Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 192.168.2.* / *.ds2.agh.edu.pl 09.05.01, 22:18
    Planuje zakup mebli z tej firmy ,szczegolnie kanapy i mam pytanie ;czy te meble
    sa rzeczywiscie trwale i nie niszcza sie szybciej niz przecietne?Jesli macie
    jakiekolwiek doswiadczenia to napiszcie....pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Artur Re: IKEA IP: *.sasknet.sk.ca 10.05.01, 06:00
        Ja kiedys kupilem duzo mebli z IKEA. Czesc rozsypala sie w ciagu 2-3 lat.
        Zwlaszcza komodki robione z plyt. Szuflady zapadaly sie, suwnice lamaly.
        Niektore jednak meble mam juz pewnie z 10 lat. Np stol w kuchni. Nawet nie
        spodziewalem sie ze bedzie mi tak dlugo sluzyl, choc co prawda raz go
        przeszlifowalem i pomalowalem uretanem, zeby pozbyc sie przydkich wgniecen na
        powierzchni. Te meble, ktore byly drozsze sluzyly mi dluzej. Te najtansze dosc
        krotko.
        W sumie nie zalecalbym mebli z masy trocinowej, ktore sa slabe mechanicznie i
        latwo traca fornir ktorym sa pokryte. Meble z sosny sa dosc miekkie, ale jezeli
        nikt sie nad nimi zbytnio nie zneca (np dzieci) moga trwac latami.
      • Gość: Beata Re: IKEA IP: 194.204.172.* 10.05.01, 09:20
        Wynajmuje mieszkanie, w ktorym jest kanapa z Ikei i musze stwierdzic, ze nie
        jest idealna. Robia sie na niej wgniecenia od siedzenia, material troche sie
        marszczy, moze dlatego, ze to pokrycie mozna prac. Kanape mozna rozlozyc do
        spania, ale nie jest to rewelacja, tzn. ciezko byloby spac na niej codziennie.
        Podsumowywujac: mimo ze kanapa kosztowala 1.800 zl (czy jakos tak)wyglada po 2
        miesiacach na taka sobie kanape w "luznym" stylu a nie na elegancki mebel.
      • Gość: Pawel Re: IKEA IP: 195.205.22.* 10.05.01, 15:40
        Kanapy z IKEI są ładne. W sklepie. W domu też jak się ich nie używa.
        Aby je uzywać zgodnie z przeznaczeniem należy zrezygnować z zakupu
        w tym sklepie. Gorzej że nie bardzo jest gdzie - ikeowskie są funkcjonalne
        i nie treba ich zasłaniac szmatą aby nie raziły oczu brzydotą.
        • Gość: Mario Re: IKEA IP: 207.46.36.* 10.05.01, 16:31
          a dziś w Wawie otwarcie największego sklepy meblowgo w Polsce, ale nie Ikea
      • Gość: RKL Re: IKEA IP: *.eragsm.pl 26.05.01, 22:55
        Z doświadczenia jakość mebli z IKEA jest mizerna, rozlatuje się to roku czasu,
        oczywiście jak jktoś chce zmieniać meble co roku jest ok. Dodatki z IKEA są OK.
        Podsumowując lepeij poczekać i kupić coś porządnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka