Gość: Marek IP: 217.96.36.* 07.01.04, 10:03 Poradźcie - pilne!!! ARDO: FDP 23-2H AMICA: AZC 4101P (lub starszy typ - z panelem sterującym wewnątrz: chyba AD 220) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: los Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.acn.pl 07.01.04, 10:12 Jabym wybrał AMICA - mam u siebie w domu kuchenkę gazowa i lodówezckę AMICA i nie narzekam :)Jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFiiLL Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.pgnig.pl 07.01.04, 14:18 Ja wypowiem sie na temat sprzętu Amica. Posiadam okap, piekarnik el, płytę gazową i lodówkę. Płyta już raz się zepsuła (przy iskrowniku uciekła gdzieś sprężynka-naprawa gwarancyjna), lodówka również była naprawiana (bez przerwy mroziła-naprawa gwarancyjna przed końcem okresu gwarancyjnego i obawiam się że długo nie pociągnie - niestety pan serwisowiec nie chciał wymienić całej sprężarki tylko jakoś ją usprawnił - stąd moja obawa!!) Odpowiedz Link Zgłoś
annb dołoże swoje 07.01.04, 14:25 mam lodówkę amica i wszystko było w porządku do ostatniej soboty...chciałam zmienić kierunek drzwi....zaczęlismy od dołu, nóżki, drzwi dolne, górne i ostatnia rzecz wykręcić sworzeń...NIE DA SIE...zaspawali? próbowalismy na dziesiątą stronę....godzina nie nasza....i tak i siak....ani drgnie...nie da się..nie wiem co za siłacza na lini produkcyjnej zatrudnili że tak na amen zaspawał!!!!!!! ale może to zepsuć dzień...a w sklepie zapewniano nas że zmiana kierunku drzwi to pikuś.... tja.....jako że na gwarancji będę to reklamować..ale czy uznaja..lodówka stoi w takim miejscu że obecny kierunek otwieranai drzwi jest niewygodny....może to nei jest wada istotna ale jak się ma za prawie wychodzić z kuchni aby włożyć zakupy do lodówki to może to draznić...a i przy posiłku taniec wokół lodówki denerwuje... ech.... a miało być tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ??? IP: 217.96.36.* 07.01.04, 14:30 Słyszałem złe opinie o ARDO (psują się???) ale podoba mi się design no i jest cieniutka (50 cm). Ale widzę, że są i niezadowoleni z lodówek Amica. A jak Wam się sprawują ARDO??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20034 Re: ??? IP: *.igik.edu.pl 08.01.04, 10:40 Moja siostra pracuje w sklepie z AGD i zawsze powtarza: TYLKO NIE ARDO. Wadliwe, nietrwale, problemy z gwarancja itd itp. Tez kusilo mnie to 50 cm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeuw Re: ??? IP: *.skanska.pl / *.skanska.pl 08.01.04, 11:04 Posiadam od 1,5 roku kuchenkę z płytą grzejną Amica (szer 50 cm) i oprócz pęknięcia uszczelki od drzwi piekarnika (wymiana na gwarancji) nic się nie wydarzyło. Sprawuje się naprawdę super ... Rzeczywiście, w sklepach AGD odradzają sprzęt ARDO. Z lodówek polecam WHIRPOOL - dwa agregaty i 7(siedem !!!) lat gwarancji .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keksik Re: ??? IP: 195.20.110.* 08.01.04, 12:37 A ja mam w hotelu i lodówki amica i ardo. Ardo są chyba trochę trwalsze ale dość głośne. Amica mniej głośna ale niezbyt trwała. Mimo wszystko jednak amicę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ??? IP: 217.96.36.* 08.01.04, 12:47 Ale to własnie ARDO ma 36 a AMICA 39 czegoś tam co mierzy głośność (współczynnik głośności?)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: decybeli..... IP: 217.96.36.* 08.01.04, 13:52 No, właśnie: decybeli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keksik Re: ??? IP: 195.20.110.* 08.01.04, 16:50 Nie wiem czy mówimy o tych samych modelach. Ale goście w pokojach gdzie są amici to mówią, że tylko silnik burczy i jest ok a tam gdzie jest ardo to silnik burczy i słychać jak się przelewa substancja chłodząca i tego już nie można zdzierżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: 153.19.192.* 09.01.04, 16:02 Radzę dozbierac trochę i kupić coś lepszego - teraz jest zima można trzymać produkty na balkonie. Osobiście preferuję Boscha ( Siemens) - jedno i drugie w tej samej fabryce w Polsce jest produkowane. No i koniecznie 2 kompresory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 09.01.04, 20:30 kompresory czy agregaty? I co to właściwie daje? Odpowiedz Link Zgłoś
mcmacpl Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! 21.01.04, 09:47 > kompresory czy agregaty? > I co to właściwie daje? Kompresory CZYLI agregaty. I wcale nie koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: 217.96.36.* 12.01.04, 13:13 Kupiłem AMICĘ. Dziś mi ją przywiozą i okaże się, czy to był dobry wybór. Zbyt dużo niepochlebnych opinii o Ardo usłyszałem, żeby się na nią (pomimo jej "piękna") zdecydować. Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:59 Nie kierujcie się nazwą firmy. Prawda jest taka, że między produktami każdej firmy, nawet najbardziej reklamowanej, można trafić na egzemplarz słabszy. Tak było w moim przypadku. Pralka Boscha Po dwuletnim okresie używania (nawet nie bardzo intensywnego)siadła tak, że do wymiany był jednocześnie programator i silnik - jedno było przyczyną lub skutkiem awarii drugiego. Im firma bardziej prestiżowa, tym droższe są części do sprzętu. Muszę jednak przyznać, że firma zachowała się super, bo wykonała naprawę bez ponoszenia przeze mnie kosztów. Napewno kupując obecnie sprzęt, nie można nastawiać się na to, że będzie on nam służył co najmniej 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 10:27 mam taka lodówkę ARDO wydaję mi sie ze własnie taki model, a może model wcześniejszy. kupiłam ją w styczniu 2002 własnie dlatego że ma te 50 cm. jestem zadowolona - nic się nie dzieje, jest cicha regulator temperatury działa bez zastrzeżeń to znqczy jak sie zwiększy chłodzenie to od razu jest efekt. Nie ma też problemów z serwisem. Gdy mi ją przywieźli miała lekką ryskę na boku drzwiczek, zgłosiłam to natychmiast i za 2 dni przyjechał serwisant z nowuymi drzwiczkami, zrobił na poczekaniu i w porządku. Dodam jeszcze że bardzo podoba mi się wyposażenie lodówki to znaczy te pojemniczki na żywność, ale to jest chyba standard we wszystkich lodówkach. też myślałam nad Amicą ale w końcu nie zdecydowałam się i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issbe_ Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.04, 18:43 my kupiliśmy sobie ARDO ale inny model- tzn. z wewnętrznym zamrażalnikiem z numerem cośtam 222,małe zużycie prądu, wąziutka i cichutka, na 1 bardzo dobrze chłodzi, też nie cierpię ardo bo miałam kuchenkę gazową i faktycznie ów iskrownik się szybko popsuł,ale oprócz tego wszystko działa bez zarzutu od kilku lat. Lodówkę mam na razie króciutko, więc co do trwałości nie wiem, na pewno zadko włącza się agregat więc jest bardzo cicha...hmm poczekamy- zobaczymy, na razie mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 21.01.04, 14:19 A whirlpool ?????? Odpowiedz Link Zgłoś