Dodaj do ulubionych

studia informatyczne

05.02.09, 20:05
Witam!

Chciałbyś się dowiedzieć czy po Technikum Mechatronicznym mogę się dostać na studia informatyczna. Jeśli tak to co mam zdawać na maturze i jakie mieć wyniki z matury? Pytanie do studiujących: Jaką wiedzą z zakresu informatyki powinienem dysponować abym nie miał problemów na pierwszym roku? Aktualnie uczę się języka programowania C++. Mam jeszcze 2,5 roku czasu. Czy powinienem się jeszcze czegoś nauczyć? I czy musze się bardzo przykładać do matematyki i fizyki?

Z góry Dziękować :D
Pozdrawiam all!
Obserwuj wątek
    • lstiti Re: studia informatyczne 05.02.09, 20:20
      > Chciałbyś się dowiedzieć czy po Technikum Mechatronicznym mogę się dostać na st
      > udia informatyczna.

Niestety nie. Gdybyś był po technikum gastronomicznym to może, ale po
      mechatronicznym Cie nie przyjmą.
      • arte17 Re: studia informatyczne 05.02.09, 20:27
        lstiti napisał:

> > Chciałbyś się dowiedzieć czy po Technikum Mechatronicznym mogę się dostać
        > na st
        > > udia informatyczna.
        >
        > Niestety nie. Gdybyś był po technikum gastronomicznym to może, ale po
        > mechatronicznym Cie nie przyjmą.

Mechatronika ma wiele wspólnego z informatyką. Mozna powiedzieć, ze to pochodna informatyki. Ale co ma wspólnego gastronomia z informatyką? O_o Nie rozumiem dlaczego po technikum na którym skończę mechatronikę (połączenie informatyki, mechaniki, elektroniki, robotyki i automatyki) nie dopuszczą mnie do studiów informatycznych. Mozesz mi wyjaśnic czemu po gastronomi owszem, ale po mechatronice nie? LOL
        • Gość: Bill Re: studia informatyczne IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.02.09, 20:33
          Kretyn.Nie nadajesz się na studia jeśli zadajesz takie pytania na
          forum.Właź na strone uczelni na którą chcesz iść i kliknij na UWAGA
          magiczne słowo-rekrutacja.Jeśli chcesz się dostac na dobrą uczelnie
          na informe to musisz zdawac z reguły i fize i matme na rozszerzeniu,
          a to wymaga troszke myślenia którego nie posiadasz, więc daj sobie
          spokój
          • arte17 Re: studia informatyczne 05.02.09, 20:35
            Gość portalu: Bill napisał(a):

> Kretyn.Nie nadajesz się na studia jeśli zadajesz takie pytania na
            > forum.Właź na strone uczelni na którą chcesz iść i kliknij na UWAGA
            > magiczne słowo-rekrutacja.Jeśli chcesz się dostac na dobrą uczelnie
            > na informe to musisz zdawac z reguły i fize i matme na rozszerzeniu,
            > a to wymaga troszke myślenia którego nie posiadasz, więc daj sobie
            > spokój

Eh... Od tego są fora niemądry człowieku. Żeby się czegoś dowiedzieć. Skoro nie chcesz udzielić odpowiedzi na moje pytania to lepiej sie nie odzywaj bo robisz z siebie pośmiewisko.
            • Gość: kikiabaddon Re: studia informatyczne IP: *.brzesko.net.pl 05.02.09, 21:04
              Bardziej od nauki C++ potrzebna Ci będzie znajomość matematyki. Na pierwszym roku programowania jest mało, katują matmą, fizyką troszke też, zależy od uczelni, kierunku. Skup się na matematyce, programuj również, będziesz miał łatwiejszy start. Powodzenia
              • Gość: arte17 Re: studia informatyczne IP: 78.133.230.* 05.02.09, 21:32
                Wnioskuje po twojej wypowiedzi, że jednak mogę studiować na infe? ;P
                Bo wiesz nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi czy w ogóle moge zrobić taki skok w bok. I dzięki Wielkie ^^
                • arogancka_mrowa666 Re: studia informatyczne 05.02.09, 21:44
                  Gość portalu: arte17 napisał(a):

> Wnioskuje po twojej wypowiedzi, że jednak mogę studiować na
                  infe? ;P

Ma sie ochotę napisać "nie, nie możesz studiować na infie"
                • zloty.strzal Re: studia informatyczne 05.02.09, 21:59
                  Porażka systemu edukacji.
    • Gość: grzyby po deszczu Re: studia informatyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:26
      Możesz iść nawet na arabistykę.
      Przy rekrutacji na studia brany jest pod uwagę wynik matury z wymaganych przedmiotów, a nie to, jaką szkołę skończyłeś.
    • Gość: Fart Re: studia informatyczne IP: *.chello.pl 07.02.09, 17:10
      Głównie skup się na nauce matmy i fizy, bo to jest jedynie potrzebne, żeby się
      dostać na informatykę. Na I roku programowania jest mało i wszystkiego można się
      nauczyć na zajęciach (nawet mając zerowe wiadomości o programowaniu w liceum).
      Najwięcej ludzi oblewa analizę matematyczną i często inne rodzaje matematyki ,
      na fizie też się można przejechać, bo nie sztuka dostać się na informatykę
      (chociaż na PW trzeba było mieć dużo punktów z matury - oczywiście
      rozszerzonej), ale potem się utrzymać na studiach.
    • ocelota Re: studia informatyczne 08.02.09, 01:04
      i ja się martwię, że nie poradzę sobie na informie ...
      Poza matmą przyda Ci się, arte17, też podszkolenie z polaka, bo albo
      nie rozumiesz znaczenia słowa ironia, albo siedziałeś w jednej ławce
      z Forrestem Gumpem.

A po studiach, jeśli i ja, i taki arte, je skończymy, on będzie miał
      łatwiej, bo jest facetem. No żesz kurka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka