Forum   mintaj

mintaj

(21 wyników)
  • Witam pytanie jak w temacie czy w tych kostkach z Biedronki są ości? Chciałam podać je do jedzenia dziecku Dziekuję z góry za odpowiedź
  • Dlaczego tak malo mowi sie o rybach dostępnych w naszych sklepach??? Panga - hodowana w ścieku w delcie rzeki w Wietnamie, w wodzie która przypomina szambo. Mintaj i Sola pochodzą z Chin, te ryby są hodowlane i są karmione paszą zwierzęcą a raczej odpadami, podobnie jak karpie kiedys w Polsce, teraz karmia je zmodyfikowana genetycznie soją, w rzekach o wysokim skażeniu i zanieczyszczeniu. Łosos hodowlany to samo, śledzi dobrych świeżych brak, makrela jedzie nie powiem czym. J...
  • Rosnąca konkurencja i naciski sieci handlowych zmuszają przetwórców ryb do szukania oszczędności. Cięcie wydatków prowadzi często do oszukiwania klientów. - Nagminne staje się sprzedawanie filetów rybnych luzem, zawierających nawet 50 procent lodu. Są to wyroby bez marki, co uniemożliwia identyfikację producenta - mówi Adam Basałaj, prezes Frosty, firmy rybnej z Bydgoszczy. Przedsiębiorcy, którzy sprzedają wyroby markowe, są przekonani, że tzw. glazura, czyli zamrożona woda n...
  • Czy ona jest wykwintna to nie wiem, tak się nazywa mrożonka z Hortexu, jakieś tam ma w sobie brokuły, czerwoną fasolę, kukurydzę, chyba marchewkę w takich karbowanych plasterkach i coś tam jeszcze. I mam paczkę mrożonych filetów z mintaja. I jakoś nie jestem nastrojona optymistycznie co do obiadu z tych elementów. Czy słusznie?
  • ...czy innej ryby - nie umywa się "toto" do świeżych ryb, ale tak się złożyło, że mam tego trochę w zamrażalniku i nie wiem, jak to przyrządzić, żeby było dobre. Usmażyć? Udusić? Zemleć? Wycieka z tego po rozmrożeniu masę wody, mięso robi się takie wiórowate i bez smaku....A może po prostu oddać kotom? :)) Może ktoś ma jakieś sprawdzone przepisy, pls
  • panierowac w jajku czy w samej mace nie mam zielonego pojecia kto wie pomocy!!!!!!!!!! dzieki
  • tak,jak w temacie.dzisiaj na obiad zrobilam filet z mintaja.niestety po raz kolejny chyba robie cos nie tak bo cala panierka zostaje mi na patelni,nie przylega do ryby a z ryby robi sie jakas ciapka...poradzcie mi co zrobic zeby bylo wszystko ok?dodam ze rybe jak wyciagne z zamrazalnika przyprawiam maczam w jajku i bulce i wrzucam na mocno rozgrzany olej.mimo tego wychodzi mi to co napisalam wyzej.
  • Bardzo proszę o odpowiedź :) To pilne, dziękuję.
  • Macie jakiś pomysł oprócz panierki i smażenia? Właśnie wyjęłam z zamrażarki i zastanawiam się czy da się to spożytkować w inny sposób. Z góry dziękuję! Joanna
  • smażyłam dziś mintaja. W jajku i w mące. Był całkowicie rozmrożony. Smażyłam na dosyć dużej ilości oleju, ale bez przesady. Miałam wrażenie, że ryba się w tym oleju gotuje, a nie smaży. Zwiększałam płomień, to z kolei olej zaczął dymić, a ryba dalej jakby się w nim gotowała. Może oleju za dużo? Co robię nie tak? Poradźcie!
  • Potrzebowałam filetów, ale mam kostkę. Czy po rozmorożeniu się rozpadnie na drobne kawałki? jak ją usmażyć??? P
  • moze macie jakies ciekawe przepisy wlasnie na potrawy rybne? ja ostatnio sprobowalam gotowe mrozone danie filet z tilapi i bardzo smaczne mi wyszlo. przede mna mintaj do zrobienia ale kupilam mrozony sam bez dodatkow. jak go smacznie zrobic zeby nie byl tylko w panierce trradycyjnej?
  • Najzwyklejszy filet z mintaja z warzywami, w temp ok 180C?
  • Mam troche mintaja.Czy można go zrobić w śmietanie - jak ?
  • Kupiłam mrożone filety z mintaja, 1080 gramów. Po całkowitym rozmrożeniu filety ważyły 330 gramów. Czyżby nowy rekord?! Tak, ryba była z promocji w realu, ale deklarowana glazura lodowa miała być w granicach 25-30%...Muszę zrobić jeszcze eksperyment z rybami o 5% glazurze, ciekawe....
  • Nabyłam kiedyś całą paczkę filetów z mintaja, mrożonych. A teraz leżą sobie spokojnie i zajmują zamrażalnik, bo kompletnie nie mam pomysłu co z nimi zrobić, jak przyrządzić, czy najpierw rozmrażać... poradźcie proszę!
  • Proszę o pomoc . We wcześniejszych wątkach znalazłam już kilka przepisów na rybę po grecku i mam tylko jeden kłopot . Jaką rybkę najlepiej kupić / mam na myśli filety w "kostce" bo sprawiać ryby nie umię / mintaj , dorsz , morszczuk . Proszę o radę . Wesołych świąt.
  • www.decare.pl/index.pl?page=produkty&act=showone&id=86 wczoraj sie nacialem - dramat, lyzkami mozna jesc. nie mialbym nic przeciwko, gdyby tak smakowal keczup pikantny, ale sambal? dzisiaj rano tez ciekawa rzecz widzialem - "anchois w oleju" sklad: filety sledziowe, olej i cala masa E
  • Macie jakieś pomysły na niskokaloryczne, smaczne potrawy, ciasta, desery?? Jeżeli niskokaloryczne mogą być w ogóle smaczne:) Pozdrawiam i z góry dziekuję
  • mam ochote zjesc dzis na obiad jakas rybe. zaraz ide do sklepu, kupie jakies mrozone filety. macie moze pomysl na jakies fajne danie? bo taka zwykla smazona to mi sie przejadla
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?