Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP

IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 20.03.02, 13:14
    Mielismy ten sam problem - panel czy parkiet. Po obejrzeniu paneli gtorych
    grubosc wynosi 8 mm (jak tektura:-) stwierdzilismy ze panele sa do kitu. Potem
    obejrzelismy piekne panele za cene ponad 100 zl (ups troche drogo). Klepka
    debowa - gruba, ladna to wydatek ok. 60 zl - do tego robocizna, lakier - sporo.
    I wreszcie - deska barlinecka lub to samo ze stolarki wolomin
    zalety:
    -uklada sie tak jak panele (szybko)
    -nie trzeba lakierowac (deska jest juz lakierowana 7 warstwami lakieru - mat)
    -gwarancja 10 lat
    -gruby panel (22mm) wartwa wierzchnia dab (czy inne drewno) pod spodem dwie
    warstwy prawdziwego drewna (iglastego)
    -cena stolarka wolomin 70 zl+, deska barlinecka okolo 90 zl - nie ma kosztu
    lakiery, cyklinowania a jeszcze jak polozy nam to znajomy robotnik lub ktos z
    rodziny (naprawde latwo sie to kladzie) jest ok:-)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jarek Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.siemens.pl 20.03.02, 14:08
        Popieram w calej rozciaglosci, po raz kolejny przy okazji reklamujac swoja
        wersje deski barlineckiej, tzn. Baltic Wood.
        Tylko taka drobna uwaga: te twoje panele mialy grubosci raczej 15mm, 2,2m to
        ich dlugosc.
        • Gość: Apia Re: panele-parkiet - do Jarka IP: *.turboline.skynet.be 20.03.02, 14:22
          Czy jest jakas strona internetowa, na ktorej moge
          poczytac sobie o panelach Baltic Wood?
          • x_mate Re: panele-parkiet - do Jarka 20.03.02, 15:46
            Gość portalu: Apia napisał(a):

> Czy jest jakas strona internetowa, na ktorej moge
            > poczytac sobie o panelach Baltic Wood?

---------------

Daj sobie spokoj i zakup porzadny parkiet.

• Gość: Jarek Re: panele-parkiet - do Jarka IP: *.siemens.pl 20.03.02, 17:00
            O ich stronie nic nie wiem, wyszukiwarka tez nic nie znajduje, ale jesli jestes
            ze stolycy, to ich panele sprzedaje sklep z wykladzinami przy "Walther - Meble"
            ul. Szyszkowa, widzialem tez ich w paru miejscach na Bartyckiej
      • Gość: Doki Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.turboline.skynet.be 20.03.02, 18:19
        Oj cos te Twoje ceny to chyba sprzed wojny :)))
        Na stronie Barlinka najtansza jest sosna: 97 zl +VAT
        • cromik Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP 21.03.02, 10:35
          Spoko,

Polecam wizyte w Castorama. Deska Wolominska od 67zł (Al. Jerozolimskie).
          Ceny na ich stronie www (a takze na stronie Desek Barlineckich) sa zdecydowanie
          wieksze niz te, ktore oferuje wiekszosc supermarketow budowlanych.

Ładna, trwała i prosta w ulozeniu. Parkietu nie polecam, chyba wyszedl z mody i
          jest w gruncie rzeczy malo praktyczny :-)

Pozdr
          mariusz
          • Gość: Kangurek Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 22.03.02, 08:28
            Dlaczego parkiet wyszedł z mody????
            Klasyka nigdy nie wychodzi z mody! Można go sobie inaczej ułożyć niż w
            tradycyjną "jodełkę" i od razu inaczej wygląda. Dobry parkiet to inwestycja na
            lata.
        • Gość: Aneta Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 22.03.02, 12:03
          Idz do Liroy Merlin lub Castoramy - maja promocje na panele, parkiety a takze
          deski barlinecke itp
          • Gość: stewald Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 12:41
            Zgadza się nie ma to jak porządny parkiet. Moda na parkiet powraca, a wszystkie
            inne wynalazki zaczynają już z mody wychodzić. Sam się zastanawiałem nad deską
            barlinecką ale się nieco zorientowałem w tym temacie i zrezygnowałem, gdyż
            wydając nieco więcej będę miał o wiele lepszą podłogę z parkietu. Deski
            barlineckie zaczynają się od ceny ok. 90 zł/m2, ale deska ta za tą cenę jest
            niestety bardzo kiepskiej jakości i naprawdę szkoda tych pieniędzy wydawać na
            podłogę która przecież może służyć lata. Dowiedziałem się tego zarówno od
            fachowca, który będzie mi kłaść podłogę jak i od specjalisty od tego w sklepie,
            który pokazał mi jak mogą być powykrzywiane takie deski. Jeżeli ktoś by się już
            zdecydował na deskę barlinecką to polecam raczej wyłącznie dobrej jakości, a tu
            ceny zaczynają się od 120 zł/m2, innych naprawdę nie opłaca się kłaść. Ja
            jednak wybrałem parkiet, który dobrej jakości wyniósł mnie tylko nieco drożej,
            gdyż I gat. jesionu wraz ze wszystkimi kosztami położenia (mat. + robocizna)
            kosztuje mnie ok. 140 zł/m2
            • Gość: Jarek Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.siemens.pl 22.03.02, 13:20
              Swoja podloge kupilem jako pozagatunek. Kosztowalo mnie to:
              - 33zl/m2
              - wycieczka do magazynow producenta i spowrotem
              - litr wodki dla magazyniera, zebym mogl sobie w magazynie z tego pozagatunku
              wybrac same dobre deski

Podloge mam bez jednej skazy, nic mi sie nie krzywi, nie rozlazi.
              • Gość: stewald Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.pse.pl 22.03.02, 13:28
                No chyba, że po znajomości, tak to jedynie sie opłaca. Normalnie za takie dobre
                deski zapłaciłbys na pewno powyżej 120 zł/m2.
                • Gość: Jarek Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.siemens.pl 22.03.02, 13:53
                  Akurat w tym wypadku pierwszy gatunek klonu Baltic Wood kosztuje okolo 130zl,
                  ale z tego co wiem, jak sie dobrze poszuka, nie jest trudno znalezc jakas
                  okazje. A bez mozliwosci przebierania - no coz, kupuje sie z zapasem wiekszym
                  niz standardowe 10% i dobiera w domu podczas ukladania. Przy cenie producenta
                  za pozagatunek i tak sie bedzie oplacac.
              • Gość: olo Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.clinternal / 10.2.6.* 22.03.02, 15:29
                Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Swoja podloge kupilem jako pozagatunek. Kosztowalo mnie to:
                > - 33zl/m2
                > - wycieczka do magazynow producenta i spowrotem
                > - litr wodki dla magazyniera, zebym mogl sobie w magazynie z tego pozagatunku
                > wybrac same dobre deski

Czyżbyś był w samym Barlinku, a jeśli tak, to czy może jest tam jakiś sklep
                przyfabryczny ?
                > Podloge mam bez jednej skazy, nic mi sie nie krzywi, nie rozlazi.

• Gość: Jarek Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.siemens.pl 22.03.02, 15:33
                  Nie w barlinku, ja mam podloge Baltic Wood, technologiczny odpowiednik
                  barlinka. Sklepu przyfabrycznego nie maja, sprzedawali wprost z magazynu
                  • Gość: Doki Re: panle-parkiet - wybor: DESKA BARLINECKA ITP IP: *.turboline.skynet.be 24.03.02, 10:15
                    A gdzie jest ten magazyn?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka