Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmywarka - jaki detergent?

IP: 213.134.133.* 14.03.02, 14:08
    Ooops, Enter podlazł mi pod palec.

Jakiego detergentu używacie w zmywarkach i z jakim skutkiem? Dzięki za opinię.

JoP
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ola Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 14.03.02, 15:26
        Używam dwóch:
        Calgonit
        Proff
        i szukam trzeciego po doswiadczeniach z nimi...
        • Gość: JoP Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: 213.134.133.* 14.03.02, 15:31
          A próbowałaś używać wynalazków "3w1" typu Calgonit PowerBall?

JoP
        • Gość: mp1 Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.comarch.pl 14.03.02, 15:32
          Dlaczego? Ja uzywam zestawu Calgonit i jest OK
          • Gość: ola Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 14.03.02, 15:42
            No właśnie się zastanawiałam nad 3w1. Po prostu te naczynia są jakieś nie to,
            że niedomyte, ale zostają małe plameczki. Na talerzech np., z kieliszkami
            wszystko w porządku. Może to właśnie sprawa nabłyszczacza? Jeszcze nie używałam.
            • melenka Re: Zmywarka - jaki detergent? 15.03.02, 16:22
              Jeżeli macie wodę miejską, polecam sowite dosypywanie soli - u mnie wyraźna
              różnica. Nabłyszczacz i owszem, ale nawet Mr Muscle :) nie pomoże, gdy naczynia
              długo czekają na zmywanie. Dlatego m.in. ja zdecydowałam się na mniejszą
              zmywarkę.
            • Gość: JoP Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: 213.134.133.* 18.03.02, 13:57
              Gość portalu: ola napisał(a):

> No właśnie się zastanawiałam nad 3w1. Po prostu te naczynia są jakieś nie to,
              > że niedomyte, ale zostają małe plameczki. Na talerzech np., z kieliszkami
              > wszystko w porządku. Może to właśnie sprawa nabłyszczacza? Jeszcze nie używałam
              > .

Testowałam przez weekend nową zmywarkę (Ariston) i wrażenia są następujące: myje
              rewelacyjnie, nawet lekko podeschnięte gary, wygląda to bardzo ładnie - wszystko
              z niej wyjeżdża suche, ciepłe i błyszczące. Faktycznie, bez nabłyszczacza nie
              razbieriosz, testowałam dwa warianty: Calgonit detergent żel + Calgonit
              nabłyszczacz oraz 3w1 Calgonit PowerBalls. Efekt lepszy w przypadku kombinacji
              pierwszej, choć zużycie nabłyszczacza trzeba było podregulować ze standardowej 2
              na 3. Ogólne wrażenie jest super.

JoP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka