Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Panele i biały montaż

25.06.02, 12:43
    Mam pytanie do osób zlecających innym (firmom, fachowcom) ułożenie paneli
    podłogowych i biały montaż (wanna, umywalka, WC - podłączenie). Ile to
    kosztuje? Nie orientuję się zupełnie, a nie chcę, żeby ze mnie zdarli.
    Z góry dziekuję!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Aneta Re: Panele i biały montaż IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 25.06.02, 13:44
        O ile dobrze pamietam polozenie panela (takiego zwyklego, laminowanego to koszt
        30 - 50 zl za m2.
        Bialy montaz - montaz umywalki, zlewu to wydatek rzedu 40 zl.
        Kibelek pewnie podobnie:-)
        Powodzenia

PS. Cyfry wzielam z ulotki ktora kiedys przegladalam. Sama nie mam
        doswiadczenia - nam mieszkanie wykanczal znajomy i nie mielismy sztywnego
        cennika.
        • Gość: Jarek Re: Panele i biały montaż IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 25.06.02, 14:17
          > O ile dobrze pamietam polozenie panela (takiego zwyklego, laminowanego to koszt
          > 30 - 50 zl za m2.

Za tyle mozna juz panele kupic, koszt polozenia to jakies 5zl/m2.

J.
          • mea25 Re: Panele i biały montaż 25.06.02, 16:34
            Tyle płaciłeś?
            Pytam, bo np. koszt położenie 1m2 glazury jest wiekszy niż zakup 1m2glazury
            (rzecz jasna zależy jakiej...)
            Przeczuwałam, że z panelami może być podobnie, a ty piszesz, że tylko 5zł.
            Jeżeli to prawda, to super wiadomość.
            • Gość: qwer Re: Panele i biały montaż IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.06.02, 16:50
              no troszke te cyfry z kosmosu jak dla mnie ;). położenie glazury to od 20 do
              50 zeta w zależności od narodowości fachowca, poziomu umiejętności i tego co
              robi ( np szlifowanie krawędzi aby unikać listew na rogach kosztuje troszkę) ja
              w wawie za lokalnych wykonawców środnio płaciłem 40 zeta.
              za panel jak wyżej oraz zależy od paneli mi wyszło ok 20 zeta za metr.

pozdrawiam,

ps panele po 5 zeta za metr - to jak za malowanie ;)

• Gość: Jarek Re: Panele i biały montaż IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 26.06.02, 14:57
              Nie, nie placilem tyle, bo panele kladlem sobie sam, ale takie oferty widzialem
              na bartyckiej (wawa) w sklepach z panelami.

J.
      • mea25 Re: Panele i biały montaż 25.06.02, 17:03
        Dzięki.
        To już wiem, że panele miedzy 20 a 40zł/m2
        A jak z białym montażem? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
        • Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.06.02, 09:36
          Zalezy, w jakiej polce cenowej szukasz. Ja kupuje - po wielu, wielu tygodniach
          wyborow i namyslow - Kolo. Mysle, ze jest to dobra srednia polka, zwlaszcza te
          troszke drozsze modele. Podoba mi sie stylistyka Keramag, Kaldewei i wielu
          innych, ale ceny niestety przekraczaja moje mozliwosci finansowe (za komplet
          bialego montazu musialabym zaplacic ok 7 tys.)
          Nie polecam Cersanitu i innych "taniosci" - ostatnio mialam okazje obejrzec
          kabine prysznicowa KABI, ktora rozleciala sie po roku uzytkowania.
          • mindo Re: Panele i biały montaż 26.06.02, 10:57
            Gość portalu: Nina napisał(a):

> ostatnio mialam okazje obejrzec
            > kabine prysznicowa KABI, ktora rozleciala sie po roku uzytkowania.

To zależy. Ja mam taka kabinę firmy KABI już od ponad 4 lat, użytkowana jest
            codziennie przez 3 osoby i trzyma sie bardzo dobrze. O ile pamiętam majątku za
            nią nie wydałem, bo kosztowała około 200 zł ale ciągle dobrze służy. Może dlatego
            że sam ją sobie zamontowałem a nie dałem tej roboty jakiemuś partaczowi.

• Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.06.02, 11:07
              Pewnie zalezy to tez od sposobu uzytkowania i kwestii dbalosci o sprzet; mnie
              jednak nie podoba sie stylistyka, takie troche za "mocne" jak na moj gust
              profile. Ale oczywiscie co jednemu pachnie, drugiemu smierdzi i de gustibus
              itd:)
        • mea25 Re: Panele i biały montaż 26.06.02, 09:56
          Dzieki za informację, ale mi chodziło ile kosztuje montaż białego montażu (?)
          Tzn. ile fachowiec weźmie sobie za podłączenie wanny, umywalki, kibelka i
          baterii.
          • Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.06.02, 10:11
            Acha:) W takim razie wydaje mi sie, ze najlepiej zrobisz, jak po prostu
            zadzwonisz do jakiejs firmy lub dwoch (Kolo, Cersanit) lub do firm handlujacej
            ich produktami (wiem, ze Kolo ma np. Schulte) i zapytasz, ile wezma za dowoz i
            montaz zakupionych produktow u nich. Moze sie okazac, ze nie biora nic, pewnie
            roznie to bywa, jak z meblami kuchennymi - jedne licza wszystko osobna, inne
            maja tranposrt, montaz w cenie.
            powodzenia
            • Gość: pas1 Re: Panele i biały montaż IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.06.02, 11:21
              Gość portalu: Nina napisał(a):

> Zalezy, w jakiej polce cenowej szukasz. Ja kupuje - po wielu, wielu tygodniach
              > wyborow i namyslow - Kolo. Mysle, ze jest to dobra srednia polka, zwlaszcza te
              > troszke drozsze modele. Podoba mi sie stylistyka Keramag, Kaldewei i wielu
              > innych, ale ceny niestety przekraczaja moje mozliwosci finansowe (za komplet
              > bialego montazu musialabym zaplacic ok 7 tys.)
              > Nie polecam Cersanitu i innych "taniosci" - ostatnio mialam okazje obejrzec
              > kabine prysznicowa KABI, ktora rozleciala sie po roku uzytkowania.

> Acha:) W takim razie wydaje mi sie, ze najlepiej zrobisz, jak po prostu
              > zadzwonisz do jakiejs firmy lub dwoch (Kolo, Cersanit) lub do firm handlujacej
              > ich produktami (wiem, ze Kolo ma np. Schulte) i zapytasz, ile wezma za dowoz i
              > montaz zakupionych produktow u nich. Moze sie okazac, ze nie biora nic, pewnie
              > roznie to bywa, jak z meblami kuchennymi - jedne licza wszystko osobna, inne
              > maja tranposrt, montaz w cenie.
              > powodzenia

Droga Nino, co za brednie wypisujesz !
              Cersanit jest zbliżony cenowo do Koła; KABI zresztą też
              Na pewno żaden producent w średniej połce cenowej nie podłączy za darmo wanny,
              umywalki ani brodzika !!!
              Z tego co pamiętam z jakiejś ulotki wanna-100; umywalka-50; brodzik+kabina-chyba
              nawet 300; kibelek-100 (podwieszany więcej)

• Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.06.02, 11:53
                Pisze tylko to, co sama widzialam, i opieram sie na opiniach innych
                uzytkownikow (kazdy z moich znajomych ma w domu kibelek, wanne i umywalke). Co
                do cen: przeceiz napisalam, ze nie wiem, jakie sa to koszty, poniewaz nie
                dowiadywalam sie niczego w tym temacie; przy meblach kuchennych jest tak, ze
                czasami przylaczaja i montuja Ci sprzet i meble w cenie zakupu mebli.
              • mea25 Re: Panele i biały montaż 26.06.02, 15:55
                Dzięki.
                Generalnie chodziło mi średnie ceny, ponieważ jak ktoś mi powie: montaż wanny
                100,00PLN to ja nie wiem, czy to duzo?a może wyjatkowa okazja? Chciałam po
                prostu zorientować się jak płacili za to inni.
                • Gość: qwer Re: Panele i biały montaż IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.06.02, 16:21
                  niezłe rodzynki można tu wyczytać ;) co do montażu to wejdź sobie na stronę
                  Koła : www.kolo.com.pl/home.asp poszukaj info o serwisie i tam masz
                  podane wszystkie ceny które możesz traktować jako przybiżenie średniej ceny za
                  montarz. nawiasem naprawde warto wydać pare złotych więcej i mieć wannę
                  osadzona dobrze bo w końcu jak często zmieniasz wanne co ;)

Co do jakości i cen to Nie wiem skąd przekonanie o tym , że Cersanit to niższa
                  pólka niż Sanitec Koło??? Jedna i druga firma ma produkty tanie i droższe
                  i "drogie" i wtych segmentach mozna je dośc dowolnie porównywać.
                  Ja niestety zostałem, przez żonę zmuszony do zakupu V&B sedesiku i umywalki i
                  jak na razie nie żałuje wydanych pieniędzy wannę mam koła bo V&B swoją ceną
                  tego co mi się podobało rzucił mnie na kolana ;) Przy okazji polecam rurki do
                  podłączeń zamiast wężyków!!!

ps Pozdrowienia dla Niny jak się mieszka w mieszkanku za nasze pieniądze ;)
                  hehehehheeh

• Gość: pas1 Re: Panele i biały montaż IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.06.02, 09:18
                    > ps Pozdrowienia dla Niny jak się mieszka w mieszkanku za nasze pieniądze ;)
                    > hehehehheeh
                    >

??????
                    • Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 27.06.02, 09:53
                      Chodzi temu milemu Panu o to, ze poniewaz pracuje w ministerstwie gospodarki,
                      kupilam mieszkanie za Twoje i jego pieniadze:) Jasno z tego widac, ze nie
                      orientuje sie za grosz w wysokosci "panstwowych" pensji placonych na
                      specjalistycznych stanowiskach w ap. Nie wiem, skad w ludziach tyle
                      zlosliwosci, i bezinteresownej checi dokuczenia; jedyny wniosek, ze z zawisci.
                      • Gość: qwer Re: Panele i biały montaż IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.06.02, 10:37
                        Nina to był żart ;) nawiązujący do zlośliwości niektórych postów w dyskusjach z
                        Tobą jakiś czas temu - ja osobiście życzę Ci jak najlepiej - np. mam nadzieje,
                        że za jakiś czas zmienisz mieszkanie na wieksze albo na domek, 2 miejsca w
                        garażu i 2 nowe autka np. tak widzę urzednika Panstwowego robiącego dobrą
                        robote - tu nie żartuje tylko mówie poważnie. no to mam nadzieję, że się
                        rozumiemy

Pozdrawiam,

• Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 27.06.02, 11:12
                          Przepraszam w takim razie. Chyba powoli trace poczucie humoru jesli chodzi o
                          tego rodzaju zarty...
                          pozdrawiam
                          • Gość: qwer Re: Panele i biały montaż IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.06.02, 11:26
                            hehehe nic sie nie stało ;) łatwo mi żartować bo to nie mnie dotyczy.
                            • Gość: Nina Re: Panele i biały montaż IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 27.06.02, 12:34
                              Ja w sumie nie za wiele moge zrobic na tego rodzaju komentarze, pozostaje tylko
                              ignorowac. E, to nie jest miejsce na takie wywody:)
                              dzieki za mile zyczenia, ktore w pelni odwzajemniam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka