Gość: SnowBlade IP: *.centertel.pl 12.02.04, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SnowBlade Re: Zameldowanie? IP: *.centertel.pl 12.02.04, 18:18 Przepraszam cos sie pokrecilo, ale do tematu.. Wlasnie zamieszkalem w nowym mieszkaniu i teraz mam dylamat czy musze sie tam meldowac na pobyt staly czy moze mi wystarczy czasowy (max to chyba 5 lat). Jestem jedynym wlascicielem i jedynym lokatorem. Stały pobyt wymaga zmiany wszystkich adresów, US, rejestracji samochodu itp. a tego raczej nie chce robic, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Zameldowanie? IP: 62.29.248.* 12.02.04, 21:41 Ani taki ani taki. Nie musisz sie meldowac. PRL juz nie trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Zameldowanie? IP: 217.153.142.* 12.02.04, 21:54 PRL już nie trwa ???? Można dyskutować niestety. Czy oprócz tego mieszkania masz jakieś inne, gdzie też przemieszkiwujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Zameldowanie? IP: *.acn.pl 13.02.04, 10:39 Teraz tymczsowe zameldowanie to 2 miesiace. Mam podobnie i nie przemeldowywałam sie ( w Urzedzie co prawda twierdzili uporczywie przytaczajac jakieś przepisy i miałam wrażenie ,że rozmawiam z automatem , że CHYBA powinnam ???) ale mieszkam juz 2 lata i nawet polecone odbieram bez problemu.To wyrzucanie pieniedzy na zmiane DO, DR itd. Odpowiedz Link Zgłoś
annb poczta 13.02.04, 11:27 ja aby odbierać polecone bez meldunku pokazałam wypis z księgi wieczystej iż jest to moj lokal na poczcie przyjęli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: poczta IP: 217.153.4.* 13.02.04, 13:14 A ja odbieram na paszport. To przecież też dokument ze zdjęciem (coć bez miejsca zamieszkania). Odpowiedz Link Zgłoś