Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

notariusz - Kraków

IP: 62.233.163.* 15.07.02, 13:49
    Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić notarisza w
    Krakowie. Nigdy nie korzystałam z takich usług i nie
    bardzo się orientuję, gdzie należy tych notariuszy
    szukać. Chciałabym podisać umowę sprzedaży mieszkania
    i zdaje się, że od tego notariusz jest niezbędny.
    Ciekawa jestem, ile kosztuje taka usługa i czy można
    się targować
    Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kasiacha Re: notariusz - Kraków IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 08:32
        Notariuszy jest jak psów, ale nie wszyscy są godni polecenia. My przed kupnem
        domu odwiedziliśmy kilku i , mimo że teoretycznie obowiązuje ich tabela taks
        notarialnych, różnice w obliczeniach były spore. Przy okazji podpisywania umowy
        notariusz pobiera także podatek dla fiskusa (o ile pamiętam 5 % wartości
        umowy), jest też dodatkowa opłata za odpisy aktu. Nie licz, że notariusz
        sprawdzi i zagwarantuje stan prawny nieruchomości, musisz to zrobić sama. My
        zdecydowaliśmy się na usługi pani notariusz (niestety nie pamietam nazwiaska,
        chyba Dudkowska, ale nie dam głowy), która ma biuro w kamienicy przy ul.
        Kalwaryjskiej przy pierwszym przystanku tramwajowym jadąc od Matecznego, vis a
        vis sklepu z afrykańską sztuką ludową. Byliśmy zadowoleni z jej usług, a od
        tego, co było w umowie dużo u nas zależało (problemy z urzędami i sąsiadami).
        • Gość: goś Re: notariusz - Kraków IP: 62.233.163.* 17.07.02, 15:26
          dzięki wielkie
      • daband Re: notariusz - Kraków 11.03.15, 14:55
        Mogę polecić kancelarię notarialną w samym centrum przy ul. Urzędniczej 20, notariuszkrk.pl/ Patch&Golec-Sionek, sprawnie i profesjonalnie wykonują swoją pracę, tym bardziej dają bezpłatne porady prawne.
      • qazpablo Re: notariusz - Kraków 03.09.15, 15:16
        notariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka