Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problem z wymeldowaniem

IP: *.pagi.pl 10.03.02, 04:44
    Razem z zona kupilismy notarialnie miezkanie zakladowe w ktorym takze
    zameldowana jest moja babcia.babcia na tyle uprzykrza nam zycie ze zdecydowani
    jestesmy je sprzedac i kupic wieksze .czy musze ja pytac o zgode w przypadku
    sprzedazy tego mieszkania tzn czy moze sie uprzec i nie chciec sie wymeldowac.
    Czy wlasciciel moze wymeldowac kogos bez jej zgody?
    Obserwuj wątek
      • Gość: MonikaM Re: problem z wymeldowaniem IP: 217.153.60.* 11.03.02, 10:24
        Wymeldować można się jedynie osobiście. Ja próbowałam zrobić to przez mamę i
        się nie udało - dałam jej swój dowód i wypełniony wniosek. Był to dla mnie
        problem, ponieważ obecnie mieszkam daleko i specjalnie musiałam brać urlop.
        Dodam, że mama jest właścicielką domu, z którego chciałam się wymeldować.
      • Gość: baja Re: problem z wymeldowaniem IP: *.pekao.com.pl 11.03.02, 15:24
        Raczej nie ma szans - jeśli ta osoba faktycznie tam mieszka i jest na miejscu -
        będzie musiała osobiście się wymeldować. Ja musiałam wymeldować poprzednich
        lokatorów mieszkania, ktore kupiłam - ale oni wyjechali na stałe zagranicę i
        nie było z nimi kontaktu. I też były straszne korowody - musiałam przedstawić
        dwóch świadków (sąsiadów), że oni już dawno tam nie mieszkają, przychodziła
        policja sprawdzać, czy to prawda, poza tym został wyznaczony ich pełnomocnik
        (zaocznie) i on po iluś tam próbach (bezskutecznych) skontaktowania się z nimi
        podjął decyzję o wymeldowaniu. A trwało to wszystko z pół roku.....i kosztowało
        masę różnych opłat administracyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka