Gość: Sasza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.04.05, 18:46 POradźcie nam proszę, co sprawdzić przy odbiorze mieszkania? metraż? czy ściany i podłogi nie sa krzywe? co jeszcze? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spad_ukp Re: odbiór mieszkania 21.04.05, 20:33 Witam, podepnę się do pytania co i jak sprawdzić. Słyszałem, że są instytucje, które moga w tym pomóc za niewielką opłatą? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7333 Re: odbiór mieszkania 22.04.05, 09:28 przede wszystkim sprawdz w meldunkowym czy wszyscy zostali wymeldowani. my przez własną głupotę uwierzyliśmy na słowo, nie sprawdzając i przez parę miesięcy mieliśmy lokatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bj Re: odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:14 Sasza ale chodzi o dbior na pierwotnym rynku nowego mieszkania, czy na rynku wtornym uzywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: odbiór mieszkania IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.04.05, 18:09 chodzi o nowe mieszkanie, w nowym, dopiero co wybudowanym bloku. za tydzień odbiór a mieszkanie wygląda niezbyt zachęcająco tzn. ściany są podrapane, z dziurami, które trzeba będzie gipsować, betonowy próg od balkonu jest ukruszony, podłogi i ściany popękane. może to normalne a my niepotrzebnie męczymy tego kierownika budowy? jakie macie doświadczenia z odbiorem nowych mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: odbiór mieszkania IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 18:36 mnie sie wydaje,ze to co piszesz jakas prowokacja nie chce mi sie wierzyc,ze ktos zastanawia sie czy przyjac takie mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: odbiór mieszkania IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.04.05, 21:53 sam jesteś prowokacja (co to za obsesja z tymi prowokacjami??) musimy wykłócać się z kierownikiem budowy o każdą z tych rzeczy. mój ojciec budowlaniec nie może uwierzyć że tak teraz budują mieszkania, po prostu odwalają robotę.a my płacimy za to ciężkie pieniądze. dlatego pytamy o doświadczenia innych, bo może po prostu mamy pecha albo przesadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś