Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adres do korespondencji

IP: *.torun.mm.pl 29.08.12, 18:21
    Czy adres do korespondencji trzeba gdzieś rejestrować? (Urząd miasta itp?) Przeprowadzam się do innego miasta, i chciałabym tam dostawać pocztę, ale zameldowana będę dalej w starym mieście, więc chciałabym dowiedzieć się na jakiej zasaddzie działa adres do korespondencji.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • mewa000 Re: Adres do korespondencji 30.08.12, 11:01
        Musisz zgłosić nowy adres w odpowiednich instytucjach, zgłoszenie w urzędzie miasta nic nie da bo oni nie poinformują np Twojego operatora komórki że rachunek ma przychodzić pod inny adres. Tak więc sama musisz się pofatygować i zgłosić nowy adres do korespondencji w urzędzie skarbowym, u operatora telefonu itd.
        • Gość: elektroda Re: Adres do korespondencji IP: *.torun.mm.pl 30.08.12, 17:38
          Dziękuję za odpowiedź. Raczej w takich instytucjach nie będzie potrzebne podawanie adresu, gdyż nie otrzymuje od nich żadnej poczty. Bardziej chodzi mi o np. listy bądź przesyłki od rodziny. Wiadomo - akurat nikogo nie bedzie w domu, listonosz zostawi awizo, a na poczcie mogę mieć problemy z odebraniem paczki, ponieważ w dowodzie osobistym mam inny adres zameldowania. Dlatego pytam o ten adres korespondencyjny. Czy mozna udowodnić Pani z okienka pocztowego i jeśli można to jak, że posiadam inny adres do korespondencji? Może do odebrania awizo nie jest konieczny dowód (chociaż słyszałam w różnych miastach inaczej to funkcjonuje). Pozdrawiam i liczę na pomoc. ;)
          • Gość: kino Re: Adres do korespondencji IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 09:42
            Na poczcie bez żadnego problemu można odebrać list polecony czy paczkę przysłaną pod adres inny niż w dowodzie osobistym. Całe lata tak odbierałam. Liczy się imię i nazwisko odbiorcy.
      • Gość: Jan Re: Adres do korespondencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 14:03
        Sąd, poczta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka