Forum   pulpety

pulpety

(35 wyników)
  • Mam mielone mięso, i chciałam dzisiaj zrobić pulpety w sosie. Wymyśliłąm, ze sos zrobię osobno, a pulpety w parowarze, niestety jajka mi wyszli. W okolicy wszystkie sklepy pozamykane, więc musiałabym się przejść do jakiejść galerii handlowej, a nie chcę sobie zatruć niedzieli. Czy jest jakakolwiek szansa, że się nie rozlecą?
  • Jak w temacie. Nigdy nei robiłam pulpetów czy istnieje jakiś szybki i w miarę prosty przepis na pulpety, najlepiej drobiowe, ale mogą tez byc wol-wieprzowe. Będę wdzięczna :)
  • pulpety(21)

    czy pulpety pieczecie w piekarniku pod przykryciem? Jak długo i w jakiej temperaturze?
  • Kochani nie znam się na gotowaniu chciałam ugotowac mojej rodzinie obad, ziemniaki i pulpety w sosie,pomożecie? Wiem tylko że potrzebuje mięsa mielonego:D Dzękuje z góry za przepis.
  • Czy można zamrozić pulpety w sosie koperkowym?
  • Lubicie? Za jakimi sosami do pulpetów przepadacie? Ja robię pulpeciki z indyka z dodatkiem zielonej pietruszki w sosie koperkowym albo pomidorowym, jak do gołąbków. Jakie są Wasze ulubione? Pozdrawiam :)
  • Może problem jest śmieszny,ale powiedzcie mi drogie gospodynie, dlaczego pulpety ( i kotlety mielone) wychodzą mi takie twarde. Próbowałam setki razy, na różne sposoby, i nic-są twarde, zbite, niesmaczne. Robię tak: mięso mielone ze sklepu (wołowo-wieprzowe), jajko, sól, pieprz, bułka tarta, cebulka posiekana. Mieszam, formuję kulki ( lub kotlety mielone), obsmazam, duszę ok. 30 min. Próbowalam dawać więcej bułki, mieszać długo, mieszac krótko, nie obsmażać tylko od razu gotowac, dusic krótko...
  • Nikt nie jada flaków?
  • robiłam je małemu i bardzo mu smakowały, dzieki za przepis!
  • nawiazujac do przepisu Issys ;) troche poszperalam i nie znalazlam zadnej roznicy jesli chodzi o sklad obu wyzej wymienionych skad rozne nazwy zatem?
  • wstyd sie przyznac ale nigdy nie robilam, a ochota mnie naszla. Jak wy je robicie, tak zeby sos wyszedł dobry? Jakich użyć przypraw...? z góry dziekuje
  • Jak mam zrobić pulpety jak nie mam bułki? Dodać tartą? Ale twarde wtedy mi wychodzą, ktoś może coś poradzić?
  • Robię teraz takie coś z kabaczka,pieczrek, cebuli itp.Mam tylko indycze mielone. Czy z tego można zrobić takie kulki ( nie wiem pulpety czy klopsy) i wrzucić do kabaczka.Czy do tych kulek yrzeba dać jajko i bułkę jak do mielonych?
  • Dlaczego mi wychodzą twarde pulpety? Dodaje 1 jajko na 0,5 kg mięsa, czy to za dużo? Są jak kamień, a przeciez bez jajka mi się rozpadną. Poza tym mój sos wychodzi jakiś bez smaku. Robieę na bulionie, dodają koncentrat pomidodrowy, śmietanę i mąkę, no i wychodzi jakiś nijaki. Może ktoś mi poda swój sposób na pyszne pulpeciki. Dzięki wielkie:)
  • to jest na pewno pyszne
  • No, nabralam ochoty na pierwsze w życiu pulpety. Czy mogę je zrobić teraz zaraz, zagotować i zamrozić? I później co? normalnie rozmrozić i gotować? czy to wogóle ma sens?
  • Oczywiście, do słynnych pulpetów Cynamoon Będę je robić w sobotę dla niezwykle upartych znajomych, którzy chcą mnie odwiedzić urodzinowo. Wiem, że kasza gryczana. Ale czy pasuje do nich jeszcze jakaś jarzyna, skoro są już całe w ogórkach i marchewce?
  • Bo docierają do mnie różne informacje niestety sprzeczne. Może jest ktoś kto potrafi wskazać źródło-wyrocznię? Będę wdzięczny :)
  • I tu pojawia sie pewien problem: odrobilam lekcje, uzylam wyszukiwarki wpisujac "pulpety" wlasnie, wynikow dostalam co niemiara i jak zrobic pulpety juz wiem. Natomiast wszyscy pisza o sosie jak o czyms oczywistym, kwitujac temat zdaniem w rodzaju "pyszne z sosem pomidorowym" czy innym. Jak go zrobic? A drugi kandydat - to taki sos "stolowkowy", dosc jasny, dosc slony, chyba na bazie rosolowej. Czy ktos moze poradzic, jak je wyprodukowac?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się