Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ILE WAS KOSZTUJE OGRZEWANIE DOMKU?

14.02.05, 07:54
    No właśnie ile - oczywiście chodzi mi o okres grzewczy - zimowy - no i
    ogrzewanie gazowe - nie kominkowe. Mnie na miesiąc wychdzi jakieś 390 zł.
    Facet, który przyszedł odczytywać licznik, powiedział, że to super, że pewnie
    mamy dobrze ocieplony dom, że nowy porządny piec itp. Wg mnie to i tak dużo.
    Co wy na to? Acha; dom 150 m2, nie podpiwniczony , ocieplany wełną mineralną
    między murami, ściany zewnętrzne grube na chyba 35 cm, piec Villant
    dwufunkcyjny 24 KW,a mimo to temperatura w pomieszczeniach nie przekracza 17
    st.C. Fakt, że w salonie , jadalni, kuchni nie posiadam drzwi są przestrzenie
    otwarte, a kominek służy jedynie dla ogrzania salonu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mieszkaniec Re: ILE WAS KOSZTUJE OGRZEWANIE DOMKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 08:13
        Nie mieszkam w domku tylko w budynku wielorodzinnym i mnie ogrzanie metra
        powierzchni kosztuje chyba 2,20 zł i uważam, że jest za wysokie! U Ciebie
        wypada to w wysokości 2,6 zł. Wydaje mi sie, że jednak Twój domek nie jest
        energooszczędny i chyba warto pomyśleć nad jego dociepleniem!
      • asta-lavista Re: ILE WAS KOSZTUJE OGRZEWANIE DOMKU? 14.02.05, 13:56
        Dom 230 m2, piec Immergas kondensacyjny, koszt ogrzewania (gaz) 440 PLN
        miesiecznie przy temperaturze w domu 20 st (na noc temp jest ustawiona na 18
        st).
      • Gość: mif Re: ILE WAS KOSZTUJE OGRZEWANIE DOMKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:54
        180 m2 do ogrzania + woda do mycia + sporadyczne gotowanie. Dom dobrze ocieplony
        kołderką styropianową na zawnątrz. Kominek raczej ozdobny gadżet. Temperatura w
        dzień 21 -22 oC, noc ustawiona na 18 oC. Piec Vaillant 24kW. X-XII po 150 zł
        miesięcznie. 22.XII - 25.I rachunek na 420 zł.
        Przy Twoim ociepleniu, rachunki za ogrzewanie, to norma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka