Dodaj do ulubionych

Wyprowadzka na studia :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:26
Wątek dla wszystkich wyprowadzających się na studia i nie tylko :)
Piszmy tutaj co ze sobą zabieramy, co jest potrzebne, itp..
Poplotkujmy o tym:) Razem będzie nam się łatwiej spakować i na pewno niczego
nie zapomnimy.. :]

Czekam na wasze posty.

Zmierzmy się z przeprowadzką razem! :) :]
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.pul.tke.pl 21.09.08, 14:05
      Przede wszystkim należy zorientować się czy w naszym przyszłym miejscu zamieszkania jest czajnik,naczynia,sztućce itd ( dobrze jest spakować kilka ściereczek,zawsze się przydadzą).
      Ponadto:
      -książki bez których nie możesz się obejść-dla mnie to słownik wyrazów obcych,atlas,słowniki i ulubiona powieść lub dwie.
      -ręczniki,pościel,poszewki,
      -lampka nocna
      -ubrania,bielizna,obuwie,kapcie :)
      -kosmetyki,suszarka,prostownica,lusterko itp
      -jeżeli w mieszkaniu nie ma naczyń to- talerze(głęboki i płytki),garnek,kubek,nóż,widelec,łyżka itd
      -opcjonalnie 0,7 wyborowej do wypicia z innymi współlokatorami co by się nam dobrze mieszkało :P

to chyba najważniejsze rzeczy na pierwsze dni,resztę można dokupić na miejscu lub też systematycznie dowozić z domu.
      moja rada-nie brać bibelocików,maskotek i innych pierdół chyba że ktoś bardzo lubi.ogólnie nie zagracać pokoju,nie zwozić niepotrzebnych mebli,dywaników,wazoników dopóki nie będziemy mieć pewności że zostaniemy w mieszkaniu na dłużej.ja przeprowadzałam się już 5 razy i z doświadczenia wiem że im mniej rzeczy tym lepiej :)
      • Gość: jakaś Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 14:12
        Wszelkie sztućce, talerze można kupić na miejscu, bez zbędnego dźwigania i
        narażenia na pobicie.
        Ściereczki także (co za różnica czy kupisz w hipermarkecie, czy też w małym
        sklepiku w Twojej miejscowości)
        • Gość: sylwia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.pul.tke.pl 21.09.08, 14:19
          zgadzam się,ale ja np do mojego pierwszego mieszkania przyjechałam wieczorem i
          ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę po długiej podróży było latanie po
          sklepach za naczyniami.I herbaty można się było od razu napić :)
          • Gość: gosia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.gprs.plus.pl 21.09.08, 15:49
            ja miałam nadmiar wszelkich talerzyków kubeczków ściereczek i innych rzeczy w
            domu dlatego nie było sensu wydawać pieniądze jak mogłam zaoszczędzić i wydać na
            coś pożyteczniejszego ( imprezy :) poza tym kołdra i poduszki (ja w mieszkaniu
            nie posiadałam) i koc, ja również nie polecam zabrać rożnych misiów i innych
            bibelotów ponieważ tylko zalegają zagracają trzeba je odkurzać na co nigdy nie
            ma czasu a przy następnej przeprowadzce nie ma jak tego zabrać :)
    • Gość: diboo:) Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.infoglob.com.pl 21.09.08, 16:10
      Warto wziąć ze sobą toster (jeśli nie ma), niezbędny jest również odkurzacz :)
      Na pewno przyda się komputer/laptop z drukarką. Ja w tym roku zakupię również
      kosz na brudną bieliznę - to przydatna rzecz :) Weźcie też młotek i śrubokręty -
      żeby po sąsiadach nie biegać :P
      A w pierwszym tygodniu trzeba udać się do sklepu (najlepiej Lidla, Biedronki,
      itp.) i zakupić ściereczki, gąbki, produkty do czyszczenia (mleczko, płyn do
      mycia naczyń, do zmywania podłóg i coś do toalety - kostki itd.) :)
      • hwk88 Re: Wyprowadzka na studia :) 21.09.08, 16:25
        A do akademika co zabrac z takich najpotrzebniejszych rzeczy . Albo kto co
        zabiera ??? :D
      • Gość: :P Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 16:42
        Ja biorę tak :
        - koc, kołdrę, 2 poduszki, pościel, prześcieradło, i jednego pluszowego misia :P
        - 2 talerze płytkie, 4 talerzyki deserowe, 2 miseczki, sztućce plus nóż do krojenia, otwieracz do puszek, drewniana łyżka i drewniana łopatka, mała patelnia, troch większa miska, rondelek, i garnek średni, 3 kubki.
        - laptopa, płytki, słuchawki, kalkulator =D
        - kosmetyczka ze wszystkimi pierdołami dziewczęcymi, szktatułkę z biżuterią
        - średnie lusterko
        - aparat fotograficzny =D telefon, ładowarkę
        - suszarka
        - ściereczki, 2 ręczniki 'pod nogi' - jak będę wychodzić z prysznica :P
        - ręczniki, kilka na zapas
        - torebki, plecak, walizkę =D, reklamówki (czasem się przydają xD)
        - zamierzam sobie kupić kosz na bieliznę, bo gdzieś składować brudne ubrania w akademiku muszę, a w pokoju pod łóżko ich nie rzucę =D
        (łazienka jest w segmencie 2 pokojowym więc luz)
        - o resztę będę się martwić jak tam przyjadę, na pewno wezmę ze sobą jakieś zdjęcia ze znajomymi, no i matę bambusową sobie kupię
        - i duuuuuuuuuuuużo dobrego humoru, coś na integrację korytarzową, i nie zapominajmy o ciuchach, dowodach wpłat za akademik czy index itp. dokumenciaki, itp ;-)

• Gość: sylwia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.pul.tke.pl 21.09.08, 18:51
      aa,właśnie,kosz na brudne rzeczy jest przydatny :)
      przypomniałam sobie jeszcze o korkociągu i kieliszkach!
      jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę :P
    • Gość: grey Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 18:54
      Z doświadczeń zeszłorocznych: polecam wzięcie jednej (podkreślam JEDNEJ a nie
      całego TIRa) rzeczy bliskiej sercu - może być jakiś pluszak, ulubiony kubek,
      poduszka... Ja miałam swój komplet naczyń - talerzyki i miseczkę, w
      optymistycznych kolorach, które dostałam od przyjaciółki właśnie po to, aby mieć
      coś "swojego". Czasem to bardzo poprawia humor:)
      • Gość: ja:] Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 19:12
        tak, tak :) ja też biorę komplet naczyń od mojej przyjaciółki, żebyśmy miały w
        czym pić kawkę, jak mnie odwiedzi..:)
        polecam jeszcze zabranie takich kolorowych pudełek na różne drobiazgi,
        kosmetyki, itp., żeby się to nie walało po pokoju..:) chociaż w takie pudełka to
        może już lepiej zaopatrzyć się na miejscu, żeby nie robić sobie niepotrzebnych
        bagaży.. :P
        • Gość: ;p Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 21:08
          U mnie sytuacja wygląda tak, że ja jadę ze swoją walizką, pełno ciuchów i gratów, a potem rodzice przywiozą mi resztę (np. pościel, ręczniki, właśnie takie pudełka czy coś). Ppokój będę mieć malutki, więc... 2 osoby w pokoju to naprawdę tłum, więc wolę nie zagradzać.
          • Gość: ja:] Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 21:31
            podobnie jak u mnie.. też mam malutki pokój i gdy przebywa się tam w 2-3 osoby
            to już robi się naprawdę ciasno... ale za to jest bardzo przytulny :)
    • Gość: Asia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.08, 16:21
      Ja dzisiaj zakupilam duuuzo leków na wszystko co mozliwe ;P
      • Gość: karna Re: Wyprowadzka na studia :) IP: 79.139.13.* 22.09.08, 17:45
        to tez jakies rozwiazanie :)
        • Gość: kiki Re: Wyprowadzka na studia :) IP: 213.77.31.* 23.09.08, 09:57
          No dobra ja nie jestem w tak dobrej sytuacji i narazie będę musiała
          mieszkać z rodziną. Co tam mam zabrać?
    • Gość: sylwia Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.pul.tke.pl 23.09.08, 12:19
      Przydaje się również plastikowa miska,tudzież miednica oraz kosz na śmieci. ale
      to juz oczywiście można dokupić na miejscu.
    • Gość: Tito Re: Wyprowadzka na studia :) IP: *.promax-ck.pl 23.09.08, 13:01
      ch u j a weż
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka