Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wybór materaca

IP: *.cela.pl 30.08.12, 22:55
    Chcę kupić nowy materac do sypialni i zastanawiam się jaki wybrać? Na co zwrócić uwagę dokonując wyboru?
    Obserwuj wątek
      • katarzyna.godewska Re: Wybór materaca 31.08.12, 20:54
        Znam ten ból - kupno odpowiedniego materaca wcale nie należy do najprostszych zadań ;-) Ja ostatecznie wybrałam materac kieszonkowy. Podrzucam Ci link do artykułu, w którym zostały opisane wszystkie rodzaje materacy: www.seart.pl/jak-wlasciwie-kupowac-materac-a-5.html Mam nadzieję, że to pomoże w dokonaniu wyboru :-)
      • Gość: Ambasador Re: Wybór materaca IP: *.183.252.234.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.09.12, 15:27
        Witam!

Przy zakupie materaca należy skupić się na kilku istotnych aspektach. Po pierwsze należy zadbać o to, aby materac dawał naszym mięśniom odpoczynek, a sprawi to taki, który będzie idealnie dobrany do nas, czyli podczas snu zapewni anatomiczną pozycję kręgosłupa. Po drugie, jeśli należymy do alergików, warto wybrać odpowiedni antyalergiczny pokrowiec, dzięki któremu nie zaognimy objawów alergii. Po trzecie, warto wybrać się do sklepu i przetestować materace, ponieważ idealny materac nie może być ani za miękki, ani za twardy, więc warto poświęcić chwilę, aby znaleźć ten idealny. Polecam stronę hilding.pl na której znajdą Państwo wiele propozycji materacy godnych uwagi.

W razie pytań służę pomocą!

Ambasador Marki Hilding
        • Gość: Liliana Re: Wybór materaca IP: *.cela.pl 19.09.12, 22:45
          Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź. Zainteresowały mnie te materace, wyglądają na solidnie wykonane. Nie słyszałam nigdy wcześniej o tym producencie, ale wybieram się testować je w sklepie w najbliższy weekend.
          • Gość: Ambasador Re: Wybór materaca IP: *.183.248.212.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.09.12, 20:02
            Witam!
            Bardzo cieszę się, że mogłem pomóc! Proszę podzielić się Pani spostrzeżeniami z testowania. Proszę też nie zapomnieć o dobraniu odpowiedniego stelaża - najlepiej elastycznego, ponieważ źle dobrany może zdeformować Pani nowy materac.
            Pozdrawiam!
            Ambasador Marki Hilding
      • Gość: sk Wybór materaca kieszonkowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 08:12
        Jestem zdecydowany na zakup dwóch materacy kieszonkowych 80x200.
        Interesująca mnie cena za 2 sztuki to 2000 zł.
        Jaki konkretnie model wypróbowany polecacie?
        Aktualnie w Jysku jest promocja www.jysk.pl/4/5/3206423/a/catalog
        ale materace z tego sklepu nie mają pochlebnej opinii.

Proszę o pomoc
      • keepsmiling3 Re: Wybór materaca 17.09.12, 12:36
        wszystko zależy czy wolisz miękkie czy twarde "powierzchnie" do spania. na pewno nie należy wybierać zbyt cienkich, bo szybko się ubiją i trzeba będzie kupować nowy...
        Polecam sklep ikea, bo mają dobre jakościowo produkty + materace są "fajnie" zwinięte i łatwo je przetransportować zwykłą osobówka do domu :)
        • Gość: sk Re: Wybór materaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 13:38
          Dzięki za odpowiedź, ale dokonałem przed chwilą wyboru i jestem zdecydowany na materac VENUS MULTI POCKET z firmy MK Foam Koło. Ma dość dobre opinie.
          Muszę tylko przetestować przed zakupem w sklepie :)
          Pozdrawiam
        • Gość: paulinka09 Re: Wybór materaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 11:32
          Mój materac kupiony pół roku temu w Ikei właśnie puścił szwy:( natomiast nasi znajomi jakiś czas temu kupili materac w sklepie xn--materace-koo-ncc.pl/materace-lateksowe.html i są bardzo zadowoleni. Co prawda dali za niego znacznie więcej ale teraz z perspektywy czasu wydaje mi się, że jednak opłaca się wydać trochę więcej ale niech on służy nieco dłużej niż kupować jakąś jednorazówkę.
      • Gość: NIE marcin mazurek Re: Wybór materaca IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 01:58
        Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
      • Gość: paula_90 Re: Wybór materaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 10:53
        Myślę że przede wszystkim powinnaś się kierować własną wygodą. Bardzo dobre są materace piankowe, są miękkie co pewnie będzie przeszkadzało wszystkim cierpiącym na schorzenia kręgosłupa.
      • Gość: Karol_M Re: Wybór materaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 09:44
        Musisz zwrócić uwagę na kilka podstawowych aspektów. Po pierwsze materac musi być dostosowany wielkością do Twojego stelaża. Po drugie musisz wybrać taki, który będzie najwygodniejszy dla Ciebie i jest to bardzo indywidualna kwestia bo każdy woli co innego. Jednym z najlepszych materacy jest ten z lateksu, mam na myśli coś takiego: www.materace-warszawa.pl/materace/materace-lateksowe.html. Na końcu weź pod uwagę jakieś szczególne cechy materaca, np. jeśli masz problemy z alergią wybierz materac dla alergików, itp.
      • Gość: edek Re: Wybór materaca IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.13, 11:17
        Jednym z podstawowych błędów jest bagatelizowanie tego, na czym śpimy, a skupianie się na ilości snu. Na to, czy obudzimy się wyspani i zrelaksowani ma jednak wpływ nie tylko ilość przespanych godzin, ale również jakość materaca. Jeśli jest odpowiednio dopasowany do naszych potrzeb, tzn. ma właściwy stopień twardości, dopasowuje się do kręgosłupa, nie zawiera alergizujących surowców, to nasz sen będzie o wiele bardziej wartościowy niż w momencie, kiedy spalibyśmy na słabej jakości materacu lub, co gorsza, na rozkładanej kanapie.

Więcej porad tutaj
      • Gość: DW Materace Royal Foam!!! IP: 195.191.162.* 28.04.14, 22:34
        Kupiłem materac Prestige, i jestem szczęśliwym człowiekiem. Nie wiem, może są lepsze, ale ten materac to strzał w 10.
        Kupiłem we Wrocławiu w sklepie komfortowy sen, przy Grabiszyńskiej.
        Obiecałem, że będę ich wychwalał i niniejszym to czynię.
        tel. 790 777 939
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka