :)
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:06
                                                    No wlasnie, jak to sie stalo? Mamusia juz wielka pania jest? Szfecka przeciez.
                          • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:23
                            Gość portalu: olka napisał(a):

> nie odpowiadaj na inz-miech bo to człek który zdał matme na 30% dostał się na
                            > politechnika bo maja niedobór ludzi i teraz zgrywa mądrego, poza tym to troll i
                            > największy prostak na forum

Pewnie że tak! Jeszcze szczerze mówiąc, nie słyszałam żeby ktos sie chwalił że
                            studiuje mechanike buehehehe, no po prostu przekomiczny jest. To se mechanik
                            pofolgował, pewnie jest najbardziej wykształconym człekiem na osadzie hahaha
                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:25
                              Wcale sie nie dziwie ze nie slyszalas-normalni ludzie sie nie chwala. Ale
                              oczywiscie do ciebie to nie dociera-bo musisz sie nawet najbardziej zalosnym
                              sukcesem pochwalic. Zalosne a moze raczej smutne.
                              • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:37
                                inz_mech napisał:

> Wcale sie nie dziwie ze nie slyszalas-normalni ludzie sie nie chwala. Ale
                                > oczywiscie do ciebie to nie dociera-bo musisz sie nawet najbardziej zalosnym
                                > sukcesem pochwalic. Zalosne a moze raczej smutne.

Dziecko o jakim Ty sukcesie mówisz? Przecież nie dostałam sie na UW, tylko na
                                PW, a to może byc sukces tylko dla takich jopków jak Ty, mechaniczku. To może
                                dla Ciebie szczyt możliwości i sie telepiesz jak dziewczyna :D Dla mnie to
                                osiągnięcie że jestem 1. na liście ma taką samą miarę jak to że z testu
                                gimnazjalnego miałam dużo punktów hehehehe
                                • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:40
                                  No wlasnie ja nie wiem o jakich ty betoniku mowisz sukcesach? Ja zadnych nie
                                  widze. 80% z matury? K.... powalilo mnie.

Dla mnie betoniku to mozesz sobie myslec co chcesz-sikam na to cieplym moczem.
                                  A jaki jest dla ciebie szczyt mozliwosci? Nie dostac sie na uniwersytet? Nie
                                  widze wiekszych mozliwosci-przeciez tez sie dostalas na ta gowniana pw, to masz
                                  takie same mozliwosci jak mechaniczek. Twoje mozliwosci sa tylko w twoim durnym
                                  lbie. Nigdzie wiecej.
                                  No ale tak to jest, jak jest sie corka damulki ktora rozklada nogi przed
                                  szweckimi brudasami.
                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:49
                                    inz_mech napisał:

> No wlasnie ja nie wiem o jakich ty betoniku mowisz sukcesach? Ja zadnych nie
                                    > widze. 80% z matury? K.... powalilo mnie.

Gdybyś biegle czytał po 'polskiemu' (czy jak to sie u Was mówi na osadzie?) to
                                    byś sie tak nie podniecał tymi % i zrozumiał o czym pisałam. Ale wiemy o co
                                    chodzi - mechaniczek jestes i tyle :)

> to masz
                                    > takie same mozliwosci jak mechaniczek

Tylko bez takich proszę! To już przesada!

Ale przyznam, że to było najbardziej obraźliwe zdanie z wszystkich które
                                    napisałeś do mnie.

Znam niedouczonych ludzi z PW, ale wszyscy są skromni i wiedzą gdzie jest ich
                                    miejsce. Ty jestes niepokorny jak malo kto - mechanike studiuje a pyskuje jakby
                                    chociaż pedagogike skonczył! Smaruś smaruś, jaki masz rozrząd w swojej
                                    nowatorskiej rozrzucarce do gnoju? hahahaha
                                    • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:51
                                      Znasz tak samo skromnych jak ty? O k........ no ekstra.
                                      No rozumiem o czym pisalas-sp.... mature, zgadza sie? Nie masz wiekszych mozliwosci.
                                      Ale tragedia-no scierwo nazwalo mnie mechaniczek. Ide sie pochlastac.

Sory a gdzie jest ich miejsce? Za studentami UW?:) Zalosne k....
                                • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:50
                                  Przecież nie dostałam sie na UW, tylko na
                                  > PW, a to może byc sukces tylko dla takich jopków jak Ty, mechaniczku

Trochę dziwne porównanie, nie uważasz? UW pomimo tej całej swojej elitarności
                                  nie prowadzi wszystkich kierunków jakie dostępne są na polskich uczelniach.
                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:55
                                    > Trochę dziwne porównanie, nie uważasz? UW pomimo tej całej swojej elitarności
                                    > nie prowadzi wszystkich kierunków jakie dostępne są na polskich uczelniach.

No raczej UW nie zhańbił by się mechaniką... niech inni rozrzucarki do gnoju i
                                    nakładki wibracyjne konstruują :D
                                    • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:58
                                      Naprawde mechaniki nie ma na UW? Sprawdz liste kierunkow betoniaro.
                                      Ale z ciebie matol. Szfecki w dodatku. ho ho
                                    • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 20:59
                                      Jesteś naprawdę żałosna...

Wydział MIM UW = Wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki
                                    • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:04
                                      > No raczej UW nie zhańbił by się mechaniką... niech inni rozrzucarki do gnoju i
                                      > nakładki wibracyjne konstruują :D

Pewnie masz rację. W końcu na UW są tylko elitarne kierunki, jak np. socjologia.
                                      Za to jakieś takie badziewne jak budowa maszyn, elektrotechnika czy budownictwo
                                      to badziewne politechniki prowadzą.
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:14
                                        No maja takie elitarne kierunki i takich elitarnych studentow nie przyjmuja? Cos
                                        nie tak:)
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:43
                                          inz_mech napisał:

> No maja takie elitarne kierunki i takich elitarnych studentow nie przyjmuja?

Jak cos to elitarnych 'maturzystów' czy innych 'kandydatów' nie przyjmują a nie
                                          studentów wiejski pantoflu
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:44
                                            No wazne jest ze takich szarakow przecietniakow jak ty nie przyjmuja. Bo po co?
                                            Dlaczego pantoflu?
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:50
                                              inz_mech napisał:
                                              > Dlaczego pantoflu?

Bo nic ładniej brzmiącego w tonacji wiejskiej nie mogę wymyślić. Jestes zwyklym
                                              gumofilcem (tak, tak - w nich gnoj wyrzucałeś z obory ze swiniami), ale chce
                                              zeby ktos Cie ladnie nazwał. Chyba ladniej pantopfel niz mechanik, nie? Mniej
                                              śmieszne
                                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:52
                                                No nie wiem czy mniej smieszne. Mi sie smieszne wydaje ze na UW sie nie dostalas.:)
                                                Ciota.
                                                • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:57
                                                  inz_mech napisał:

> No nie wiem czy mniej smieszne. Mi sie smieszne wydaje ze na UW sie nie dostalas

Ciekawe poczucie humoru masz:) To posmiejmy sie razem, bo mnie smieszy ze bede
                                                  studiowac na PW :D
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 22:03
                                                    A dlaczego cie tak to smieszy? Przeciez na nic wiecej sie nie nadajesz. Mialas
                                                    szanse sie dostac i widac jak sie dostalas.
                                                    Cala twoja osoba mnie smieszy swoja zalosna postawa. Elitarna
                                                    dziewczynka-pokazalas na co cie stac.
                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:57
                                    Po co sie wysilasz i z nia rozmawiasz. Przeciez ona czuje sie "elitarna". Tak
                                    elitarna ze UW ja w dupe konpal:) Napewno ja bolalo:)
                                    • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:03
                                      Mechaniczku, na UW nie ma kierunku :mechanika i budowa maszyn. JEst matma i
                                      informa. TYLKO!
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:05
                                        Gowno prawda ciemnoto. Jest rowniez mechanika-ale z ciebie debil.
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:08
                                          inz_mech napisał:

> Gowno prawda ciemnoto. Jest rowniez mechanika-ale z ciebie debil.

Hahahaha, tak razem z łopatologią stosowaną! Nie ma miechaniki na UW, nie kalaj
                                          tej uczelni, bo nie masz powodu.

Jest tylko w nazwie wydziału, mechaniczek zajrzyj na strone UW, chybha potrafisz
                                          to zrobic jak nie to Ci linka przesle :)
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:10
                                            Nie kalaj uczelni? hoho
                                            Naprawde glupia jestes.
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:19
                                              inz_mech napisał:

> Naprawde glupia jestes.

Nie mów tak, bo mój światopogląd legnie w gruzach :(

buahahaha
                                        • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:08
                                          Inz_mech bardzo Cię lubię, ale jednak tutaj się mylisz. Nie ma takiego kierunku
                                          na MIMie UW. Dobrze wiem, bo tam studiuję.
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:11
                                            No przeciez nie mowie ze jest budowa maszyn i mechanika. Doskonale wiem ze nie
                                            ma. A w nazwie wydzialu nie ma? Czy naprawde teoretycznej mechaniki nie ma na
                                            uniwersytecie?
                                            Ta dziewczyna to idiotka. Pewnie takie glupoty jej nagadal tatus informatyk
                                            impotent.
                                          • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:11
                                            Gość portalu: nowaczek napisał(a):

> Inz_mech bardzo Cię lubię, ale jednak tutaj się mylisz. Nie ma takiego kierunku
                                            > na MIMie UW. Dobrze wiem, bo tam studiuję.

Ojej, może dacie sobie buzi??? Szok, nie ma mechaniki na UW!!! ALe jajca, nie
                                            mechanik??? :D:D:D
                                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:13
                                              No mechanik. Szok. Ojezu a ja zawsze myslalem ze jest.
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:10
                                          irk.uw.edu.pl/kierunki.php?tryb=katalog tu masz kierunki na UW
                                          analfabeto. Może Ci sie z matematyką pomyliło, bo na tę samą literę hahahaha
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:12
                                            Po co mi to dajesz?
                                            Przeciez ta zacna uczelnia cie w dupe kopnela? Jestes zbyt gowniana zeby tam
                                            studiowac.
                                            Brawo UW.
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:17
                                              inz_mech napisał:

> Po co mi to dajesz?
                                              > Przeciez ta zacna uczelnia cie w dupe kopnela? Jestes zbyt gowniana zeby tam
                                              > studiowac.
                                              > Brawo UW.

Brawo brawo, stawiają poprzeczke którą trudno przejść. Patrz, na UW w drugiej
                                              setce byłam, a na PW na wszystko mam maksa i 1. miejsce (oprocz architekrtury).
                                              Widzisz rożnice jopku między tymi uczelniami? Za mną na listach będą setki
                                              takich przyjebów technicznych jak Ty, ale ciągle na liście. Juz sobie
                                              pogratulowałam dostania się na PW
                                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:22
                                                A skad wiesz jakim jestem specjalista matolico? Gowno wiesz.
                                                Czytajac twoje posty uwazam ze UW dobrze wie co robi odrzucajac takich patalachow.
                                                Jak to nie do przejscia? Przeciez ktos sie dostal a ze ty bylas za slaba to juz
                                                twoj problem.
                                                Czy ci ktorzy sie dostali rowniez mysla ze poprzeczka nie do przejscia?

Gownianej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy. Szfecki dyplomata impotent.
                                                Pffffffffffffff.
                                                • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:31
                                                  inz_mech napisał:

> A skad wiesz jakim jestem specjalista matolico? Gowno wiesz.

Nie obchodzi mnie co potrafi mechanik. Śruby, nakrętki, przeguby robić?
                                                  Oszałamiające zajęcie. Na pewno bardzo dochodowe i prestiżowe. Padam z zazdrości
                                                  wprost buehehehe.

Aha, gó.. to Ty masz w główce :)

> Jak to nie do przejscia? Przeciez ktos sie dostal a ze ty bylas za slaba to juz
                                                  > twoj problem.

Ty nie rozumiesz tego co czytasz, napisalam ze nie do przejscia dla
                                                  przeciętnych. W odwrotnosci do Twojej mechaniki na PW na którą każda szmata
                                                  Twojego pokroju moze pojsc. Studencie mechaniki pffffff :)
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:33
                                                    No wlasnie matolico-nie do przejscia dla przecietnych. Wiec widzisz jaka jestes
                                                    przecietna, zadna wybitna. A gowno we lbie.

A co niby jest prestizowe? Stukanie kodu jest takie prestizowe? Pfffffffffff-juz
                                                    wole swoje przeguby matolico.
                                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:38
                                                    Ktoś Ci musi obrabiarki programować, żebyś mógł wycinać jakieś pierdoły
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:40
                                                    I niby to ty bedziesz robic? O k..... teraz to pojechalas po bandzie.
                                                    Obrabiarke to sobie sam matolico zaprogramuje.
                                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:44
                                                    inz_mech napisał:

> I niby to ty bedziesz robic? O k..... teraz to pojechalas po bandzie.
                                                    > Obrabiarke to sobie sam matolico zaprogramuje.

Napiszesz sobie algorytmy które będzie wykorzystywać obrabiarka? hehe Sam to Ty
                                                    se mozesz dupe na czerwono obrobić :D
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:48
                                                    Pewnie ze napisze. Niby taka ciota jak ty mi to bedzie robic? Pffffff.
                                                    Cienias. UW czeka:)
                                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:55
                                                    Mechaniczek, naprawde fajnie sie z Tobą rozmawia, ale dosyć tego odmóżdzania na
                                                    dzisiaj, zmarnowałam na mechanika pół wieczoru, a musze przepatrzeć co uczyc
                                                    innych mechaniczkow jutro w BS, zeby w koncu zaczęli mówic po szwedzku :)
                                                    Jesteś swietnym rozmówcą - jutro dokończymy jak zechcesz naszą wiejską pogawędkę
                                                    o Tobie i Twoich losach ze Szwedami oraz pisaniu przez Ciebie algorytmów do
                                                    obrabiarek pał murzyńskich :) Miłego wieczora życze :)
                                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:57
                                                    Nie sadze zebysmy porozmawiali. Za glupia jestes.
                                                    Idz uczyc szfeckiego-toz to takie fajne zajecie.
                                                  • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:12
                                                    inz_mech napisał:

> Nie sadze zebysmy porozmawiali. Za glupia jestes.

Nie??? To gdzie ja znajde takiego głupiego fiuta na tym forum, z ktorego mozna
                                                    sie tyle godzin zalewać? :( Tu nie ma juz takich więcej krzyżówek jenota z
                                                    wiewiórką... Taki fajny kutasomordy meszek inżynieryjny wyszedł.

Dobra, spadam, umyj rączki z towotu i smarów i możesz zczochrać bobra, bo nie
                                                    sądze zeby taki nudziarz miał jakąś dziewczynke. Gdyby Ci w dziecinstwie sąsiad
                                                    z zagrody wianuszka nie zabrał, byłbyś mniej zdesperowany i sfrustrowany pewnie.
                                                    A tak hpbby: albo klepanie w klawiature, albo obieranie końskich pyt na czas :)
                                                    W obu dziedzinach nie masz sobie równych. Aha, i jeszcze potrafisz narysować
                                                    różne rzuty śruby :D Pozdrawiam hahahahahaha
                                              • Gość: lkjh Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:23
                                                to po cholere idziesz tam studiowac?? pieprzysz jaka to tragiczna uczelnia a i
                                                tak sama sie tam pchasz!!
                                                I przestan caly czas o tym UW, wiem ze to boli ale oni cie tam nie chca!! Nie
                                                nadajesz sie tam!!
                        • Gość: maruda Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.netis.net.pl 01.08.08, 19:32
                          ale wy smieszni jestescie:D moze nie jestem tak wybitnym matematykiem czy tam
                          innym jakims takim cosiem ale po przeczytaniu calego watku mozna dostrzec
                          ciekawa zaleznosc: np to ze im bardziej obnosisz sie ze swoim ego i
                          samozajebistoscia, tym wypowiedzi inz_mech sa na coraz to nizszym poziomie tak
                          ze jesli chcialoby sie opisac poziom waszej dyskusji funkcja, bylaby to funkcja
                          stala.

Niemniej jednak, z Twoich postow da sie odczytac, ze brak Ci czegos bardzo
                          przydatnego w zyciu... dystansu do samego siebie

> a temu plujesz w ryj, a ten sie cieszy i dalej błyskotliwie odpowiada.
                          no coz w Twoich wypowiedziach błyskotliwosci brak...

Wiem że
                          > jestes tylko mechanikiem, ale wystarczy skonczyc podstawowke i człowiek czaji c
                          > o
                          > sie do niego mowi.

tu sie gróbo mylisz

Nie rozumiesz po polsku? Bo nie sądzę ze oprocz polskiego i
                          > angielskiego mozesz znać jakies języki przy takiej mózgownicy

no coz czasami nie trzeba znac zadnego jezyka zeby sie z kims porozumiec, ale
                          taka oczytana, wyuczona i elokwentna osoba jak ty bewnie nie znalazła sie w
                          takiej sytuacji

wiem ze to wszystko nie bylo skierowane do mnie, ale stwierdzam ze to co soba
                          reprezentujesz w swoich wypowiedziach jest zalosne

objechalas mechanika bo bedzie zarabial 5 tys... ? cos takiego gdzies tam bylo.
                          A co zrobisz jak zepsuje Ci sie samochod gdzies w szczerym polu. Zapewne
                          zadzwonisz po asistance a Twoje autko naprawi... no wlasnie mechanik

Wszystko jedno czy ktoś jest szwaczka praczka mechanikiem baletnica czy
                          łyżwiarzem figurowy, kazdy robi to co lubi albo co musi robic zeby jakos
                          funkcjonowac w spoleczenstwie.

milego dalszego mieszania sie z błotem:)
                  • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:43
                    Coś tam sobą reprezentuje. Radzi sobie z matematyką i informatyką. Z tego co
                    mówi to zna również języki obce. Nie widzę powodu dla którego miałby umniejszać
                    jakieś jej osiągnięcia w tych dziedzinach.

Co innego jeżeli chodzi o jej postrzeganie ludzi, którzy muszą pracować na swoje
                    utrzymanie bo nie mają bogatych rodziców, bądź nie chcą brać od nich pieniędzy.
                    Wyśmiewanie się z kogoś kto musi pracować żeby żyć jest żałosne.
                    • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 19:47
                      Radzenie sobie z matematyka i informatyka to osiagniecie? Znajomosc jezykow
                      obcych -to osiagniecie?

W stosunku do analfabety to moze tak-ale czy naprawde chcemy miec tak niski
                      poziom odniesienia?

Matura na 80% to osiagniecie? Pewnie-chyba w jej zadufanym swiecie.
                      • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:55
                        No cos Ty, osiągnięciem jest skonczenie mechaniki na PW buahahahaha!!! Szczyt
                        osiągnięć i marzeń każdego po koleji!

A potem tyyyyyyyyl ofert pracy!!! Każda za 5 tys.! Oszaleć można hehehehehe, kup
                        sobie laptopa w nagrode i wycieczke do Egiptu, bo pewnie nie wiesz jak piramida
                        wygląda naprawde :D:D:D
                        • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:02
                          A ty niby za ile bedziesz pracowac? Wogole nie bedziesz-chyba ze w burdelu.
                          Ty nawet mechaniki nie skonczylas betonie. Buhhaha

Szczyt ambicji.
                          • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:05
                            > A ty niby za ile bedziesz pracowac?

Ona nie będzie pracować gdyż ma bogatych rodziców, którzy będą ją utrzymywać.
                            Jej chłopak niestety nie będzie w stanie przejąć od nich tego ciężaru, gdyż
                            studiuje na PW, a wiadomo, że PW to dno więc kasy raczej za dużej to on nie zarobi.
                      • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:02
                        > Radzenie sobie z matematyka i informatyka to osiagniecie? Znajomosc jezykow
                        > obcych -to osiagniecie?

Tak, jest to jakieś osiągnięcie. W dzisiejszych czasach niewiele osób zdaje
                        matematykę na maturze. Obawiam się, że gdy będzie ona obowiązkowa to ilość osób,
                        które nie zdadzą matury wzrośnie.
                        A co do znajomości języków obcych... Wielu polaków nie zna nawet jednego języka
                        obcego. Powiem więcej, wielu wydaje się, ze znają np. angielski, ale gdy muszą
                        dogadać się w tym języku to przychodzi im to z ogromnym trudem. Tak wiec
                        znajomość języka obcego to niestety w dalszym ciągu jakieś osiągnięcie.
                        • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:07
                          Niestety-jesli chodzi o matematyke to sie nie zgodze.
                          No ale ogolnie masz racje-niestety.
                          • Gość: olenka Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.189.216.110.skyware.pl 31.07.08, 20:09
                            największy prostak na forum, który powinien zostać zbanowany, naprade biedny
                            czlowiek, zal mi go ale na glupote nie ma lekarstwa
                            • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:11
                              Pozwól, że sam wybiorę z kim chcę dyskutować a z kim nie.
                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:13
                              A mnie zal ze jestes taka prosta i glupia-i nie widzisz jaka zadufana
                              dziewczynka ze mna dyskutuje.
                              Zal dupe sciska.
                          • king_rat Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:10
                            > Niestety-jesli chodzi o matematyke to sie nie zgodze.

Bo źle na to patrzysz. Dla Ciebie zdobycie 80% z matury z matematyki to żadne
                            osiągnięcie. Jednak w porównaniu z osobami, które nie mają styczności z tym
                            przedmiotem jest to wynik po za zasięgiem. A takich ludzi jest większość.
                          • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:12
                            Pracuje sobie jak mam czas i checi na tłumaczeniach. Ale jak mam sterczeć
                            godzinami i tygodniami na konferencjach za kilka tysięcy, to dziękuje bardzo. Z
                            tego co wiem, to w Polsce 5-6 tys. to jest juz sporo. Zeby tyle zarabiac to nie
                            musze w ogole studiowac, bo bez problemu taką kase zarabiam, tylko kiedys
                            przyjdzie mi robic oplaty za mieszkanie, a nie bede miszkac na byle osiedlu, za
                            urlopy, wycieczki i inne rzeczy. Więc moge sobie narobić takimi pieniędzmi...
                            chyba ubierać sie w pimkie i topsecrecie i nosic kiecki jak pol warszawy :D
                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:15
                              To duzo tych czarnuchow obslugujesz. Na swoich studiach naprawde musialas byc dobra.
                              Tatus impotent ci mieszkanie kupi? Ojoj-niech kupi duze zebys miala gdzie
                              klientow obslugiwac.
                      • Gość: qwerty Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 20:18
                        Ok. To jakie twoim zdaniem powinien mieć osiągnięcia absolwent liceum? I jaki
                        poziom odniesienia?

A co do matury - o ile dobrze doczytałam to zdawała IB, która NIE JEST taka sama
                        jak "zwykła" matura, więc zluzuj trochę bo się ośmieszasz tym swoim
                        zacietrzewieniem.
                        • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 20:20
                          Zacietrzewieniem?
                          Nie widzisz jaka zadufana dziewczynka to jest?
                          Ja uwazam ze sie nie osmieszam. Nie lubie jak ktos wyzej stra niz dupe ma-znasz
                          takie powiedzenie?

Alez oczywiscie ze mozna miec osiagniecia-np wygranie olimpiady. No matura na
                          80% to jest sukces. Zalosne.
                          • Gość: qwerty Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:27
                            Jesteś tak samo zadufany w sobie jak ona, więc naprawdę wyluzuj. Poza tym nie
                            wiem czemu dziwisz się, że ludzie na forum nie chcą z tobą gadać, skoro
                            zachowujesz się jak ostatni cham. (Niespełniona też grubo przesadza, ale tobie
                            nie dorównuje).

Poza tym - już ci pisałam, że IB wygląda inaczej. Inaczej też się ocenia (skala
                            1-7 pkt) - stopnie na procenty przeliczają poszczególne uczelnie według własnych
                            algorytmów, często w taki sposób, że ludzie nie mają szans na UW czy UJ, a
                            dostają się na najlepsze zagraniczne uczelnie. Na PW zdaje się (nie chce mi się
                            grzebać w tych wszystkich bluzgach) przelicyzyli jej wynik inaczej, korzystnej.
                            Więc możesz już przestać podniecać się tymi 80%.
                            • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:35
                              No zachowuje sie jak cham i co z tego? Przeciez rozmawiam z zadufana chamica-nie
                              widze powodow dlaczego mam uzywac kulturalnego jezyka.
                              Ale czy ja gdzies napisalem ze martwi mnie to ze nie chca ze mna rozmawiac?
                              Niech nie rozmawiaja, co mnie to obchodzi.
                              • Gość: qwerty Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 23:02
                                W paru postach narzekałeś, że ludzie nazywają cię kretynem/idiotą itp zamiast
                                rozmawiać - robią to właśnie dlatego że jesteś chamem i bezsensownie bluzgasz na
                                wszystkich, którzy się z tobą nie zgadzają.

Poza tym - chyba kłania się moralność Kalego. W podobnym tonie co niespełniona o
                                studentach PW ty codziennie pisujesz o humanistach. Też czujesz się lepszy,
                                mądrzejszy, lepiej ustawiony i o ogóle taki oh, ah.

• Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:26

> Ok. To jakie twoim zdaniem powinien mieć osiągnięcia absolwent liceum? I jaki
                          > poziom odniesienia?
                          >
                          > A co do matury - o ile dobrze doczytałam to zdawała IB, która NIE JEST taka sam
                          > a
                          > jak "zwykła" matura, więc zluzuj trochę bo się ośmieszasz tym swoim
                          > zacietrzewieniem.

To jest mechanik, on nie wie co to IB pewnie :D:D:D
                          • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 20:42
                            Umiejętność języków obcych nie jest czymś ponadprzeciętnym i nieosiągalnym. To,
                            że ludzie w większości ich nie potrafią nie oznaczą, że należy ich traktować
                            jako punkt odniesienia. Słuchaj Niespełniona, w Twoim przypadku znajomość
                            języków obcych na poziomie niższym niż zaawansowany uważałbym za porażkę. Powód
                            jest bardzo prosty. Mieszkałaś tyle lat w Szwecji, że powinnaś znać zarówno
                            angielski, jak i szwedzki. Nie jesteś więc wyjątkowa - po prostu miałaś to
                            szczęście, że się urodziłaś w odpowiednim miejscu i rodzinie. Na ile to swojej
                            ciężkiej pracy zawdzięczasz to już wątpliwe.

Z kolej inz_mech bardzo szanuję, że mówi otwarcie i jego wypowiedzi mają
                            sensowną argumentację (aczkolwiek czasem chciałbym widzieć mniej łaciny:P)
                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:02

> Umiejętność języków obcych nie jest czymś ponadprzeciętnym i nieosiągalnym. To,
                              > że ludzie w większości ich nie potrafią nie oznaczą, że należy ich traktować
                              > jako punkt odniesienia.

No jeśli taki łeb jak inz_mech nie potrafi pisać w swoim ojczystym języku to
                              jest to troche przykre...

Słuchaj Niespełniona, w Twoim przypadku znajomość
                              > języków obcych na poziomie niższym niż zaawansowany uważałbym za porażkę. Powód
                              > jest bardzo prosty. Mieszkałaś tyle lat w Szwecji, że powinnaś znać zarówno
                              > angielski, jak i szwedzki.

No te znam biegle, bo w nich uczyłam się w szkole. Lepiej je znam od strony
                              gramatycznej niż polski.

Nie jesteś więc wyjątkowa - po prostu miałaś to
                              > szczęście, że się urodziłaś w odpowiednim miejscu i rodzinie. Na ile to swojej
                              > ciężkiej pracy zawdzięczasz to już wątpliwe.

Nad japońskim wiele lat juz pracuje, znam go na średnim poziomie, ale opróćz
                              ang, szFeckiego i pol znam niemiecki (tak na C1)- w Szwecji jest on obowiązkowy
                              przez całą podstawówke.

Języków sie łatwo uczy, dlatego dziwi mnie że Polak nie potrafi pisać w swoim
                              języku...
                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:04
                                Szfecki-cudowny kraj. A mnie dziwi ze jestes taka idiotka.
                              • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:07
                                No właśnie, ale samo popatrz z jakiego punktu startujesz. Znam ze studiów sporo
                                osób, które znają po kilka języków (w większości dzieci dyplomatów, etc.). Nie
                                oszukujmy się, że miałaś szczęście. Powiedz ile mogłabyś osiągnąć, gdybyś go nie
                                miała i urodziła się w Polsce? Dlatego bardziej szanuję właśnie takich ludzi, bo
                                do czegoś dochodzą ciężko pracą. Przyznaję jednak punkt dla Ciebie z japońskim,
                                bo raczej trzeba samemu się zdecydować, żeby się go zacząć uczyć.
                                • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:09
                                  Moze niech sie lepiej matmy pouczy. Bo wiesniaki na pw ja zjedza tam. Przeciez
                                  tak slabo mature zdala.
                                  Po prostu cienias.
                                • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:13
                                  Tak, ojciec w dyplomacji pracuje własnie. A ja urodziłam sie w Polsce i tu
                                  mieszkam większość życia. Tylko podstawówke konczylam w Szwecji.
                                  • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:17
                                    Mamusia wizy nie dostala zeby do szfecii pojechac? A moze takiej ku.. tatus nie
                                    chcial na salony zabierac? No to masz ci los-a mamusia tak sie starala zeby sie
                                    z polszy wyrwac.
                                    • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:21
                                      Mechaniczek, idź podniecać się swoimi pieniążkami, pewnie za pare lat bedziesz
                                      zarabial całe z 10 tys. zeta!!! Hahaha.

Ja na Twoim miejscu przeglądałabym oferty, bo duuuuuuuużo ich jest :D
                                      Każda proponuje pensje jak przeciętna dieta atache w ambasadzie hahahaha.
                                      Chociaż kredyt Ci moze dadzą z takim przychodem, to se kupisz kawalerke
                                      20-metrową :D:D:D
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:24
                                        Wole moja kawelerke uczciwie zarobiona niz dostac pieniadze od szfeckiego
                                        tatusia impotenta. W sumie wspolczuje mu, taka zalosna coreczke miec co
                                        porzadnie matury nie moze zdac. Jak sie tatus impotent czuje? Pochwali sie w
                                        ambasadzie ze coreczka mature spie..la? Jak myslisz?
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:27
                                          W ambasadzie nie rozmawia sie o takich pierdołach jak o maturze coreczek i
                                          synków :) Są wazniejsze sprawy, a ambasada to nie kawiarnia. Ale to zapewne obce
                                          jest dla Ciebie to nie będę Ci tłumaczyc
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:28
                                            A o czym sie rozmawia? O ku..ch ktore sie przelecialo ostatnio? To o twojej
                                            mamusi musialo swego czasu byc glosno wsrod szfeckiej "jelity"
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:41
                                              Rozmawia sie jak wytępić takich wieśniaków jak Ty, żeby nie psuli obrazu Polski
                                              na świecie chociażby
                                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:43
                                                Napewno o tym sie rozmawia? Ja mysle ze takie dupki jak ty psuja bardziej obraz
                                                Polski. No chyba ze te dupki potrafia cuda pod stolem zdzialac-no to wtedy inna
                                                sprawa:)
                                  • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:18
                                    Wszystko już jasne z tymi językami:) W szczególności powody, dla których tak je
                                    dobrze władasz, co oczywiście nie jest niczym złym. W tym gronie ludzi jednak to
                                    norma.
                                    • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:25

> Wszystko już jasne z tymi językami:) W szczególności powody, dla których tak je
                                      > dobrze władasz, co oczywiście nie jest niczym złym. W tym gronie ludzi jednak t
                                      > o
                                      > norma.

Oj tam języki to tylko narzędzie, i tak używam angielskiego praktycznie gdzie
                                      pojade bo wszyscy znają ten język. Reszta dla przyjemnosci, no i japonski będzie
                                      mi potrzebny do pracy w abmasadzie chociazby.

Szokiem jest natomiast że wiele osób robi błędy w swoim języki ojczystym i po
                                      angielsku nie moze sie plynnie wypowiedziec. Jeden język do biegłosci to kazdy
                                      sie chyba moze nauczyc
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:26
                                        A co bedziesz w ambasadzie robic? Dupe gosciom wypinac? Oni juz tam maja swoje.
                                        A moze tatus wlasnie tak mamusie poznal? Tez amasadowa ku.. byla?
                                        • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:36
                                          inz_mech napisał:

> A co bedziesz w ambasadzie robic? Dupe gosciom wypinac?

Będę tłumaczyć takim tłuczkowatym mechanikom jak Ty chociażby, co mowi inwestor
                                          szwedzki czy japoński, bo patrzycie się na nich jak na yeti na każdej konferencji.

Mechanik - można zdrobniać na 'meszek'? bo Polski to ciągle mi sie myli.
                                          • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:39
                                            Bedziesz-chyba pod stolem rozluzniac inwestorow:)

Zdrabniaj sobie jak chcesz betonie.
                                            • Gość: niespełniona Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:46
                                              inz_mech napisał:

> Bedziesz-chyba pod stolem rozluzniac inwestorow:)

Zresztą, widziałeś ambasade na oczy? Czy poza wiejską oborą niewiele widziałeś?

Jak zrboisz doktorat, to moze sie w ukraińskiej ambasadzie załapiesz na
                                              konserwatora. A jak nie to ze sprzątaczki awansujesz. W ambasadzie sprzątaczka
                                              zarabia pewnie tyle co Ty na obrabiarce hahahaha
                                              • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:48
                                                A mamusia ci mowila ile ku.. w ambasadzie zarabia? Zapytaj sie napewno wie.
                                      • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:26
                                        ambasadowa
                                      • Gość: nowaczek Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:27
                                        Można się nauczyć i trzy języki, ale zazwyczaj się ludziom nie chce.
                                    • inz_mech Re: Mechanika i budowa Maszyn 31.07.08, 21:25
                                      Ale to przeciez "jelita". Tatus impotent a corka debilka z gowniana matura.
                                      Szfecka "jelita":)
                                      • Gość: asdfgh Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:59
                                        Wy wszyscy ludzie jestescie po..i. Teraz jest taki okres czasu,
                                        że ludzie wybierają miejsce swoich przyszlych studiow, kierunek,
                                        maja pelna watpliwosci. A jak wchodza w jakis temat, zeby sie czegos
                                        dowiedziec to musza przebrnac przez te wasze wszystkie rzucane
                                        Ku..,debile i tym podobne. Czy wy naprawde uwazacie, że idealnym
                                        sposoben na spedzenie tego cieplego letniego wieczoru jest
                                        wjezdzanie na swoje stare na forum o studiach? A ty inż mech.
                                        powinieneś czasem wyjść do ludzi albo coś, bo jeśli pracujesz w
                                        swoim zawodzie(a to jest wymagająca czasu praca), to wychodzi na to,
                                        że dzielisz swoj czas miedzy forum a prace. A przecież po niektorych
                                        postach(nielicznych)widac ze masz jakas wiedze i mozesz pomoc swoimi
                                        metorycznymi wypowiedziami niektorym uzytkownikom. Wynika, ze masz
                                        ponad 25 lat czy cos i naprawde to bezsensowne pisanie sprawa ci
                                        frajde?W sumie to nie moj interes co robisz, ale taka tygodniowa
                                        przerwa dobrze by zrobila tobie i nam. Hmm a tak na marginesie to
                                        może przez te wakacje to forum tak wyglada, ludzie maja za dużo
                                        wolnego czasu i wdaja sie w jakies zupelne bezsensowne dyskusje
                                        • Gość: akerman Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 00:03
                                          widzę ze nikt tu nie zwrocił uwagi nie tyle na obrazliwe
                                          stwierdzenia co swego rodzaju nietolerancyjne w pewnym sensie do
                                          narodu szwedzkiego, dobra mozecie mnie wziąc za jakiegos frajera ale
                                          sam lubie uczyc sie jezykow obcych, w tym szwedzkiego i nie widze
                                          powodow zeby przez to mnie nazywac jakims "szwedzkim impotentem".
                                          Inz_mech mam do Ciebie sporo szacunku ze wzgledu na twoj tytuł
                                          inżyniera, moze sam pochwalisz się nam jakie studia skonczyles, ale
                                          obrażac jakis narod przedstawia twoją zasciankowosc. tylko prosze
                                          Cie nie wyzywaj mnie od "dupkow" czy "impotentow" chce sprobowac
                                          podjąc z Tobą jakąś dyskusje.
      • Gość: pre Re: Mechanika i budowa Maszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:49
        Ty myślisz, że na mechanika w F1 przyjmują tylko inż.?
        Kariera mechanika rozwija się w ten sam sposób co kierowcy F1. Od gokartów do F1
        przy olbrzymim ale to olbrzymim szczęściu.(był o tym artykuł min. na gazeta.pl)
    • Gość: Lalala co za posty IP: *.eranet.pl 01.08.08, 00:32
      ja dostalem się na prawo na UW z 75 miejsca i idę na politechnikę na
      inzynieryjny kierunek.

bowiem gdyz wos(moze oprocz tego roku) i hist może wkuć KAZDY, gdy zagrozi mu
      się śmiercią. jednak nawet taka motywacja w przypadku nakazu nauczenia się mat i
      fiz nie wystarczy- bo do wspomnianych dwu trzeba miec choc odrobinę talentu.

co nie oznacza apriorycznej wyzszosci najlepszych z poli nad najlepszymi z uni;
      uwypuklam tylko pewne fakty, pozdro

a. btw- posty zioma od nie dostania się "nawet na listy rezerwowe" uw to prowokacja
      • Gość: Lalala Re: co za posty IP: *.eranet.pl 01.08.08, 00:59
        "bowiem gdyz wos"

oczywiscie nie dlatego nie poszedlem na prawo ;]
        • Gość: God Save the Queen Re: co za posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:44
          tak oczywiście, dlatego WoS w tym roku miał najmniejszy średni wynik (44% z
          podstawowej!). WoS to nie historia i tego się nie da wykuć, a to, że w tym roku
          w końcu zrobili normalny egzamin to tylko wypada się cieszyć.
      • Gość: iop Re: co za posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:02
        "apriorycznej".................Wiedz, że używanie trudnych wyrazów
        ze słownika nie podnosi automatycznie wartości twojego postu. Jak
        nie trzeba omijac tych wszystkich bluzgów, to zaś trzeba ze
        słownikiem czytac........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka