Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odbiór mieszkania

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.04.05, 18:46
    POradźcie nam proszę, co sprawdzić przy odbiorze mieszkania?
    metraż? czy ściany i podłogi nie sa krzywe? co jeszcze?
    z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • spad_ukp Re: odbiór mieszkania 21.04.05, 20:33
        Witam,
        podepnę się do pytania co i jak sprawdzić. Słyszałem, że są instytucje, które
        moga w tym pomóc za niewielką opłatą?
      • kasia7333 Re: odbiór mieszkania 22.04.05, 09:28
        przede wszystkim sprawdz w meldunkowym czy wszyscy zostali wymeldowani. my
        przez własną głupotę uwierzyliśmy na słowo, nie sprawdzając i przez parę
        miesięcy mieliśmy lokatora.
      • Gość: Bj Re: odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:14
        Sasza ale chodzi o dbior na pierwotnym rynku nowego mieszkania, czy na rynku
        wtornym uzywane?
        • Gość: Sasza Re: odbiór mieszkania IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.04.05, 18:09
          chodzi o nowe mieszkanie, w nowym, dopiero co wybudowanym bloku.
          za tydzień odbiór a mieszkanie wygląda niezbyt zachęcająco tzn. ściany są
          podrapane, z dziurami, które trzeba będzie gipsować, betonowy próg od balkonu
          jest ukruszony, podłogi i ściany popękane. może to normalne a my niepotrzebnie
          męczymy tego kierownika budowy?
          jakie macie doświadczenia z odbiorem nowych mieszkań?
          • Gość: kixx Re: odbiór mieszkania IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 18:36
            mnie sie wydaje,ze to co piszesz jakas prowokacja
            nie chce mi sie wierzyc,ze ktos zastanawia sie czy przyjac takie mieszkanie
            • Gość: Sasza Re: odbiór mieszkania IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.04.05, 21:53
              sam jesteś prowokacja (co to za obsesja z tymi prowokacjami??)
              musimy wykłócać się z kierownikiem budowy o każdą z tych rzeczy. mój ojciec
              budowlaniec nie może uwierzyć że tak teraz budują mieszkania, po prostu
              odwalają robotę.a my płacimy za to ciężkie pieniądze. dlatego pytamy o
              doświadczenia innych, bo może po prostu mamy pecha albo przesadzamy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka