Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!!

IP: *.selmar.com.pl 21.03.02, 11:00
    Witam Forumowiczów.
    Proszę o informacje właścicieli lub przyszłych właścicieli kuchni Adel średni
    brąz z IKEI. Jak Wam sie użytkuje taka kuchnia. Proszę o wszelkie wady i
    zalety. Jakimi środkami należy czyścic taką kuchnie. Sam bardzo sie napaliłem
    na ten model i potrzebuje jeszcze troche opinii od Forumowiczów aby ostatecznie
    się zdecydowac. A może polecicie mi jakąs inną firme - tylko błagam nie w cenie
    20000PLN!!!. Za wszelkie info serdeczne dzięki. Pozdrawiam. Marian.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 19:53
        Też zamierzam kupić tą kuchnię. Rozrysowalem sobie plan kuchni i poszedłem z
        tym do wyceny do kilku polskich ( podkreślam : polskich ) producentów. Ceny
        kształtowały sie podobnie - 13 - 14 tys zł. W Ikei ok. 8 tys.
        Taka jest gorzka prawda
      • Gość: domino Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: 213.134.149.* 09.05.02, 13:29
        I co, kupiliście już te kuchnie? Jestem ciekawa wrażen!
        • Gość: JoP Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.tpg.pl 10.05.02, 08:53
          Gość portalu: domino napisał(a):

> I co, kupiliście już te kuchnie? Jestem ciekawa wrażen!

Mam dokładnie taką od paru miesięcy. Jest w porządku, w każdym razie nic się
          złego nie dzieje.

JoP
          • Gość: qwer Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.05.02, 10:23
            Gość portalu: JoP napisał(a):

> Gość portalu: domino napisał(a):
            >
            > > I co, kupiliście już te kuchnie? Jestem ciekawa wrażen!
            >
            > Mam dokładnie taką od paru miesięcy. Jest w porządku, w każdym razie nic się
            > złego nie dzieje.

No to ięknie - napisz proszę, czy mialeś montarz z IKEI czy sam sie bawiłeś czy
            ekipa z miasta? Na coś trzeba zwrócić uwagę? Jakieś uwagi ekspoatacyjne? Z góry
            dzieki ;)

>
            > JoP

• Gość: JoP Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.tpg.pl 13.05.02, 11:08
              Gość portalu: qwer napisał(a):
              > No to ięknie - napisz proszę, czy mialeś montarz z IKEI czy sam sie bawiłeś czy
              >
              > ekipa z miasta? Na coś trzeba zwrócić uwagę? Jakieś uwagi ekspoatacyjne? Z góry
              >
              > dzieki ;)

Montowaliśmy sami, wcale nie jest to trudne - do każdej szafki jest dokładna
              instrukcja z rozrysowanym każdym elementem, nie chcieliśmy angażować ekipy
              IKEowej, bo strasznie marudzili na hasło, że w niektórych szafkach trzeba będzie
              wycinać z tyłu otwory na rury. Nie jest to szczególnie trudne - wystarczy parę
              podstawowych narzędzi + średnio kumaty technicznie facet.

Jak na razie kuchnia jest OK, szuflady chodzą, zawiasy działają, fronty wyglądają
              na wytrzymałe - jeden oberwał pełną butelką z sokiem malinowym i nie ma śladu. ;-)
              Myślę, że IKEA daje jednak najlepszy stosunek ceny do wartości - kolega ma szafki
              2 x droższe od naszych, a wcale nie zauważam jakichś różnic w jakości materiału
              środków (taka sama płyta) czy osprzętu. Cokolik przypinany jest bardzo łatwo,
              dają też te paski foliowe do zabezpieczenia szpary na dole przed paprochami.

A kuchnia jest u nas traktowana dość brutalnie - np. szuflady są strasznie
              obciążone, bo trzyma się w nich butelki z olejami, octami, cukier, mąkę, etc.,
              często są wysunięte na full i tak sobie stoją - lubię mieć wszystko pod ręką jak
              pichcę.

JoP
              • Gość: kucharka Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.kato.gazeta.pl 14.05.02, 22:13
                Ja tez mam kuchnie z Ikei (wprawdzie nie Adel, ale Nexus brzoza)! Montowala ja
                ekipa z Ikei i spedzili u nas 12 godzin! Ale zrobili wszystko idealnie. Kuchnia
                ma prawie rok i spisuje sie nienagannie. Szuflady chodza lekko, kosze sa
                wytrzymale i naprawde sprawdzaja sie. Bardzo przydatne jest cargo. No i cena!
                Za calosc zaplacilismy 8000 zl, a podobna wloska miala kosztowac dokladnie dwa
                razy tyle (w dodatku bez blatu i koszy). Polecam! i pozdrawiam :-)
                • Gość: taurus Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.pzuzycie.com.pl 15.05.02, 09:13
                  Mam ADEL sredni braz od dwoch miesiecy. Jak na razie nie zauwazylem zadnych
                  problemow, oprocz tego ze odklejaja sie gumowe krazki, ktore maja amortyzowac
                  uderzenie przy zamykaniu drzwi szafek lub szuflad. Byc moze dlatego, ze w
                  poblizu stoi zmywarka i po jej otwarciu wydobywa sie goraca para.
                  Poza tym wszystko jest ok i to przy najlepszym stosunku ceny do jakosci jaki
                  spotkalem.
                  • Gość: qwer Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.05.02, 09:37
                    Dzięki wszystkim za opinie, utwierdziliście mnie w przekonaniu, że warto.
                    Zgadzam się , z opinią, że za "te" pieniądze jest trudno znaleźć coś
                    przyzwoitego. O propozycjach tzw "Studiuf kuchennych;)" nie wspominam, bo ten
                    sam projekt wyceniają conajmniej 2 razy drożej. Pozdrawiam,

• Gość: mara Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.prod.id.pl / *.id.pl 28.05.02, 12:24
                  8000 ze sprzetem?

> Ja tez mam kuchnie z Ikei (wprawdzie nie Adel, ale Nexus brzoza)! Montowala ja
                  > ekipa z Ikei i spedzili u nas 12 godzin! Ale zrobili wszystko idealnie. Kuchnia
                  >
                  > ma prawie rok i spisuje sie nienagannie. Szuflady chodza lekko, kosze sa
                  > wytrzymale i naprawde sprawdzaja sie. Bardzo przydatne jest cargo. No i cena!
                  > Za calosc zaplacilismy 8000 zl, a podobna wloska miala kosztowac dokladnie dwa
                  > razy tyle (w dodatku bez blatu i koszy). Polecam! i pozdrawiam :-)

• Gość: i Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.02.03, 01:08
      • midoki Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! 05.02.03, 14:01
        Mam kuchnię Adel już 1,5 roku, właśnie średni brąz.
        Dałem za nią również 8 tys. ale bez sprzętu (za to ze zlewem).
        Przyznam, że jak kupowałem to trochę się bałem, że to drewno, że może schnąć,
        pękać, odkształcać się, płowieć. Do tej pory nic takiego się nie stało. Wręcz
        przeciwnie, jesteśmy z tej kuchni bardzo zadowoleni - jest bardzo ładna, a
        materiały są wysokiej jakości. Oczywiste są zalety Ikei (upgrade'y) - np. w
        trakcie użytkowania wymieniliśmy w szafek wszystkie półki na kosze. Nasi
        znajomi, którzy koniecznie chcieli mieć "na wymiar" ze studia ciągle coś
        reklamują, a to blat nasiąka wodą, a to odienie szafek nie takie. Teraz również
        przyznają, że IKea ma porządne rzeczy. Są co prawda różne opinie co do jakości
        IKEI, ja mam swoją zasadę i do tej pory zawsze mi się sprawdza - tanie rzeczy
        są bardzo kiepskie, a drogie są bardzo dobre. Przynajmniej u tego producenta ta
        prawidłowość się sprawdza.
        Miałem ekipę montażową, profesjonaliści, sam na pewno lepiej bym kuchni nie
        złożył, w cenie zamontowali mi również sprzęt do zabudowy, który nie był
        kupowany u nich. Podobnie relingi na glazurze.
        Uważam, że firma IKEA jest jedną z porządniejszych, na jakie trafiłem w trakcie
        urządzania mojego mieszkania (obym się nie przejechał). Np. Swarzędz 4 wymiar
        (który również mam) trochę podeschł i porobiły się drobne szpary na łączeniach
        drewnianych elementów, zaś bejcowane fragmenty delikatnie różnią się odcieniem.
        Choć to nadal ładne meble, to jednak takie szczegóły irytują.
        Jednym słowem polecam Adel. Ale zlew weź inny, Ikea już cała porysowana.
        Midoki.
        • Gość: reklama KUCHNIA ADEL Z IKEI - REKLAMA IP: *.plusgsm.pl 13.02.03, 10:27
          Jak to wszyscy zgodnie reklamują IKEA.
          A może większość tych listów to zaplanowana akcja reklamowa:-)

bezpłatna reklama
      • Gość: i Re: KUCHNIA ADEL Z IKEI !!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.02.03, 06:59
        do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka