Dodaj do ulubionych

Gdzie po meble

16.11.25, 17:45
Poza ikea, jozkiem - gdzie szukac stolow, fotelii malych kanap z funkcja spania?
Obserwuj wątek
    • andace Re: Gdzie po meble 16.11.25, 18:09
      Mam w domu meble polskich firm: Take me home (stół w jadalni i ławkę w sypialni), Sits (sofa w salonie i fotel), IWC home (rozkładane kanapy w gabinecie i pokoju gościnnym), Customform (stoliki kawowe i stoliki boczne). Wszystkie firmy polecam, nie tylko ze względu na jakość, ale i na obsługę sprzedaży.

Do IWC home planuję wrócić urządzając mieszkanie i po rozkładaną kanapę i po krzesła i stół do saloonu.

Meble Sits można obejrzeć w salonach Moma Studio.

• wiosennedni5 Re: Gdzie po meble 20.11.25, 17:06
        Możesz napisać jaką posiadasz sofę z iwc home?
        • andace Re: Gdzie po meble 20.11.25, 17:17
          Mam Piano z funkcją spania z włoskim systemem rozkładania, jest zaskakująco wygodna do spania, nie tylko okazjonalnego. Zamówiłam wersję bez tych poziomych przeszyć na oparciu.
          iwchome.com/pl/products/piano-2667.html

Mąż do gabinetu chciał DREAM ale okazało się że się nie zmieści więc kupiliśmy HOLA, w wersji z węższymi bokami.
          iwchome.com/produkt/hola-sofa-6/

Do obu sof dokupiliśmy poduszki w tej samej tkaninie co sofa. Czeka się ok 8 tyg ale sofy dostarczono do Holandii, był transport z wniesieniem i złożeniem, świetnie wszystko było zorganizowane.
          • wiosennedni5 Re: Gdzie po meble 20.11.25, 17:26
            Dzięki, a czy hola jest wygodna do spania? Ta pierwsza droga
            • andace Re: Gdzie po meble 23.11.25, 00:08
              Ta pierwsza jest droga ze względu na mechanizm rozkładania, bo w niej jest materac.
              Do codziennego spania bym się na Hole nie zdecydowała, ale ja jestem przyzwyczajona do dobrych materacy i mi na większości kanap niewygodnie.

Firma ma sporo sklepów, jak masz w okolicy to przejdź się i wypróbuj, ostatnio wybierając kanapę spędziliśmy w sklepie ze 4 godziny testując różne modele, żeby być pewnym że jest wygodnie.
    • czerwonylucjan Re: Gdzie po meble 16.11.25, 18:17
      W przystepnych cenach czyli kanapa do max 4 tys
      • nenia1 Re: Gdzie po meble 16.11.25, 18:29
        czerwonylucjan napisał(a):

> W przystepnych cenach czyli kanapa do max 4 tys

ok, napisałam nie widząc że dopowiedziałaś. W przystępnych cenach to dość duży wybór ma sieć Agata Meble, i BRW - ale nie znam niestety jakości. Wzornictwo najlepsze w przystępnej półce cenowej ma chyba i tak IKEA.
    • nenia1 Re: Gdzie po meble 16.11.25, 18:24
      zależy od budżetu i w co celujesz, jest sporo firm, trudno proponować nie wiedząc czego i za ile szukasz. Inaczej cena wygląda w BRW inaczej w Klerze.
    • malaperspektywa Re: Gdzie po meble 16.11.25, 18:49
      Agata meble. Mają różnych producentów.
      • mania805 Re: Gdzie po meble 21.11.25, 06:20
        I słabą jakość za równo mebli jak i obsługi po zakupie w razie problemów. Przywożą niekompletną kanapę (u nas bez 2 nóżek) i opieszale mówią, że na nowe musimy czekać 6 tygodni. Dopiero powolanie się na rekojmię przyspieszyło temat. Sprowadzają meble z Białorusi. Warto poczytać na Facebooku grupę Agata Meble.
    • zanetka.x Re: Gdzie po meble 20.11.25, 17:30
      w internecie?
    • pepsi.only Re: Gdzie po meble 20.11.25, 20:41
      W internecie. Są sklepy, które mają b.dobre opinie. Bez tracenia czasu, w 5dni miałam dostarczone, i jakość bardzo dobra!
      np. Westwing, Lectus25, itp...
    • 1papryczkachili Re: Gdzie po meble 21.11.25, 08:11
      Mam od 10 lat w salonie 2 kanapy i ogromny puf z formy Caya Design. Są świetne te meble. Nawet kot nie daje im rady. Raz na jakiś czas zamawiam pranie i nadal wyglądają jak nowe. Jedynie co trzeba by zrobić, to wymienić wypłlnienie w 4 poduchach, ale to każdy tapicer ogarnie. Obie mają funkcję spania i dużo miejsca na pościel, gdyby ktoś potrzebował.
      • wiosennedni5 Re: Gdzie po meble 21.11.25, 11:11
        Fajna przestrzeń, ja niestety mam salon mały a obecna sofa ma szerokość 200 cm i jest pomiędzy dwoma grzejnikami wstawiona. Jeśli byłaby szersza to wchodziłaby na grzejnik, więc ja tak szukam i szukam od długiego czasu czegoś w odpowiednim rozmiarze, a jeszcze musi być wygodne do spania.
        Obecnie mam beddinge z Ikea od wielu lat, ale powoli mechanizm się psuje
        • 1papryczkachili Re: Gdzie po meble 21.11.25, 18:42
          Oni mają różne rozmiary kanap, na stronie są aktualne, popatrz sobie. Mają też narożniki.
      • krwawy.lolo Re: Gdzie po meble 23.11.25, 00:18
        To sala gimnastyczna, hangar albo. Pozazdrościć.
    • bywalec.hoteli Re: Gdzie po meble 21.11.25, 10:30
      zajrzyj do voxu
      • czerwonylucjan Re: Gdzie po meble 21.11.25, 17:44
        Kiedys byly raczej drogie porownujac do np BRW, ale teraz roznica juz nie jest duza
        • bywalec.hoteli Re: Gdzie po meble 22.11.25, 07:07
          Moim zdaniem i lepsza jakość i fajniejsze wzornictwo w porównaniu do brw czy Agaty a nie takie wcale drogie. Sprawdź sama i sobie zobaczysz czy będzie wchodziło w grę czy nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka