-
Witam pytanie jak w temacie czy w tych kostkach z Biedronki są ości?
Chciałam podać je do jedzenia dziecku
Dziekuję z góry za odpowiedź
-
Dlaczego tak malo mowi sie o rybach dostępnych w naszych sklepach???
Panga - hodowana w ścieku w delcie rzeki w Wietnamie, w wodzie która
przypomina szambo. Mintaj i Sola pochodzą z Chin, te ryby są
hodowlane i są karmione paszą zwierzęcą a raczej odpadami, podobnie
jak karpie kiedys w Polsce, teraz karmia je zmodyfikowana
genetycznie soją, w rzekach o wysokim skażeniu i zanieczyszczeniu.
Łosos hodowlany to samo, śledzi dobrych świeżych brak, makrela
jedzie nie powiem czym. J...
-
Rosnąca konkurencja i naciski sieci handlowych zmuszają przetwórców ryb do
szukania oszczędności. Cięcie wydatków prowadzi często do oszukiwania
klientów.
- Nagminne staje się sprzedawanie filetów rybnych luzem, zawierających nawet
50 procent lodu. Są to wyroby bez marki, co uniemożliwia identyfikację
producenta - mówi Adam Basałaj, prezes Frosty, firmy rybnej z Bydgoszczy.
Przedsiębiorcy, którzy sprzedają wyroby markowe, są przekonani, że tzw.
glazura, czyli zamrożona woda n...
-
Czy ona jest wykwintna to nie wiem, tak się nazywa mrożonka z Hortexu, jakieś
tam ma w sobie brokuły, czerwoną fasolę, kukurydzę, chyba marchewkę w takich
karbowanych plasterkach i coś tam jeszcze. I mam paczkę mrożonych filetów z
mintaja. I jakoś nie jestem nastrojona optymistycznie co do obiadu z tych
elementów.
Czy słusznie?
-
...czy innej ryby - nie umywa się "toto" do świeżych ryb, ale tak się
złożyło, że mam tego trochę w zamrażalniku i nie wiem, jak to przyrządzić,
żeby było dobre. Usmażyć? Udusić? Zemleć? Wycieka z tego po rozmrożeniu masę
wody, mięso robi się takie wiórowate i bez smaku....A może po prostu oddać
kotom? :))
Może ktoś ma jakieś sprawdzone przepisy, pls
-
panierowac w jajku czy w samej mace nie mam zielonego pojecia kto wie
pomocy!!!!!!!!!!
dzieki
-
tak,jak w temacie.dzisiaj na obiad zrobilam filet z mintaja.niestety po raz
kolejny chyba robie cos nie tak bo cala panierka zostaje mi na patelni,nie
przylega do ryby a z ryby robi sie jakas ciapka...poradzcie mi co zrobic zeby
bylo wszystko ok?dodam ze rybe jak wyciagne z zamrazalnika przyprawiam
maczam w jajku i bulce i wrzucam na mocno rozgrzany olej.mimo tego wychodzi
mi to co napisalam wyzej.
-
Bardzo proszę o odpowiedź :) To pilne, dziękuję.
-
Macie jakiś pomysł oprócz panierki i smażenia? Właśnie wyjęłam z zamrażarki i
zastanawiam się czy da się to spożytkować w inny sposób. Z góry dziękuję!
Joanna
-
smażyłam dziś mintaja. W jajku i w mące. Był całkowicie rozmrożony. Smażyłam
na dosyć dużej ilości oleju, ale bez przesady. Miałam wrażenie, że ryba się w
tym oleju gotuje, a nie smaży. Zwiększałam płomień, to z kolei olej zaczął
dymić, a ryba dalej jakby się w nim gotowała. Może oleju za dużo?
Co robię nie tak? Poradźcie!
-
Potrzebowałam filetów, ale mam kostkę. Czy po rozmorożeniu się rozpadnie na
drobne kawałki? jak ją usmażyć??? P
-
moze macie jakies ciekawe przepisy wlasnie na potrawy rybne? ja
ostatnio sprobowalam gotowe mrozone danie filet z tilapi i bardzo
smaczne mi wyszlo. przede mna mintaj do zrobienia ale kupilam
mrozony sam bez dodatkow. jak go smacznie zrobic zeby nie byl tylko
w panierce trradycyjnej?
-
Najzwyklejszy filet z mintaja z warzywami, w temp ok 180C?
-
Mam troche mintaja.Czy można go zrobić w śmietanie - jak ?
-
Kupiłam mrożone filety z mintaja, 1080 gramów. Po całkowitym rozmrożeniu
filety ważyły 330 gramów. Czyżby nowy rekord?! Tak, ryba była z promocji w
realu, ale deklarowana glazura lodowa miała być w granicach 25-30%...Muszę
zrobić jeszcze eksperyment z rybami o 5% glazurze, ciekawe....
-
Nabyłam kiedyś całą paczkę filetów z mintaja, mrożonych. A teraz leżą sobie
spokojnie i zajmują zamrażalnik, bo kompletnie nie mam pomysłu co z nimi
zrobić, jak przyrządzić, czy najpierw rozmrażać... poradźcie proszę!
-
Proszę o pomoc . We wcześniejszych wątkach znalazłam już kilka przepisów na
rybę po grecku i mam tylko jeden kłopot . Jaką rybkę najlepiej kupić / mam na
myśli filety w "kostce" bo sprawiać ryby nie umię / mintaj , dorsz ,
morszczuk . Proszę o radę . Wesołych świąt.
-
www.decare.pl/index.pl?page=produkty&act=showone&id=86
wczoraj sie nacialem - dramat, lyzkami mozna jesc. nie mialbym nic przeciwko,
gdyby tak smakowal keczup pikantny, ale sambal?
dzisiaj rano tez ciekawa rzecz widzialem - "anchois w oleju" sklad: filety
sledziowe, olej i cala masa E
-
Macie jakieś pomysły na niskokaloryczne, smaczne potrawy, ciasta, desery??
Jeżeli niskokaloryczne mogą być w ogóle smaczne:) Pozdrawiam i z góry dziekuję
-
mam ochote zjesc dzis na obiad jakas rybe. zaraz ide do sklepu, kupie jakies
mrozone filety. macie moze pomysl na jakies fajne danie? bo taka zwykla
smazona to mi sie przejadla