Gość: Grzegorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 16:17 Witam wszystkich, zastanawiamy się z żoną nad kupnem zmywarki, prosiłbym o opinie o tych urządzeniach ewentualnie rady jaką kupić do 2000 PLN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb nie zastanawiaj się 07.04.04, 08:48 tylko kupuj :) zona na pewno to doceni ja mam "najprostszego" elektrolux-a 3 temperatury, dwa programy(oszczędny i normalny) oraz płukanie i starcza a jak masz dom i dwa liczniki to możesz pomysleć o opcji opóźnionego startu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: zmywarka IP: *.acn.pl 08.04.04, 18:12 W tej cenie rozejrzyj się za Whirpool'em lub Candy. Bosch w tej cenie chyba będzie, ale z Łodzi... takiego nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: zmywarka 09.04.04, 09:19 Gość portalu: Judyta napisał(a): > W tej cenie rozejrzyj się za Whirpool'em lub Candy. Bosch w tej cenie chyba > będzie, ale z Łodzi... takiego nie polecam... Na jakiej podstawie twierdzisz, że sprzęt produkowany w fabryce BSH w Łodzi jest gorszy od sprzętu produkowanego w innych krajach? Czy uważasz, że polski pracownik obsługujący linię montażową jest gorszy od np. tureckiego? Najwyższy czas wyzwolić sie z kompleksów. Sami szefowie BSH przyznają, że sprzęt z Łodzi jest jakościowo lepszy od niemieckiego (nowocześniejsza fabryka i lepiej wykwalikowani pracownicy). Podobnie wypowiadają się szefowie Merloniego (Indesit) co do jakości kuchenek produkowanych w Łodzi. Nawet jakość zmywarek Whirlpoola po przeniesieniu produkcji z Włoch do Wrocławia znacznie się poprawiła. Spokojnie można kupować sprzęt produkowany w Polsce. A jeżeli już bym miał coś nie polecać to właśnie Candy, a zmywarki w szczgólności. Firma w ostatnich latach postanowiła podbić zachodnie hipermarkety super tanimi wyrobami. Nie tylko pod marką Candy. To niestety spowodowało spadek jakości. Na dodatek pomimo mocno obniżonych kosztów produkcji Candy na naszym rynku trzyma dosyć wysokie ceny. Doją nas ile wlezie wykorzystując dobrą opinię jaką miały pralki Candy 25 lat temu. Tak naprawdę to były dobre pralki, ale w porównaniu z Polarem. Według mnie godne polecenia zmywarki to Bosch-Siemens i AEG. Odpowiedz Link Zgłoś
bankroot Re: zmywarka 09.04.04, 13:34 zayzayer napisał: > > Sami szefowie BSH przyznają, że sprzęt z Łodzi jest jakościowo lepszy od > niemieckiego (nowocześniejsza fabryka i lepiej wykwalikowani pracownicy). bo w Niemczech ten sprzęt składają nie Niemcy, a Turcy bądź Arabowie bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Zmywarka do naczyń IP: 212.160.145.* 09.04.04, 13:25 Uważam ze lepiej kupić prostszy model (mniej programów bo pozniej i tak uzywasz tylko jednego ,góra dwóch) ale lepszej firmy, z lepszą gwarancją. Ja osobiście mam Boscha i jestem z niego zadowolony. Moi rodzice mają też boscha od 7 lat i przez ten czas nic złego sie nie działo z tą zmywarą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Zmywarka do naczyń 09.04.04, 17:56 I pamiętaj by kupić DUŻĄ!!!! Ja mam taką na sześć kompletów, jest nas czworo w domu i taka zmywarka jest dla nas za mała. Gdybym kupowała dzisiaj to nie popełniłabym takiego błędu:-) Odpowiedz Link Zgłoś