Gość: JoP IP: 213.134.133.* 14.03.02, 14:08 Ooops, Enter podlazł mi pod palec. Jakiego detergentu używacie w zmywarkach i z jakim skutkiem? Dzięki za opinię. JoP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 14.03.02, 15:26 Używam dwóch: Calgonit Proff i szukam trzeciego po doswiadczeniach z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: 213.134.133.* 14.03.02, 15:31 A próbowałaś używać wynalazków "3w1" typu Calgonit PowerBall? JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp1 Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.comarch.pl 14.03.02, 15:32 Dlaczego? Ja uzywam zestawu Calgonit i jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 14.03.02, 15:42 No właśnie się zastanawiałam nad 3w1. Po prostu te naczynia są jakieś nie to, że niedomyte, ale zostają małe plameczki. Na talerzech np., z kieliszkami wszystko w porządku. Może to właśnie sprawa nabłyszczacza? Jeszcze nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
melenka Re: Zmywarka - jaki detergent? 15.03.02, 16:22 Jeżeli macie wodę miejską, polecam sowite dosypywanie soli - u mnie wyraźna różnica. Nabłyszczacz i owszem, ale nawet Mr Muscle :) nie pomoże, gdy naczynia długo czekają na zmywanie. Dlatego m.in. ja zdecydowałam się na mniejszą zmywarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Zmywarka - jaki detergent? IP: 213.134.133.* 18.03.02, 13:57 Gość portalu: ola napisał(a): > No właśnie się zastanawiałam nad 3w1. Po prostu te naczynia są jakieś nie to, > że niedomyte, ale zostają małe plameczki. Na talerzech np., z kieliszkami > wszystko w porządku. Może to właśnie sprawa nabłyszczacza? Jeszcze nie używałam > . Testowałam przez weekend nową zmywarkę (Ariston) i wrażenia są następujące: myje rewelacyjnie, nawet lekko podeschnięte gary, wygląda to bardzo ładnie - wszystko z niej wyjeżdża suche, ciepłe i błyszczące. Faktycznie, bez nabłyszczacza nie razbieriosz, testowałam dwa warianty: Calgonit detergent żel + Calgonit nabłyszczacz oraz 3w1 Calgonit PowerBalls. Efekt lepszy w przypadku kombinacji pierwszej, choć zużycie nabłyszczacza trzeba było podregulować ze standardowej 2 na 3. Ogólne wrażenie jest super. JoP Odpowiedz Link Zgłoś