Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projektanci wnętrz

IP: *.astercity.net / 10.128.139.* 27.03.02, 19:08
    Wkrótce, mam nadzieję, będę urządzać swoje nowe mieszkanie, ale już teraz na
    etapie projektowania ścianek chciałabym poradzić się fachowca. Czy możecie
    polecić mi jakiegoś sensownego projektanta? Może oświecicie mnie również ile
    taka konsultacja kosztuje? Pozdrawiam Majka
    Obserwuj wątek
      • Gość: isa Re: Projektanci wnętrz IP: 193.0.117.* 28.03.02, 10:55
        Moja koleżanka skorzystała z porad projektantki, która, o zgrozo, pomniejszyła
        jej pokój (kawalerka) kosztem kuchni. Efekt jest taki, że zostało jej 11 lub
        13m2 pokoju, który wygląda teraz jak korytarz pomiędzy przedpokojem a kuchnią (
        miał 20m2). Mieszkanie jest straszne, a praca "projektantki" kosztowała 250
        zł/m2, razem kosztowało to za ok. 30m2 7.500 zł . Co ciekawsze projektantka
        współpracuje ze stolarzem. Też jest chyba amatorem, ale za to również bardzo
        drogi. A koleżanka jest zadowolona, bo mieszkanie projektowała jej
        projektantka. Naiwnych jest wielu...
      • dekorator Re: Dekorator wnetrz 28.03.02, 14:10
        Witam serdecznie
        jestem dekoratorem wnetrz moge Ci pomoc, ale prosze napisac z jakiego jestes
        miasta( gdzie znajduje sie mieszkanie).
        Moj e-mail z.kalinowska@dz.com.pl
        Czytalam wypowiedz kolezanki wyzej. Tak takie rzecza sie zdazaja, ale dlaczego
        na to pozwolila wlascicielka jezeli jej to nie odpowiadalo? Przeciez praca z
        dekoratorem wnetrz to ciagly kontakt, wymiana zdan i projektow, mnie to sie
        nigdy nie zdarzylo by klient byl nie zadowolony. A jak ktos jest niezadowolony
        to nie kupuje tego co mu sie nie podoba i płaci za to duza ilosc pieniedzy.

Serdecznie pozdrawiam

Zaneta Mikolajczyk
        • pletwa3 Re: Dekorator wnetrz 28.03.02, 14:36
          No właśnie ja nie mogę się dogadać z "moim" dekoratorem. Może dlatego, że to
          jednocześnie mój znajomy. On ma po prostu tak szalone i awangardowe wizje, że
          ani mi się to specjalnie nie podoba, ani mnie na realizację nie stać. A kiedy
          mu tłumaczę, że chcę czegoś bardziej swojskiego i standardowego, patrzy na mnie
          z politowaniem jak na profana. Chyba lepiej było zatrudnić kogoś obcego, może
          by się powstrzymał od oceniania mojego gustu....
          • dekorator Re: Dekorator wnetrz 28.03.02, 14:48
            Rola dekoratora nie jest nazucanie wlasnych (czesto niespelnionych) wizji ale
            wizji wlasciciela wnetrza, ktore trzeba czesto korygowac i panowac nad cala
            sytuacja, ale nigdy nie odwrotnie. No chyba, ze klient ma takie zyczenie.

Pozdrawiam

Zaneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka