Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?!

IP: *.dryvit.com.pl / 10.10.10.* 19.03.02, 16:20
    Ludzie ! Pomocy! Muszę kupić sprzęt do łazienki.
    Ale oczywiście wybór jest trudny. KOŁO czy CERSANIT?
    Wiem że te dwie firmy ( a dokładnie sprzęt) różni odcień bieli, ale co więcej?
    Jak eksploatacja itd....? Na przykład wanna akrylowa.
    Dziekuję za rady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: arch Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 20:24
        przy wyborze ceramiki musisz kierowac sie nie tylko odcieniem bieli (Cersanit
        jest `bielszy` od bieli Kola), ale przede wszystkim jakoscia ceramiki, czyt.
        cena! Cersanit tez szybciej sie starzeje;
        jezeli mozesz doplacic polecam Keramag-wyzsza polka Kola-jakosciowo i cenowo!
        nawet wzory sa nowoczesniejsze, ladniejsze;
        szczerze polecam!
        jezeli chodzi o wanny: tutaj tez cena wiele moze Ci powiedziec, akrylowe wanny
        Kola sa niezle i niedrogie (stosunkowo); wanien Cersanitu niestety nie znam;
      • Gość: Wowa Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: *.astercity.net / 10.132.128.* 19.03.02, 22:24
        Ja mam w lazience ceramike Laufen i jest super. W WC
        mam krociutka muszle Kola i jest naprawde estetyczna.
        Co do ceramiki Cersanitu, slyszlaem (w jednym ze
        sklepow), ze jest bardziej krucha. Kolo jest ponoc
        lepsze. Zycze dobrego wyboru W.
        • Gość: mac Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: 213.77.125.* 20.03.02, 07:02
          Nie kupuj polskiego badziewia. Moi rodzice pokusili się na Koło i teraz żałują
          (chodzi o ciągłe defekty spłuczki). Ja mam od 6 lat Bellavista, w łazience i
          WC. Polecam bo to super design i trwałość. Oczywiście trochę więcej kosztuje.
          Pzdr.
          • Gość: używacz KOŁO - b.dobre IP: 193.59.130.* 20.03.02, 07:58
            a ja mam już ponad dwa lata KOŁO i jestem b. zadowolony, ze względu na kształt
            kubelka i umywalki, oraz gładkość powierzchni i brak ukrytych skaz.Poza tym mam
            malutką łacienkę i olbrzymią umywalkę, nad krórą mogę umyć i ogolic sie bez
            zalewanie podłogi. Umywalki mają krótką powierzchnię styczną ze ścianą tak, że
            czynna powierzchnia jest przesunieta akurat tam, gdzie jest najbardziej
            potrzebna, tak jak kiedyś myło sięnad dużą miednicą. Kibelek malutki,ale
            bezawaryjny i z dużą ilościa szybko płucącej wody. Ne cierpię tych
            ekologicznych, gdzie spłukiwać trzeba po kilka razy, albo pomagać sobie
            papierem.
          • Gość: Beata Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: 62.89.106.* 20.03.02, 08:21
            Właśnie jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłam umywalkę cersanitu, nie mogę
            powiedzieć, że jestem zadowolona. Przy kratce odpływu nastąpiły porysowania,
            pod którymi jest szary kolor. Niestety nie można tego wyczyścić. Są małe, ale
            mnie denerwują. W końcu nowiuśka umywalka. Poczekam jeszcze trochę i kupię
            sobie coś innego, a to badziewie wyrzucę na śmieci.
          • Gość: Nina Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: 158.66.113.* 20.03.02, 13:53
            Co to za firma - Bellavista? Gdzie sa ich produkty (sklepy, salony?), jaka
            jakosc i ceny? Moze masz adres strony www?
            • Gość: Nina Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: 158.66.113.* 20.03.02, 14:00
              znalazlam adres, ale nie ma chyba przedstawicielstwa w POlsce? Kto sie zajmuje
              importem? Co to w ogole za firma - wloska?
        • Gość: Nina Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! IP: 158.66.113.* 20.03.02, 13:51
          Czy mozesz mi dac namiary na te firme? strona www. adresy sklepow/salonow,
          orientacyjne ceny...
          pozdr.
          • Gość: mac Re: Bellavista adresy. IP: 213.77.125.* 20.03.02, 14:14
            Prawie w każdym sklepie jest coś z tej firmy. Ja kupowałem niedawno w
            Castoramie. W małych sklepach, na Śląsku, też jest duży wybór. Firma jest chyba
            hiszpańska. Polecam z całego serca jej produkty. Adres przedstawiciela
            www.vdv.pl
            Dodatkowo poszukaj w necie. pzdr.
            • Gość: Nina Re: Bellavista adresy. IP: 158.66.113.* 20.03.02, 14:27
              Dzieki za namiary. Znalazlam ja w necie pod bellavista.com, ale nie mozna tam
              przejrzec ich oferty (wraz z cenami itp, jak np. na stronie roca)
              A wlasnie, co myslisz (mysliscie) o ceramice roca?
              • Gość: mac Re: Bellavista adresy. IP: 213.77.125.* 20.03.02, 14:34
                Cennik Bellavista i inne w hurtowni : femax.pl/
              • Gość: AgaZ Re: Bellavista adresy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 17:15
                Ja kupiłam właśnie ceramikę Roca podobno warto.
                Najtańszy model produkowany jest w Polsce więc jakość ma pewnie zbliżoną do
                Koła ale cena jest jeszcze niższa. Koło wg większości sprzedawców jest lepsze
                od Cersanitu.
                Nie są polecane natomiast wanny akrylowe Roca bo mają cienki akryl. Ja
                zdecydowałam się na wanne Ravak.
                Czas pokaze czy bede zadowolona z wyboru.
      • bmagda1 Re: PROSZĘ O RADĘ: KOŁO CZY CERSANIT?! 30.03.02, 12:31
        A czy ktoś może słyszał o ceramice firmy Deger.
        Wiem tylko, że jest to polska firma, od roku na rynku. Ma bardzo ciekawe wzory.
        Mają swoją stronę : www.deger.com.pl
        Ciekawa jestem jaka jest jakość tej ceramiki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka