czerwone mięso
(6 wyników)
-
Tu jest informacja na stronie tej fundacji: www.wcrf-uk.org/audience/media/press_release.php?recid=153 Jest tam napisane, że badania dotyczyły wpływu mięsa czerwonego i przetworów mięsnych (mięsa przetworzonego), a nie mięsa jako takiego (a więc np. mięsa drobiowego). Niestety nie ma informacji, [b]o ile[/b] wzrasta ryzyko zachorowania na raka jelita grubego u osób spożywających duże ilości tych dwóch rodzajów mięsa.
-
O tym,ze konserwy zabijaja wie wiekszosc.Ale o tym,ze mieso,nieliczni.Nie do
konca tez z tekstu wynika,obrobione w temperaturze czy tatarek.
-
naukowcy odkryli że jabka są zdrowe i że przetwarzanie produktów niszczy część wartości odżywczych.
buhahaha
-
Żeby takie poglądy głosić w Anglii!
-
Po przeczytaniu tego artykułu wreszcie dowiedziałam się o
odmianach wegetarianizmu (tego nigdzie nie ma!!!!!!!), i bardzo
za to dziękuje.
-
Mam pytanie. Czy można w I fazie jeść chudą kiełbaskę na gorąco?
Chyba nie jest drobiowa, ale sprawdzilam czy jest chuda. Do smarzenia się nie
nadaje, bo tłusz się nie wytapia, a jak się ją przekroi to nie widać grama
tłuszczu, tylko samo mięsko...