Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przegląd najdroższych mieszkań w kraju

IP: *.crowley.pl 01.07.04, 09:34
    Większość z nich to architektoniczne porażki! Kto normalny kupuje mieszkanie
    w bloku zamiast domu/willi. Oddaję honor jedynie tym dla których to tylko
    rodzaj hotelu, a ich normalnym domem jest jakaś willa. Jestem zdania, że
    mieszkanie w bloku to ostateczność. Chociaż mieszkam na b. miłym, kameralnym
    osiedlu pod Warszawą,to marzy mi się mały biały (albo wcale nie biały i
    całkiem spory) domek i zrobię wszystko, żeby go mieć!
    Obserwuj wątek
      • Gość: smutne Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: 212.160.172.* 01.07.04, 13:34
        Materializm na całego. Ciekawe ile osób, które tam mieszka może o sobie
        powiedzieć, że są uczciwie i uczciwie dorobiły się "luksusów na pokaz". Brzydze
        się takimi budowlami i tymi ludźmi.
        • Gość: Salceson Co za glupi post! IP: 12.149.111.* 01.07.04, 14:15
          Jak mozna zakladac,ze ktos kto ma pieniadze na pewno jest zlym,zdemoralizowanym
          i zepsutym czlowiekiem?! Toz to kompletny ciemnogrod. Chyba,ze jest to rodzaj
          terapii-sam jestes nieudacznikiem, wiec zeby to ukryc, oskarzasz tych ktorym
          sie powiodlo o brak zasad... .
          • Gość: ?!? Re: Co za glupi post! IP: *.kl.amwaw.edu.pl 01.07.04, 14:47
            Jeszcze raz przeczytaj artykuł.3 mln zł.Masz jakiś pomysł,jak tyle zarobić?
            Marina mokotów -70 tys mieszkań(chyba,że coś namieszane) Czy w Warszawie jest
            tylu prezesów firm i gwiazd rocka?
            • Gość: lu Blad IP: *.acn.waw.pl 01.07.04, 20:45
              5 tys mieszkancow , a nie mieszkan.
            • Gość: Kieliszek Re: Co za glupi post! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 03.07.04, 13:26
              Jezeli faktycznie tyle tych luksusowych mieszkan wybudowali
              to beda musieli obnizyc ceny. Proste prawo pobytu i podazy.
          • Gość: b Re: Co za glupi post! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:14
            Oczywiste ,że niesprawiedliwie jest oskarżać wszystkich ,którzy mają kasę ,że
            są złodziejami ale zwracasz uwagę na inny ciekawy aspekt sprawy. W tym kraju są
            dwie skrajności :koleś który wszystkich nadzianych uważa za złodzieji i opcja
            nr 2 ten,który ludzi bez kasy uważa za nieudaczników. Obie opcje charakteryzuje
            ten sam skrajny materializm. Jest przecież wariant numer trzy : wszystko mi
            zwisa i żyje jak chcę i za ile chcę. Pozdrawiam
            • Gość: zgrzyt co najmniej jest jeszcze czwarta IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.07.04, 17:46
              nie zwisa, ale żyje nie dla pieniędzy, co robi zdecydowana większość ludzi,
              albo musi, albo nie jest w stanie tego nie robić, czy dużo ludzi mieszka zdala
              od miast z wyboru i dla zadowolenia ? oczywiście nie, wszyscy biegają jak
              nakręceni, bo jakby usiedli i myśleli to może nie chciałoby im się żyć.
        • Gość: Andrzej Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.g.pppool.de 01.07.04, 16:25
          Tez sie brzydze i dlatego polecam apartamenty w Rosji:
          VELIKY NOVGOROD. July 1 (Interfax-Northwest) - A Velikiy Novgorod pre-trial
          detention facility has opened the first two cells equipped with air
          conditioners, TV and radio sets and refrigerators.
          The regional corrections department said that the four-person cells come as
          part of a Russian Justice Ministry pilot project.
          Inmates willing to live in these cells will have to pay 300 rubles per person a
          day.
          Apart from the Novgorod region, similar cells will be opened in pre-trial
          detention facilities in another 10 regions, including Moscow and St. Petersburg
        • Gość: mi Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.waw.pl 01.07.04, 20:48
          Bez przesady - nie kazdy marzy o willi z ogrodkiem lezacej 45 minut jazdy od
          miasta (poza szczytem). A twoje marzenia, drogi iii, nie sa jedynymi ani
          najlepszymi na tej planecie. Mam mieszkanie, za ktore mozna kupic dwa domy. Ty
          mozesz miac dom!
          • Gość: Adom Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: 62.233.199.* 02.07.04, 10:02
            Masz mieszkanie za ktore mozna by kupic dwa domy? Ciekawe jakie domy.
            Dom domowi nie rowny - ja mieszkam w domu, do centrum w korkach mam 40 minut
            samochodem, ale nie zamienilbym tego miejsca na zadne inne. Lasy wokolo, cisza,
            spokoj, po prostu rewelacja. No i dom daje ci taka wolnosc o jakiej w
            mieszkaniu mozna tylko pomarzyc. Slucham muzyki kiedy chce i jak glosno chce,
            imprezy czy pozne wizyty i glosne smiechy tez nie stanowia zadnego problemu.
            Sniadanko jem na tarasie w pizamie na swiezym powietrzu, do lesnych sciezek
            rowerowych mam 5 minut. Dla mnie tak naprawde jednym minusem mieszkania w domu
            w tej chwili jest tylko dojazd do centrum. Ale dla mnie nie stanowi to zadnego
            problemu, bo akurat nie pracuje w centrum. Mam ogrod w ktorym moge posiedziec
            zrobic grila kiedy chce, mam oczko wodne przy ktorym moge poczytac gazete...
            Mieszkania z domem nie da sie porownac. Jesli ktos to robi to znaczy, ze nigdy
            nie mieszkal w domu.
            Podsumowujac - trzeba byc kompletnym debilem, zeby tyle placic za mieszkanie w
            bloku. Za takie pieniadze mozna postawic sobie piekny domek. No ale coz - nie
            kazdy moze byc cwaniakiem.
            Aha mieszkam w nowej dzielnicy Warszawy - Wesolej.

• Gość: mi Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.waw.pl 21.07.04, 01:09
              Adom - uzywajac Twojego stylu: trzeba byc kompletnym debilem zeby mieszkac w
              Wesolej! Aha: "w nowej dzielnicy Warszawy"

TOLERANCJA to taka postawa, ktora DEBILOM nie przychodzi do glowy!
      • Gość: yams Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: 217.153.63.* 01.07.04, 17:56
        Dlaczego nie możńa mieszkać tam gdzie się chce i nie narażać się na
        bezsensowną krytykę?
        Jak ktoś woli mieć apartament w centrum zamiast willi za miastem to jest od
        razu złodziejem?
        Co kogo obchodzi gdzie inni mieszkają???
        • siamlady Willę Monaco budowano przez 7 lat 01.07.04, 23:56
          ...a przyrządy do fitness wybierano przez rok. A bank czeka do dziś na kasę. w
          jakie bzdury wierza dziennikarze!
        • Gość: zmartwiony Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: 130.104.236.* 02.07.04, 18:21
          Ale te bloki to kompletne porazki. Czy u nas wszyscy architekci maja jeszcze
          traume pokomunistyczna czy jak? Wydawac tyle kasy zeby mieszkac w takim
          chujowym bloku. Ludzie ktorzy je kupuja chyba nie maja naprawde czasu na
          dojazdy do centrum...
          • Gość: archi Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 00:05
            Tak to kompletne porażki,ale to nie architekci mają tarumę, tylko nowobogackie
            towarzystwo potrzebuje właśnie takiej stylistyki, pozłacanej, wybujałej i
            oczywiście za wielką forsę...
      • Gość: USA Stany IP: *.158.180.199.Dial1.Chicago1.Level3.net 02.07.04, 00:27

