Forum   pasta z makreli

pasta z makreli

(5 wyników)
  • Witam! Szukam przepisu na paste z makreli, ale taką jak mozna kupić w sklepach. Nie wiem czy dokladnie to sie nazywa pasta makrelowa ale wygląda tak: jest rożowawa, gladka jak masło, w plastikowych przezroczystych pudeleczkach, stoi w lodowkach, przy wyrobach z ryb. Nie moge nigdzie znalezc przepisu co by przypominał tą sklepową. Kiedyś bardzo ją lubialam, ale teraz jak widze w skladzie konserwanty i podobne dodatki to mnie odrzuca. Będe wdzieczna za wszystkie pomysły jak ją uzyskać domowym...
  • Witajcie. Nie jem wogole ryb. Nie znosze i koniec. Ale ostatnio zdarzyl sie jakis cud- w jednej z restauracji podano na przystawke paste z wedzonej makreli. Boskie! Zlalazlam juz wszystkie carefoury, tesca itp w poszukiwaniu podobnego cuda. Ale niczego takiego nie znalazlam: ( Byly tylko pasty kawiorowe, tunczykowe i lososiowe. Moze ktos z Was podrzucilby mi przepis na pyszna paste z wedzonek makreli? Nie wiem zupelnie jak sie do tego zabrac. Jak zobaczylam te suszone rybki bez...
  • Witam wszystkich! Mam pytanie a propos pasty z makreli.Mianowicie czy mozna do niej dodac zamiast majonezu np. jogurt naturalny? Wybaczcie bo moze to trywialne pytanie ale ja dopiero stawiam pierwsze kroki w kuchni...:) Pozdrawiam serdecznie! m
  • niech nikogo nie przeraża tytuł. chodzi mi o pastę, jaką ostatnio nauczyłam się robić! Rewelacja, autentycznie wolę to, niż wszystkie szynki i wędliny razem wzięte. A robi się ją tak: - dużą wędzoną makrelę (najlepiej od razu dwie, i tak szybko zniknie :D) trzeba obrać ze skóry i ości, co nie jest pracą zbyt żmudną. - dodaje się do tego jedną dużą, byle jak pokrojoną cebulę (lub od razu dwie) - to wszystko się miksuje (taką końcówką z nożykami) na w miarę jednolitą masę - dodaj...
  • No, właśnie kochani, poratujcie mam ochotę na dobrą pastę z makreli. Do tej pory robiłam z jajkiem na twardo i szczypiorkiem. A wy?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się