Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zmywarka - głośna - cicha praca

IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 28.05.02, 16:45
    witam, chciałabym poznać doświadczenia osób, które zakupiły zmywarkę (do
    zabudowy) i mogłyby się podzielić ze mną uwagami na temat poziomu hałasu
    podczas jej pracy. Jeśli możecie podać modele zmywarek, które polecacie, bądź
    nie - byłoby cudownie. Wydaje mi się, że jest to istotny punkt do rozważenia
    przy zamiarze kupna zmywarki. Czekam na Wasze opinie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: aga Re: zmywarka - głośna - cicha praca IP: 157.25.126.* 28.05.02, 17:06
        mam whirpoola 45 do zabudowy
        kiedy w domu jest całkowita cisza, troszeczkę słychać szum, ale genrelanie przy
        włączonym radiu czasami nie wiem czy jeszcze pracuje
        najgłośniejszy jest chyba odgłos spuszcznia wody, ale to nie zależy od zmywarki
        genralnie bardzo polecam
      • Gość: Rafał Re: zmywarka - głośna - cicha praca IP: 213.17.165.* 06.06.02, 16:16
        Hej,

Ja posiadam 45 cm Siemensa. Jest naprawdę cichy (mam kuchnię razem z salonem).
        Zauważyłem, że zmywarka jest głośniejsza na krótkim programie ale to ma pewnie
        związek z intensywnością zmywania (mniej czasu). Długie progamy (zasadniczy,
        eco) są b. ciche i przy normalnym domowym "hałasie" zupełnie nie przeszkadza.

Polecam sprzęt z wyższej półki z firm Electrolux/Whirlpool/Bosch/Siemens.

Pzdrw,
        Rafał
      • Gość: zmywak My mamy Whirlpool ADG 6556 IP: 157.25.84.* 07.06.02, 14:06
        U nas salon jest z tzw. aneksem kuchennym i odgłosy (i tak dosyć ciche)
        zmywania zależą według mnie od sposobu umieszczenia naczyń w zmywarce (od
        sposobu odbijania się wody od naczyń 12 kpl. umieszczonych w maszynie). A
        zmywara i tak jest cichsza bo odpadają stuki obijanych o siebie naczyń mytych
        tradycyjnie w zlewie.
        Przy kupnie warto moim zdaniem - po roku doświadczen - wybrać chyba taką z
        zakrytym panelem (my mamy INOX i aby była czysta trzeba by panel wycierać chyba
        po każdym myciu) co prawda wtedy nie widać na jakim etapie jest teraz zmywanie.
        • Gość: aga Re: My mamy Whirlpool ADG 6556 IP: 157.25.126.* 07.06.02, 14:11
          ja natomiast rekomenduję zmywarkę z odkrytym panelem
          mam tzw. zintegrowaną i kilka razy udało mi sie już ja otworzyć zanim skończyła
          zmywąć. W ostatniej fazie zmywania w ogóle nie słychac czy pracuje i czasami
          można się pomylić....
          • Gość: Piotr Re: My mamy Whirlpool ADG 6556 IP: 212.127.72.* 07.06.02, 14:28
            Praktycznie kazda zmywarke moza podczas trwania programu otwierac, a juz
            szczegolnie te zintegrowane, w ktorych np. wskaznik czasu pozostalego do konca
            mycia jest na brzegu drzwiczek, a wiec "ujawnia" sie dopiero po ich otworzeniu.
            W takiej sytuacji zmywarka na chwile przerywa program by po zamknieciu do niego
            powrocic.
            • Gość: Iga Re: My mamy Whirlpool ADG 6556 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 08:05
              Od 6 m-cy jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki, przed którą broniłam się
              wieki całe. I jest bosko!
              Bosch z panelem zintegrowanym /najnowszy model - klasa A/ jest cichuteńki,
              często programuję go ,żeby wyłączał się rano przed wstaniem.Zaznaczam, że śpię
              bardzo czujnie, ale kompletnie nic nie słychać. Jest bardzo oszczędny /woda/
              jak z prądem - jescze nie wiem. Ale najważniejsze, że nie trzeba po myciu
              wycierać naczyń!!!! Polecam, bo dzięki posiadaniu zmywarki mam więcej czasu dla
              siebie.
      • Gość: malwil Re: zmywarka - głośna - cicha praca IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 10.06.02, 14:22
        dziekuję wszytskim za rady i opinie - trochę zawęzył się krąg zmywarek, które
        warto brać pod uwagę. pozdrawiam serdecznie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka