Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

meble sosnowe

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 15:56
    Na co mam zwracać szczególna uwage przyzakupie takich mebli (biurko, półka na
    książki, spora komoda z szufladami)? Jak można poznać ich ewentualną trwałość?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Magda Re: meble sosnowe IP: 217.153.46.* 24.05.02, 09:21
        Chyba nie calkiem umiem odpowiedzieć na twoje pytanie, ale za to piszę żeby cię
        uczulić. Sosna pod wpływem slońca zmienia kolor. Z biegiem czasu ciemnieje. Nie
        ma sprawy jeśli lubisz taki kolor, ale inaczej sprawa ma się, kiedy kupujesz
        śliczne jaśniutkie mebelki a potem jesteś zaskoczona jak wyglądają po jakimś
        czasie.

Co do trwałości - to myślę, że tak samo jak i inne meble drewniane. Z tym, że
        sosna jest bardzo miękka i od stawianie gorących talerzy, szklanek itp. mogą
        się robić plamy.

Chyba sposobem na to jest jakiś lakier lub bejca, ale nie znam się. Sama myślę
        o meblach sosnowych (tanie) ale zabejcowanych na jakiś kolor.
        • Gość: boz Re: meble sosnowe IP: 62.89.106.* 24.05.02, 10:58
          ja mam meble sosnowe od jakiś 4 lat, zmieniły kolor z bardzo jasnych na nieco
          ciemniejsze ale nadal sa OK, jest nie co kłopotu jak chce się dokupic po jakims
          czasie coś nowego(będzie się rożnić kolorem).Za jakiś czas jak mi się już
          kompletnie opatrzą zamierzam zienić ich kolor i może zielona bejca???
          Pozdrawiam. Mam namiar na sklep w Warszawie z ładnie wykonanymi meblami
          sosnowymi, chętnie sie podzielę:)
          • Gość: Magda Re: meble sosnowe IP: 217.153.46.* 24.05.02, 12:11
            No to ja bym z chęcią skorzystała. Napisz namiar na forum, plissss;-)?
          • Gość: dorotekk Re: meble sosnowe IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 14:05
            Poproszę o ten adres
            • Gość: Madzia Re: meble sosnowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.05.02, 14:53
              Też ślicznie proszę o namiar.
      • Gość: Ewa Re: meble sosnowe IP: *.man.polbox.pl 27.05.02, 16:39
        Polecam sklep w Ząbkach, ul Jagiellońska 10 (ceny hurtowe). Ładne meble, łóżka,
        komody, szafy, stoły. Można wybierać kolory i dopasować meble do swoich
        wymagań. Mój mąż zakupił sobie biblioteczkę, którą wykorzystuje do
        przechowywania ogronego zbioru płyt kompaktowych.
        • Gość: Madzia Re: meble sosnowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.05.02, 18:40
          My właśnie myślimy nad sosnową komodą i witrynką i wszelkie namiary przyjmę z
          radością.
      • Gość: boz Re: meble sosnowe IP: 62.89.106.* 28.05.02, 12:54
        sklep mieści sie na ulicy Nowogrodzkiej w odcinku między Marszałkowską a
        Kruczą, po prawej stronie patrząc w kierunku Marszałkowskiej, niestety numeru
        nie pamiętam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka