pasta z makreli
(5 wyników)
-
Witam!
Szukam przepisu na paste z makreli, ale taką jak mozna kupić w sklepach. Nie wiem czy dokladnie to sie nazywa pasta makrelowa ale wygląda tak: jest rożowawa, gladka jak masło, w plastikowych przezroczystych pudeleczkach, stoi w lodowkach, przy wyrobach z ryb. Nie moge nigdzie znalezc przepisu co by przypominał tą sklepową. Kiedyś bardzo ją lubialam, ale teraz jak widze w skladzie konserwanty i podobne dodatki to mnie odrzuca.
Będe wdzieczna za wszystkie pomysły jak ją uzyskać domowym...
-
Witajcie.
Nie jem wogole ryb. Nie znosze i koniec. Ale ostatnio zdarzyl sie
jakis cud- w jednej z restauracji podano na przystawke paste z
wedzonej makreli. Boskie! Zlalazlam juz wszystkie carefoury, tesca
itp w poszukiwaniu podobnego cuda. Ale niczego takiego nie znalazlam:
( Byly tylko pasty kawiorowe, tunczykowe i lososiowe. Moze ktos z
Was podrzucilby mi przepis na pyszna paste z wedzonek makreli? Nie
wiem zupelnie jak sie do tego zabrac. Jak zobaczylam te suszone
rybki bez...
-
Witam wszystkich!
Mam pytanie a propos pasty z makreli.Mianowicie czy mozna do niej dodac
zamiast majonezu np. jogurt naturalny? Wybaczcie bo moze to trywialne pytanie
ale ja dopiero stawiam pierwsze kroki w kuchni...:)
Pozdrawiam serdecznie!
m
-
niech nikogo nie przeraża tytuł. chodzi mi o pastę, jaką ostatnio nauczyłam
się robić! Rewelacja, autentycznie wolę to, niż wszystkie szynki i wędliny
razem wzięte.
A robi się ją tak:
- dużą wędzoną makrelę (najlepiej od razu dwie, i tak szybko zniknie :D)
trzeba obrać ze skóry i ości, co nie jest pracą zbyt żmudną.
- dodaje się do tego jedną dużą, byle jak pokrojoną cebulę (lub od razu dwie)
- to wszystko się miksuje (taką końcówką z nożykami) na w miarę jednolitą masę
- dodaj...
-
No, właśnie kochani, poratujcie mam ochotę na dobrą pastę z makreli. Do tej
pory robiłam z jajkiem na twardo i szczypiorkiem. A wy?