Gość: mać IP: 62.233.145.* 29.03.02, 21:01 czy opłaca się wyłączać piec gazowy (nowy) na noc i jak sie wychodzi na dłużej? gazownik powiedział że nie ale nie potrafił oszacować ile taki piec spala na "jałowym " biegu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: wyłączanie pieca na noc IP: 62.235.193.* 29.03.02, 21:58 Jesli chodzi o oszczednosc paliwa, to wedle miejscowej organizacji konsumenckiej nie ma sensu wylaczac na krocej niz 4 godziny. A co, masz piec z plomykiem czuwajacym, zamiast zaplonu elektronicznego? Plomyk zuzywa ok 0.1 m. szesc na dobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: wyłączanie pieca na noc IP: 62.233.145.* 30.03.02, 16:03 dięki za info. tak właścnie mam berette z płomykiem czuwającym. trochę kłopotu sprawia powtórny rozruch ale zastanowie się czy nie zacząć ggo wyłączać. dzięki raz jeszcze , wes swiąt. mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svejk Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.lasy.com.pl 03.04.02, 12:23 tez mam piecyk z plomykiem i wyliczylem sobie ze jazeli nie bede wylaczal to bedzie mnie to kosztowac okolo 100 zl na rok (liczylem tylko noce) przed akcyza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.sasknet.sk.ca 05.04.02, 19:32 Pewnie nie masz termostatu. Ale gdybys mial to wystarczyloby tylko obnizac temperature na noc a nie wylaczac piec. Obnizanie o 5 stopni na noc jest znosne i oszczedza ok 3-4% koncowego rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.turboline.skynet.be 05.04.02, 22:44 Ale nie jesli masz podlogowe Odpowiedz Link Zgłoś