Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dechy na podłogę

IP: 195.116.92.* 06.05.02, 08:03
    Czy ktoś może ma doświadczenie z położeniem na podłodze desek zamiast parkietu?
    Chodzi mi oczywiście o eleganckie deski, ładnie przystrugane i polakierowane.
    Właśnie się nad czymś takim zastanawiam i ciekawią mnie wrażenia użytkowników,
    rodzaj drewna z jakiego to zrobić i ceny.
    Proszę o radę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: biedron Re: Dechy na podłogę IP: *.bridge.com 06.05.02, 09:51
        mam polozone deski na pietrze w domu od 5 lat. wyglad jest super, ale troche
        skrzypia, i leżakowaly przed polozeniem jakis rok. ostatnio w tartaku widzialem
        po 35 zl za metr swiezo zrobione.
        • Gość: uleczka Re: Dechy na podłogę IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 16:32
          biedron:
          gdzie takie dechy widziales? bo ja wszedzie gdzie szukam, to sa po minimum 45
          zl - a przy 80 m kw. podlogi musze miec tansze, bo zbankrutuje i albo nie bede
          miala podlogi albo nie bede miala co jesc.
          LUDZIE! A MOZE INNI WIEDZA GDZIE SA TANIE GOTOWE DEKI PODLOGOWE?!
      • Gość: agatka_s Re: Dechy na podłogę IP: 217.11.133.* 06.05.02, 14:28
        Ja mam modrzewiowe deski, baaardzo dlugie około 8 m i szerokie (takie jak
        kiedyś kładzono w pałacach a terazużywa się do rekonstrukcji zabytków), są
        przepiękne, ale fakt skrzypią. Straszna zabawa była bo szukałam po całej
        Polsce (znalazłam przez internet), potem wyczekałam się strasznie bo pierwsze
        mi się nie spodobały, ale w końcu MAM !!!!
      • Gość: aga Re: Dechy na podłogę IP: 195.94.222.* 06.05.02, 15:24
        Kolazanka ma deski w calym mieszkaniu.Wygladaja bardzo ladnie (jest to jakies
        jasne drewno) ale sa bardzo wrazliwe na nacisk (trzeba uwazac np na chodzenie w
        wysokich cienkich obcasach - jak goscie przychodza to troche glupio im
        powiedziec zeby zdjeli buty...). Podobnie meble musza miec podkladki filcowe.
        Ale efekt jest. Acha i deski lezakowaly jakies 3 lata.
      • Gość: TOYA Re: Dechy na podłogę IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 06.05.02, 15:38
        Gorąco popieram. Nie wymyślono nic bardziej przyjaznego, pięknego i użytecznego
        dla człowieka niż dechy.To jest najlepszy wybór. Sprawa jakości, twardości itd.
        zależy wyłącznie od zasobności użytkownika.Możesz położyć przecudnej urody dechy
        egzotyczne które np. nie wpuszczą do pomieszczeń żadnych moli i podobnego
        świństwa.Zajrzyj na stronę www.dlh.pl tam jest b. drogie b. piękne drewno
        egzotyczne właśnie. Ale i z naszych poczciwych liściastych kładzie się od wieków
        piękne dechy na podłogę. Gratuluję pomysłu. Pzdr.
      • outd73 Re: Dechy na podłogę 08.05.02, 21:28
        dechy na legarach- odradzam,kumpel ma takie i dzis by nie bral: trzeba obnizyc
        wylewki, m. legarami ociepllic,skrzypią itp.
        polecam to co sam mam parkiet o wymiarach 12x150 cm., wszystko w technologii
        parkietu,a prosciej, w Hajnówce zaklad Olga robi takie do 220 cm,
        tylko uwaga by nie oszukali na kolorze jak troche mnie- trzeba pojechac i
        obejrzec wszystko przed zaplatą,
        • Gość: greg Re: Dechy na podłogę IP: 195.116.92.* 09.05.02, 08:02
          A możesz dać namiary na ten zakład, bo właśnie cos takiego mnie interesuje i
          jak możesz to napisz z jakiego drewna masz te dechy parkietowe i jak
          kształtował się ich koszt.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka