Dodaj do ulubionych

Zwroty w Zarze mam pytanie

24.04.25, 21:28
Dziś byłam w Zarze coś tam kupowałam, obok była kolejka do zwrotu. W niej kobita z dwoma wielkimi torbami Ikea, obie wypchane ciuchami do zwrotu. Po korek, aż się niemal wylewały z tych toreb. Wyjmowała, kładła na ladę i końca nie było. Wypakowała całą jedną torbę, zajrzała do drugiej i mówi : A nie to nie od Was, to do Reserved i HM".
Zdziwiłam się, rozumiem, że 1-2 rzeczy nie pasują, ale dwie wielgaśne torby i to z różnych sklepów?? Ona tam miała wszystko jak leci - spodnie, spódnice, jakieś bluzki... Czy to jest możliwe, aby niektórzy traktowali sieciówki jak wypożyczalnię ciuchów????
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 24.04.25, 21:39
      Może to jakieś hurtowe zakupy online do poprzymierzania dla całej rodziny.
      Biorąc pod uwagę jak w ostatnim czasie spadła dostępność produktów w sklepach stacjonarnych, to mnie to przestaje dziwić.
      • eva_evka Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 24.04.25, 21:55
        Akurat w reserved stacjonarnie ostatnio kupiłam kilka fajnych rzeczy, których nie było na stronie.
        • malaperspektywa Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 24.04.25, 22:16
          Ja mam odwrotnie. W stacjonarnym albo nie ma tego mi się podoba albo nie ma rozmiaru.
    • gryzelda71 Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 11:39
      Ona to wszystko nosila? Czy nietrafiony zakup?
    • szarmszejk123 Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 11:43
      Jak ja ostatnio zobaczyłam, jakie są kolejki do przymierzalni w Zarze, to szczerze mówiąc, jedyna opcja kupienia czegokolwiek było branie na ślepo bez mierzenia i późniejszy ewentualny zwrot:p Moze ta kobieta też doszła do takiego wniosku :p
      • gryzelda71 Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 11:45
        Chyba od 10 lat nic nie kupiłam stacjonarnie. Zamawiam, mierze, chwila namysłu, zwracam jak trzeba. Dla mjie doskonale rozwiązanie.
        • szarmszejk123 Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 11:53
          Ja też kupuje głównie online, ostatnio dałam się namówić mężowi na zakupy stacjonarne, chciałam ta Zare oblookac bo na stronie widziałam trochę interesujących rzeczy, ale po wejściu do sklepu stwierdziłam, że po moim trupie:p wzięłam tylko garść koszulek dla córki, bez mierzenia ;p
    • login.na.raz Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 11:52
      Może to były rzeczy z kilku zakupów. Ja tak robię, raz kupię to, raz tamto, innym razem butów kilka par, bo muszę przymierzyć, a jak jadę oddac, to oddaję hurtowo
      • anajustina Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 13:43
        Może to Ty byłaś?
        • login.na.raz Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 14:05
          Nie, nie big_grin ostatnio do Zary mam nie po drodze 😉
    • mabel_mora Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 12:14
      tak, wanna be tiktokowo-instagramowe "stylistki", zarabiające na wyświetleniach #zara smile
      a od tego roku zara wprowadziła płatne zwroty, tzn. koszty wysyłki, to ludzie oddają w sklepach
    • jaktolecialo Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 12:14
      Może to były ciuchy z kilku zamówień i nie tylko jej, a też jej dzieci czy męża. Ja często zamawiam dwa rozmiary z danej rzeczy, bo z doświadczenia wiem, że rzadko który sklep trzyma się rozmiarówki, a nie mam czasu na łażenie po sklepach ani wymiany zamówień. Kiedy oddaję, może się zdarzyć kilka sztuk. Nie torba, ale jeśli ktoś odświeża garderobę na cały sezon lub nie kupuje tylko dla siebie, to wierzę, że tych rzeczy może być sporo za jednym razem.
    • iberka Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 12:24
      Tak, uważam, że "wypożyczają" do rolek na IG i inne sociale
      • bezmiesny_jez Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 12:48
        😀
    • lucadimontezemolo Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 12:24
      Agencje reklamowe kupują rzeczy ( nie tylko ciuchy) do sesji czy filmów i potem zwracają.
      • anajustina Re: Zwroty w Zarze mam pytanie 25.04.25, 17:17
        Czyli dziadostwo a la Kuźniar w Ameryce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka