Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lodówka: ARDO czy AMICA??!!

IP: 217.96.36.* 07.01.04, 10:03
    Poradźcie - pilne!!!
    ARDO: FDP 23-2H
    AMICA: AZC 4101P (lub starszy typ - z panelem sterującym wewnątrz: chyba AD
    220)
    Obserwuj wątek
      • Gość: los Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.acn.pl 07.01.04, 10:12
        Jabym wybrał AMICA - mam u siebie w domu kuchenkę gazowa i lodówezckę AMICA i
        nie narzekam :)Jestem zadowolony
      • Gość: FFiiLL Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.pgnig.pl 07.01.04, 14:18
        Ja wypowiem sie na temat sprzętu Amica. Posiadam okap, piekarnik el, płytę
        gazową i lodówkę. Płyta już raz się zepsuła (przy iskrowniku uciekła gdzieś
        sprężynka-naprawa gwarancyjna), lodówka również była naprawiana (bez przerwy
        mroziła-naprawa gwarancyjna przed końcem okresu gwarancyjnego i obawiam się że
        długo nie pociągnie - niestety pan serwisowiec nie chciał wymienić całej
        sprężarki tylko jakoś ją usprawnił - stąd moja obawa!!)
        • annb dołoże swoje 07.01.04, 14:25
          mam lodówkę amica i wszystko było w porządku do ostatniej soboty...chciałam
          zmienić kierunek drzwi....zaczęlismy od dołu, nóżki, drzwi dolne, górne i
          ostatnia rzecz wykręcić sworzeń...NIE DA SIE...zaspawali?
          próbowalismy na dziesiątą stronę....godzina nie nasza....i tak i siak....ani
          drgnie...nie da się..nie wiem co za siłacza na lini produkcyjnej zatrudnili że
          tak na amen zaspawał!!!!!!! ale może to zepsuć dzień...a w sklepie zapewniano
          nas że zmiana kierunku drzwi to pikuś....
          tja.....jako że na gwarancji będę to reklamować..ale czy uznaja..lodówka stoi w
          takim miejscu że obecny kierunek otwieranai drzwi jest niewygodny....może to
          nei jest wada istotna ale jak się ma za prawie wychodzić z kuchni aby włożyć
          zakupy do lodówki to może to draznić...a i przy posiłku taniec wokół lodówki
          denerwuje...
          ech.... a miało być tak pięknie
          • Gość: Marek ??? IP: 217.96.36.* 07.01.04, 14:30
            Słyszałem złe opinie o ARDO (psują się???) ale podoba mi się design no i jest
            cieniutka (50 cm).
            Ale widzę, że są i niezadowoleni z lodówek Amica.
            A jak Wam się sprawują ARDO???????
            • Gość: ja20034 Re: ??? IP: *.igik.edu.pl 08.01.04, 10:40
              Moja siostra pracuje w sklepie z AGD i zawsze powtarza: TYLKO NIE ARDO. Wadliwe, nietrwale, problemy z gwarancja itd itp.
              Tez kusilo mnie to 50 cm....
              • Gość: Leeuw Re: ??? IP: *.skanska.pl / *.skanska.pl 08.01.04, 11:04
                Posiadam od 1,5 roku kuchenkę z płytą grzejną Amica (szer 50 cm) i oprócz
                pęknięcia uszczelki od drzwi piekarnika (wymiana na gwarancji) nic się nie
                wydarzyło. Sprawuje się naprawdę super ...
                Rzeczywiście, w sklepach AGD odradzają sprzęt ARDO.
                Z lodówek polecam WHIRPOOL - dwa agregaty i 7(siedem !!!) lat gwarancji ....
            • Gość: keksik Re: ??? IP: 195.20.110.* 08.01.04, 12:37
              A ja mam w hotelu i lodówki amica i ardo. Ardo są chyba trochę trwalsze ale
              dość głośne. Amica mniej głośna ale niezbyt trwała. Mimo wszystko jednak amicę
              polecam.
              • Gość: Marek Re: ??? IP: 217.96.36.* 08.01.04, 12:47
                Ale to własnie ARDO ma 36 a AMICA 39 czegoś tam co mierzy głośność
                (współczynnik głośności?)!!
                • annb decybeli..... 08.01.04, 13:42
                  • Gość: Marek Re: decybeli..... IP: 217.96.36.* 08.01.04, 13:52
                    No, właśnie: decybeli. :)
                • Gość: keksik Re: ??? IP: 195.20.110.* 08.01.04, 16:50
                  Nie wiem czy mówimy o tych samych modelach. Ale goście w pokojach gdzie są
                  amici to mówią, że tylko silnik burczy i jest ok a tam gdzie jest ardo to
                  silnik burczy i słychać jak się przelewa substancja chłodząca i tego już nie
                  można zdzierżyć...
                  • ol4 Re: ??? 08.01.04, 17:38
                    Amica do niczego. po 3 latach kuchenka rdzewieje
                    • Gość: Marek Re: ??? IP: 217.96.36.* 09.01.04, 13:32
                      A lodówka?
      • Gość: Jan Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: 153.19.192.* 09.01.04, 16:02
        Radzę dozbierac trochę i kupić coś lepszego - teraz jest zima można trzymać
        produkty na balkonie. Osobiście preferuję Boscha ( Siemens) - jedno i drugie w
        tej samej fabryce w Polsce jest produkowane. No i koniecznie 2 kompresory!!!
        • Gość: mk Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 09.01.04, 20:30
          kompresory czy agregaty?
          I co to właściwie daje?
          • mcmacpl Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! 21.01.04, 09:47
            > kompresory czy agregaty?
            > I co to właściwie daje?

Kompresory CZYLI agregaty.
            I wcale nie koniecznie
      • Gość: Marek Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: 217.96.36.* 12.01.04, 13:13
        Kupiłem AMICĘ.
        Dziś mi ją przywiozą i okaże się, czy to był dobry wybór.
        Zbyt dużo niepochlebnych opinii o Ardo usłyszałem, żeby się na nią (pomimo
        jej "piękna") zdecydować.
        Pozdr

:)
      • Gość: Kosma Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:59
        Nie kierujcie się nazwą firmy. Prawda jest taka, że między produktami każdej
        firmy, nawet najbardziej reklamowanej, można trafić na egzemplarz słabszy. Tak
        było w moim przypadku. Pralka Boscha Po dwuletnim okresie używania (nawet nie
        bardzo intensywnego)siadła tak, że do wymiany był jednocześnie programator i
        silnik - jedno było przyczyną lub skutkiem awarii drugiego. Im firma bardziej
        prestiżowa, tym droższe są części do sprzętu. Muszę jednak przyznać, że firma
        zachowała się super, bo wykonała naprawę bez ponoszenia przeze mnie kosztów.
        Napewno kupując obecnie sprzęt, nie można nastawiać się na to, że będzie on nam
        służył co najmniej 20 lat.

• Gość: Kaja Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 10:27
        mam taka lodówkę ARDO wydaję mi sie ze własnie taki model, a może model
        wcześniejszy. kupiłam ją w styczniu 2002 własnie dlatego że ma te 50 cm.
        jestem zadowolona - nic się nie dzieje, jest cicha regulator temperatury
        działa bez zastrzeżeń to znqczy jak sie zwiększy chłodzenie to od razu jest
        efekt. Nie ma też problemów z serwisem. Gdy mi ją przywieźli miała lekką ryskę
        na boku drzwiczek, zgłosiłam to natychmiast i za 2 dni przyjechał serwisant z
        nowuymi drzwiczkami, zrobił na poczekaniu i w porządku. Dodam jeszcze że
        bardzo podoba mi się wyposażenie lodówki to znaczy te pojemniczki na żywność,
        ale to jest chyba standard we wszystkich lodówkach. też myślałam nad Amicą ale
        w końcu nie zdecydowałam się i nie żałuję.
        • Gość: issbe_ Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.04, 18:43
          my kupiliśmy sobie ARDO ale inny model- tzn. z wewnętrznym zamrażalnikiem z
          numerem cośtam 222,małe zużycie prądu, wąziutka i cichutka, na 1 bardzo dobrze
          chłodzi, też nie cierpię ardo bo miałam kuchenkę gazową i faktycznie ów
          iskrownik się szybko popsuł,ale oprócz tego wszystko działa bez zarzutu od
          kilku lat. Lodówkę mam na razie króciutko, więc co do trwałości nie wiem, na
          pewno zadko włącza się agregat więc jest bardzo cicha...hmm poczekamy-
          zobaczymy, na razie mi się podoba :)
          • Gość: paulos Re: Lodówka: ARDO czy AMICA??!! IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 21.01.04, 14:19
            A whirlpool ??????
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka