Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gres polerowany z obi 50x50 jasny beż Promocja

22.08.12, 13:15
    witam zakupiłem 2 dni temu gres polerowany z promocji 50x50. w informacjach było podane ze jest I klasy ale moje obawy i tak budzi ponieważ mam go sam układać i to nasuwaja sie moje pytania:
    <sprzęt mam maszynka rubi ti75 S, jakieś tarcze do ciecia cegi, papugi, poziomice, czego ew jeszcze potrzebuje>
    1. kiedy i jak pierwszy raz go impregnować<czym nanosic? po jakim czasie zetrzeć impregnat do sucha? na jakim etapie czy przed klejeniem tak jak napisane jest na impregnacie czy tak jak mówił gość z obi ze po klejeniu i potem po fugowaniu? itp>
    2.kiedy drugi raz impregnować i jak?
    3.na jakich proponujecie mi to robic krzyżykach myslałem nad 2 mm.
    4.klej zakupiłem adesilex P9, w posadce ogrzewanie podłogowe, dobry wybór? jaki grzebień wziąć 12mm?

bedzie to moja pierwsza podłoga w dodatku będę układał je w karo czego też sie obawiam, krzywe ściany, bede trzymał sie jednej w miare prostej i najdłuższej scianie w domu 8m
    >>>{-odchył tylko na ostatnich 2m około 5cm a tak to prosta<nie było mozliwości nadrzucenia tynkiem ponieważ wyszedł bym na skrzydło dzwi wejsciowych>, wiekszośc tynków pozostawiałem były proste jednak po wyburzeniu scianek okazało sie ze sa w innej płaszczyźnie do siebie i musiałem różnie kombinować a to z gold bandem a to naciągajac miejscami troszki wiecej gładzi,itp stary domek ceglany z elewacja styr 8cm ew 10cm nie pamietam<8 lat w stecz>, wymienione okna na plastiki oknoplast, centralne na gaz ciekawi mnie ile bede płacił w zime za gaz, grzejniki płytowe x2 woda dociągnieta do nich rurkami pcv, ogrzewanie podłogowe przedpokój kuchnia i mały pokoik moze to bedzie garderoba , nowa elektryka oczywiście z miedzi.}<<<
    w którym robie kapitalny remont, moge po podsyłać jakieś fotki jak by co aby było przejrzyściej
    Obserwuj wątek
      • kurnikcompl Re: gres polerowany z obi 50x50 jasny beż Promocj 26.08.12, 19:12
        zdecydowałem sie jednak na krzyżyki 2,5mm gres jest narazie bez wiekszych zastrzeżeń ale wyłożyłem aby 13 płytek zobacze czy nie zrobią sie odbarwienia bo słyszałem od starego wysmienitego fliziarza ze te niektóre nowe gresy polerowane odbarwiaja sie od kleju ale w sumie powątpiewam to zeby przez całą płytke przeszedł i wyszły jakies plamy/skazy....
        dlaczego nikt nic nie napisał jak dalsze zainteresowanie bedzie również tak wielkie to usuwam konto bo szkoda mojego czasu i poszukam innego forum
        moge dodac jakieś zdjęcia
        tamte co dodałem sa w bardzo złej jakości bo zdjecia robione telefonem potem wydrukowane a nastepnie zeskanowałem je bo nie mam plików ze zdjeciami
        moze temat w złym dziale jak tak to prosze moda o przeniesienie
        pozdrawiam wszystkich robotników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka