Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki wybrać piec

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 07:38
    Stwierdzam krótko "masło maślane".Autor nie ma pojęcia o urządzeniach
    grzewczych, zasadach ich doboru, montażu, sprawności znormalizowanej.Kolejny
    laik-przepisywacz ulotek reklamowych. Pozazdrościć takich redaktorów, ale
    najlepiej to dostać kasę za artykuł, pan redaktor w razie czego za nic nie
    odpowiada. Szanowni inwestorzy w sprawach ogrzewania zasięgnijcie porady
    dobrego fachowca. Pozdrawiam serwisant.
    Obserwuj wątek
      • Gość: andrzej gość Re: Jaki wybrać piec IP: *.idea.pl 05.03.04, 20:26
        autor nie ma pojęcia o kosztach ogrzewania.To są bzdury co pisze.
      • Gość: misiek_yogi Re: Jaki wybrać piec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:51
        on nigdy wżyciu suroweej instalacji nie widział. ceny się ze zdjęciami
        pomyliły.ale dobrze prospekty powielił.hydraulik.
      • Gość: Francik Re: Jaki wybrać piec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 09:44
        Koleś napewno przeniósł się z "Pani Domu" albo "Skandali", bo o ogrzewaniu to
        więcej moja żona, pielęgniarka, wie!!!
      • Gość: marcin SiUEC PeGie Re: Jaki wybrać piec IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 17:20
        ....chyba autor miał na myśli kotły bo "piec" to będzie moja żona ale ciasto na
        Święta!!!!!!!!!
      • Gość: Piotrek Re: Jaki wybrać piec IP: *.man.polbox.pl 09.04.04, 11:04
        Artukuł, bardzo mi przykro ale nic nie wnosi.
        Chyba szkoda miejsca na stonie.
        • Gość: mac Re: Jaki wybrać piec IP: *.kosson.com 04.08.04, 11:35
          gdzie mozna zasiegnac konkretnych informacji? czy ktos z forumowiczow jest w
          stanie udzielic mi porady? pozdrawiam!
          • Gość: monter Re: Jaki wybrać piec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:37
            może mogę pomóc forum -ogrzewanie ogrzewanie
            • Gość: ja to zależy od mieszkania metrów IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.08.04, 21:34
              miałam piec elektryczny puścił mnie z torbami za jeden miesiąc zapłaciłam 7000
              złotych na ogrzanie domku jednorodzinnego teraz mam piec na węgiel spalam w
              nim wszystko co sie da tylko czsto go czyszcze ale nie nażekammiałam piec
              elektryczny na 24 kw było bardzo ciepło ale to pożeracz prądu musiałam wziąść
              pożyczke żeby zapłacić za luksus to kwestia wygody i funduszu na piec
              elektryczny
              • Gość: SmasherBoy Piec miałowy !!!!!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:26
                To co ten pan napisał w artykule to moze i prawda. Ale niec nie przebije kotłow zasypywanych raz na dobe (24h stałopalność). Mowa o piecach miałowych. W ty piecu mozna prawie wszytko spalić, najgorsze gatunki węgal, ścinki z drewna, wióry, nawet węgiel brunatny. Co za tym idzie koszty takiego ogrzewania są znikome. Dodam że mam dom częsciowo z kamienia,częsciowo z pustaków, dach "akermanoski" częśc okien na piętrze wymienionych na "plastiki", kaloryfery starego typu cześc zeliwnych część stalowych. Łączna powierchnia użytkowa z piwnićą to 250 m2. Koszt miesicznego ogrznia takiego domu wynosi 350 zł przy załżeniu że tona kosztuje 250zł. To są tzw. koszty max. bo mozna zaoszczedzić kupując miałtanie po zanjomości, lub inny gatunek ale z taimi samymi parametrami. Najwazniejsze jest że nic nie musiałem robić z instalacją. A co najważniejsze obsługa pieca zamyka sie w 10 min na dobe. Może to dla kogoś za dużo czau straconego na wyczyszczenie pieca i zarzucenie oraz rozpałke... ale dla mnie to jest wsam raz ( wczesniej miałem piec koksowy i zejscie do pieca na dobe 5 razy to było min). Także polecam każedmu piec miałowy. Ja licze na koszty roczne ogrzewania rzedu 2500 zł co daje mi zwrot koszów po jednym roku ogrzewania. Ciekaw jestem co Pan szanowny redaktro teraz powie i ciekwa jestem ile bym musiał zapłacić za ogrzewanie elektryczne takiego domu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka