Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

RATUNKU - WYKWITY NA BALKONIE!!!!!!!!!!!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 10:31
    Cześć - Potrzebuję pomocy! Od jakiegoś czasu na terakocie na balkonie pojawia
    się jakiś biało mleczny osad. Podobno idzie to od fug. Ma to twardość i
    konsystencję kamienia (np. jak w czajniku). Co z tym zrobić - probowałem już
    chyba wszystkiego (nawet Domestos i WC Sansed) i dalej to siedzi i się
    rozszerza. PLEASE, PLEASE PLEASE - poradźcie czym to usunąć bo już nawet nie
    mam ochoty wychodzić na balkon... Z góry dzięki!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mar Re: RATUNKU - WYKWITY NA BALKONIE!!!!!!!!!!! IP: 213.25.197.* 27.05.02, 11:45
        Gość portalu: Mieszko napisał(a):

> Cześć - Potrzebuję pomocy! Od jakiegoś czasu na terakocie na balkonie pojawia
        > się jakiś biało mleczny osad. Podobno idzie to od fug. Ma to twardość i
        > konsystencję kamienia (np. jak w czajniku). Co z tym zrobić - probowałem już
        > chyba wszystkiego (nawet Domestos i WC Sansed) i dalej to siedzi i się
        > rozszerza. PLEASE, PLEASE PLEASE - poradźcie czym to usunąć bo już nawet nie
        > mam ochoty wychodzić na balkon... Z góry dzięki!

Kamień z czajnika idealnie schodzi Cillitem... Więc może spróbuj?

• Gość: Stynka Re: RATUNKU - WYKWITY NA BALKONIE!!!!!!!!!!! IP: 3.5.* / *.chello.pl 27.05.02, 12:03
        A może po prostu odwiedź duży sklep z materiałami budowlanymi i wykończeniowymi lub supermarket budowlany i zapytaj o odpowiedni preparat do czyszczenia różnych zabrudzeń płytek ceramicznych.

O ile się orientuję producenci klejów do układania płytek fug, gruntów itp. mają w swojej ofercie takie preparaty - np. Ceresit ma "Środek czyszczący CL 55, koncentrat do usuwania resztek zapraw wapiennych i cementowych. Uniwersalny w stosowaniu, wydajny, o wysokiej skuteczności".

Powinien zadziałać na wapienne wykwity

Stynka
      • Gość: f Re: RATUNKU - WYKWITY NA BALKONIE!!!!!!!!!!! IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 12:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka