igguana2 24.02.12, 21:22 Witam, Czy ktoś z Was ma podłogę z firmy KOPP bambus skręcany karmelowy? Jak ta podłoga wygląda po użytkowaniu np. po 1 roku, 2 latach? Proszę o Wasze opinie i z góry dziękuję za wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazyliszek Re: KOPP bambus skręcany IP: 95.155.124.* 27.02.12, 18:46 Ja ma taką sklep.podlogi-kopp.pl/d4216_bambus_skrecany.html i jestem bardzo zadowolona. Chyba pytasz o tę samą. Kolor piękny i nie rysuje się nawet za bardzo, ale to kwestia użytkowania. Ogólnie rzecz biorąc - polecam i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: KOPP bambus skręcany 29.02.12, 09:58 Witaj. Ja osobiście jeszcze nie mam, chociaż bardzo mi się podoba, ale moja siostra w zeszłym roku u siebie w domu założyła bambus skręcany firmy Kopp, tyle, że antyczny. Wygląda niesamowicie, a z tego co wiem to sprawuje się też nieźle. Trzeba tylko pamiętać by regularnie raz na 2-3 miesiące konserwować podłogę specjalnym środkiem do pielęgnacji podłóg bambusowych. Na pewno będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king_bau Re: KOPP bambus skręcany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 12:51 I jak z ta podłogą? Co w końcu wybraliście? Moja żona tez wybrała sobie podłogę tej firmy i właśnie szukam opinii na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociaczek75 Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 14:15 Ciekawa jestem czy jeszcze ktoś z Was ma jakieś opinie na ten temat? Podłogi bardzo mi się podobają, oglądałam je na żywo na stoisku w Bonarce, wyglądają solidnie i mają ciekawą kolorystykę. Jak się sprawują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 16:59 dajcie spokój z bambusem, jest to chiński szajs. podłogi bambusowe to 15% trawa, a reszta to chemia którą później ciężko zutylizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: KOPP bambus skręcany IP: *.128.78.17.static.cdpnetia.pl 03.07.12, 13:35 A skąd wiedzę swą czerpiesz? Podaj źródło, chętnie zapoznam się z tematem. Właśnie robię remont, na podłodze ma leżeć bambus skręcany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 16:46 Ja mam u siebie bambusa skrecanego jasnego (tego: sklep.podlogi-kopp.pl/d4217_bambus_skrecany.html ) od ponad 4 lat i nie zamienilabym tej podłogi na inna. Łatwa w utrzymaniu i naprawde nie widać użytkowania. Możecie polecić czym ja myć?bo używam tylko wody ale pomyslalam ze dobrze moze byłoby użyć czegoś opróczz wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: KOPP bambus skręcany IP: *.fucio.net 02.12.12, 20:01 polecam środki KOPP20 i KOPP 30, specjalistyczne środki do podłóg bambusowych Pozdrawiam interior.katowice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: KOPP bambus skręcany IP: *.via.zamek.net.pl 02.12.12, 18:41 Witam wszystkich forumowiczów ! Mam u siebie bambus antyczny z Koop'a i generalnie spisuje się ok jestem bardzo zadowolony. Kupiłem w Katowicach w Interior i montażyści spisali się zaje*****e Co do zmywania to stosuje środek Cleaner z Loby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 14:27 poszukaj na modny-dom.pl porady wykończeniowe i nie tylko wystarczy poszukać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greiss Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 12:37 Który wam się bardziej podoba, bo nie mogę się zdecydować: - taki : sklep.podlogi-kopp.pl/d4215_bambus_skrecany_tygrysi.html czy taki: sklep.podlogi-kopp.pl/d4502_bambus_skrecany_tygrysi_karmel.html ? Podłoga do salonu ok. 40 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa1982 Re: KOPP bambus skręcany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 17:54 Wygladaja super, mnie sie podiba bardziej ten: sklep.podlogi-kopp.pl/d4215_bambus_skrecany_tygrysi.html, ale do takiej podlogi to musisz cala reszte salonu dopasowac bo to bedzie mocny akcent!! Fajne polaczenie z taka jasna na zdjeciu obok, tez by, taka chciala!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: KOPP bambus skręcany IP: *.fucio.net 02.12.12, 20:02 Zdecydowanie karmel interior.katowice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajan Re: KOPP bambus skręcany IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.07.12, 08:59 Ja mam podłogę Kopp bambus wertykalny jasny matowy i NIE poleciłabym jej nikomu. Chyba że mieliśmy pecha i trafiły nam się deski wybrakowane. Na części z nich jest prawdopodobnie źle rozprowadzony lakier, bo są miejsca, w których podłoga się błyszczy (ogólnie jest matowa). Co do twardości : upadek z wysokości 2,3m śrubki powoduje powstanie w podłodze ubytku o głębokości 2mm. Może to naturalne...Nasza reklamacja w sklepie została rozpatrzona negatywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: KOPP bambus skręcany 21.08.12, 13:05 Jeśli deski od początku miały różne rodzaje lakieru jak mówisz - to odwołałabym się decyzji reklamacji - zwróciła do producenta o specyfikacje produktu. Poza tym akurat bambus wertykalny, który wybrałaś jest faktycznie dosyć "miękką deską" jak na bambus - ma tylko 38MPa w skali twardości Brinella, a już bambus skręcany to 109 MPa w tej samej skali twardości. Odpowiedz Link Zgłoś
igguana2 Re: KOPP bambus skręcany 07.12.12, 21:56 Mogę się wypowiedzieć na temat tego bambusa (KOPP bambus skręcany karmelowy), bo zdecydowaliśmy się na jego zakup, metraż ok 100 m2. Jakie są moje uwagi po 4 miesiącach użytkowania? Bambus wygląda świetnie, dobrze się go myje, a także nie widać, że jest brudny, ani zbytnio też kurzu na nim nie widać. Odnośnie ścieralności: trzeba uważać, aby w domu nie było piasku, bo takie właśnie małe odrobinki powodują ryski, bardzo ostre krawędzie rysują bambus ( w pokoju synka, trochę widać rys, ale to jest do przeżycia, dodam, że synek potrafi rzucić na podłogę mały samochodzik i żadna dziura w podłodze się nie zrobiła) Ogólnie wszystkie meble mamy podklejone , więc meble nam nie rysują podłogi. Do odkurzacza kupiliśmy specjalną szczotkę z naturalnym włosiem, więc też podłogi nie rysuje. Najbardziej zniszczyli nam podłogę panowie robotnicy, bo w jednym kącie mamy dość spore i widoczne rysy, ale kupilśmy dywan i jakoś to nie rzuca się w oczy. Moja ogólna ocena to 4+, bo nie ma idealnych podłóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: KOPP bambus skręcany IP: *.play-internet.pl 16.02.14, 17:53 Położyłem bambus Koppa olejowany UV w zeszłym tygodniu. W tej chwili wychdzą z niego dżazgi, wg. mnie się rozwarstwia. Podczas przecierania czuć jak mini drzazgi wbijają się w ścierkę. Już kilkukrotnie wyjowałem sobie te dżazgi z rąk. Po godzinie zabawy na tej podłodze moje dziewcko miało dwie. Specjalnie zaprosiłem przedstawiciela producenta firmy Kopp aby na własne oczy zobaczył jak to wygląda.Pan bezczelnie twierdził, że on nie czuje dżazg ?! mimo, że mu pokazywałem. Poszła reklamacja na parkiet. Zobaczymy co się wydaży. Jeżeli jeszczed ktoś ma lub miał taki problem proszę o kontakt, mogę również przesłać zdj3cia mojej podłogi. ebakowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
igguana2 Re: KOPP bambus skręcany 08.08.14, 11:11 Wpisuję kolejną opinię, już minęło 2 lata od kiedy mamy podłogę KOPPA bambus skręcany karmelowy. Najgorzej podłoga wygląda w salonie, bo najczęściej jest używana. Widać rysy, ale można je zamalować flamastrem brązowym ;-) moje nowe odkrycie. Poza tym podłoga nadal wygląda na elegancką i nie ma żadnego problemu w utrzymaniu jej w czystości. Nawet jak jej nie umyję i nie odkurzę to wygląda dobrze i żadne "koty" nie gromadzą się po kątach tak jak np. na panelach. Jeśli miałabym ją dziś kupić to na pewno bym się zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
zef2015 Re: KOPP bambus skręcany 19.08.15, 12:07 W przypadku firmy KOPP są to najgorzej wydane pieniądze jakie poszły w naszym domu. Jedyne miłe chwile jakie wspominam przy wspołpracy w salonie Wrocławski to moment podpisania umowy. Mozna by powiedziec mila i wspaniała obsługa. Jednak jak pokazał czas okazała się totalnie niekompetentna. Nieodbieranie telefonów, nieodpisywanie na maile niedotrzymywanie terminów to chleb powszedni we Wrocławskim salonie. Genrealnie słowo "termin" dla firmy KOPP nie isnieje. Produkt przepięny w sklepie - jednak otrzymany towar to już inna bajka. Osobiście uważam że są to najgorzej wydane pieniądze jakie włożyłem w dom. Jest to dobry przykład który pokazuje że drogo nie zawsze znaczy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
fezuj Re: KOPP bambus skręcany 21.09.16, 23:40 Jest jakaś alternatywa dla Koppa(obecnie chyba Qbik) na Dolnym Śląsku? Odpowiedz Link Zgłoś
rjachow Re: KOPP bambus skręcany 06.11.15, 11:59 My nie mamy doświadczenia z firmą KOPP, ale za to możemy na pewno odradzić Globalwood. Mamy niestety bardzo złe doświadczenia ze współpracą z Globalwood :( Kupiliśmy podłogę Karbon Szczotkowany do salonu. Gdy widzieliśmy wzornik w salonie VOX'a w Łodzi przy Wróblewskiego to wszystko było idealnie. W VOX'ie wszyscy mili i kompetentni.. Za podłogę trzeba było oczywiście zapłacić z góry (co już wydało mi się podejrzane, w porównaniu do innych materiałów naturalnych, np. marmuru, trawertynu czy granitu) Gdy montażyści przyjechali na miejsce i zaczęli kłaść podłogę okazało się, że są problemy z fazami między deskami. Na prośbę VOX'a Globalwood łaskawie wymienił trzy paczki. Wtedy zmartwiłem się trochę i przejrzałem całą podłogę deska po desce i się załamałem. Ponad 30% materiału była tragiczna, ze względu na zbyt mocne szczotkowanie. Nie mówię tutaj o kolorze materiału, który może się oczywiście różnić, ale o obróbce (szczotkowanie to nadanie materiałowi naturalnej struktury). Niektóre deski były przejechane na całej długości z kilkumilimetrowymi rowami :/ Masakra. Na wzorniku może około 20% powierzchni desek było wyżłobione, co wyglądało perfekcyjnie. Natomiast ta jedna trzecia desek, które my dostaliśmy to były żłobione w 90% i wyglądały jak deski wyrwane ze starej stodoły :( Nawet z tych paczek, które przyszły po reklamacji VOX'a prawie połowa była bardzo przeszczotkowana.. W związku z powyższym poprosiliśmy o wymianę tych desek, które były ewidentnie źle obrobione, na co Globalwood po dwóch tygodniach odpowiedział, że cytuję:"..stwierdzono, iż produkt nie posiada wad." oraz "jest to naturalna cecha desek bambusowych szczotkowanych". Jednym zdaniem nabierają klientów na przepiękne wzorniki, biorą kasę i wysyłają odrzuty. Dziwne jeszcze było to, że VOX w żaden sposób nie mógł wpłynąć na Globalwood, któremu powinno zależeć na utrzymaniu klienta. Zdecydowanie odradzamy firmę Globalwood, która naszym zdaniem nie liczy się z klientem. Dodatkowo nie polecamy podłóg szczotkowanych, bo istnieje duże ryzyko, że w innych firmach też kręcą takie wałki. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś