Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyłączanie pieca na noc

IP: 62.233.145.* 29.03.02, 21:01
    czy opłaca się wyłączać piec gazowy (nowy) na noc i jak sie wychodzi na dłużej?
    gazownik powiedział że nie ale nie potrafił oszacować ile taki piec spala na
    "jałowym " biegu...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Doki Re: wyłączanie pieca na noc IP: 62.235.193.* 29.03.02, 21:58
        Jesli chodzi o oszczednosc paliwa, to wedle miejscowej organizacji
        konsumenckiej nie ma sensu wylaczac na krocej niz 4 godziny.
        A co, masz piec z plomykiem czuwajacym, zamiast zaplonu elektronicznego? Plomyk
        zuzywa ok 0.1 m. szesc na dobe.
        • Gość: mać Re: wyłączanie pieca na noc IP: 62.233.145.* 30.03.02, 16:03
          dięki za info. tak właścnie mam berette z płomykiem czuwającym. trochę kłopotu
          sprawia powtórny rozruch ale zastanowie się czy nie zacząć ggo wyłączać.
          dzięki raz jeszcze , wes swiąt. mać
          • Gość: svejk Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.lasy.com.pl 03.04.02, 12:23
            tez mam piecyk z plomykiem i wyliczylem sobie ze jazeli nie bede wylaczal to
            bedzie mnie to kosztowac okolo 100 zl na rok (liczylem tylko noce) przed akcyza
            • Gość: Artur Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.sasknet.sk.ca 05.04.02, 19:32
              Pewnie nie masz termostatu. Ale gdybys mial to wystarczyloby tylko obnizac
              temperature na noc a nie wylaczac piec. Obnizanie o 5 stopni na noc jest znosne
              i oszczedza ok 3-4% koncowego rachunku.
              • Gość: Doki Re: wyłączanie pieca na noc IP: *.turboline.skynet.be 05.04.02, 22:44
                Ale nie jesli masz podlogowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka