Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kamień do kuchni

10.09.13, 12:41
    Witam,
    Szykuję się powoli do remontu kuchni i razem z żoną doszliśmy do wniosku, że na ścianach położymy jakiś kamień dekoracyjny. Może ktoś pomoże jaki model wybrać, jakiego producenta ? Sam nie znam się na temacie, a jak mam wydać na to trochę grosza, chce poznać kilka opinii.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • nawalonych7krasnali Re: Kamień do kuchni 11.09.13, 00:54
        Producentem kamienia jest natura - nie ma innej alternatywy, ani konkurencji.
        Różnice są jedynie w sposobie przymocowania okładziny i jej rodzaje.
        Napisz o co Ci chodzi: marmur?, kamień polny?, wapień?, granit? czy ogólnie chcesz tylko punktu zaczepienia?
        Producenci są jeszcze okładzin kamieniopodobnych - tu konkurencja jest, bo natura tandety nie produkuje. Tym zajmują się ludzie :)
      • art-tu Re: Kamień do kuchni 11.09.13, 07:46
        Sugeruję gładki kamień typu Crema Marfil.
        W kuchni zazwyczaj "dużo się dzieje". Stoją butelki, słoiki cukiernica, toster, czajnik elektryczny .....itd
        Dobrze jest jeśli to co wbudowane jest w miarę spokojne i tworzy chaosu (który stworzy i tak życie)
        Crema Marfil w prawie całym mieszkaniu, również w kuchni
        arttu.pl/projekt/mieszkanie-marinapozdrawiam
        • duch87 Re: Kamień do kuchni 13.09.13, 12:10
          Crema Marfil jest okej, ale nie moja bajka. Mi chodzi głównie o kamień dekoracyjny (teraz się dowiedziałem ;) W sumie ten Bruk bet jest okej, właśnie coś takiego mi chodzi po głowie. A jakieś szczegóły - na co zwrócić uwagę, czy coś w tym stylu. Jak bardzo jest to wytrzymałe ?
      • moblister Re: Kamień do kuchni 11.09.13, 08:24
        Może coś z Bruk Betu? Ja jakiś czas temu od nich kostkę brukową do ogrodu brałem, ale żona zwróciła właśnie uwagę na ich kamień dekoracyjny. Mają duży wybór, a ceny całkiem niezłe, póki co powiedziałem jej, że na ścianach nic nie chcę zmieniać, ale może kiedyś. Jednak do remontu też trzeba mieć zapał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka