Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dom Celinka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 00:37
    www.archipelag.pl/projekty-domow/celinka/rzuty.html
    Projekt domu Celinka, co sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kowalska Re: dom Celinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 11:11
        Dla ilu osób ten domek? 2+1?

Co mnie razi najbardziej to widok z kanapy na łazienkę- dla mnie rozwiązanie
        nie do przyjęcia. Tak jak i schody w salonie.
        Gdzie postawisz telewizor?

Gdzie wstawisz lodówkę? Mały ciąg szafek kuchennych… Chyba, że wywalisz stół i
        je przedłużysz…no ale nie będzie wtedy gdzie zjeść.

Pierwszy raz widzę przejście do kotłowni przez łazienkę; jeśli gazowe ogrzewanie
        to jest to może i do przyjęcia.
        Gdzie miejsce na pralkę, szafkę na ręczniki…?
        Brakuje schowka, miejsca na przeróżne graty potrzebne niemal codziennie.

Na poddaszu jeszcze mniejsza łazienka. Pokoje takie sobie, zależy kto ma je
        użytkować.

Tyle na podstawie obrazków.Mnie się nie podoba, ale podobać się ma się Tobie.
        • fufunia81 Re: dom Celinka 15.07.10, 09:30
          faktycznie, cienki ten projekt - szukaj dalej: w grupie projektów do 100 metrów
          jest wiele ciekawszych....
          popatrz np. na strone www.z500.pl tam są fajne projekty małych domów
          pozdrawiam
      • Gość: kasia33 Re: dom Celinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 11:15
        A my ten dom wybudowaliśmy i zapewniam Cię, że jak dla nas jest świetny. Ale wszystko jest rzeczą gustu.
        • Gość: gość Re: dom Celinka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.10, 20:04
          Zgadzam się w 100%.My również wybudowaliśmy ten domek i po wprowadzeniu kilku zmian (duża łazienka zamiast małego pokoju na dole na przykład) jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest ekonomiczny i w budowie i póżniejszym utrzymaniu. Zachęcam do budowy!
          • Gość: aldi Re: dom Celinka IP: *.197.90.4.edial.pl 09.12.11, 19:44
            WITAM CZY KTOŚ MOZE WYBUDOWAŁ CELINKE NA DOLNYMSLASKU Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE I POZDRAWIAM
            • Gość: gość Re: dom Celinka IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 00:56
              wydaje mi się, że mój sąsiad ma ten projekt (okolice Trzebnicy)
      • Gość: a Re: dom Celinka IP: *.home.aster.pl 19.12.10, 21:00
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Wrzos/PDJ-1636.html
      • 2romki Re: dom Celinka 20.12.10, 00:21
        Zobacz ten:
        www.z500.pl/projekt/z34,projekt,domu,na,mala,dzialke,tani,i,szybki,w,budowie.html
      • Gość: m.s Re: dom Celinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 09:18
        Nie jest najgorszy, ale te drzwi z łazienki w salonie to nie najlepszy pomysł, postawiłabym tam jakąś ściankę i po kłopocie.
      • karolina79_pl Re: dom Celinka 22.12.10, 10:54
        Podoba mi się jak jest rozplanowany ten dom, jednak jak na mój gust to jest za mało przeszkleń. W tych projektach można zobaczyć ciekawe rozwiązania:

Projekt Kawka 2
        Projekt Kawka 4
      • 19winner84 Re: dom Celinka 09.12.11, 23:55
        garderobę zrób większą
        • Gość: gość Re: dom Celinka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.11, 23:25
          garderoba ważna rzecz :) tak jak łazienka i osobny wc (czytaj dobra wentylacja w domu)
      • izomorfia3 Re: dom Celinka 14.12.11, 09:59
        Ładny...
      • buderus-serwis Re: dom Celinka 14.12.11, 10:37
        Moim zdaniem projekt praktyczny tylko dla samotnego małżeństwa. Jakby się pojawiło dziecko, czy dzieci pojawią się problemy. Sypialnia rodziców powinna moim zdaniem mieć swoją własną łazienkę. Dopracowane w każdym szczególe są projekty biura dominanta.pl , na przykład: projekt Guliwer
        • zlydom Re: dom Celinka 04.01.12, 19:01
          Moim zdaniem ten dom nie będzie wygodny dla użytkowników. Ciasne klitki, dużo przestrzeni marnuje się pod skosem. Nie ustawne pomieszczenia. Nie podoba mi się
      • yasminuml Re: dom Celinka 14.12.11, 14:06
        Moim zdaniem pomysł pomieszczenia gospodarczego połączonego z łazienką jest całekiem w porządku. Dodatkowo drzwi zewnętrze pozwalają swobodne wywieszenie prania na zewnętrz; bez konieczności przemierzania całego domu. Chybiona idea połączenia łazienki z toaletą na parterze - mała wentylacja, dodatkowo w przypadku gości w naszym domu częste "korki" w kolejce. Jak dla mnie za mały metraż tej łazienki. Ja bym jeszcze szukała. Rozwiązanie łazienki na poddaszu też do mnie nie przemawia może zmniejszyć 4? I powiększyć łazienkę. Połączenie łazienki z sypialną to kwestia gustu, a i na pewno dużo wygodniej jest mieć takie połączenie (wiem z swojego doświadczenia) i koniecznie garderoby muszą być. Ja wykorzystałam projekty domów murator i jestem bardzo zadowolona. Ogólnie projekt tego domu wydaje mi się średni. Ja bym jeszcze poszukała.
        • Gość: gość Re: dom Celinka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.11, 19:39
          "korki w łazience" to ważna rzecz wg mnie to jedna z kluczowych spraw przy wyborze projektu domku
          • evimiz Re: dom Celinka 03.01.12, 20:56
            na rynku jest około 10 tys. różniastych typowych projektów domów, wiec jest w czym przebierac... poza tym w ramach adaptacji zawsze jakąs dodatkowa zmiane mozna wprowadzic...
            • Gość: gość Re: dom Celinka IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.12, 01:12
              o fajne pytanie ktoś już coś tu brał ??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka