Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie kolory do kuchni ??????

IP: *.datastar.pl 07.08.02, 17:27
    Niedługo odbieram mieszkanie. Ma pomysły na wszystkie pomieszczenia oprócz
    kuchni. Wiem, że meble kuchenne będą miały fronty drewniane w kolorze dębu
    czy buku, taki nie jasny, ani nie ciemny kolor drewna. Jeżeli macie takie
    meble, to jakie kolory podłogi i ścian dobrze do tego pasują. Chciałabym,
    żeby kuchnia nie była mdła, czy zbyt krzykliwa, a już pomysłów mi brakuje.
    Pomóżcie!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ala Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 09.08.02, 12:21
        pojdz moze w bez
        jest bezpieczny i nie opatrza sie szybko
        małe plytki kuchenne w kolorze cieniowanym bezrowo, ecru, popielatym
        sciany-np. zlamana biel-smietana, krem
        a na podłogi -wieksza terakota tez w bezu
        dosc jednolicie, ale mysle ze wszelkie kontrasty szybko sie nudza
        ew. jasne plytki - a podłoga stalowa, szara-wtedy jest chlodniej i elegancko ,
        i raczej się nie nudzi
        poszalec mozesz w dodatkach-zawsze przeciez widac naczynia, poza tym zasłonki,
        obrus, itd.
        a jak chcesz ozywic to sciany na jasnozolty
        akurat to mozna zawsze przemalowac-wiec tu mozna poszalec
        lub kolor oliwkowy-tez sprawdza sie w kuchni-np. sciany w taki, kolorze
        • silie Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 09.08.02, 13:03
          Hmmm, myślę sobie, że przy takich mebelkach poszłabym w ecru małe płyteczki na
          ścianie nad blatem i w takąż wykładzinę/terakotę.
          Natomiast na ściany polecam niemiecką (ale ogólnie dostępną) tapetę o
          szerokości 1,6 m(czyli 2x standart); jest biała, cienka, pod malowanie.
          Doskonale sprawdzaja się na niej farby Becersa z mieszalnika; są tez specjalne
          do kuchni i łazienki, DOSKONALE zmywalne, jak panele!
          I wtedy idziesz w dodatki kolorytycznie pokrewne z wybranym kolorem ściany.
          Do koloru Twoich mebelków pasuje ogromnie dużo barw: odcienie żółtego (sama
          takie posiadam szafki z okleiną + tapeta), pistacja, zimny błękit, zielenie.
          Zalezy w czym dobrze sie czujesz?
          Osobiście wolę miec stonowane meble i poszaleć z dodatkami- częściej można
          zmieniać, wymieniać, odnawiać.
          Na szczęście meble nie zmuszają Cię do jednego konkretnego koloru, dlatego
          polecam samodzielny wybór koloru z mieszalnika.
          Tylko duzo czasu to zabiera, bo odcieni są setki...:)))
          pzdr, s.
      • Gość: Nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 09.08.02, 16:20
        ja rowniez mam problemy z kolorami, zwlaszcza, jak ich nie widze przed nosem...
        moge co najwyzej podzielic sie wlasnymi pomyslami, tyle, ze moje meble beda
        biale, ale zastosowalabym te sama kolorystyke w przypadku, gdyby byly jasno-
        drewniane (sosna, buk, jesion, klon, jasny dab). Kuchania u mnie laczy sie z
        pokojem dziennym, podloga w czesci pokojowej bedzie jesionowa, bardzo jasna, w
        czesci kuchennej będzie brazowa terakota (taka czekoladka) z zielonymi fugami
        (???sama wiem, ze to dziwny pomysl) sciany beda bardzo jasno zielone z jedna
        intensywniejsza, gorszkowa. Meble w pokoju beda w kolorze drewna wisni albo
        buku. Przedpokoj bedzie z jasna, kremowa terakoto i fugami w kolorze wina i
        takie same, intensywnie "winne" beda sciany. Lazienka zielono-niebieskab z
        kilkoma zoltymi kafelkami np. przy lustrze. Sypialnia - prosze sie nie smiac:) -
        bardzo delikatnie fiolkowa takze z jedna sciana intensywniejsza.
        Az sie sama boje:)
        • Gość: AgaAga Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.dialin.vianetworks.nl 14.08.02, 10:10
          Hej Nina ! Bardzo ladnie to sobie wymyslilas. A z jakiej firmy masz ta
          czekoladowa terakote ?
          Pozdr.
          • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 11:00
            dzieki:)
            bardzo ladne brazy i beze ma Marazzi. Zobacz sobie na www.marazzi.it (wejdz w
            opcje j.ang, chyba ze znasz wloski:)), seria Marlit, Graniti kolor Emerald i
            seria Enduro kolor Rodio New:)
            • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 14.08.02, 12:09
              Hej odważna Nino! :)

Ja też kupiłam do łazienki płytki (właściwie gres) Marazzi. Od razu wiedziałam
              że "to jest to". Tyle że ja w łazience obrałam zgoła odmienny styl - płytki są
              z serii Sigilli, wyglądają jak nieoszlifowany kamień w kolorze, powiedzmy, ecru
              (jak kamieniołom w Kazimierzu nad Wislą :))) i są w takie jakby prążki - na
              przemian wgłębienia i wybrzuszenia. Ciekawe jak to wyjdzie po położeniu w całej
              łazience... generalnie remont załamuje mnie coraz bardziej i z niecierpliwością
              wyczekuję jego końca :) A Ty na jakim etapie prac jesteś? U mnie myślę że
              jeszcze tydzień, max 10 dni i przeprowadzka :) Powiedz jeszcze z jakiej firmy
              farby kupujesz?
              Pozdrawiam, Aguś.
              • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 12:34
                hej Agus:)
                wcale nie taka odwazna, myslisz, ze to faktycznie takie odwazne zestawienia?

"Ja też kupiłam do łazienki płytki (właściwie gres) Marazzi. Od razu wiedziałam
                że "to jest to". Tyle że ja w łazience obrałam zgoła odmienny styl - płytki są
                z serii Sigilli, wyglądają jak nieoszlifowany kamień w kolorze, powiedzmy, ecru"

wiem dokladnie, o jakich mowisz, tez zwrocilam na nie uwage. Tyle, ze to sa
                chyba plytki na podloge, a ja troche sie balam, jak te roweczki beda sie
                czyscic.. duze one sa, te roweczki? poza tym, chce miec lazienke jak akwarium,
                w kolorach wody, akwamaryna, zielenie i niebieskosci, muszle i piaski plus
                kolor slonca:) to jest zgodne z feng shui i z moim wyobrazeniem lazienki, choc
                powiem Ci, ze pewnego dnia (kiedy zobaczylam kafeleczki Dado ceramica z serri
                New Feeling) moja koncepcja sie zalamala i dlugo myslalam o tym, zeby lazienke
                zrobic w ecru - bo chce dac drewniana szafke i nie wiem, jak takie drewno
                bedzie pasowalo do niebieskosci i do koncepcji lazienki - akwarium:) Chyba, ze
                sobie wyobraze, ze ta szafka to rybacki kuter:) A bez i ciemne drewno idealnie
                pasowaloby do siebie (w tej wersji ceramika miala byc w kolorze pergamon).
                Powiem Ci, ze jeszcze na dobre nie pozegnalam tej koncepcji...
                powiedz mi jeszcze, gdzie kupowalas marazzi i ile kosztuje m.kw Twoich plytek?
                chyba sa bardzo drogie, co?

"przemian wgłębienia i wybrzuszenia. Ciekawe jak to wyjdzie po położeniu w
                całej łazience.."

jestem pewna, ze efekt zwali z nog:)

"A Ty na jakim etapie prac jesteś?"

koncepcyjnym:)
                mieszkanie odbieram we wrzesniu, ale bawie sie doskonale od pol roku szukaniem
                tego idealnego obrazu mojego mieszkania:)

"Powiedz jeszcze z jakiej firmy farby kupujesz"

Farby Duluxa, sufity zrobie biale, matowe, sciany tez na pewno mat i kolory
                raczej z mieszalnika. Sa takie 2 farby Duluxa, biale, matowe, ktore mozna
                mieszac (bo np. chcialam Dulux once, ale ich nie mozna mieszac, sa tylko gotowe
                kolory, a nie sadze, zebym mogla, znajac siebie, wybrac cos gotowego"

rowniez pozdrawiam i zycze cierpliwosci do remontu - pomysl o tym inaczej, ze
                to tworcza praca, ktora zakonczy sie pieknym efektem i za jakis czas bedzie Ci
                tego brakowac:)
                • Gość: agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 14.08.02, 13:37
                  Gość portalu: nina napisał(a):

> hej Agus:)
                  > wcale nie taka odwazna, myslisz, ze to faktycznie takie odwazne zestawienia?

Powiem tak: dla mnie najtrudniejsze do wyobrażenia jest planowane przez Ciebie
                  połączenie czekolady i groszku w kuchni - tzn. czekolada - dla mnie bomba,
                  tylko te zielone fugi... ja bym chyba sie nie zdecydowała na takie połączenie.
                  Osobiście wychodzę z założenia, że kuchnia i łazienka mają być "ponadczasowe" -
                  z kolorkami zamierzam troszkę poszaleć w pozostałych pomieszczeniach. Jestem
                  natomiast zachwycona Twoją koncepcją przedpokoju!!! gdyby nie mąż u mnie pewnie
                  byłoby coś podobnego :))) to będzie na 100% coś ślicznego! Fiołek w sypialni
                  też w pełni akceptuję i popieram (zresztą sama daleko nie odbiegłam -
                  wybierając Duluxa Once "spokojny róż" lub coś w podobie z mieszalnika). Co do
                  łazienki to nie lubię niebieskiego ani zielonego w łazienkach choć nie przeczę
                  że Twoja pierwsza koncepcja brzmi fajnie.
                  >
                  >
                  > wiem dokladnie, o jakich mowisz, tez zwrocilam na nie uwage. Tyle, ze to sa
                  > chyba plytki na podloge, a ja troche sie balam, jak te roweczki beda sie
                  > czyscic.. duze one sa, te roweczki? poza tym, chce miec lazienke jak
                  akwarium,
                  > w kolorach wody, akwamaryna, zielenie i niebieskosci, muszle i piaski plus
                  > kolor slonca:) to jest zgodne z feng shui i z moim wyobrazeniem lazienki,
                  choc
                  > powiem Ci, ze pewnego dnia (kiedy zobaczylam kafeleczki Dado ceramica z serri
                  > New Feeling) moja koncepcja sie zalamala i dlugo myslalam o tym, zeby
                  lazienke
                  > zrobic w ecru - bo chce dac drewniana szafke i nie wiem, jak takie drewno
                  > bedzie pasowalo do niebieskosci i do koncepcji lazienki - akwarium:) Chyba,
                  ze
                  > sobie wyobraze, ze ta szafka to rybacki kuter:) A bez i ciemne drewno
                  idealnie
                  > pasowaloby do siebie (w tej wersji ceramika miala byc w kolorze pergamon).
                  > Powiem Ci, ze jeszcze na dobre nie pozegnalam tej koncepcji...
                  > powiedz mi jeszcze, gdzie kupowalas marazzi i ile kosztuje m.kw Twoich plytek?
                  > chyba sa bardzo drogie, co?

Ten gres Sigilli można kłaść i na ściany i na podłogi. Nie wiem czy byłaś
                  (jeśli nie, a masz możliwość - to się wybierz, polecam) w salonie wystawowym
                  Koła na ul. Domaniewskiej 41 (bud. Merkury). Tam właśnie zobaczyłam te płytki i
                  tam się w nich zakochałam :) Na podłogę kładę coś na kształt beżu - ale też
                  nierówne zarówno pod względem koloru, jak i faktury (jednak nie rowkowane -
                  tu "praktyczność" wzięła górę :)), no i już nie Marazzi) całość matowa. Do tego
                  chromowane dodatki. Płytki tylko do drzwi, powyżej i sufit podwieszany biały.
                  Biała pralka (konieczność) i gustowny (I hope so :))) grzejniczek łazienkowy :)
                  Płytki Marazzi kupowałam w firmie Bilmex na ul. Łuckiej, cena ok. 76 zł za m2.
                  Ten gres podłogowy w Castoramie.
                  >
                  >
                  > Farby Duluxa, sufity zrobie biale, matowe, sciany tez na pewno mat i kolory
                  > raczej z mieszalnika. Sa takie 2 farby Duluxa, biale, matowe, ktore mozna
                  > mieszac (bo np. chcialam Dulux once, ale ich nie mozna mieszac, sa tylko
                  gotowe
                  >
                  > kolory, a nie sadze, zebym mogla, znajac siebie, wybrac cos gotowego"

Też stawiam na Duluxa, już zakupiłam białą matt do sufitów (również wszystkie
                  zostawiam białe) i na próbę zakupiłam Once 'cierpka cytryna' do małego pokoju -
                  to ma byc test czy na gładkich ścianach nie świeci sie za bardzo oraz na jaką
                  powierzchnię faktycznie starcza. Pomarańczowy na pewno wezmę z mieszalnika, a
                  żółty i maślany sa całkiem ładne w 'kolorach świata'. Różyk albo z Once'a albo
                  z mieszalnika. Zwróć uwagę na fiołek w Kolorach Świata - jest słodki!
                  >
                  > rowniez pozdrawiam i zycze cierpliwosci do remontu - pomysl o tym inaczej, ze
                  > to tworcza praca, ktora zakonczy sie pieknym efektem i za jakis czas bedzie
                  Ci
                  > tego brakowac:)

Dzięki za te słowa, tego było mi trzeba na me skołatane nerwy :)))) praca niby
                  twórcza, ale nie pamięta się o tym wracając do domu bez obiadu ok. 23:00 z
                  rundki po marketach budowlanych :) albo - przychodzisz, a tu Twoje Wymarzone
                  Drogocenne ;)) płytki krzywo położone!!!! wczoraj niemal krew mnie zalała jak
                  to zobaczyłam!!! chyba napiję się melisy, choć z natury jestem spokojnym
                  człowiekiem... :)

A - i podłączam się do sillie i chcę koniecznie obejrzeć Twoje mieszkanko na
                  zdjęciach!
                  Pzdr. A.
                  • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 14:11
                    > Powiem tak: dla mnie najtrudniejsze do wyobrażenia jest planowane przez
                    Ciebie
                    > połączenie czekolady i groszku w kuchni - tzn. czekolada - dla mnie bomba,
                    > tylko te zielone fugi... ja bym chyba sie nie zdecydowała na takie
                    połączenie.

powiem tak: dla mnie tez jest to trudne. widzialam jednak farbe, ktora chyba
                    pasuje do tego brazu, jaki wybralam. Tak naprawde, najchetniej pomalowalabym te
                    dwie sciany w kuchni na czerwono (jakis niejaskrawy kolor, bardziej gleboki,
                    ale nasycony) i zrobila takie same fugi. Jednak troche obawiam sie takiego
                    koloru w pokoju dziennym, w dodatku boje sie, czy nie wprowadzilabym w taki
                    sposob zbyt wielu kolorow. Czerwien, gleboka, ciemna czerwien wina uwielbiam -
                    w dodatkach. I chyba przy dodatkach ona zostanie. Zastanawiam sie tez nad innym
                    kolorem fug i scian w kuchni, ale - poza bezem i blekitem - niewiele pasuje, a
                    oba te kolory odpadaja, chyba, CHYBA zebym faktycznie zrobila akwarium w
                    lazience wtedy ew. bez w kuchni, ale to troche mdle z drugiej strony i bezowe
                    fugi na podlodze to chyba nie bardzo... SAMA NIE WIEM. Czekam na cud - ze
                    pewnego dnia powali mnie, oswieci rozwiazanie, zobacze te kolory jak jakis
                    slynny chemik, ktory dlugo myslal nad wiazanimi chyba benzenu (prosze
                    skorygowac, jak ktos bardziej uswiadomiony).

> Osobiście wychodzę z założenia, że kuchnia i łazienka mają
                    być "ponadczasowe" -

ja mam kuchnie w pokoju, wiec musze sie zdecydowac na jedna, wspolna koncepcje
                    dla obu tych rejonow.

Fiołek w sypialni
                    > też w pełni akceptuję i popieram (zresztą sama daleko nie odbiegłam -
                    > wybierając Duluxa Once "spokojny róż" lub coś w podobie z mieszalnika)

tez uwazam, ze fiolek i rózne lila-roz sa idealne do sypialni:)

> Ten gres Sigilli można kłaść i na ściany i na podłogi. Nie wiem czy byłaś
                    > (jeśli nie, a masz możliwość - to się wybierz, polecam) w salonie wystawowym
                    > Koła na ul. Domaniewskiej 41 (bud. Merkury). Tam właśnie zobaczyłam te płytki
                    i tam się w nich zakochałam :) Na podłogę kładę coś na kształt beżu - ale też
                    > nierówne zarówno pod względem koloru, jak i faktury (jednak nie rowkowane -
                    > tu "praktyczność" wzięła górę :)), no i już nie Marazzi) całość matowa. Do
                    tego

Na Domaniewska moze w koncu sie wybiore (brak mobilizacji). A rowkowana
                    podloga... chyba faktycznie niedlugo wygladalaby pieknie, jednak sciany to co
                    innego. Cenna tez przystepna, sadzilam, ze sa drozsze. Mnie sie bardzo podobala
                    plytka marazzi inserto z serii opus - wyglada jak kamienna posadzka, ale
                    niestety, absolutnie nie pasowalaby do tego, co sobie zaplanowalam.

> chromowane dodatki.

ja tez:)

Płytki tylko do drzwi, powyżej i sufit podwieszany biały.

ja klade plytki do 160 cm, (wyzej tylko nad wanna, bo jestem z tych strasznie
                    chlapiacych) powyzej farba, pewnie Dulux do lazienek:)

> Płytki Marazzi kupowałam w firmie Bilmex na ul. Łuckiej, cena ok. 76 zł za
                    m2.
                    > Ten gres podłogowy w Castoramie.

Ja widzialam duzy wybor plytek marazzi (w wogole duzo slicznych wloskich i
                    hiszpanskich) w Opaex TTW (dawne TTW naprzecie Carrefoura na Ochocie).

> Też stawiam na Duluxa, już zakupiłam białą matt do sufitów (również wszystkie
                    > zostawiam białe) i na próbę zakupiłam Once 'cierpka cytryna' do małego pokoju
                    to ma byc test czy na gładkich ścianach nie świeci sie za bardzo

ponoc BARDZO sie nie swieci, ale jednak troche sie swieci.

> z mieszalnika. Zwróć uwagę na fiołek w Kolorach Świata - jest słodki!

faktycznie, sliczny:)

> Dzięki za te słowa, tego było mi trzeba na me skołatane nerwy :)))) praca
                    niby
                    > twórcza, ale nie pamięta się o tym wracając do domu bez obiadu ok. 23:00 z
                    > rundki po marketach budowlanych :) albo - przychodzisz, a tu Twoje Wymarzone
                    > Drogocenne ;)) płytki krzywo położone!!!! wczoraj niemal krew mnie zalała jak
                    > to zobaczyłam!!! chyba napiję się melisy, choć z natury jestem spokojnym
                    > człowiekiem... :)

Zwlaszcza to drugie wyprowadziloby mnie z rownowagi - moza zmien ekipe, zeby Ci
                    czegos nie zepsuli... kolega opowiadal, ze polozyli mu plytki te, co mialy byc
                    w kuchni, w na przedpokoju, i na odwrot, mimo, ze zostawil opisane paczki...
                    coz. zdzieral to wszystko wlasnymi paznokciami.

A - i podłączam się do sillie i chcę koniecznie obejrzeć Twoje mieszkanko na
                    > zdjęciach!

wyslij swoj adres na nina281@poczta.onet.pl, chetnie wysle, ale oczekuje
                    rewanzu, jak juz skonczysz z wykanczaniem:)

pozdrawiam
                    • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 14.08.02, 15:03

> > Powiem tak: dla mnie najtrudniejsze do wyobrażenia jest planowane przez
                      > Ciebie
                      > > połączenie czekolady i groszku w kuchni - tzn. czekolada - dla mnie bomba,
                      >
                      > > tylko te zielone fugi... ja bym chyba sie nie zdecydowała na takie
                      > połączenie.
                      >
                      > powiem tak: dla mnie tez jest to trudne. widzialam jednak farbe, ktora chyba
                      > pasuje do tego brazu, jaki wybralam. Tak naprawde, najchetniej pomalowalabym
                      te
                      >
                      > dwie sciany w kuchni na czerwono (jakis niejaskrawy kolor, bardziej gleboki,
                      > ale nasycony) i zrobila takie same fugi. Jednak troche obawiam sie takiego
                      > koloru w pokoju dziennym, w dodatku boje sie, czy nie wprowadzilabym w taki
                      > sposob zbyt wielu kolorow. Czerwien, gleboka, ciemna czerwien wina uwielbiam -

> w dodatkach. I chyba przy dodatkach ona zostanie. Zastanawiam sie tez nad
                      innym
                      >
                      > kolorem fug i scian w kuchni, ale - poza bezem i blekitem - niewiele pasuje,
                      a
                      > oba te kolory odpadaja, chyba, CHYBA zebym faktycznie zrobila akwarium w
                      > lazience wtedy ew. bez w kuchni, ale to troche mdle z drugiej strony i bezowe
                      > fugi na podlodze to chyba nie bardzo... SAMA NIE WIEM. Czekam na cud - ze
                      > pewnego dnia powali mnie, oswieci rozwiazanie, zobacze te kolory jak jakis
                      > slynny chemik, ktory dlugo myslal nad wiazanimi chyba benzenu (prosze
                      > skorygowac, jak ktos bardziej uswiadomiony).
                      >
                      > > Osobiście wychodzę z założenia, że kuchnia i łazienka mają
                      > być "ponadczasowe" -
                      >
                      > ja mam kuchnie w pokoju, wiec musze sie zdecydowac na jedna, wspolna
                      koncepcje
                      > dla obu tych rejonow.
                      >
                      > Fiołek w sypialni
                      > > też w pełni akceptuję i popieram (zresztą sama daleko nie odbiegłam -
                      > > wybierając Duluxa Once "spokojny róż" lub coś w podobie z mieszalnika)
                      >
                      > tez uwazam, ze fiolek i rózne lila-roz sa idealne do sypialni:)
                      >
                      > > Ten gres Sigilli można kłaść i na ściany i na podłogi. Nie wiem czy byłaś
                      > > (jeśli nie, a masz możliwość - to się wybierz, polecam) w salonie wystawow
                      > ym
                      > > Koła na ul. Domaniewskiej 41 (bud. Merkury). Tam właśnie zobaczyłam te pły
                      > tki
                      > i tam się w nich zakochałam :) Na podłogę kładę coś na kształt beżu - ale też
                      > > nierówne zarówno pod względem koloru, jak i faktury (jednak nie rowkowane
                      > -
                      > > tu "praktyczność" wzięła górę :)), no i już nie Marazzi) całość matowa. Do
                      >
                      > tego
                      >
                      > Na Domaniewska moze w koncu sie wybiore (brak mobilizacji). A rowkowana
                      > podloga... chyba faktycznie niedlugo wygladalaby pieknie, jednak sciany to co
                      > innego. Cenna tez przystepna, sadzilam, ze sa drozsze. Mnie sie bardzo
                      podobala
                      >
                      > plytka marazzi inserto z serii opus - wyglada jak kamienna posadzka, ale
                      > niestety, absolutnie nie pasowalaby do tego, co sobie zaplanowalam.
                      >
                      > > chromowane dodatki.
                      >
                      > ja tez:)
                      >
                      > Płytki tylko do drzwi, powyżej i sufit podwieszany biały.
                      >
                      > ja klade plytki do 160 cm, (wyzej tylko nad wanna, bo jestem z tych strasznie
                      > chlapiacych) powyzej farba, pewnie Dulux do lazienek:)
                      >
                      > > Płytki Marazzi kupowałam w firmie Bilmex na ul. Łuckiej, cena ok. 76 zł za
                      >
                      > m2.
                      > > Ten gres podłogowy w Castoramie.
                      >
                      > Ja widzialam duzy wybor plytek marazzi (w wogole duzo slicznych wloskich i
                      > hiszpanskich) w Opaex TTW (dawne TTW naprzecie Carrefoura na Ochocie).
                      >
                      > > Też stawiam na Duluxa, już zakupiłam białą matt do sufitów (również wszyst
                      > kie
                      > > zostawiam białe) i na próbę zakupiłam Once 'cierpka cytryna' do małego pok
                      > oju
                      > to ma byc test czy na gładkich ścianach nie świeci sie za bardzo
                      >
                      > ponoc BARDZO sie nie swieci, ale jednak troche sie swieci.
                      >
                      > > z mieszalnika. Zwróć uwagę na fiołek w Kolorach Świata - jest słodki!
                      >
                      > faktycznie, sliczny:)
                      >
                      > > Dzięki za te słowa, tego było mi trzeba na me skołatane nerwy :)))) praca
                      > niby
                      > > twórcza, ale nie pamięta się o tym wracając do domu bez obiadu ok. 23:00 z
                      >
                      > > rundki po marketach budowlanych :) albo - przychodzisz, a tu Twoje Wymarzo
                      > ne
                      > > Drogocenne ;)) płytki krzywo położone!!!! wczoraj niemal krew mnie zalała
                      > jak
                      > > to zobaczyłam!!! chyba napiję się melisy, choć z natury jestem spokojnym
                      > > człowiekiem... :)
                      >
                      > Zwlaszcza to drugie wyprowadziloby mnie z rownowagi - moza zmien ekipe, zeby
                      Ci
                      >
                      > czegos nie zepsuli... kolega opowiadal, ze polozyli mu plytki te, co mialy
                      byc
                      > w kuchni, w na przedpokoju, i na odwrot, mimo, ze zostawil opisane paczki...
                      > coz. zdzieral to wszystko wlasnymi paznokciami.
                      >
                      > A - i podłączam się do sillie i chcę koniecznie obejrzeć Twoje mieszkanko na
                      > > zdjęciach!
                      >
                      > wyslij swoj adres na nina281@poczta.onet.pl, chetnie wysle, ale oczekuje
                      > rewanzu, jak juz skonczysz z wykanczaniem:)
                      >
                      > pozdrawiam
                  • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 14:29
                    tak sobie pomyslalam: powiedz, co Ty bys zobila, majac calkowicie wolna reke w
                    malowaniu, biale meble w kuchni? jakie polozylabys kafelki, jakie sciany?
                    ciekawa jestem Twoich - i innych tez - pomyslow, moze podsuniecie mi cos
                    ciekawszego niz moj groszkowy pomosl?

Zwróć uwagę na fiołek w Kolorach Świata - jest słodki!

no wlasnie - myslalam, ze wiem, o co chodzi (jest taki fiolkowy w klimacie
                    miejskim), ale teraz nie wiem, czy Ty rowniez ten kolor masz na mysli?
                    • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 14.08.02, 15:07
                      o rany!!!!!!!! tyle sie opisałam, a tu "system mnie wylogował" i nie wysłał
                      tego co z takim zapamiętaniem wytworzyłam!!!!!! buuuuuuuuuuu :(((
                      • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 15:15
                        o raju, wspolczuje Ci bardzo, wiem, co to znaczy... pozostaje mi tylko miec
                        nadzieje, ze chocy w skrocie napiszesz raz jeszcze...
                        ja czesto (jak napisze duzo) kopiuje to, co napisalam, i jak mi system zrobi
                        jakis figielek, robie po prostu wklej. dobry zwyczaj - rob kopie zapasowe.
                    • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 14.08.02, 15:15
                      ja mam w domku taka gazetkę "poradnik kolorów Duluxa" czy jakos tak. Ten
                      kolorek o którym mówię jest w serii "Kolory Świata" (de facto są to wybrane do
                      sprzedaży masowej kolory z mieszalnika) i nazywa się chyba FIOŁEK albo FIOŁKOWY.

wkurzyłam sie na nowe Forum Gazety wrrr tyle pisania na marne, tyle unikalnych
                      przemyśleń... :))) - jak przyjde do domu i okaże się że płytki są nadal krzywo
                      to z fachowca zostanie chyba mokra plama :)))

ja przede wszystkim nie zdecydowałabym się na białe meble w kuchni. A do brązu
                      dałabym maślane ściany - może jestem zbyt konserwatywna? :)
                      • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 15:20
                        > ja mam w domku taka gazetkę "poradnik kolorów Duluxa" czy jakos tak. Ten
                        > kolorek o którym mówię jest w serii "Kolory Świata" (de facto są to wybrane
                        do
                        > sprzedaży masowej kolory z mieszalnika) i nazywa się chyba FIOŁEK albo
                        FIOŁKOWY

wiec moze to ten fiolek, ktory ja kojarze z ich strony - jest naprawde
                        przesliczny:)

tyle unikalnych przemyśleń... :)))

bardzo spodobalo mi sie to okreslenie:)

> ja przede wszystkim nie zdecydowałabym się na białe meble w kuchni.

tez tak myslalam, dopoki nie zobaczylam TYCH mebli:) Wierz mi, ze bialy bialemu
                        nierowny:)

A do brązu
                        > dałabym maślane ściany - może jestem zbyt konserwatywna? :)

Maslane to takie jak maslank?:) Czytaac o "TWoich" kolorach trudno uwierzyc w
                        ten konserwatyzm:)
                        dzieki za pomoc, kuchnia (w przeciwienstwie do reszty pomieszczen) to nadal
                        temat otwarty.
                        • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 14.08.02, 15:33
                          Weź sobie Nino ten "poradnik kolorów" ze sklepu, kolorki są w nim naprawdę
                          BARDZO bliskie efektowi na ścianie! Wiem, bo mam Once'a na ścianach w starym
                          (tj. obecnym) mieszkanku - kolor LOT TRZMIELA i porównuję o każdej porze dnia i
                          nocy i przy każdym oświetleniu :) Jeszcze dodam (to m.in. mi sie skasowało -
                          wrrr), że ten Once mi sie WCALE nie świeci, ale mysle że to z tego powodu, że
                          ściany mam chropowate. Natomiast jego świecenie bądź nie na wygładzonej ścianie
                          sprawdzę na małym pokoiku - oczywiście "doniosę" o efektach...

Mebli kuchennych jeszcze nie oglądałam, bo po prostu bałam się że będzie "te,
                          te, i żadne inne i to natychmiast" i wtedy zbraknie mi kaski - tak więc kuchnie
                          zacznę oglądać dopiero po wprowadzeniu sie. Wierzę Ci że te białe mebelki mogą
                          być śliczne, choć nie bardzo sobie je wyobrażam :)
                          Maślany to wg mnie coś na kształt "white daffodil" w Kolorach Świata. Kolor
                          MASŁA a nie maślanki :))))

W tamtym skasowanym poście radziłam Ci jeszcze żebyś zapisała się na poradę
                          architekta wnętrz w salonie koła na Domaniewskiej - organizują takie "imprezy"
                          w soboty i niedziele - można sie umówic telefonicznie, a dokładne info
                          znajdziesz na ich stronie www.kolo.com.pl.
                          • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 15:52
                            > Weź sobie Nino ten "poradnik kolorów" ze sklepu, kolorki są w nim naprawdę
                            > BARDZO bliskie efektowi na ścianie!

Jutro jade do Liroy Merlin, tam chyba maja duluxa, wiec zapytam.

kolor LOT TRZMIELA

swoja droga, ktos, kto wymysla te kolory, musi miec bardzo bogata wyobraznie:)

> Mebli kuchennych jeszcze nie oglądałam, bo po prostu bałam się że będzie "te,
                            > te, i żadne inne i to natychmiast" i wtedy zbraknie mi kaski - tak więc
                            kuchnie
                            >
                            > zacznę oglądać dopiero po wprowadzeniu sie. Wierzę Ci że te białe mebelki
                            mogą
                            > być śliczne, choć nie bardzo sobie je wyobrażam :)

nawet nie probuje tlumaczyc, bo jeszcze nikomu dobrze nie wytlumaczylam - jak
                            potem widzeli katalog, to bylo: "aaaaaaaaa, to takie, a ja sobie zupelnie
                            inaczej..." itd. Wiem, ze to swiadczy zle o mnie i mojej zdolnosci przekazu:(

> Maślany to wg mnie coś na kształt "white daffodil" w Kolorach Świata. Kolor
                            > MASŁA a nie maślanki :))))

jasne - ale ze mnie fujarka:)

> W tamtym skasowanym poście radziłam Ci jeszcze żebyś zapisała się na poradę
                            > architekta wnętrz w salonie koła na Domaniewskiej - organizują
                            takie "imprezy"
                            > w soboty i niedziele - można sie umówic telefonicznie, a dokładne info
                            > znajdziesz na ich stronie www.kolo.com.pl.

dzieki bardzo, na pewno skorzystam, oby tylko upaly zelzaly, a jak zaczne
                            jezdzic po salonach i sklepach....:)

milego weekendu (dlugiego) dla wszystkich:)
                    • Gość: Galena Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 10:47

> tak sobie pomyslalam: powiedz, co Ty bys zobila, majac calkowicie wolna reke
                      w
                      > malowaniu, biale meble w kuchni? jakie polozylabys kafelki, jakie sciany?
                      > ciekawa jestem Twoich - i innych tez - pomyslow, moze podsuniecie mi cos
                      > ciekawszego niz moj groszkowy pomosl?
                      >
                      > Zwróć uwagę na fiołek w Kolorach Świata - jest słodki!
                      >
                      > no wlasnie - myslalam, ze wiem, o co chodzi (jest taki fiolkowy w klimacie
                      > miejskim), ale teraz nie wiem, czy Ty rowniez ten kolor masz na mysli?

Droga Ninko, powiem szczerze, że Twoje pomysły wydają mi się trochę
                      nieprzemyślane. Zielenie, fiołki-feee.Zielona kuchnia będzie zimna, w dodatku
                      te kafle z zieloną fugą???
                      Ja wiosną robiłam generalny remont domu. Wyszło cudnie!!!Nie tylko ja jestem
                      zachwycona, ale wszyscy, którzy mnie odwiedzaja.Mam gipsowane wszystkie ściany
                      i pomalowane farbami DuluX, o których Ty również wspominasz. Ja korzystałam z
                      tych gotowych-są cudne i naprawdę wydajne. Nie patrz na próbki tych kolorów w
                      sklepach. W rzeczywistości, pomalowane na dużych powierzchniach wyglądają
                      zupełnie inaczej.Wydałam masę kasy na próbki i nic mi to nie dało, więc kupiłam
                      na wyczucie i to był strzał w dziesiątke.Zresztą wszystkie gotowe farby Duluxa
                      sa super, przecież tworzyli je profesjonaliści. Trzeba tylko uważać na
                      intensywnośc barw, bo sa tez takie bardzo "wściekłe".Kuchnia też biała(meble)-
                      na ścianach kolor "mango cream", kafle jasne, kremowo-beżowe (ale z brązowymi
                      też będzie dobrze, tylko koniecznie jasna, np. beżowa fuga). Kolorek Mango
                      cream-to taki delikatny łosoś, jest cieplutki i przepiękny, aż chciałoby sie go
                      zjeść.Sypialnia też biała-na ścianach- Apricot white- w puszce wygląda prawie
                      jak biały, ale na scianie cudo, bardzo jasny, cos pomiedzy mango a leciutkim
                      kremowym beżem.Salon kolorek "Tahiti", ale ten przywieziony z Niemiec bo u nas
                      Dulux nie ma całej palety, tez podobny do mango, ale jednak troche inny (lekko
                      złamana tonacja, pięknie się łaczy z Mango). Ale śmiało możesz go zastąpić
                      kolorem Mango-tym samym co w kuchni-nie bedziesz żałować. Ja mam w salonie
                      jesionowy parkiet i ciemne stylowe meble i wygląda pięknie.Natomiast korytarze
                      i klatke schodowa pomalowałam kolorkiem "Barley white"-to coś pomiędzy żółtym,
                      kremowym i ecru.Jest delikatny, śliczny i bardzo, bardzo elegancki.Tak naprawdę
                      to mogłam pomalować jednym z tych dwóch kolorków wszystko (no może oprócz
                      sypialni) i tez byłoby pięknie.Bo biała kuchnia i kolorek Barley white (nawet
                      przy brązowej podłodze )rozjasni, doda słońca i do salonu będzie pasować
                      znakomicie, niezależnie czy meble będą jasne czy ciemne.Tak samo pięknie mogło
                      być, gdybym wszystko zrobiła tylko w mango.I jeszcze jedno-farby Dulux są
                      drogie, ale niezwykle wydajne.Jesli chcesz koniecznie zieleń, to weż Duluxa-
                      "Apple white"-jaśniuteńki-jabłkowo-miętowy. Pozdrawiam Cię serdecznie.
                      • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.08.02, 09:20
                        Galena, serdeczne dzieki za rady:)

Jak juz wspominalam, moje wybory nie so ostateczne, poniewaz tyle jest pieknych
                        rzeczy, kolorow, i faktur na rynku, ze sie zaluje, ze ma sie tylko jedno
                        mieszkanie do urzadzenia:)

Kolory mango, jakkolwiek na pewno ladne, do mnie nie przemawiaja. Wole cos
                        bardziej zdecydowanego, nawet jesli nie jest to kolor ostry. Filki, roze - te
                        kolory baardzo mi sie podobaja (nie na ubraniach i meblach, ale wlasnie na
                        scianach w sypialni) i sypialnia na pewno bedzie polaczeniem tych kolorow. Co
                        do kuchni - nie zdecydowalam jeszcze do konca, to jest punkt, w ktorym sie
                        waham, ale na pewno nie jasne fugi, ktore po pol roku beda wygladaly
                        obrzydliwie.

A co do Duluxa, jestem przekonana o jego dobrej jakosci:)

pozdrawiam
                        • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 26.08.02, 10:02
                          Ja też chciałam zaprotestować przeciwko kolorkowi MANGO :) Tzn. nigdy mi się
                          takie kolory nie podobały i źle bym się czuła w całym "wymangowanym"
                          mieszkaniu. Rzecz gustu. Jak się tak zastanawiam to stwierdzam że mój ulubiony
                          kolorek ścian to żółty...

Hej Nina! U mnie w tym tygodniu malowanie!!!!!!!!! :)
                          • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 26.08.02, 10:49
                            > Hej Nina! U mnie w tym tygodniu malowanie!!!!!!!!! :)

no, to czekam na relacje, jak wygladaja Twoje sciany po pomalowaniu:)
                            powodzenia
            • Gość: AgaAga Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.dialin.vianetworks.nl 14.08.02, 15:59
              dzieki za podpowiedz - zaraz tam spojrze. Musze powiedziec, ze ten watek jest
              bardzo inspirujacy - moze w koncu wymysle cos logicznego do mojego mieszkania.
              Ja mam taki problem, ze u mnie powierzchnia 1-go poziomu mieszkania stanowi
              niemal jedna calosc - nie ma scian, nie ma tradycyjnego przedpokoju - tylko
              wchodzisz i po prawej pokoj dzienny, na wprost schody, po lewej dalszy ciag
              przedpokoju przechodzacy w jadalnie i od jadalni po lewej (troche w glebi)
              kuchnia. Jest to przestrzenne, ale zupelnie nie wiem jak polaczyc plytki z
              drewnem, tak aby: logicznie wyznaczyc przestrzen, nie zmniejszyc jej otycznie,
              i do tego ma to byc estetyczne, funkcjonalne, stanowic przemyslana calosc.....
              UFF... Jak Wam cos przyjdzie do glowy to napiszcie.
              Pomysl z rozo - fiolkiem w sypialni - slodki. Tez mi to chodzi po glowie.... oj
              chodzi, tylko ten maz ...... :)))

Pozdrawiam - Aga
              • Gość: nina Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 16:04
                > Pomysl z rozo - fiolkiem w sypialni - slodki. Tez mi to chodzi po glowie....
                oj chodzi, tylko ten maz ...... :)))

Aga, obiecaj mezowi, ze wzamian za rozowe sciany zakupisz posciel w czolgi z
                okresu II WŚ:) Moze pojdzie na to:)
              • agus7 Re: Jakie kolory do kuchni ?????? 16.08.02, 08:38
                AgaAga!

taki układ mieszkania nazywasz problemem?? to jest moje marzenie!!! :) taka
                przestrzeń musi super wyglądać - u siebie mam chociaż namiastkę, bo wejście do
                salonu jest podwójne jesli chodzi o wielkość w stosunku do normalnych drzwi (po
                prostu są podwójne drzwi, które zamierzam zdjąć). Moje zabiegi kolorystyczne
                mają na celu stworzenie wrażenia większej przestrzeni i dlatego chcę pomalować
                jedną ścianę w salonię (tą widoczną z przedpokoju) na taki sam kolor jak
                przedpokój. U Ciebie tez na pewno zdałaby egzamin gama kolorystyczna kremowy-
                żółty-pomarańczowy. O ile takie kolorki lubisz i dobrze się w nich czujesz.
                miejsce połączenia terakoty/gresu z podłogą drewnianą wygląda super i nie
                musisz się obawiać że coś będzie nie tak.

A w kwestii męża - wystarczy troszkę cierpliwości i dyplomacji :) "Mój" tez był
                z zasady przeciwny moim pomysłom wnętrzarskim, a jednak... prawie we wszystkim
                postawiłam na swoim - chociaż on do końca nawet nie zdaje sobie sprawy jak go
                owinęłam wokół palca :))))) i wiesz co? wczoraj jak zawiesiliśmy karnisze które
                JA wybrałam, półki które JA wybrałam :))) itp. zaczął się zachwycać jak to
                ładnie wygląda!!! Życzę powodzenia we wdrażaniu Twoich pomysłów! Jeśli chodzi o
                sypialnie to ja po prostu nie mam innego pomysłu niż różyk - myśle że to kolor
                idalny i mam nadzieje że będę podtrzymywać tą tezę już po pomalowaniu :)

Pozdrawiam, Aguś.
                • Gość: AgaAga Re: Jakie kolory do kuchni ?????? IP: *.speed.planet.nl 17.08.02, 18:03
                  Dzieki Aguś za dobre slowo - musze przyznac,ze dzieki temu, co przeczytalam w
                  tym watku przyszlo mi do glowy kilka pomyslow. Co do kolorow to zamierzam isc w
                  cieple kolory: beze, kawa z mlekiem, jasminowy .... Ale jeszcze nic konkretnego
                  nie wiem. Generalnie podoba mi sie gama "miejska" z Duluxa.
                  A tak przy okazji to chcialam sie Was jeszcze zapytac o plytki Jasba - gdzie je
                  mozna znalezc w Warszawie i czy moze wiecie cos o cenach ?
                  Co do meza - to u mnie jest dokladnie tak samo: jak juz jest wymyslone,
                  pomalowane i urzadzone to na koniec jest "Jak to ladnie wymyslilas" :)))))))
                  Pozdrawiam,
                  Aga
      • silie Re: Qrcze, Nina... 09.08.02, 16:26
        ...trochę pojechałaś z kolorkami, ale koncepcja ogólna niesamowicie mi się
        podoba!!!To łączenie kolorów fug i ścian, i wogóle kontrastowe fugi i kafelki!
        Sama to wymysliłaś, czy gdzieś podpatrzyłaś?
        Czy moglybyśmy się umówić na przesłanie mailem zdjęć Twego mieszkania,
        po "zrobieniu"???
        pzdr w ciepłych kolorach;), s.
        • Gość: Nina Re: Qrcze, Nina... IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 12.08.02, 09:20
          Pomysl jest moj:) ale o jednej scianie intensywniejszej od pozostalych,
          trzymajacej kolor, gdzies czytalam i mi sie spodobalo, bo ozywia, ale nie
          wprowadza jednoczesnie zbyt wielu sprzecznych barw. Cos jak farbowanie wlosow
          ton w ton:)
          Podaj mi swoj adres, Silie, jak mieszkanie bedzie gotowe i jesli nadal bedziesz
          zainteresowana, wysle Ci zdjecia:) Podaje moj: nina281@poczta.onet.pl
          I dzieki za slowach zachety:) (bo to chyba mimo wszystko byly slowa aprobaty?:))
          • Gość: agus7 Re: Qrcze, Nina... IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 12.08.02, 11:05
            Przyznam że ja też jestem pod wrażeniem Twoich kolorków, Nino! :) Też marzę
            o "czerwonym winie" w przedpokoju, no ale mój mąż jest przeciwnikiem
            intensywnych, nasyconych, ciemnych kolorów, więc muszę iść na kompromisy... :)

U mnie będą zatem: w dużym pokoju trzy ściany żółte, a jedna pomarańczowa,
            przedpokój - taki sam pomarańcz, kuchnia - kolorek maślany (generalnie
            urządzanie na nowo kuchni odkładam na nieco później i uzależniam od możliwości
            finansowych, teraz skupiłam sie na łazience :), sypialnia - "spokojny róż"
            (sic!), mały pokoik - "cierpka cytryna"... ciekawe jak to będzie wyglądać :)
            jestem dobrej myśli. A - sufity zostawiam białe.
            • Gość: nina Re: Qrcze, Nina... IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 12.08.02, 11:42
              mam nadzieje, ze bedzie wygladalo ladnie i ciekawie:) Twoje pomysly tez sa
              niezgorsze - ja kiedys zastanawialam sie nad limonka, podobal mi sie kolor,
              ale ale nie mialam gdzie go "wstawic".
              powodzenia:)
          • silie Re: Qrcze, Nina... 12.08.02, 11:36
            Jasne, że była to aprobata:)))
            Jestem mało odważna w kwestii kolorów, ale Twój opis brzmi tak
            zachęcająco i "inaczej", że muszę to koniecznie zobaczyć!!!
            Mój adres gazetowy: silie@gazeta.pl, ale na Twoją skrzynkę wyślę drugi, firmowy
            adres; wolałabym na ten drugi;)
            Pozdrawiam i dziękuję
            s.
            • Gość: nina Re: Qrcze, Nina... IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 12.08.02, 12:07
              Postaram sie, zeby zdjecia wyszly najlepiej, zeby byl, jak to sie mowi, pelen
              obraz:)
              • silie Re: Qrcze, Nina... 12.08.02, 13:23
                Ok,świetnie;) Powodzenia!
                s.
                • Gość: Joanna Re: Qrcze, Nina... IP: *.datastar.pl 14.08.02, 15:39
                  Dzięki dziewczyny za odzew, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
                  Dzięki Waszej pomocy powoli krystalizuje mi się wizja kuchni. Skłaniam się ku
                  podłodze w kolorach beż lub wanilia z ciemną oliwką. Ścian jeszcze nie jestem
                  pewna, ale chyba cos stonowanego,jasnego. W sypialni kolor terakoty, w
                  przedpokoju słoneczno-pomarańczowy, w salonie bardzo jasna oliwka. Ostatnio
                  byłam w sklepie Duluxa i chyba dostanę szału jak będę musiała się zdecydować na
                  konkretny odcień. Oczopląsu można dostać. Pozdrawiam
                  • Gość: nina Re: Qrcze, Nina... IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 14.08.02, 15:55
                    zatem powodzenia, bo nas wszystkie to czeka:)
                  • agus7 Re: Qrcze, Nina... 14.08.02, 16:00
                    Gość portalu: Joanna napisał(a):

> w przedpokoju słoneczno-pomarańczowy,

mam to samo - jak tu się zdecydować na odcień pomarańczu??? :))))) od nadmairu
                    głowa jednak tez może boleć. Pozdrowienia. Daj znac na co się zdecydowałaś.
                    • Gość: Joanna Re: Qrcze, Nina... IP: *.datastar.pl 14.08.02, 16:31
                      agus7 napisała:

> Gość portalu: Joanna napisał(a):
                      >
                      >
                      > > w przedpokoju słoneczno-pomarańczowy,
                      >
                      > mam to samo - jak tu się zdecydować na odcień pomarańczu??? :))))) od
                      nadmairu
                      > głowa jednak tez może boleć. Pozdrowienia. Daj znac na co się zdecydowałaś.

Widziałam taki kolor na stronie
                      www.opocznosa.com.pl
                      Jak znajdę to wyślę Ci zdjęcie emailą.

Pozdrawiam

• agus7 No i mam piękne kolorki... :) 03.09.02, 10:31
                        Hej dziewczyny!!!
                        Jak w temacie - malowanie zakończone!!! Mam tak:
                        sypialnia - piękny delikatny różyk z mieszalnika Beckersa,
                        "salon" - pomarańczowy (śliczny) z mieszalnika Beckersa i żółty z "Kolorów
                        Świata" Duluxa,
                        ten sam pomarańczowy na przedpokoju,
                        kuchnia - delikatny jaśniutki maślany też z mieszalnika Beckersa,
                        "mały" pokój - cierpka cytryna Once Duluxa (nie świeci się!).
                        A sufity białe...
                        jest SUPER!
                        Pozdrowienia.
                        • Gość: nina Re: No i mam piękne kolorki... :) IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 03.09.02, 10:56
                          hej:)
                          kolorki brzmia bardzo apetycznie - fajnie, ze Ci sie udalo i ze wyszlo jak
                          planowalas, a nawet ladniej:)
                          Koncepcja mocnego koloru na przedpokoju jest mocno zachwiana - widzialam drzwi
                          wejsciowe, sa brazowe, obawiam sie, ze taki nasycony czerwono-malinowy nie
                          bedzie pasowal do brazu, a co Wy o tym sadzicie?
                          • agus7 Re: No i mam piękne kolorki... :) 03.09.02, 12:46
                            Ja mimo brązowych drzwi uważam że malina może wyjść super :) mam nadzieje
                            oczywiście że nie uzystasz efektu "burdelowego" he he :))) W razie odmiany
                            koncepcji polecam pomarańcz - działa zachęcająco. Ostrzegam tylko że intensywne
                            kolory pomarańczowe, czerwone itp. z mieszalnika sa wielokrotnie droższe od
                            tych jasnych, wyglądają różnie w zależności od oświetlenia i ciężko pokrywają
                            ścianą (istnieje niebezpieczeństwo konieczności trzykrotnego malowania).
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: Joanna Re: No i mam piękne kolorki... :) IP: *.datastar.pl 03.09.02, 16:13
                              Agus7 zdradź mi tajemnicę, jaką masz podłogę w kuchni. Jeżeli terakota to w
                              jakich kolorach, no i może w przedpokoju. Będę wdzięczna, bo sama już nie wiem
                              co mi będzie pasować.
                              Mam nadzieję, że ja też będę taka zadowolona, ale to za jakiś czas. Cieszę się,
                              że Tobie wszystko się udało.
                              Pozdrawiam
                              • agus7 Re: No i mam piękne kolorki... :) 04.09.02, 09:34
                                Droga Jonanno! Obawiam się że moja odpowiedź nic Ci nie pomoże, bo tak się
                                spłukałam na zakup mieszkania, remont łazienki i ogólny remont nowego domku, że
                                kuchnię zostawiłam sobie "na później", zostawiając tymczasem stare meble, no i
                                starą podłogę, którą nazywam "terakotą dworcową" he he. To są szarawe płytki w
                                nie do końca jednolitym kolorze z grafitowymi fugami. W planach na przyszłość
                                mam terakotę w kolorze nasyconego wina :) W przedpokoju natomiast mam sporą
                                mozaikę dębową. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka