Gość: korek IP: *.warta-vita.com.pl 19.04.02, 14:32 gdzie w Warszawie lub okolicach można kupić taka podłogę ??? - będę wdzięczny za wszelkie wskazówki korek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TOYA Re: podłoga z korka IP: 192.168.6.* 19.04.02, 20:43 A niech Cię Bóg broni przed położeniem jakiegokolwiek korka na podłodze. To są zmarnowane pieniądze, praca, stargane nerwy. Korek jak najbardziej tak ale nigdy na podłodze !!. Na ścianach, sufitach - gdziekolwiek ale nie na podłodze. Korek nawet najbardziej utwardzony (czytaj nafaszerwany chemicznymi utwardzaczami i wszelkiej maści świństwami) ma to do siebie że jest zawsze miękki i pod obciążeniem zawsze pracuje. Powstają bardzo szybko mikropęknięcia a na to tylko czeka wszechobecna wilgoć i ...... po sprawie. Kwestią tygodni jest czernienie coraz większych powierzchni i kompletne paskudnienie podłogi. Przeżyłem to na własnej skórze dlatego szczerze odradzam. Byłem zapewniany przez wiele osób że korek jest trwały itd. itp. NIEPRAWDA> Sprawdza się wyłącznie na powierzchniach które nie podlegają obciążeniom mechanicznym (czytaj nie są deptane). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: podłoga z korka IP: *.turboline.skynet.be 19.04.02, 21:07 Sluchaj, jak to jest, ze tyle osob ma korkowe podlogi i sa zadowolone, a tylko Ty wciaz powtarzasz, ze mikropekniecia itp... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: podłoga z korka IP: *.radiomerkury.pl 20.04.02, 13:07 Gość portalu: TOYA napisał(a): > A niech Cię Bóg broni przed położeniem jakiegokolwiek korka na podłodze. > To są zmarnowane pieniądze, praca, stargane nerwy. Korek jak najbardziej tak al > e > nigdy na podłodze !!. Na ścianach, sufitach - gdziekolwiek ale nie na podłodze. > Korek nawet najbardziej utwardzony (czytaj nafaszerwany chemicznymi utwardzacza > mi > i wszelkiej maści świństwami) ma to do siebie że jest zawsze miękki i pod > obciążeniem zawsze pracuje. Powstają bardzo szybko mikropęknięcia a na to tylko > > czeka wszechobecna wilgoć i ...... po sprawie. Kwestią tygodni jest czernienie > coraz większych powierzchni i kompletne paskudnienie podłogi. Przeżyłem to na > własnej skórze dlatego szczerze odradzam. Byłem zapewniany przez wiele osób że > korek jest trwały itd. itp. NIEPRAWDA> Sprawdza się wyłącznie na powierzchni > ach > które nie podlegają obciążeniom mechanicznym (czytaj nie są deptane). Pzdr. Współczuję Tobie kolego jeśli masz złe doświadczenia ale nie opowiadaj ludziom głupot. Po pierwsze musiałeś kupić złej jakości korek(do tego jeszcze zawilgocony) po drugie kiepski fachowiec Ci go kładł. Moi rodzice w całym domu(bez łazienki)na około 200 m kw. mają na podlodze rózne gatunki korka od 10 lat !!!! I mimo ze ten korek przeżyl 2 intensywne remonty to odpowiednio pielęgnowany wygląda jak nowy. JA w swoim mieszkaniu korek mam od ponad 2 lat i zadnych zastrzeżeń. Jest bardzo ładny, bardzo praktyczny i bardzo cieply. Wszelkie wgniecenia po obcasach ostrych przedmiotach itp, idt po kilku dniach wracaja do normy(sprężystosć) i jest OK. Jeśli lubisz parkiety czyli huchanie dmuchanie na podlogę i co kilka lat odnawianie to proszę bardzo, jeśli jestes zwolennikiem paneli to wogóle nie mamy o czym rozmawiać i proszę nawet nie porównuj tego z korkiem... Co do pytania niestety nie znam punktów sprzedazy korka w W-ie, móglbym Ci pomoc w Poznaniu także z dobrymi fachowcami. Podstawowa rada to kupuj korek Portugalski (tzn każdy surowiec jest z Portugali ale chodzi o ten produkowany w tamtym kraju- polski nie dorasta mu do pięt)-lakier akrylowy wodorozcieńczalny(to jest ta "straszna chemia") + dobry fachowiec i masz super podloge na wiele lat. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: podłoga z korka IP: 192.168.6.* 20.04.02, 21:47 DOKI - ja nie powtarzam ciągle tylko uprzedzam, pomny własnych przykrych doświadczeń. Mam do tego pełne prawo. Po to jest internet aby właśnie wymieniać doświadczenia i te złe i te dobre. I w niczym nie zmienia to postaci rzeczy. Tak jak nikt nie przekona mnie do powtórnego położenia korka tak nie neguję czyichkolwiek pozytywnych doświadczeń z tym materiałem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: podłoga z korka IP: 62.235.203.* 20.04.02, 21:59 Masz pelne prawo, ale zauwaz, ze Twoj pierwszy post byl o wiele mocniejszy. "Niech cie Bog broni", "korek nigdy na podlodze"... To juz nie Twoje doswiadczenie, tylko przesadne uogolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś