Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czym myć panele?

IP: 217.153.127.* 17.04.02, 15:10
    czy ktos mógłby mi doradzic jakiego środka mam użyc do nabłyszczenia paneli.
    juz 2 tygodnie po remoncie nie moge porządnie domyć paneli. zostają smugi chyba
    od pyłu. uzyłem 'pronto' do drewna ale to nic nie dało.
    pozdrowienia
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaa Re: czym myć panele? IP: 213.77.91.* 17.04.02, 15:40
        Sidolux do paneli, tylko potem uważaj, żeby się nie pośliznąć :)
        • Gość: Artur Re: czym myć panele? IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.02, 16:43
          W trakcie mycie trzeba na podloge polozycz stare przescieradlo zeby plyn nie
          rozpylil sie na podloge, bo rzeczywiscie mozna pozniej wywynac kozla na
          sliskim.
      • Gość: ollie Re: czym myć panele? IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 10:38
        Ja robię tak. Najpierw myję bardzo dokładnie wodą z niewielką ilością np. Cif
        Oxygel, czekam aż wyschnie. Następnie nacieram płynem Tytan do paneli. Daje
        doskonały i długotrwały połysk. Ważne tworzy powłokę antypoślizgową.
        Sprawdzone, mam w domu biegającego non stop 2 letniego synka.
        • Gość: Gosia Re: czym myć panele? IP: 62.233.163.* 19.04.02, 11:07
          To zależy, co chcesz mieć jako efekt końcowy. Jeśli chcesz, żeby podłoga miała
          mocny połysk, to rzeczywiście po umyciu jakimś zwykłym detergentem możesz użyć
          np. Sidoluxu do paneli- chyba, że masz panele drewniane, to wtedy coś do
          drewna. Taka podłoga błyszczy się, dużo wolniej się brudzi. Problem może się
          pojawić, gdy będziesz chciał usunąć warstwę Sidoluxu. Wtedy musisz kupić
          specjalny płyn (też robi go Sidolux) do zmycia starej warstwy past-lakieru.
          Zwykłe środki nie dadzą rady, chyba że będzisz czymś skrobać.
          U mnie w domu jakiś czas rzeczywiście używaliśmy tego płynu nabłyszczającego,
          ale od jakiegoś czasu robimy inaczej. Kupujemy (też Sidluc albo Czysty Dom)
          emulsję (albo płyn) do mycia paneli. Wlewa się to do wiaderka jak zwykły
          detergent i po prostu myje mopem albo gąbką. Podłoga błyszczy się mniej niż po
          Sidoluxie - lakierze, ale dla nas wystarczy. Jest czysto i odpada problem
          zmywania starej powłoki lakieru.
          Pozdr
      • Gość: marcia Re: czym myć panele? IP: *.u.mcnet.pl 19.04.02, 11:50
        A ja polecam Pronto "Super połysk"
        • Gość: Aneta czym myć panele DEWNIANE? IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 19.04.02, 15:51
          A zym myc drewniane panele typu Barlinek, Stolarka Wolomin? Sa lakierowane....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka