Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projekt domu Daniel.

IP: 84.9.36.* 21.11.09, 17:14
    Witam,
    Szukam prostego, nie rzucającego się w oczy a zarazem dość przestronnego projektu domu. Nie podobają mi się rożnego rodzaju wykusze, wieżyczki, balkony itp.
    Po przejrzeniu setek stron trafiłem na projekt Daniel.
    Zatem chętnie posłucham opinii na jego temat a moze ktos juz go budowal?
    Osoby które nie maja nic sensownego do napisania, proszę o zignorowanie tego wątku.

Pozdrawiam

www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/daniel/1360/opis
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jozef Re: Projekt domu Daniel. IP: *.przyrow2.gre.pl 21.11.09, 22:50
        Mamy podobny, choc indywidualny projekt, ale bez garazu z przodu. nasz domek
        jest mniejszy, choc ma zblizony uklad pomieszczen.
        Garaz wlasnie rzuca sie w oczy i pod wzgledem estetycznym znieksztalca wyglad
        budynku, moze lepiej - jesli jest miejsce na dzialce - lokowac go z boku, a moze
        nawet osobno. My mamy garz osobno i jest on dwuczesciowy, z przodu dwa
        stanowiska na samochody, z tylu pomieszczenie gospodarczo-warsztatowe.
        Oczywiscie to tylko dosc subiektywne spostrzezenia. podoba mi sie ten tarasik w
        obrysie domu, tez mamy cos takiego, choc poza glownym obrysem. W cieple miesiace
        jak znalazl miejsce na dobry odpoczynek
        • Gość: Sebastian Re: Projekt domu Daniel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 07:12
          Pytanie do Józefa. Ponieważ Twoje uwagi do projektu Daniel są dokładnie zgodne z
          moimi, więc mam pytanie, gdzie wybudowałeś swój dom?
      • wojtek33 Re: Projekt domu Daniel. 23.11.09, 12:00
        Jak na gotowiec, to proszę wstać ;) A przy okazji bardzo dobra
        podstawa do rozmowy o koncepcji z architektem. Bo bez działki,
        wjazdu na nią, stron świata, WZ, sąsiadów itp. nie ma tu o czym
        rozmawiać.
      • Gość: malina Re: Projekt domu Daniel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:09
        fajny, tylko ten garaż. Wolałabym oddzielny.
        Nareszcie ludzie przekonują się do ponadczasowych, prostych, spokojnych
        porojektów, bez wszędobylskich i paskudnych wykuszy i tandetnych wieżyczek. Brawo.
      • Gość: kowalska Re: Projekt domu Daniel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 13:30
        Garaż robi wrażenie..Nie ma możliwości postawienia go jako wolnostojący lub
        obok? ja bym zmieniła to połączenie garażu i kotłowni z domem przez wiatrołap, a
        nie przez cz.prywatną.Nie podoba mi się toaleta widoczna z salonu i jadalni,
        słup pośrodku komunikacji. Plus to z pewnością metraż pomieszczeń+garderoby.
        • Gość: Berni Re: Projekt domu Daniel. IP: *.icpnet.pl 25.11.09, 23:02
          Witam serdecznie. Ja małymi krokami przymierzam sie do budowy tego
          domu. Najprawdopodobniej bede wprowadzal małe zmiany,z dwoch pokoi
          (nr 9 i nr 10) chcialbym zrobic trzy pokoje + dodatkowe okno,
          natomiast w pokoju nr 11 - chcialbym zrobic lazienke kosztem
          garderoby i pom. nr.6.
          Pozdrawiam
          • Gość: misiakochana Re: Projekt domu Daniel. IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 12:03
            Witam, po bardzo długim szukaniu zdecydowałam sie na ten projekt i nawet powiem że jest super tylko że z pomieszkania 5 zrobie sobie spiżarnie, a z gardroby z 11 i pomieszczenia 6 zrobimy sobie bar :)
      • andrzej.sawa Re: Projekt domu Daniel. 23.02.10, 16:23
        Chałupę buduje się pod własne potrzeby.Nie ma sensu pytać,czy innym się
        podoba,bo ci inni mają inne potrzeby.

A może chcesz zbudować chałupę dla innych,a sam będziesz się w niej męczył,bo
        nie będzie Ci pasować.

Ja nie zalecam masochizmu.

Czasem udzielam takich porad,ale na miejscu,po rozpoznaniu Twoich potrzeb i
        gustu estetycznego,oraz możliwości finansowych.
        Nie jest to drogie,ale dopasowane.

Chcesz - napisz,podam kontakt,bo na forum podobno nie wolno się reklamować.
        • Gość: Edytkaa Re: Projekt domu Daniel. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:48
          Forum tutaj rozmowy toczą się na każdy temat, nikt nie mówi, że masz kupić ten
          bądź ten projekt domu, czy ten jest najlepszy lub najgorszy, ludzie wymieniają
          się poglądami i każdy wskazuję to co mu się podoba bądź nie. Usłyszymy i
          krytykę, pochwałę a także nowe pomysły(rozwiązania). Jeżeli ktoś nie jest pewny
          zadaje pytanie i czeka, zawsze dodatkowy impuls może mu pomóc w przemyśleniach
          • andrzej.sawa Re: Projekt domu Daniel. 04.03.10, 10:47
            Masz sporo racji,ale ja przy swoim się upieram - najpierw rozeznaj swoje
            potrzeby i możliwości.
            • Gość: Waldemarus Re: Projekt domu Daniel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:39
              Not o jak ztym projektem? Buduje go ktos czy nie? Bo jak tak chetnie poogladam
              fotki i poznam wstepne kosztorysy, gdyz sam sie tez przymierzam do niego. Pisac
              na priv waldek.matejek(@)gmail.com
              Dzieki z gory i pozdrawiam
      • Gość: JXK Re: Projekt domu Daniel. IP: *.chello.pl 12.05.10, 02:20
        Jeżeli szukasz wykończeniowych pomysłów to polecę Ci drukarnie wielkoformatową Mama Studio , która oferuje druk obrazów na płótnie , na przykład ze zdjęcia , to idealna opcja do salonu , takie obrazy drukowane są w niespotykanie wysokiej jakości !
      • Gość: sosik Re: Projekt domu Daniel. IP: *.master.pl 17.04.11, 23:14
        forum.muratordom.pl/showthread.php?175210-Daniel

dziennik z budowy Daniela, zapraszam ;)
      • karolina79_pl Re: Projekt domu Daniel. 18.04.11, 15:16
        Witam!

Też nie podobają mi się projekty dworkowe...wieżyczki, kolumny- masakra!
        Mało jest ciekawych nowoczesnych projektów...podsyłam parę wg mnie ciekawych ;)

Projekt Amber
        Projekt Amulet
        Projekt Amber 3
      • twojekodom Re: Projekt domu Daniel. 29.05.11, 11:16
        Tekst linka
        Witam.
        Nie wiem czy państwo słyszeliście o nowej technologi stawienia domów, nie dość że w ciągu 3 miesięcy dom jest postawiony z oknami drzwiami, dachem i częściowym wykończeniem wewnątrz ściankami działowymi, jak to mówią pod klucz.
        Cena za postawienie jest nie wielka, przykładowo jak postawienie domu 120m2 w Warszawie, w stanie surowym kosztuje 240.000, to stawiając nowa technologią Eko zaoszczędzasz 50.000 zł.
        Więc sami zobaczcie ile zaoszczędzacie i za to cenę możecie wykończyć częściowo wewnątrz dom, ocieplenie do -60C , dźwiękoszczelne do 86%, stworzone z myślą o osobach alergicznych.
        Spełnia wiele wymóg, którym brak innym domom na miarę roku 2011 w polskim budownictwie.
        Zapraszam na więcej szczegółów na temat tej technologi na www.twojekodom.pl, lub pod nr kom: 792039425.

Pozdrawiamy Twój Eko Dom.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka