Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ariston do zabudowy

IP: 217.153.46.* 19.08.02, 10:04
    Witam serdecznie,

chciałam podpytać co sądzicie o sprzęcie Aristona? Firma, w ktorej zamówilam
    szafki kuchenne goraco mi go polecała, ale ja niestety nie słyszałam o tej
    firmie nic złego ani też nic dobrego. Co sądzicie? Czy warto? Czy jest to
    dobry sprzęt? Jak z serwisem?
    Chciałam zakupic lodówkę, piekarnik, kuchenkę gazową i zmywarkę.
    Czrekam na info i z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • kolja Re: Ariston do zabudowy 19.08.02, 15:52
        Witam,
        jakies dwa miesiace temu wyposazalem kuchnie. Sprzet kupowalem oddzielnie, bo
        znalazlem taki sklep w Krakowie, gdzie goscie sprawiali wrazenie bardzo
        zorientowanych i dali mi bardzo dobre ceny. Kupilem lodowke Liebherra i kuchnie
        Boscha. Szczerze mowiac zmywarke tez chcialem kupic Boscha ale zabraklo mi
        funduszy, wiec ten gosc w sklepie zaproponowal mi wlasnie Aristona, bardzo
        tania zmywarke w cenie 1700 zl (60 cm). Ma tylko 4 programy i mowiac szczerze
        uzywalem jak dotad tylko 2-ch. Analogiczny Bosch (tez chyba 4 czy 5 programow
        ale o gorszej klasie energetycznej - Ariston ma A a Bosch B, poza tym jesli
        dobrze pamietam, obie zmywarki maja klase mycia i suszenia oraz zuzycie wody w
        A) kosztowal dokladnie 2x tyle. Jak na razie nie zaluje, myje dobrze (choc
        czasem zdazaja sie drobne plamki na sztuccach, ktore musze przetrzec scierka i
        znikaja), suszy - idealnie. Mam tylko wrazenie ze jest dosyc glosna. Moja
        Ciotka ma Boscha (45cm) i jest na pewno znacznie cichszy. Na szczescie mam
        kuchnie oddzielona od pokoju, wiec nie jest to taki problem.
        Pozdrawiam, zycze udanego zakupu.
        Ps. Gdyby Ci bardzo zalezalo to moge poszukac jaki ma symbol ta zmywarka.
        • Gość: Magda Re: Ariston do zabudowy IP: 217.153.46.* 22.08.02, 11:45
          dzięki Kolja:) Nie potzrebuję symbolu, w zasadzie to zamówilam już. Zrobiłam to
          naprawdę cudnie, bez zaglębiania się w parametry, biorąc pod uwagę "fason" i
          cenę. Wyszlam z założenia, ze dobry sprzęt takiej klasy powinien mieć wszystkie
          konieczne funkcje i poszło! Zaoszczędziłam sobie nerw, wydzwaniania i
          dopytywania co znaczą poszczegolne funkcje i takie tam. Jest mi dobrze. Nie
          potzrebuję 20 programów. Chcę po prostu upiec ciasto i ugotować zupę:)

Moze kiedyś napiszę i zacznę się kajać, że to bylo takie nierozważne, ale teraz
          jestem szcześliwa :))
          • Gość: pas1 Re: Ariston do zabudowy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.08.02, 13:19
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> dzięki Kolja:) Nie potzrebuję symbolu, w zasadzie to zamówilam już. Zrobiłam
            to
            >
            > naprawdę cudnie, bez zaglębiania się w parametry, biorąc pod uwagę "fason" i
            > cenę. Wyszlam z założenia, ze dobry sprzęt takiej klasy powinien mieć
            wszystkie
            >
            > konieczne funkcje i poszło! Zaoszczędziłam sobie nerw, wydzwaniania i
            > dopytywania co znaczą poszczegolne funkcje i takie tam. Jest mi dobrze. Nie
            > potzrebuję 20 programów. Chcę po prostu upiec ciasto i ugotować zupę:)
            >
            > Moze kiedyś napiszę i zacznę się kajać, że to bylo takie nierozważne, ale
            teraz
            >
            > jestem szcześliwa :))

Gratuluję!
            Też czasem się zastanawiam czy żmudne wybieranie i porównywanie różnych
            sprzętów ma sens. Zawsze można trafić na felernego Boscha, z którym będą
            kłopoty a z drugiej strony na udany najtańszy model Amici i będzie chodził 20
            lat.
            pozdr
            GS
      • Gość: gosh2 Re: Ariston nigdy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 16:17
        Aristona zdecydowanie nie polecam. Mam 4 rok pralko-suszarke zabudowana w
        kuchni. Po roku caly sprzet wysiadl i firma wymienila mi na nowy. Czyli moja w
        rzeczywistosci 3-letna teraz pralka zostala ostatnio oceniona przez faceta,
        ktorego wezwalam do naprawy (o naiwnosci myslalam, ze ten potworny halas jest
        do "naprawienia")na rok zycia.(!) Gdybym tylko wiedziala, ze kupuje sprzet na 4
        lata i to potwornie halasliwy, to chetnie zaplacilabym 2 razy wicej za cos
        solidnego
      • Gość: mal Re: Ariston do zabudowy IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 20.08.02, 13:11
        posiadam 2 lata pralkę i lodówkę aristona, ale nie zabudowaną - jestem bardzo
        zadowolona ze sprzętu. ostatnio kupiłam kuchenkę elektryczną oraz plytę
        ceramiczną do zabudowy - również nie mam powodów do narzekań. kuchenkę kupiłam
        sugerujac się bezawaryjnym użytkowaniem tamtych urządzeń. osobiście polecam.
        • Gość: qwer Re: Ariston do zabudowy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.08.02, 13:21
          Gość portalu: mal napisał(a):

> posiadam 2 lata pralkę i lodówkę aristona, ale nie zabudowaną - jestem bardzo
          > zadowolona ze sprzętu. ostatnio kupiłam kuchenkę elektryczną oraz plytę
          > ceramiczną do zabudowy - również nie mam powodów do narzekań. kuchenkę
          kupiłam
          > sugerujac się bezawaryjnym użytkowaniem tamtych urządzeń. osobiście polecam.

No to ja dorzucę, że płyte gazową - wyjatkow mało tam się może popsuć no może
          zapalarka ;) ale działa.
          prosze , zwrócić uwagę, że powyżej sie pracownik Siemensa wypowiada co prawda
          na 99% to raczej nie BSH ale zawsze ;)
      • carmina Re: Ariston do zabudowy 20.08.02, 20:18
        proba
      • Gość: KASIA Re: Ariston do zabudowy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 23:31
        Od trzech lat uzywam kuchenki, zmywarki i lodowki Ariston'a i jestem zadowolona-
        jak dotąd bezawaryjne, tanie w eksploatacji i estetyczne. Polecam,
      • 19bea Re: Ariston do zabudowy 24.08.02, 12:31
        Bardzo ładny "design", dla mnie najładniejszy. Wzornictwo włoskie to klasyka,
        polskiemu jeszcze daleko do takiego poczucia estetyki wyczucia formy,
        ergonomii, użytego materiału.
        Kupiłam dwa lata temu blat gazowy, bardzo dobrze funkcjonuje a przy tym zdobi
        bardzo wnętrzę aneksu kuchennego. Teraz kupuję odlotową lodówkę, też w INOX-ie.
        Po przeprowadzce też zakupie piekarnik tej firmy. Ostatnio zainteresowała mnie
        też blat gazowy i piecyk Elektroluxa.

19bea
      • Gość: kotfilemon Re: Ariston do zabudowy IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 16:43
        z pewnych przyczyn posiadamy w domu wyłącznie sprzęt tej marki, używamy go już
        3 lata i dobrze nam służy,polecam szczególnie piekarnik i pralkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka