Gość: A IP: *.comnet.krakow.pl 21.10.03, 13:11 Studiuje ktoś może ten kierunek na UŚ,UW lub UJ?jak jest?jak wygladaja egzaminy etc? Szczegolnie interesuje mnie uś w zakresie języka czeskiego-z gory dzieki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.izabela Re: Filologia słowiańska 22.10.03, 10:36 Witaj! Ja studiuję filologię słowiańską na UW, jestem na trzecim roku. Moim kierunkowym językiem jest chorwacki, drugim - bułgarski. Kierunku nie zamieniłabym na nic innego! Choć nie jest łatwo...:-) Egzaminy wstepne nie były trudne, liczyły sie punkty ze świadectwa dojrzałości plus pisaliśmy test z wiedzy ogólnej na temat państw słowiańskich. Jeśli chodzi o czeski, to na UW każdego roku jest nabór do grupy z tym językiem.Pozdrawiam i zycze powodzenia i dobrych wyborów:-) ysabell Odpowiedz Link Zgłoś
magnolijka Re: Filologia słowiańska 22.10.03, 13:44 witam, ja zdawałam (na UW) w tym roku ale się nie dostałam. Będę próbować za rok. A chciałabym trafić na czeski. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: Filologia słowiańska 23.10.03, 17:02 Ja jestem na fil. rosyjskiej na UJ. Egzamin wstępny to rozmowa kwalifikacyjna z historii i literatury Rosji i Polski oraz gramatyka polska. Same studia mi sie podobaja choc poki co to dopiero 4 tydzien sie zaczal :D Ale ja lubię rosyjski i mi się podoba, a poza tym...w koncu jestem w Krakowie na UJ :)) pozdrawiam i zycze samych dobrych wyborow :) Pa Kasia Odpowiedz Link Zgłoś