Tak to normalne,bogaci ludzie "trzymaja sie razem".Mieszkaja w
        centrum,latwo, wygodnie wszedzie dotrzec. No i bogate sasiectwo,gwarantujace
        bezpieczenstwo-i wierzcie mi, oto tym ludziom chodzi. Pozdrawiam USA
      • Gość: Kris Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 02:22
        Czy nie warto byłoby rozliczać kupujących te mieszkania z dochodów ? Kto tam
        mieszka ? Nie chodzi oczywiście o nazwiska ale o zawody i status społeczny,
        przecież są to ludzie którzy w wysublimowany sposób naśmiewają sie z nas
        wszystkich i połowa z nich zgromadziła sumy wydane na te apartamenty
        nielegalnie !!! Kto wreszcie odmieni polskie prawo o 180 stopni a wtedy nie
        trzeba będzie udowadniać winnemu, że pieniądze na takie mieszkanie pochodza z
        nielegalnego źródła, tylko podejrzany będzie musiał sie wykazać co naprawde
        jest jego i skąd mial na to środki.
        • Gość: SooperTrooper Dorośli, a piszecie jak 5-latki. Pajacyki! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 06:39
          1. Nie trzeba kraść, żeby zarobić miliony. Znam osobiście ludzi, którzy w ciągu
          kilku lat - przy pomocy z trudem uzyskiwanej wiedzy i zdobywanego w bólach
          doświadczenia, pracując ŚREDNIO po 16 h na dobę i płacąc za to najwyższą cenę -
          zdrowia, a czasem i życia w ciągu 4-5 lat zwiększali swój majątek od wartości M-
          3 i malucha do kilkudzieisęciu milionów PLN. Jak? Mieli świetny pomysł i
          założyli firmę :) Inna rzecz, że wśród nich są tacy, którzy prawie wszystko lub
          dużą część tego, co mieli później stracili - taki jest biznes, uczy pokory.

2. Kris, Twoja wypowiedź pachnie rewolucją październikową :( względnie
          Lepperem :(((. Chłopie! Nie patrz na innych tylko sam zap... Ja tak robie i
          powoli zaczyna się układać. RÓBMY SWOJE zamiast patrzeć na innych i oskarżać
          ich o własne porażki. Kompleksy, depresje i psychozy za okno i DO
          ROBOTY! "Ale!" - pewnie zaraz powiesz - "Jest tylu, którzy ciężko pracują i nic
          z tego nie mają!". Fakt, żeby było dobrze trzeba nie tylko robić, ale i robić
          mądrze. System pt. "ONI za mnie myślą" skończył się 15 lat temu. Nasz los
          zależy od tego, jak swoim życiem pokierujemy - im mądrzej i efektywniej, tym
          lepiej nam będzie. Dotyczy to bogactwa materialnego (kasiory!) i
          niematerialnego - cel też trzeba wybrać samemu! Bo może i zarobię, ale stracę
          zdrowie (jak np. ś.p. założyciel Lukasa i Eurobanku), a może będę mieszkał w
          chacie z bali w Bieszczadach, palił blanty i malował obrazy. A może i jedno i
          drugie. Całe szczęście mamy wolność wyboru, która połączona z umiejętnością
          dostosowania jest właśnie naszą siłą. Im lepsze przystosowanie i więcej
          wolności tym lepiej.

3. Chciałbym kiedyś mieć apartament, ale na 40.-140. piętrze z panoramą na całe
          miasto :) 400 m2 by wystarczyło. Ale to może za 30 lat (jak dobrze pójdzie :)).
          • Gość: Joanna Re: Dorośli, a piszecie jak 5-latki. Pajacyki! IP: 5.1.* / 212.113.164.* 02.07.04, 13:56
            Nie trzeba kraść żeby mieć miliony ale trzeba wiedzieć z kim się przyjażnię i w
            jakim towarzystwie się obracam. Piszę z Portugalii, gdzie cena mieszkania ( dwa
            pokoje + salon ) w nowoczesnym miejscu Lizbony kosztyje 180 000 200 000 euro.
            Wszystkie mieszkania mają konimki, wyposażoną kuchnie, klimatyzację, niektóre
            mają baseny na dachu, zielone tereny wokoło, ochronę, garaże, itp, itd. Ci,
            którzy mają świetny pomysł, nie boją się ciężkiej ( 16 sto godzinnej )pracy ale
            nie mają znajomości mogą sobie ten pomysł i własny zapał wsadzić do...nosa.
            Obudź się człowieku !!!! W Portugalii tylko ludzie na bardzo wysokich
            stanowiskach kupują podobne apartamenty i traktują je jako inwestycje. Potem
            wynajmują obcokrajowcom i oprócz pensji ( 3000 - 5000 euro netto )każdego
            miesiąca otrzymują zastrzyk gotówki ( 2000 euro za apartament lub 4000 euro za
            dom ). Potem kupują kolejne apartamenty i tak przez kilka lat a na starość mają
            po trzy, cztery samochody ( Portugalczyk, który ma samochód niższej klasy niż
            BMW lub Audi w ogóle nie jest brany pod uwagę jeśli chodzi o business ).
            • Gość: 007 Re: Dorośli, a piszecie jak 5-latki. Pajacyki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:29
              nie pisz glupot , a t oskim sie zadajesz ( zlodzieje z milonem na koncie )
              niestanowi powodu do dumy . pluje na ciebie
        • Gość: lu Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.waw.pl 21.07.04, 01:12
          Kris napisał(a):
          połowa z nich zgromadziła sumy wydane na te apartamenty
          > nielegalnie !!! Kto wreszcie odmieni polskie prawo o 180 stopni a wtedy nie
          > trzeba będzie udowadniać winnemu, że pieniądze na takie mieszkanie pochodza z
          > nielegalnego źródła, tylko podejrzany będzie musiał sie wykazać co naprawde
          > jest jego i skąd mial na to środki.

Jasne! Wszyscy, ktorzy maja kase, to zlodzieje. Tylko biedni sa uczciwi. Na
          stos z bogatymi. Bedzie komunizm z ludzka twarza... Krisa!
      • kkkkkkkkk1 Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju 02.07.04, 07:05
        Każdy ma swoje priorytety i wartości. Brzydzę się uogólnieniami, a w wielu
        poprzednich wypowiedziach aż sie od nich roi.Do osoby, która sie mną brzydzi
        mimo, że nie wie jakim jestem człowiekiem i co robię: smutne, mam nadzieję, że
        nie zakotwiczysz z takim podejściem do ludzi i życia na następne 50 lat w
        miejscu, w którym sie właśnie znajdujesz - ok jeśli ci to pasuje (ale odnoszę
        wrażenie że nie, skoro plujesz jadem na innych) Dlaczego mieszkam w
        apartamentowcu? Bo: jak wychodzę na cały dzień do pracy, to nie muszę się
        martwić, że po powrocie do domu znów zostanę tylko w skarpetkach, bo mam jedno
        życie i 3 godziny dodatkowo na dojazdy są obecnie dla mnie nie do
        zaakceptowania, bo jak wielu moich sąsiadów przykładam wagę do czystej, nie
        pomazanej i oplutej klatki schodowej, która prowadzi do mojego mieszkania, bo:
        nie jest już moim marzeniem biały domek, w końcu: to była dobra inwestycja -
        jak zamarzy mi się biały domek - to mogę sobie za ten wstrętny apartament kupiś
        dwa. ciau!!!
      • Gość: Wł. mieszkania Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: 194.29.176.* 02.07.04, 09:20
        Mieszkania takie kupuje ktoś kto jest samotny, ma w nosie ogródek i chce miec
        blisko do pracy
      • Gość: blokerska Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.pl 02.07.04, 10:41
        mieszkanie w bloku jest duzo bezpieczniejsze. sorry, takie sa niestety polskie
        realia. poza tym masz jakas administracje, ktora zajmuje sie sprawami
        konserwacji i remontu budynku. w przypadku domu wszystko jest na twojej glowie -
        chyba,ze stac cie na prywatnego administratora. duzo mniej zachodu niz z
        samodzielnym domem - wiem, bo przetrenowalam obydwie opcje i do domku z
        ogrodkiem na pewno nie wroce!
        • Gość: mruk apartament vs. dom IP: 62.190.181.* 02.07.04, 12:54
          Mozna jeszcze pracowac czesciowo w Polsce a czesciowo za granica. Wtedy
          apartament z ochrona i garazem podziemnym jest rozwiazaniem idealnym (plus
          wydanie miliona czy dwoch na apartament tez nie stanowi az takiego problemu).
          • Gość: Marsylka Re: apartament vs. dom IP: *.ppp.tiscali.fr 02.07.04, 15:25
            Mieszkalam w budynku Pod Orlem i na Wielickiej.. Wielicka wspominam koszmarnie,
            jedynym plusem byla rzeczywiscie solidna izolacja akustyczna. Poza tym - masa
            niedorobek budowlanych, chocby, szczegol,w lazience mnozyla sie plesn, a nad
            oknami zbieral sie czarny smog.
      • Gość: Marlena Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 16:48
        Chyba ktoś tu taj namieszał
        tu nie chodzi o mieszkanie w jakim bloku np.na Marymonicie
        ale o aprtamentowiec sam mieszkam w jednym z nich
        sam mieszkam w jednym z nich i jest świetnie
        a domek kupie sobie na starość
      • Gość: blacky2@o2.pl Większosc to architektoniczne koszmary IP: 213.25.206.* 02.07.04, 17:53
        Zeby kupowań w takicj apartamentowcach mieszkania to trzeba być kapletnie
        pozbawionym dobrego smaku. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich ale w wiekszość
        tak. Te ładne zaprojektowane ze smakiem z doza minimalimu pozna policzyc na
        palcach jednej reki reszta to koszmar. Oczywiście muszą podobać sie skoro w
        nich mieszkają ludzie no cóż tylko maja pieniadze dobrego smaku za grosz.
        Architekci tych koszmarków kierowali sie zasadą najdroższe, najbardziej
        ezotyczne (czyli z drugiego konca świata)no i na niczym nieosczedzać. Wyszło to
        co wyszło zlepek niepasujacych oczywiście boskko drogich elementów. Chyba juz
        nie chce mi sie na ten temat pisać bo można by to krytykować pół dnia. Ale
        zdarzaja się wyjatki na szczescie.
      • Gość: 007 Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:26
        piniadze w zyciu nie sa najwazniejsze , ciekawe ile z tych osob moze powiedziec
        o sobie ze sa szczesliwi ( zazwyczj pare rozwodow , spraw wsadzie i afer )
      • sothis666 ćwir-ćwir 02.07.04, 19:09
        Dla mnie absolutny max marketingowo-humorystyczny to "... drzewa tak posadzone, by przyciągały ptaki śpiewające, oraz obrazy Leona Tarasewicza dekorujące hole";)

Inżynierowie mają pewnie nieziemską frajdę projektując budynek na zasadzie "weź najdroższy komponent w danej klasie i dodaj do pozostałych":) Jeszcze większy ubaw jest udziałem reklamujących te domki, którzy też nieźle sie bawią komponując ogłoszenia tak by były maksymalnie snobistyczne i "zgodne z samooceną grupy docelowej" (zasłyszane od kolegi z agencji reklamującej SAAB'y)

A kto ma mniej powodów do śmiechu? Zmęczony człowiek, który po 16 godzinach zostanie odwieziony (nie ma siły prowadzić) ze swej matczynej firmy i nawet nie zauważy że mu drzewo właśnie przyciągnęło parę ptaków śpiewających (niby jak, o 23 nie śpiewają). Tarasiewicza w holu też nie spostrzegł, więc proszę się nad nim tak nie pastwić...

pozdr:)
        • Gość: Szybki Re:Czasy sie zmienily. IP: *.proxy.aol.com 02.07.04, 20:41
          Jest to dobre ze w Polsce rowniez mozna zakupi piekne mieszkanie z roznymi
          codziennymi luksusami,tak mnustwo ludzi zyje na swiecie i nic w tym nie ma
          zlego.
          Pozd.z Kaliforni.
      • Gość: pafcio Chore emocje IP: *.acn.pl 02.07.04, 21:04
        Czytając posty zaczynam rozumieć, dlaczego wiekszość naszego społeczeństwa
        popiera LPR i Samoobronę. Naczytają się artykułow o apartamentowcach, potem
        nasłuchają populistycznych gadek Lepperów i Giertychów, że trzeba rozliczać i
        odbierać - i elektoracik gotowy. Z większości Waszych postów (na szcęście były
        tez głosy rozsadku) przebija zawiśc, zazdrośc i kompletne niezrozumienie zasad
        wolności wyboru. Powinno się dla Was wydzielić rezerwat, wybudować jednakowe,
        szare blokowce a może jednakowe białe domki i płacić Wam tylko za to, żebyście
        nic nie robili.

Kiedy do Waszych tępych łbów dotrze prawda, ze nikt Wam nic nigdy nie da -
        musicie do wszystkiego dojść sami - tak jak mieszkańcy tak krytykowanych przez
        Was apartamentowców. I nie wmawiajcie sobie, że to złodzieje, a Wy jesteście
        biedni ale uczciwi, bo to bzdury. A czarne owce trafiją się wszędzie.

Życzę Wam, żebyście wpadli na genialny pomysł na biznes i zarobili kupę szmalu,
        lub chocby wygrali w totka (jesli nie macie inwencji i motywacji do zarobienia
        kasy inaczej).

Życzę Wam, żebyście też kiedyś mogli zamieszkać w najdroższym apartamentowcu,
        lub pięknej rezydencj w dowolnie wybranym rejonie świata. Doświaadczycie wtedy
        zawiści ze strony waszych dawnych przyjaciół i naczytacie się postów, jakimi to
        jesteście złodziejami, skoro mieszkacie w TAKIM miejscu, i jakie bezguście sobą
        prezentujecie - bo to przecież wszysto najdroższy kicz.

My tymczasem nadal będziemy mieszkać tam gdzie chemy, płacac za to ile uznamy za
        stosowne, a jak już zarobicie i zostaniemy sasiadami to z pewnoscia nie będziemy
        Wam zazdościć, ani Was krytykować.

Pozdrawiam Wszystkich, którzy rozumieją, że pieniądze się zarabia głową a nie
        rękami i że mozna z nimi potem zrobić co się tylko podoba.
        • Gość: roo Re: Chore emocje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 22:43
          BINGO!! I to jest prawda...
        • Gość: Agi Re: Chore emocje IP: *.bartycka.pl / *.elnetplus.waw.pl 29.10.04, 17:07
          Brawo! Gratuluje! Choć sama nie jestem szczęśliwą posiadaczką (jeszcze)
          apartamentu w takim miejscu, to na pewno kiedyś będę! Oczywiście, że przemawia
          przeze mnie zazdrość, ale działa ona raczej dopingująco i motywująco. A wszyscy
          ci, którzy tęsknią za "kołchozami", niech sie przeprowadzą do mrówkowców na
          Pradze... może tam będą szczęśliwi..
      • Gość: SZPEC Re: Pranie lewego szmalcu IP: *.mad.east.verizon.net 03.07.04, 05:57
        lux apartmenty to najlepsza locata lewego szmalu zarobionego w szarej strefie...
      • Gość: CARRERAS VILLA MONACO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 10:53
        Kogo checie oklamac? Zaden staw nie jest do dyspozycji mieszkancow, budynek jest odgrodzony
        wysokim ogrodzeniem. I pewnie slusznie bo zbieraja sie tam lokalni menele.
      • Gość: Kieliszek Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 03.07.04, 13:34
        Wille mam od 1989 roku. Marze o fainym mieszkanku w Warszawie gdzie bede
        mial blisko do centrum (najlepiej metrem), nie bede musial kosic trawy,
        martwic sie ze po 15 latach dach cieknie, nie wiadomo dlaczego cisnienie
        wody spadlo, itd. Na robote kolo domu szkoda mi czasu. Mam zupelnie inne
        zainteresowania.
        • Gość: SZKLANKA Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.vc.shawcable.net 03.07.04, 15:59
          Masz racje! Wlasnie to zrobilem. Mieszkam w centrum Vancouver'u.
          • Gość: koala Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.dyn.iinet.net.au 03.07.04, 16:42
            Wogole miec w dzisiejszych czasach cos swojego, to juz jest duzy sukces. Takie
            apartamentowce sa kazdym wiekszym miescie na swiecie. Mieszkaja w nich bardzo
            rozni ludzie, ale zawsze sa to ci co maja pieniadze. W moim miescie sa one
            zamieszkale z reguly przez ludzi po piecdziesiatce, ktorzy chca miec sasiadow i
            bezpieczenstwo na starsze lata. Dzieci juz samodzielne i dom przestal spelniac
            swoje zadanie. Teraz juz mozna zyc na luzie. Takie mieszkanie, to wlasnie
            blogie lenistwo. Niczym nie trzeba sie marwic i czuc sie bezpiecznie. U nas
            tylko nie ma tych kominkow. To wogole nie jest modne u nas. Kominki tutaj to
            przezytek. Pozdrawiam z Perth w Australii.
            • Gość: Pafcio Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.pl 03.07.04, 23:55
              Wiem cos o tym - mam tam brata (tzn. w Perth)
          • Gość: E...... Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.vc.shawcable.net 04.07.04, 06:48
            Szklanka a gdzie dokladnie mieszkasz,moze jestesmy sasiadami?
      • paramol Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju 07.07.04, 14:41
        Pomieszanie z poplątaniem ! Nie rzecz w tym, że są na rynku mieszkania po 10
        tys. PLN za metr kwadratowy, tylko że nie ma takich za tysiac i mało kogo stać
        na kupienie czegokolwiek. Bo tych kilka tysięcy ludzi, których stać to zawsze
        będzie. Mieszkanie czy domek? - druga kwestia. Proszę łaskawie zauważyć, że my
        w Polsce prawie nie mamy miejskiej kultury mieszkaniowej. Mieszczaństwo zawsze
        było słabe, a wraz z wojną i okupacją prawie w ogóle wyginęło. To dobrze, że
        się buduje takie domy, będzie do czego aspirować. Cała klasa
        średnia /jakkolwiek u nas słaba bardzo/ już jakoś mieszka. Na Kabatach, Zaciszu
        sporo przyzwoitych mieszkań, następne w budowie. A że to snobizm i
        pretencjonalność te Holland Parki i Mondrian Housy? Pewnie tak, ale snobizm
        nieszkodliwy i nie za moje pieniądze. Inna sprawa, że autor artukuły sam w
        sobie śmieszny, gdy próbuje epatować szczegółami typu: "wysokość apertamentów -
        2,80". WłAśnie mnieszkam w takim "apartamencie" w lat 60-tych, "Gomółka Park".
      • Gość: Marek Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 07.07.04, 15:38
        To wcale nie są najdroższe mieszkania. Za najdroższe uważam mieszkanie moich
        teściów na ulicy Wilczej w Warszawie, które otrzymali w latach 60 jako tzw.
        mieszkanie zastępcze. Jest to niewielka mansarda w starej kamienicy w słabym
        stanie, na czwartym piętrze bez windy. Administracja Mieszkań Komunalnych
        zaproponowała w tym roku jego wykup za 4,3 tys. za m2. To dopiero jest
        wygórowana cena, za która nic sie nie ofiarowuje. Z poważaniem M.
      • Gość: ja Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.acn.pl 18.07.04, 11:48
        Przeczytalam sobie wszystkie rozsadne i wiekszosc absurdalnych wypowiedzi i
        strasznie mnie to zirytowalo. Oczywisice wszyscy, ktorzy mieszkaja lub chca
        mieszkac w mieszkaniach za kilka czy kilkanascie tysiecy to zlodzieje i
        kompletni idioci. Totalna bzdura. Mam 32 lata, wlasna firme ktora zalozylam po
        kilku latach pracy w koroporacji, pracuje w niej czasami po kilkanascie godzin
        dziennie, zatrudniam kilka osob, ktorych nie traktuje jak wlasnych niewolnikow
        i powoli uczciwie zaczynam zarabiac rozsadne pieniedze. I chce mieszkac w
        apartamentowcu z powodow czysto rozsadkowych. Nie kwestionuje przyjemnosci
        mieszkania w domku ale domek chcialabym miec wtedy kiedy bede miala meza,
        dzieci i ochote na zycie na przedmiesciach. W tej chwili jest mi po prostu
        zbedny. Mieszkam teraz w zwyklym bloku w tzw. dobrej dzielnicy W-wy i kilka dni
        temu pod moim wlasnym blokiem zostalam 'poproszona" o oddanie samochodu (dodam
        srednia nizsza klasa). Wiec gdzie mam mieszkac???? Wlasnie rozsadnym wyjsciem
        wydaje sie apartamentowiec. I dobrze zarobione i wydane pieniadze nie smierdza.
        I chce je wydawac rozsadnie. Co mam z nimi zrobic? Nie bede udawac glupszej niz
        jestem. I chce wydac moja wlasna kase tak jak ja chce. A nie udawac, ze mam
        mniej dla poprawy nastroju ogolu.
        • kasiapro1 Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju 26.07.04, 22:58
          az smiac mi sie chce.
          Mieszkam w Ogrodach Shiraz i to taka lipa ze az starch.
          Mozemy kozystac z fitnesu a jakze,niemniej jednak to kosztuje i po ponad 200
          zl/m-cznie.
          W dzien same matki z wozkami a wieczorem przecietna rodzina.
          Wszedzie grzyb,niedorobki,osiedle strzezone a obrobili mieszkanie i nie ma
          winnego,problem z parkingiem prze osiedlem, w piwnicach czesto pekaja rury i
          rozne rzeczy tam plywaja.Ale ta lokalizacja...nie zamienilabym sie i dalej tu
          siedze i narzekam.
          Pozdrawiam
      • Gość: ewa Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.op.titech.ac.jp 30.10.04, 11:14
        ZNAJOMI WLSNIE SPRZEDALI DOM POD WARSZWA,
        • Gość: ewa Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.op.titech.ac.jp 31.10.04, 12:46
          ...sprzedali, i przeniesli sie do mieszkania do Warszawy, dojazdy ich
          wykanczyly (kierunek Zalesie), a ze dziecko wieku szkolnym wiec tych dojazdow
          bylo coraz wiecej. Mysle ze sa zadowoleni.
          Dom pod warszawa jest dobry jak masz duzo czasu a dzieci sa bardzo male lub
          juz dorosle
      • Gość: mm Re: Przegląd najdroższych mieszkań w kraju IP: *.polityka.com.pl 30.10.04, 12:32
        Jak daleko od warszawy ten dom i dlaczego sprzedali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka