Dodaj do ulubionych

Szafa materiałowa

18.10.25, 22:23
Drogie Panie,
czy ktoraś z Was posiada szafę tekstylną?
Jeśli tak, to czy możecie polecic? Czy montaż jest latwy dla jednwj osoby?
Potrzebuję do garażu, do przechowywania poduszek i siedzisk od mebli ogrodowych, wiec pilki nie musza być z żelaza. Czy przegowywanie ww tekstyliów w tskiej szafie jest dobrym rozwiazaniem? W garażu mamy zabudowę meblową na jednwj scianie, ta szafa mysiałaby stać wzdluż
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:31
      Wbrew pozorom puszki i siedziska do mebli ogrodowych są dość ciężkie, a takie "szafy" mają bardzo mały udźwig, więc sprawdź dokładnie czy takie coś w ogóle da radę.
      • arthwen Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:31
        tfu, poduszki!
    • asiairma Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:37
      Nie miałam, widziałam, wygląda średnio ale w garażu to nie problem. Tyle że to do przechowywania podkoszulków czy kilu par butów. Poduszki czy siedziskach może lepiej przechowywać w jakiś skrzyniach?
      • eva_evka Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:43
        Na pewno lepiej. Jestem wielbicielką transparentnych pudeł, ale nie widziałam tak dużych.
        • b.bujak Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:05
          eva_evka napisała:

> Na pewno lepiej. Jestem wielbicielką transparentnych pudeł, ale nie widziałam t
          > ak dużych.

jeśli pogodzisz się z brakiem transparentności to może znajdziesz coś wśród skrzyń ogrodowych

<link przypadkowy>
          www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/porzadki-w-ogrodzie/skrzynie-ogrodowe
          a tu masz tekstylną:
          www.ikea.com/pl/pl/p/tosteroe-skrzynia-do-przechowywania-ogr-czarny-10411440/?gclid=Cj0KCQjw9czHBhCyARIsAFZlN8S3A0BS6bQ4yyEFixA-Gsf8nr_I6jIqQlMYFHWDNZb05DR1bDbwXzkaAtzjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
        • gris_gris Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:13
          eva_evka napisała:

> Na pewno lepiej. Jestem wielbicielką transparentnych pudeł, ale nie widziałam t
          > ak dużych.

A Ikea Samla 130 l? www.ikea.com/pl/pl/p/samla-pojemnik-przezroczysty-90102971/#content
          Ja w nich trzymam letnie kołdry w zimie (i na odwrót) oraz zapasowe poduszki itp. Bardzo dużo się tam mieści.
          • eva_evka Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:55
            Faktycznie. Wiekszość poduch by się zmieściła. 3 pudła jedno na drugim zajmą.mniej miejsca niż ta szafa. A te elememty, które nie wejdą owinę w coś i położe na wierzch. Nie chcę tego trzymać na dworze.
    • voyah3 Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:40
      Nie sprawdzi ci sie ten pomysl. Szafa Ci sie "rozjedzie" pod ciezarem poduch i siedzisk.
      • eva_evka Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 22:43
        Dzięki. Szkoda. Nie mam juz pomyslu, gdzie je upchnąć.
    • annpierle Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:24
      Są również szafy z tworzywa Tekst linku
      • annpierle Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:27
        Lub skrzynie Tekst linku
      • taki-sobie-nick Re: Szafa materiałowa 18.10.25, 23:33
        annpierle napisała:

> Są również szafy z tworzywa

Swoją drogą urocze są te uwagi sklepu o nieustannej pracy nad zapewnieniem klientom najwyższej jakości.

Jednemu się nie domyka, ,drugi uznał, że tylna ściana jest za miękka... ale to wszystko z tej pracy nad zapewnieniem klientom najwyższej jakości.
    • mikams75 Re: Szafa materiałowa 19.10.25, 00:49
      podejrzewam, ze nie da rady ze wzgledu na wage i rozmiar, szafy takie maja podzial zazwyczaj na male elementy. Na poduchy ogrodowe sa rozne skrzynie albo skrzynie-szafy plastikowe.
    • kamin Re: Szafa materiałowa 19.10.25, 21:08
      Miałam kiedyś materiałową szafę z Ikei. Tam w środku był stalowy stelaż, całkiem stabilna była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka