Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZMYWARKI- KTÓRA NAJ?

IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 16:44
    Cześć!
    Właśnie staje przed wyborem zmywarki i tu mam problem. Każdy sprzedawca mówi
    co innego i poleca oczywiście najdrozszą. Która wg was jest najlepsza? ma
    ktos jakąś dobra którą chce polecic?
    z góry dziękuje za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: ryszard Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: *.hor.net.pl 24.08.02, 23:44
        Są dwa rodzaje o szerokości 45 cm. i 60 cm.Ta pierwsza na 9 kompletów naczyń ta
        druga na 12.Jak masz dużą rodz.totą drugą a jak 1,2 osoby to wystarczy 45 cm
      • Gość: Doki Miele IP: 217.136.147.* 25.08.02, 11:25
        Bez watpienia najtrwalsza, najlepiej wykonana i chyba najmniej awaryjna.
        • Gość: ryszard Re: Miele IP: *.hor.net.pl 25.08.02, 20:59
          super ale nie ma takiej bo jak by była to tylko jedna byłaby produkowana .Czy
          ma to byC do zabudowy czy wolno stojąca ?Ceny od 900 do 4000 zł.więc może za
          1000 zł i co5-8 lat zmiana ? jeżeli chcesz abym coś ci doradził musisz określić
          swoje oczekiwania.Mam zmywarkę i sprzedaję więc może coś podpowiem.
          • Gość: pas1 Re: Miele IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.08.02, 23:16
            Gość portalu: ryszard napisał(a):

> super ale nie ma takiej bo jak by była to tylko jedna byłaby produkowana

Na pewno jakaś zmywarka jest najlepsza. A inne produkowane są dlatego że na
            tamtą mało kogo stać.
            GS
            • Gość: Arovist Re: Miele IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 23:50
              Miele masz na 20 lat.
      • Gość: wawiak Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: 10.100.0.* 26.08.02, 08:21
        Kieruj się klasami zmywarki, oznaczone są literami (A - klasa najwyższa,
        kolejna litera alfabetu - coraz słabiej). Wybieraj klasy A lub najwyżej B. U
        mnie zmywarka chodzi przynajmniej 1 raz na dobę, więc uznałem , że musi to byc
        przyzwoity sprzęt, poza tym, pokój mam łączony z kuchnią i decydującym
        kryterium wyboru okazał się....poziom hałasu - wybrałem SIEMENSA.
        • Gość: piani Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: *.ipt.aol.com 06.09.02, 21:30
          Gość portalu: wawiak napisał(a):

> Kieruj się klasami zmywarki, oznaczone są literami (A - klasa najwyższa,
          > kolejna litera alfabetu - coraz słabiej). Wybieraj klasy A lub najwyżej B. U
          > mnie zmywarka chodzi przynajmniej 1 raz na dobę, więc uznałem , że musi to
          byc przyzwoity sprzęt,

Litery A,B.... to zuzycie pradu a nie klasa. Te z "A" sa najbardziej
          ekonomiczne. Podobnie oznacza sie inny sprzet AGD (np.lodowki).

Rzeczywiscie, na Zachodzie Miele uchodzi za Mercedesa wsrod zmywarek. Drogia i
          dobra, ale i wsrod samych Miele sa rozne klasy... Polecalabym Ci - nawet przy
          malej rodzinie - duza zmywarke, bo wychodzi ekonomiczniej (roznice w zuzyciu
          wody i pradu miedzy mniejszym i wiekszym modelem sa minimalne), wiecej sie
          miesci, mozna ja wlaczyc co drugi dzien lub wrzucic wszystkie garnki, a nie
          tylko talerze itp.
          A, i jeszcze: niektore modele Miele maja trzy poziomy (najwyzszy na pokrywki,
          chochelki i dluzsze sprzety kuchenne - bardzo to praktyczne).
          PS. I warto porownac poziom halasu, nawet jak Tobie nie przeszkadza - sasiedzi
          moga Cie znienawidziec za halasliwa zmywarke (doswiadczyla tego moja znajoma)
      • Gość: ada Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: 195.117.159.* 26.08.02, 08:48
        Nie kieruj się za bardzo ilością programów.I tak będziesz korzystać z kilku ( -
        trzech), a nie wszystkich.reszta to bajer.
        Gabaryty, klasa, -są ważne.
        Ja mam Boscha (chyba 4062 albo podobnie) 12-kompl, jest super.Koszt - był ok.
        2000 2 lata temu.
        • Gość: Adamp54 Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: *.plusnet / 10.11.6.* 28.08.02, 11:19
          Mam pytanko, słyszałem że od 1 września w Lapeyre będzie można kupić zmywarkę
          Whirlpool ADG 633ME za 1 złotówkę (pod warunkiem kupna dwu innych urządzeń).
          Czy ktoś może posiada ten model, bo w sieci nie mogę nic na jego temat znaleźć.
      • Gość: Anna Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? IP: 212.244.155.* 06.09.02, 12:13
        Od 5 lat jestem użytkownikiem Boscha o szerokości 45 cm. Jak do tej pory
        (odpukać) jestem bardzo zadowolona. Większość podstawowych urządzeń AGD w domu
        mam tej firmy i mogę zdecydowanie polecić ją innym.
        • kasiulek Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? 07.09.02, 20:39
          Gość portalu: Anna napisał(a):

> Od 5 lat jestem użytkownikiem Boscha o szerokości 45 cm. Jak do tej pory
          > (odpukać) jestem bardzo zadowolona. Większość podstawowych urządzeń AGD w
          domu
          > mam tej firmy i mogę zdecydowanie polecić ją innym.

A czy ten Bosch jest rzeczywiscie taki cichy jak obiecuje producent? Bedziemy
          miec otwarta kuchnie, wiec jest to bardzo wazne.
          • k`k Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? 08.09.02, 20:04
            Jedno jest pewne,nie kupuj włoszczyzny.Ja mam Ariston typ nomen omen "TOP
            SILENT" - głośna jak piorun:-)
            • kolja Re: ZMYWARKI- KTÓRA NAJ? 09.09.02, 09:31
              Witam, niestety musze potwierdzic ze zmywarki Ariston sa bardzo glosne. My mamy
              taki prosty model (60 cm), z ich nowej linii, kupiony ze dwa miesiace temu. Ma
              klase 3 x A i faktycznie myje i suszy bardzo ladnie, ale niestety jest bardzo
              glosna. Na szczescie nie wpadlem na "genijalny" pomysl polaczenia kuchni z
              pokojem w ktorym sie spi, wiec ten halas nie jest uciazliwy, a jak odpalam
              zmywanie poznym wieczorem to zamykam po prostu drzwi do kuchni i po klopocie.
              Kupilismy kuchnie Boscha, lodowke Liebhera no i niestety na firmowa zmywarke i
              okap juz mi nie starczylo srodkow. Zdecydowalismy sie na zmywarke Aristona i
              okap najtanszy z tych ktore maja przyciski z przodu a nie od spodu. Generalnie
              jak na razie to jestesmy bardzo zadowoleni z wszystkich urzadzen. Aha, ta
              zmywarka byla dokladnie o polowe tansza od analogicznego modelu Boscha.
              Pozdrawiam, Kolja.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka