Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projekt domu Marcello.

30.09.11, 10:01
    Buduje ktoś dom Marcello? My jesteśmy na początku załatwiania wszystkich dokumentów. Zdecydowaliśmy się na ten dom. Ma 136,5 m. Jesteśmy rodziną 2 plus 1. Wkleiłabym linka do tego projektu ale niestety nie udaję mi się. Powiedzcie co o nim myślicie? Dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • karolina79_pl Re: Projekt domu Marcello. 30.09.11, 13:58
        Witam!

Nie podoba mi się front, nie lubię kolumn i tego rodzaju schodów, poszukałabym czegoś bardziej nowoczesnego, nie widzę też na rzucie( rzut Marcello) żeby kotłownia była połączona z garażem, chyba że mi coś umknęło.
        Podsyłam projekt w którym fajnie jest rozwiązane połączenie garażu z kotłownią oraz garderobą:
        Projekt Amarylis
        • Gość: kowalska Re: Projekt domu Marcello. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 14:26
          Karolina79, ja też nie widzę połączenia z garażem. Wcale garażu nie widzę ;)

• barcys1 Re: Projekt domu Marcello. 30.09.11, 14:40
            Nie widzicie bo go nie ma. Projekt marcello nie posiada garazu.
            • Gość: kowalska Re: Projekt domu Marcello. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 14:53
              Karolina widzi;)
      • ivcia13 Re: Projekt domu Marcello. 08.10.11, 11:12
        Witam , my budujemy ten domek:) wlasnie dostaliśmy pozwolenie na budowę i jeszcze w tym miesiącu ruszamy z fundamentami:) pozdrawiam .
        • barcys1 do ivcia13 12.10.11, 11:05
          Zmienialiście coś w projekcie?
          • ivcia13 Re: do ivcia13 18.10.11, 08:53
            hej , nic nie zmienialiśmy , długo szukaliśmy projektu , i ten nam odpowiada w 100%:) zmniejszymy chyba tylko ilość okien dachowych i zlikwidujemy wyspę w kuchni . Za dwa tygodnie wylewamy fundamenty , a na wiosnę pójdą mury:) a Wy na jakim etapie jestescie?
            • barcys1 Re: do ivcia13 20.10.11, 22:01
              My dopiero czekamy na pozwolenie na budowę. Wiosną pójdą fundamenty.
              • ivcia13 Re: do ivcia13 06.11.11, 09:05
                my już wylaliśmy fundamenty , całośc trwała 2 dni:) koszt-około 10 tys z koparką i "gruchą', życzę szybkiego załatwienia pozwolenia na budowę . Oby do wiosny:0
                • clas_sic Re: do ivcia13 06.11.11, 10:22
                  moim zdaniem jak na 2+1 to duży dom. Ze strony którą podałaś mnie się podoba taki:
                  pprojekt.pl/projekt2306-grafit__111_40_m,opis.html
                  ale ja nie lubię biegania po schodach i okien dachowych, jak je zimą śnieg zasypie i nic nie widać

• Gość: ivcia13 Re: do ivcia13 IP: *.net010-g1.isko.net.pl 06.11.11, 13:30
                    no niestety rzecz gustu , dla mnie ten dom , który podałeś bardziej wygląda jak kurnik lub obora , a nie jak dom:)
                    • clas_sic Re: do ivcia13 06.11.11, 15:04
                      ivcia, dom, który ty pokazałeś też mi się nie podoba, ale nie obrażę go nazywając piętrowym kurnikiem z przyciężkim dachem i tandetnymi kolumienkami...
                    • basiak-k Re: do ivcia13 14.11.11, 23:55
                      Mnie też ten front niezbyt się podoba. Przez te szparki zamiast okien nie wiadomo co to jest, dziwne wrażenie. Małe okna mają sens, ale muszą komponować się z całą bryłą domu jak np. w www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/zz-994/z98
      • Gość: vvv interesujący IP: *.ists.pl 06.11.11, 15:05
        łazienka w amfiladzie i z wyjściem na balkon - rzadko spotykane :)

w pokojach na górce to ile jest powierzni o normalej wysokości ?

w kuchni zostawiłbym ściankę oddzielającą od salonu, jak zaznaczono na rzucie to dobre miejsce na lodówkę i szafkę.
      • Gość: moni Re: Projekt domu Marcello. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 07:42
        pprojekt.pl/projekt3569-marcello,opis.html
      • barcys1 Re: Projekt domu Marcello. 06.01.12, 11:42
        Czy jest już ktoś nowy kto buduje wg projektu marcello?
        • Gość: kasiach Re: Projekt domu Marcello. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 11:34
          Mnie również zainteresował ten projekt. Powiecie ile Wam dach wyceniono? Dachówka i blachodachówka?
        • Gość: Marcin Re: Projekt domu Marcello. IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.12, 09:27
          Cześć wszystkim , my już jesteśmy na etapie elektryki, jak by co to pytajcie .
          marcin.pesiek@gmail.com
          • ivcia13 Re: Projekt domu Marcello. 30.12.12, 10:18
            kasia my robilisy blachodachówke sara BUDMAT wyniosło nas to 14500 tys,
            marcin powiedz proszę ile wydaliście na instalacje? jakby ktos był ciekawy jak wygląda marcello podczas budowy zapraszam na bloga: www.marcello.mojabudowa.pl

marcin masz jakies fotki domku?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka