Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moje marzenie ....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:36
    Dziś stwierdziłam, że chciałabym mieć pracę związaną z archiwizacją
    dokumentów,ale nie mam w tej dziedzinie żadnego doświadczenia.
    Skończyłam marketing i zarz., jak i gdzie sie dokształcić? Od czego zacząć
    nawet samodzielną naukę?
    Obserwuj wątek
      • Gość: . Re: Moje marzenie .... IP: *.icm.edu.pl 28.12.06, 21:14
        archiwizacje? po marketingu? u mnie w pracy takimi rzeczami to się zajmują
        praktykanci hehe
        • billy.the.kid Re: Moje marzenie .... 28.12.06, 21:23
          tzn.masz bardak w archiwaliach. albo nie masz archoiwów tylko skład starych
          kwitów.
        • Gość: Kobietka Re: Moje marzenie .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:22
          A mnie się podoba. Jak się nabierze doświadczenia można potem założyć firmę,
          która będzie przechowywała cały "bajzel" innych przedsiębiorstw. Kiedyś
          będziesz potrzebować papierów do emerytury i gdzie będziesz ich szukać? Np. u
          mnie :P.
          • Gość: gs Re: Moje marzenie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:21
            a bo ludzie konczą studia byle konczyć byle miec mgr afiszując się wyzszym i
            wyzszością co to nie oni a jak przychodzi to wyzsze nie pomaga im radzic sobie
            w życiu, tyle osób ze srednim i podstawowym lepiej radzi sobie na rynku pracy
            niz niejeden z wyzszym, a to wyzsze to często teoria, wykuta na blachę wiedza,
            lub sciąganie, no ale wyższe jest i co z tego skoro człowiek nie jest dobry w
            tym co robi, tzn. w kierunku w którym się wykształcił, tylko szedł do przodu
            byleby iść
            • Gość: ewa Re: Moje marzenie .... IP: 195.116.125.* 29.12.06, 10:48
              Gość portalu: gs napisał(a):

> Tyle osób ze srednim i podstawowym lepiej radzi sobie na rynku pracy
              > niz niejeden z wyzszym

Mysle, że wyolbrzymiasz, osoby z podstawowym czy średnim wykształceniem tylko
              dlatego lepiej radzą sobie na rynku pracy bo dla nich ta praca jest- jeśli
              jesteś cholewkarzem, murarzem albo pracujesz/pracowaleś w jakiejkolwiek
              produkcji to pracę zawsze znajdziesz bo osób do produkcji bez wyksztalcenia
              poszukuje się ciągle. Problem z ludźmi z wyższym jest ten, że jest ich za dużo
              (na chol.rę tyle pedagogów, osób po zarządzaniu czy po administracji jesli nie
              ma dla nich pracy), mamy najwyższy chyba w Europie wskaxnik skolaryzacji bo
              każdy sięp cha na studia- prawda, że nie każdy jest do tego predysponowany ale
              pozostałością z poprzednich czasów nam chybazostalo przekonanie, że wyższe
              wyksztalcenie zapewni czlowiekowi dobry start (tak myśleli nasi rodzice i
              marzyli o studiach, my na te studia idziemy i dopiero po ich skończeniu wiemy,
              jak to była bzdura).
              > a to wyzsze to często teoria, wykuta na blachę wiedza,
              > lub sciąganie,
              Zgadza się, ale to nie jest wina ludzi, którzy studiują ale tych, co ich na te
              studia przyjmują (czyli po prostu ludzi, którzy sie nie nadają albo w ogóle na
              studia- to się niestety często zdarza, albo na dany kierunek) i im te studia
              pozwalają skońćzyć, a kwestia jakości ksztalcenia w szkolach wyższych to już
              inna bajka. I to, że studia uczą samodzielności w jakimś tam sensie ale w ogóle
              nie przygotowują do zderzenia z polskim rynkiem pracy to już inna kwestia, jeden
              sobie poradzi bo ma znajomości, inny sobie poradzi bo jest po prostu zaradny,
              inny sobie nie poradzi i przez 3 lata bedzie bezskutecznie szukać pracy, bo
              ciągle zyje w przekonaniu, że skoro ma ukończone studia to szyć cholewek nie
              będzie (tym, któzy się na studiach uczyli, starali i włożyli w te studia dużo
              pieniędzy i sily wcale sie takiemu przekonaniu nie dziwie).
      • Gość: jurek383600 Re: Moje marzenie .... IP: *.c156.petrotel.pl 06.01.07, 14:27
        Też mam wiekie marzenia znalaźć 1000 ludzi którzy wiedzą, co to jest praca a co
        zarabianie i potrafią dokładnie opisać swoją ścieżkę kariery. każdy może się
        wpisać na maila gazetowego wykształcenie nie ważne. każdy otrzyma odpowiedź.
        Jurek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka