-
.. dostalam sporo halibuta z kolacji u znajomych,
nie jest zly, ale problem w tym ze jest okropnie suchy.
Czy da sie go jeszcze jakos uratowac?
Nie wiem dokladnie jak byl preparowany, ale zdaje sie ze pieczony w piekarniku.
Minnie
-
-
jakos halibuta nie mogę sobie przypomniec :(
która z tych rybek ma maniej ości, jest mniej tłusta ale nie sucha -
generalnie która smaczniejsza :)
-
żeby się przy smazeniu nie rozlatywał?--
-
Czy z następujących składników wyjdzie dobra marynata do halibuta?
Czuszka, zielona i czerwona,
kawalek pora,
kilka ząbków czosnku,
oliwa, chlust chardonnay, sok z połówki grapefruita i cytryny,
sól, pieprz, bazylia suszona,
mikser...
na waszą wyobraźnię, jak się zapowiada? Da się cos takiego zjeść?
-
mam troche wędzonego pstrąga i halibuta (chyba po 200g obu). macie jakies
pomysł, co z tego zrobic? moge zjesc tak po prostu same rybki, ale chętnie
ugotowałabym cos dobrego, zuzywając owe rybki
będę wdzięczna za inspirację..
-
-
Mam halibuta w zamrazalniku od roku, nadaje sie jeszcze do zjedzenia?
-
chce to zrobic dzisiaj, czy kiedys cos takiego gotowalyscie
-
chyba wątpliwości nikt nie miał...
trzeba żyć ze świadomością że to padół łez...
-
niech nikogo nie przeraża tytuł. chodzi mi o pastę, jaką ostatnio nauczyłam
się robić! Rewelacja, autentycznie wolę to, niż wszystkie szynki i wędliny
razem wzięte.
A robi się ją tak:
- dużą wędzoną makrelę (najlepiej od razu dwie, i tak szybko zniknie :D)
trzeba obrać ze skóry i ości, co nie jest pracą zbyt żmudną.
- dodaje się do tego jedną dużą, byle jak pokrojoną cebulę (lub od razu dwie)
- to wszystko się miksuje (taką końcówką z nożykami) na w miarę jednolitą masę
- dodaj...