Dodaj do ulubionych

Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecznie

02.08.26, 17:26
Truth API to strona oficjalna medium Trumpa, zeby do niej sie dostac kosztuje to 100.000 dolarow miesiecznie. Jest to platna usluga dla wybranych uzytkownikow by miec dostep do wiadomosci gospodarczo-finansowych prezydenta w celach hazardowych. Tak czy siak jest to tak zwany „Inside-Geschäft“ (nie wiem jak zwie sie to w polskim jezyku). „Inside-Geschäft“ jest w zasadzie wszedzie okreslony jako kryminalne wykroczenie, takze i w Stanach.

Tlumaczony cytat:

"Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) surowo ściga takie czyny na mocy prawa z 1934 roku."

Ale jak mowi powieddzenie: co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie!!!

Wiecej tu, wideo przestawilam na polska mowe dla polskojezycznych.

www.youtube.com/watch?v=nV4cUiMHiSc
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Trudno zrozumiec 02.08.26, 17:54
      monalisa2016 napisał(a):

"Truth API to strona oficjalna medium Trumpa, zeby do niej sie dostac kosztuje to 100.000 dolarow miesiecznie. Jest to platna usluga dla wybranych uzytkownikow by miec dostep do wiadomosci gospodarczo-finansowych prezydenta w celach hazardowych."

"wiadomosci gospodarczo-finansowe" prezydenta czyli chodzi o wiesci o jego firmach? Wiesci o wszystkich firmach musi i on i inni szukac sam w gazetach, na gieldach itp. W celach "hazardowych" czyli by sobie pograc na gieldzie?

Tylko nie poponuj mi szukania samemu bo miliarderzy mnie niezbyt interesuja :)

PF
    • boavista4 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 17:56
      Insider information, Insider trade. jest karalne!!!
      I to sie zdarzylo Marcie Steward. Jej doradca finansowy poradzil jej sprzedac $ 60 000 stocks , poniewaz maka spasc w wartosci. Martha zwierzyla sie o tym do swojej prtzyjaciolki, ta doniosla na policje, wiec Martha dostal rok wiezienia i stracila miliony na kary i prawnikow. Doam tylko, Martha jest polskiego pochodzenia!

chrome-extension://hbgjioklmpbdmemlmbkfckopochbgjpl/harbert.auburn.edu/binaries/documents/center-for-ethical-organizational-cultures/cases/martha-stewart.pdf
      • monalisa2016 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 18:30
        Nie chcialam okreslac ten proceder po imieniu, Bidenowi (nie z mojej bajki) wyrzucal ze jest skorumpowany, ze robi caly rok wakacje, a co robi obecny prezydent? Biden robil wakacje przynajmniej nie niszczyl gospodarki jak wlasnie ten. Jak okresla sie to w polskich mediach? Ano ...

Cytat:

"Korupcja bez precedensu? Nowy biznes Trumpów. W USA poruszenie"

www.money.pl/biznes/trump-zaczal-sprzedawac-wczesny-dostep-do-swoich-postow-komentuja-to-szalenstwo-7313846517065792a.html
        Albo

"Dostaną wpisy Donalda Trumpa jeszcze szybciej. "Kolejny przypadek bezczelnej korupcji"

businessinsider.com.pl/wiadomosci/firma-donalda-trumpa-uruchamia-platna-usluge-z-miejsca-wzbudza-kontrowersje/xmqt6g4
        Itd, itd. moglabym przytoczyc wiecej.

Mial wyczyscic bagno a co robi z Stanow?
        • felusiak1 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 21:29
          Zabagnia. A skad wiem? Z NPR i Guardiana. Już 10 lat zabagnia.
    • felusiak1 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 21:34
      A co to jest API? Twitter ma to, Facebook ma to? Wszystkie serwisy społecznościowe i nie tylko to mają. To co to jest? monia wytłumacz ciemniakowi.
      • monalisa2016 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 21:40
        Felus polska jezyka trudna jezyka co nie? Stawiasz sie glupkowato jakbys nie rozumial jezyka pisanego albo mowionego. Znam juz od lat twoja metode wiec pracowac za ciebie i dla ciebie nie bede.:-)
        • felusiak1 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 22:11
          Proste pytanie co to jest API? Zamiast odpowiedzieć po ludzku wymiotujesz skrobanym kwasem.
          A to dowodzi, ze nie wiesz co to jest i o co chodzi i przytaczasz bzdurne artykuły i video.

API to skrót od Application Programming Interface. To pozwala na komunikację pomiedzy komputerami i aplikacjami. Ty jako użytkownik musisz wejść na stronę TruthSocial, zalogować się i klikać aby zobaczyć co Trump napisał. Posiadajac dostep do API twój komputer wie to w momencie opublikowania przez Trumpa. To jest ta sama wiadomość. Również kiedy ty coś zamieścisz to komputery subskrybentów wiedzą to w sekunde.
          • monalisa2016 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 02.08.26, 22:20
            Felus ja nie jestem Igorem bym ci pisala poematy, a ty pozniej okladal mnie epietatmi tak jak postepowales z nim. Z jakiej racji mam pracowac dla twojej wiedzy, linki podane wiec do pracy internetowy przyjacielu.:-)
            • boavista4 Re: co tu gadac 03.08.26, 01:04
              nie kloccie siem, jenzyk jaki jezt taki jezt, wazne som zenby! Trza siem grysc zenbami i drapac pazurami.

If you are looking into environmental trends, Warsaw, Poland has a massive, thriving urban beekeeping movement. Following a relaxation of local laws, hundreds of beehives have been placed on major metropolitan structures. You can find active honeybee colonies on top of major landmarks, including the rooftops of the Palace of Culture and Science and the Regent Warsaw Hotel

W dawnej polskiej sztuce ludowej, sięgającej XVII wieku, niezwykle popularne były ule figuralne, rzeźbione w pniach drzew na kształt postaci ludzkich lub zwierząt. Obok rzeźb żołnierzy, mnichów czy świętych (np. św. Ambrożego), pszczelarze chętnie stawiali w pasiekach ule w kształcie Żydów,

• monalisa2016 Re: co tu gadac 03.08.26, 08:44
                boavista4 napisał(a):

> nie kloccie siem, jenzyk jaki jezt taki jezt, wazne som zenby! Trza siem grys
                > c zenbami i drapac pazurami.
                >

Ja sie nie kloce Boa ale nie dam sie wykorzystywac przez postepnych cwaniakow zza wielkiej wody ktorzy sa tak denni, a co najgorsze oni chcieliby siagac innych do ich poziomu.
    • monalisa2016 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 03.08.26, 10:08
      Mnie ciekawi jak dlugo manipulacja tego pana bedzie funcjonowac, spojrzalam na ceny ropy na przy kurczacej sie US-strategicznejrezerywie ida na dol, tu widzi sie dokladnie o co chodzi. Bo przeciez spadajaca cena ropy to spadajace rendyty US-papierow warosciowych (i odwrotnie!) a to pociaga za soba wiele innych rzeczy. Spojrzalam tez na japonskiego Yena (waluta) pikuje na dol, co zrobi
      US-sekretarz skarbu by ratowac dolara? Ma wystarczaaco jeszcze euro by poscic je na rynek? Kiedys one sie skoncza, co zrobi wtedy Japonia z Poludniowa Korea? Puszcza US-papiery warosciowe na rynek? Kiedys beda zmuszeni do tego (naprawdopodobniej w krotkim czasie!), co stanie sie wtedy z dolarem, z Stanami przy ich zadluzeniu? Niezapomnimy ze Japonia jest krajem importu, wszystko co potrzebue dla przemyslu od energii po surowce musi importowac wiec nie moze sobie pozwolic by ich waluta (Yen) tracila wiecznie na wartosci dla US-korzysci. Yen-Carry-Trade dla Amerykanow dobieglo do konca, teraz moze byc odwrotnie. :-)

Felus z amerykanska frakcja kiedy napiszecie nam to na forum?
      • monalisa2016 Re: Truth API, dostep do medium 100 tys. miesiecz 03.08.26, 14:16
        Chce cos uzupelnic. Japonia wyzbywa sie najpierw rezerv dolarowych natomiast US-sekretarz finansow wyzbywal sie euro jak publicznie oswiaczyl z "milosierdzia" (lol) wobec Japonii czyli ratowania Yena.
        Tak, tak Stany i ratowanie obcej waluty? Pytanie, dlaczego klamal i nie przyznal sie ze tym ruchem ratowal US-dolara.

Tu wiecej z Wielkiej Brytanii.

www.youtube.com/watch?v=U-OBpNvXNS8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka